Digidexo.com

tungpustet matinntoleranse

Kortpustet: årsakene

Dyspné

Dyspné er den fancy medisinske termen for kortpustethet, som kan ta mange former. Når du er tungpustet, kan du hvese eller bukse, eller erfaring "air sult", der det føles som om du ikke kan få nok luft uansett hvor mye du prøver å puste inn. Nerver i brystkassen eller lungene, eller i brystmusklene, signalisere at du er hypoksisk, som betyr mangel på tilstrekkelig oksygen i vevet. Kortpustethet kan være ganske ubehagelig, og veldig skremmende; det må alltid behandles som en potensiell trussel mot livet ditt. Hvis du opplever plutselig kortpustethet fraværende en diagnose, er det viktig at du går til legevakten eller ringe etter en ambulanse.

Astma

Astma er en kronisk betennelse i bronkiene i lungene, vanligvis som et resultat av å bli eksponert for et allergen. Vanlige allergier inkludere mat, dyr dander, pollen, støvmidd og kjemikalier eller medisiner, for å nevne noen. Trene kan også være et astmaanfall trigger. Under et astmaanfall, blir luftveiene betent og hoven, forårsaker begrensning i mengden av luft som kan komme gjennom inn i lungene. Noen allergier kan føre til at du har anafylaksi, en tilstand der dine lepper og svelg kan hovne opp, kutte av all luft levering inn i lungene. Anafylaksi er livstruende; søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Hjertesykdommer

Dyspné kan forekomme i kombinasjon med ulike hjertesykdommer, som angina (brystsmerter som ikke stråle ned i venstre arm) eller perikardialeffusjon, noe som kan indikere tilstedeværelse av lungekreft eller en forstørret hjerte. I en artikkel publisert i 2005 i New England Journal of Medicine, uttalte Dr. Daniel Berman som ofte pasienter gjør farlig antagelse at pustebesvær og hjertesykdom ikke er i slekt. Hva folk ikke vet er at kortpustethet uten brystsmerter kan være en indikator på høy risiko sykdom hjerte, og denne situasjonen må behandles som akutt.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er et begrep som faktisk refererer til to forhold under én paraply: emfysem og kronisk bronkitt. Lungeemfysem er den kronisk betennelse i vevet i lungene som forårsaker luft å bli fanget i små lommer i lungene når du puster ut, slik at du ikke klarer å utvise all luft fra lungene. Kronisk bronkitt er innsnevring av bronkiene, rør i lungene som luften du puster inn og ut passeringer. En innsnevring av disse bronkiene kan resultere i oksygenunderskudd blod som pumpes gjennom kroppen din.

Årsaker til en racing hjerte hos barn

Årsaker til en racing hjerte hos barn


En racing hjerte, eller takykardi, kan føles som en flagrende i brystet eller en galopperende hjerte. Andre symptomer som brystsmerter eller svimmelhet, kan eller ikke kan være til stede og episoder kan vare noen minutter eller over en time.

Hjerteproblemer

Strukturelle problemer i hjertet kan innebære ventiler, muskelvev, eller elektriske baner. Forhold som Wolff-Parkinson-White syndrom, mitralklaffprolaps, supraventrikulære eller ventrikkeltakykardi, eller medfødte problemer som et hull i hjertet kan også forårsake racing hjerte symptomer.

Andre betingelser

Andre forhold som ikke er direkte relatert til hjertet kan fortsatt påvirke hjertefrekvensen. Disse inkluderer høyt blodtrykk, hypertyreoidisme, og en ubalanse av elektrolytter som kan påvirke den elektriske funksjon av hjertet.

Stoffer

Koffein og kaldt medisiner kan føre til en racing hjerte. Mens mindre sannsynlighet for å være aktuelt for barn, kan andre stoffer som alkohol, kokain, tobakk og slankepiller også påvirke hjertefrekvensen.

Symptomer

Symptomer på en racing hjerte inkluderer svært rask puls, svimmelhet, besvimelse, svimmelhet, blir tungpustet, og brystsmerter. Noen barn kan ha en rask puls uten flere symptomer eller ubehag.

Advarsel

Hvis et barn opplever en rask puls kontakte lege omgående. Ring 911 eller gå til legevakten hvis brystsmerter, pustevansker eller tap av bevissthet oppstår.

Hvordan oppdage anemi hos barn

Anemi, en mangel på røde blodceller, er en ganske vanlig blod uregelmessighet i både barn og voksne. Blodprøver er den eneste sikre måten å diagnostisere anemi, men det er flere mulige årsaker, og derfor et bredt spekter av symptomer. De mest vanlige tegn som kan hjelpe deg med å oppdage anemi hos barnet ditt er listet opp nedenfor. Hvis du kjenner igjen en konsekvens av disse symptomene hos barnet ditt, kan du besøke familien din lege for videre analyse.

Hvordan oppdage anemi hos barn

•  Undersøk barnets hudfarge. Uvanlig blekhet, spesielt i negler og lepper, kan anemi.

Overvåk barnets energinivå. Anemi kan føre ham / henne til å virke lett utmattet og ofte sliten.

Beregn barnets hjertefrekvens. En uvanlig rask puls, spesielt etter trening eller korte øyeblikk av fysisk aktivitet (som å gå opp en trapp), kan tyde på anemi.

Sjekk med barna for å se om han / hun er tungpustet, svake og / eller svimmel under trening eller korte øyeblikk av fysisk aktivitet (igjen, som å gå opp trappene).

Hold orden på ditt barns hodepine og muskelkramper. Note frekvens, varighet, aktiviteten av de foregående forekomsten, og, i tilfelle av kramper, plassering.

Ta hensyn til barnets koordinasjon, reflekser og imøtekommende og kognitive evner. Dårlig koordinering, langsomme reflekser og vanskeligheter med konsentrasjon og kognitive oppgaver er alle varselsignaler, spesielt i forbindelse med hverandre.

Vurdere barnets psykiske helse og atferd. Har han / hun synes å ha problemer sosialt samspill? Er han / hun spesielt irritabel og lett overveldet? Har du lagt merke til noen tegn på depresjon? Studier har vist en sammenheng mellom forhold som utviklingsspørsmål, ADHD og depresjon og jernmangelanemi.

Note ytterligere unormalt i ditt barns fysiske utseende og atferd. Ytterligere tegn på anemi kan omfatte (men er ikke begrenset til): endringer i appetitt; ice-tygging; søvnløshet; oppadgående kurve av negler; mørk brun eller rød urin; dreven blåmerker; unnlatelse av å trives. I alvorlige tilfeller kan symptomene på nyresvikt eller hjertesvikt overflaten.

Snakk med andre i kontakt med barnet ditt regelmessig. Spør lærere, andre foreldre og familiemedlemmer om de har lagt merke til endringer i barnet ditt.

Besøk familien din lege hvis du tror du oppdage anemi. Ta med registreringer av dine observasjoner med deg for å hjelpe legen spor symptom uttrykk og utvikling.

Hint

  • Forhindre anemi med riktig kosthold og kosttilskudd. Sørg for å diskutere med legen din før du gjør noen endringer.
  • Anemi er ofte vanskelig å gjenkjenne. Ikke skjelle deg selv hvis du går glipp av det først.
  • Finn mer informasjon om barn, tenåring og voksen anemi under "Ressurser".
  • Husk, det er mange mulige årsaker til anemi. Ikke anta at det er på grunn av jernmangel. Gå til legen din for en diagnose av årsak og nødvendig behandling.
  • Noen barn kan ha større risiko for anemi basert på genetiske faktorer.
  • Anemi som går ubehandlet kan føre til alvorlige langsiktige komplikasjoner, inkludert (men ikke begrenset til): unnlatelse av å trives i barndom, varig psykomotorisk og kognitiv utvikling utviklingshemning, forsinket fysisk vekst, og til og med komplikasjoner som demens eller hallusinasjoner, økt mottakelighet for infeksjon, og beslag.

Normal pulsfrekvens av et barn i alderen ti år

Barn har naturligvis en høyere puls enn voksne. Spørsmålet er, hva er normalt?

Gjennomsnittlig hjertefrekvens

Den gjennomsnittlige hjertefrekvens av en 10-åring er 95 slag per minutt. Utvalget av vanlig er 70 til 110. Dette er den puls av en sunn barnets hjerte.

Maksimal hjertefrekvens

Den maksimale hjertefrekvensen av en 10-åring mens øve, trene og spille er 210. Dette er Beregnede med følgende formel: 220 - 10 [alder] = makspuls

Puls

Puls er hastigheten du ønsker å få ditt hjerte slå for å oppleve maksimal nytte av å trene. Dette gjelder for 10-åringer, så vel som voksne. Puls er rundt 50 prosent av det maksimale, så 105 for en 10-åring. For å være trygg, aldri ønsker en å gå utover 85 prosent av deres maksimale, noe som for en 10-åring ville være 178,5 beats i minuttet.

Medisinering og hjertefrekvens

Foruten trening og søvn er det andre faktorer som kan påvirke pulsen. Den vanligste faktoren som kan endre et barns puls er medisinering. Smertestillende midler, for eksempel ibuprofen, redusere pulsen. Noen smertestillende midler har koffein, som gjør noen antihistaminer, som hever pulsen. Astmamedisinen har ofte et steroid, noe som øker hjertefrekvensen. Når du gir barnet ditt medisiner notat hva som er en normal svingning og hva som er et faresignal.

Sykdom og hjertefrekvens

Forkjølelse, influensa eller en infeksjon kan påvirke pulsen. Hoste har en tendens til å heve hjertefrekvenser, som gjør feber. Når kroppen er bekjempelse av en infeksjon, kan hjertefrekvensen går opp som kroppen kjemper for å avverge sykdom og produserer hvite blodceller.

Lav puls

Lav puls, en puls underkant av 60, kan være et tegn på en ekstremt friskt barn eller et faresignal. Dersom 10-åringen er sløv, svak, svimmel, tungpustet, forvirret, ør og sliten, kan en lav hjertefrekvens indikere at hjertet ikke pumper nok oksygen gjennom kroppen og bør undersøkes.

Nursing Diagnosis for nyresvikt

Nyrene gjør urinen ved filtrering av vann og avfall fra blodstrømmen, og deretter sender den til blæren for lagring. Nyrene kan stenge (nyresvikt) på grunn av diabetes, legemiddeltoksisitet (noen antibiotika, cellegift), eller hjerte-og karsykdommer. Sykepleie diagnoser er problemstillinger som styrer sykepleie. Nedenfor finner du flere pleie diagnoser som gjelder for pasienter med nyresvikt.

# 1: Endringer i væskebalansen relatert til nedsatt nyrefunksjon.

Blod beveger seg fra lungene til hjertet og deretter til andre deler av kroppen. I nyresvikt, overflødig væske i sirkulasjon belastning hjertet, forårsaker blodtrykket til å stige. Hvis hjertet blir overveldet, væsker tilbake til lungene, blir personen tungpustet, og hjertesvikt kan forekomme. En person med nyresvikt kan ha hevelse (ansikt, armer, ben), vektøkning, og pustevansker. Sykepleieren lytter etter væske i lungene med et stetoskop og vurderer å puste (rate, innsats). Hvis han sliter med å puste, kan han kreve intubasjon (pusting er gjort av en maskin) til overflødig væske fjernes ved dialyse.

# 2: Høy risiko for skader relatert til hyperkalemi (for mye kalium).

Kalium er viktig for normal hjerte, muskel og nerve-funksjon. Overskytende beløp normalt fjernet av nyrene; i nyresvikt, kan hyperkalemi forårsake arytmier (unormal hjerterytme), som kan være dødelig. Pleieren kontrollerer laboratorier for kaliumnivået --- hvis den er høy, varsler hun legen, som kan pålegge intravenøs glukose, insulin og kalsium for å bevege kalium fra blodet og tilbake inn i cellene. Sykepleieren overvåker pasienten for symptomer på hyperkalemia: svakhet, tretthet, svak puls. Dialyse kan til og med være nødvendig å korrigere kaliumnivået.

# 3: Endring i komfort relatert til trøtthet.

Benmargen eller svampaktig en del av benet, produserer røde blodceller (RBC) som bærer oksygen til vevene. Når kroppen trenger mer oksygen, nyrene produsere erythropoietin, et hormon som forteller benmargen til å produsere flere røde blodlegemer. I nyresvikt, har lave nivåer av erytropoietin ikke stimulerer produksjonen RBC, og legemet ikke får tilstrekkelig med oksygen. Dermed noen med nyresvikt føles svak og sliten. Sykepleieren kan bidra ved å hjelpe ham etter behov og minimere forstyrrelser om natten.

# 4: Angst knyttet til å motta medisinsk diagnose.

Angst er normalt når pasientene lære at de har nyresvikt. Alvorlig angst kan være ødeleggende, og sykepleieren må vurdere hennes pasientens nivå av angst. Hun skal snakke med ham i en rolig stemme og bruke enkle setninger. Pleieren administrerer en anti-angstmiddel hvis pasienten ønsker det. Når nervene bosette, vil han være mer avslappet og bedre i stand til å fokusere på å lære om hans tilstand og hvordan du kan ta vare på seg selv.

Oppsummering

Kroppen er kastet ut av balanse når nyrene stengt. Sykepleiere, som er i forkant i omsorg for mennesker i nyresvikt, utvikle sykepleie diagnoser for å gi best mulig stell.

Hva er Enterococcus faecalis infeksjon?

Hva er Enterococcus faecalis infeksjon?


Kolonier av Enterococcus faecalis bor i intestinal traktene alle mennesker fra kort tid etter fødselen. Sjelden vil en stamme av Enterococcus faecalis bli sykdomsfremkallende, og føre en av en rekke alvorlige infeksjoner hos et individ. Dette skjer vanligvis i sykehuspasienter, og behandling av en infeksjon forårsaket av Enterococcus faecalis viser seg ofte vanskelig.

Mutasjon fører til Pathogenicity

Enterococcus faecalis bakterier av V583 belastningen bli problematisk når de inneholder en genetisk mutasjon som gir dem mulighet til å angripe menneskelig vev. Denne mutasjonen innebærer sletting av gener på bakteriens kromosom 17, ifølge forskning rapportert i elektronisk journal BMC Genomics 19. april 2009.

Infeksjoner forårsaket

Mutert Enterococcus faecalis kan føre til postoperative infeksjoner i bukveggen, injeksjonsstedet infeksjoner i hud, meningitt, urinveisinfeksjoner, bacterimia (blodforgiftning), og endokarditt (hevelse i indre fôr av hjertet). Noen 12 prosent av de 28 502 sykehusinfeksjoner rapportert til Centers for Disease Control og Prevention i løpet av 2006 og 2007 var forårsaket av Enterococcus bakterier.

Symptomer

De spesifikke symptomer på en Enterococcus faecalis infeksjon vil variere i henhold til hvilke organer bli infisert. Generelle symptomer på bakterielle infeksjoner inkluderer feber, mangel på energi, smerter i det infiserte området og svakhet. Hudinfeksjoner kan forårsake rødhet og kløe, mens hjernehinnebetennelse kan forårsake nakkestivhet, overdreven søvnighet og tap av appetitt. Pasienter med bacterimia opplever frysninger og lavt blodtrykk, mens folk som lider av endokarditt vil være tungpustet, har nattesvette og har uregelmessige hjerteslag.

Behandling

Enterococcus faecalis påvise bakterier motstandsdyktige mot de fleste antibiotika. Langsiktig forvaltning av medisiner som er klassifisert som aminoglykosid og cellevegg-aktiv antibiotika (f.eks, amoxicillin, ceftriaxone) kan klare Enterococcus faecalis infeksjoner, men de kan gi opphav til sekundære infeksjoner fordi medisiner drepe av gunstige bakterier som beskytter kroppen. Dessuten kan aminoglykosider slik som gentamycin, neomycin og produsere hørselstap og nyreskader.

Forebygging

CDC utstedt mer enn 150 sider med retningslinjer for å forebygge sykehus erverve eller nosokomiale infeksjoner i 2008 Hva disse retningslinjene koke ned til er at sykehuset personlig må samvittighetsfullt ren, desinfisere og sterilisere alle overflater og utstyr. Men siden de fleste Enterococcus faecalis bakterie forårsaket infeksjoner oppstår fra bakterier som kommer fra pasientens egen kropp, ta antibiotika før og eventuelt etter kirurgi kan anbefales for pasienter som gjennomgår prosedyrer som utgjør høy infeksjonsrisiko, som for eksempel tannkirurgi eller gastrointestinal kirurgi.

Kortpustethet og tretthet er symptomer på Hva?

Tretthet og kortpustethet kan være forårsaket av mange ting. Lungelidelser og luftveissykdommer har en tendens til å forårsake de fleste tilfeller av kortpustethet. Generell trøtthet kan være forårsaket av et bredere utvalg av saker.

Astma

Når luftveiene i lungene constrict og inflame, kan det gjøre det stadig vanskeligere for deg å trekke i tilstrekkelige mengder luft. Dette er astma, som er kronisk og kan være forårsaket av miljømessige eller genetiske faktorer.

Lungebetennelse

Når lungene bli infisert med en utenlandsk mikroorganisme, kan betennelsen føre og forårsake lungebetennelse. Bakterier, sopp og virus kan alle potensielt forårsake lungebetennelse. Hvis lungene føler spesielt tung, og du finner det stadig vanskeligere å puste, dette kan lungebetennelse være grunnen.

Angst

Hvis du er stresset av noen av livets siste hendelsene, opplever dette stress for lengre perioder kan føre til at luftveiene til å begynne å innsnevre. Du kan oppleve at brystet føles mer og mer stramt Hvis du opplever intense følelser av angst.

Mangel på mosjon

Hvis du ikke trener regelmessig, kan ytterligere vektøkning bidra til en kronisk følelse av kortpustethet på grunn av den ekstra vekten som kroppen din er bærer. Å være overvektig kan også disponere du trøtt lettere når du gjør hverdagslige aktiviteter.

Hjerteproblemer

Hvis du er eldre og finne at du blir sliten og føler seg tungpustet gjøre aktiviteter som du pleide å gjøre uten et problem, kan dette være grunnen. Tretthet og kortpustethet når du gjør rimelig enkle aktiviteter er vanligvis det første tegn på at noe er i ferd med å gå galt med hjertet ditt.

Allergier

Hvis tretthet og kortpustethet begynner å overflaten umiddelbart etter at du har spist noe, kan det være lurt å vurdere en matallergi. Insektbitt kan også forårsake slike reaksjoner, som kan allergiske reaksjoner på medisiner.

Den beste tiden å ta Toprol

Toprol er et legemiddel tilgjengelig på resept bare og produsert av Astrazeneca. Toprol brukes til å behandle en rekke forskjellige tilstander, inkludert høyt blodtrykk, smerter i brystet og hjerteinfarkt forebygging. Toprol er foreskrevet som en gang per dag tablett, og bør kun gis under bestemte vilkår.

Opprettholde forsynings

Dosen av Toprol vil være i oral tablettform og administreres en gang daglig. For å holde medisinen fungerer og for å holde en tilførsel av Toprol i blodet, er det viktig at du tar medisinen på noenlunde samme tid hver dag. Enten tidspunktet for dosen er om morgenen, ettermiddagen eller kvelden spiller ingen rolle (med mindre regissert av legen din).

Forebygging Kvalme

Toprol bør tas sammen med mat eller etter et måltid for å hindre ubehagelig bivirkning av kvalme. Det er i tillegg viktig at du tar Toprol med et fullt glass vann for å bidra til å forhindre kvalme og dehydrering. Ikke tygg eller knus tabletten, men heller svelge det hele med vann; tygging eller knusing kan føre til for mye av medisinen for å bli utgitt på en gang.

Evaluering

For å sørge for at denne medisinen virker som den skal, vil legen trenger å jevnlig evaluere blodtrykket. Ikke slutt å ta denne medisinen selv om du føler deg frisk, så høyt blodtrykk har ofte ingen symptomer. Ikke gå glipp av eller hoppe over en dose av Toprol, og ikke dobbelt opp på doseringen din, da dette kan føre til en overdose. Symptomer på Toprol overdose inkluderer blå-fargede negler, følelse av å besvime eller svak, ør eller svimmel, og føler seg tungpustet. Søk medisinsk behandling hvis du føler at du opplever Toprol overdose.

Hypertensjon i Youth

Hypertensjon i Youth


Hos barn, er hypertensjon definert som en blodtrykksmåling det samme som eller høyere enn den til 90 prosent av barn på samme alder og høyde. Selve blodtrykket tall (for eksempel 120/80) endres etter hvert som barnet vokser.

Årsaker

Hypertensjon hos barn kan oppstå som et resultat av en annen tilstand, for eksempel diabetes, en hjertelidelse, eller nyresykdom. Jo yngre barnet er, desto mer sannsynlig at hun har sekundær hypertensjon eller høyt blodtrykk forårsaket av en annen sykdom. I ordre barn, kan hypertensjon være forårsaket av å være overvektig, spiser dårlig, eller ikke trener nok.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for primær hypertensjon hos barn inkluderer å være overvektig, har type 2 diabetes, ikke trener nok, å ha for mye salt i kosten, og å ha høyt kolesterol og triglyserider. Primær hypertensjon er høyt blodtrykk som ikke er forårsaket av annen sykdom.

Symptomer

Et barn med høyt blodtrykk kan ha en rekke symptomer, inkludert hodepine, søvnvansker, tretthet, brystsmerter, problemer med konsentrasjon, tåkesyn, og / eller å være tungpustet.

Behandling

Som hos voksne, kan hypertensjon ofte bli behandlet av livsstilsendringer, slik som å spise et sunt kosthold og trening. I andre tilfeller er det nødvendig medisinering.

Sjekk den ut!

Et barns lege bør sjekke blodtrykket hans hvert år, som begynner i en alder av tre.

Hjerte Block Exercise

Hjerteblokk er en tilstand der den øverste delen av hjertet, atriene, ikke kommunisere med den nedre delen, ventriklene. Dette er ikke en indikasjon på at blodstrømmen har stoppet, men påvirker hjertefrekvensen og blodstrøm. Hjerteblokk kan klassifiseres som en første-, andre-eller tredje grad hjerte blokk. Første grad opprettholder normal hastighet og rytme og sjelden krever noen handling, mens tredje grad regnes som en hel blokk der elektriske impulser ikke pass fra øvre til nedre kammer som kan føre til hjertestans.

Begrenset anstrengelse

For mange pasienter som er diagnostisert med hjerteblokk, blir de ofte beskjed om å avstå fra tunge hjerte-aktivitet som kunne forlate hjertet ikke klarer å kommunisere et behov for å pumpe mer blod ut samt føre til trøtthet.

Sjekk med legen din om å starte en øvelse diett som passer for din medisinske tilstand. Ved å nøye undersøke hva slags trening og hvor mye av det du kan tåle trygt, kan du fortsette å føre en sunn livsstil fylt med aktiviteter som fortsetter å bygge din hjertemuskelen.

Løfte

For de fleste med en første-eller annengrads hjerteblokk, vil de mest sannsynlig være i stand til å fortsette med de fleste husarbeid og grunnleggende løft. De bør avstå fra å løfte tunge gjenstander og hvile når det blir trøtt. De som lider av andre eller tredje grad hjerte blokk trenger å snakke med sin lege for å se om de er i stand til å gjøre aktiviteter som snømåking eller flytte bokser. Tunge løft er vanligvis på den "ikke gjøre" liste, men de kan utvikle en lett rutine som forbedrer deres fysiske tilstand over tid.

Øvelser som push-ups anbefales ikke. Enhver øvelse som direkte understreker brystet kan legge for mye press til hjertet.

Warm Up / Cool Down

For pasienter med hjerteblokk, å opprettholde et nivå kroppstemperatur er nødvendig for å hindre overbelastning som kan føre til elektriske impulser i hjertet, stoppe blodstrømmen. Å ikke sjokkere ditt hjerte, varm opp sakte før noen øvelser og sørg for å kjøle seg sakte også. Ta deg tid til å la kroppstemperaturen til å justere sakte. Unngå kaldt vann og kalde dusjer også. Dette kan sjokkere hjertet og være svært problematisk for alle med hjerteblokk.

Når du skal stoppe

Trene med hjerteblokk er greit så lenge pasientene vite når du skal stoppe hvis faresignaler overflaten. De bør ikke trene når syk eller hvis de blir tungpustet mens du trener. Hvis deres hjerte begynner å palpitate eller går inn i en uregelmessig rytme, bør de umiddelbart slutte og rådføre seg med sin lege.

Sjeldne Symptomer på hjertesykdom

Hjertesykdom finnes i mange former, inkludert sykdom i blodårene, arytmier, strukturelle defekter i hjertet, infeksjoner i hjertet og ventil lidelser, noe som kan føre til livstruende komplikasjoner, inkludert hjerteinfarkt, hjertestans, hjertesvikt, aneurisme og hjerneslag. Selv om mange mennesker kjenner igjen de vanligste symptomene på hjertesykdom som brystsmerter, rask hjerterytme og tretthet, kan mindre vanlige symptomer oppstå tidligere, og anerkjennelse kan føre til raskere og mer vellykket behandling hos noen mennesker.

Endringer i Utseende

Endringer i fysisk utseende er sjeldne symptomer på hjertesykdom, ifølge det nasjonale hjerte lunge og blod Institute. Mangel på blodstrøm kan føre til problemer med negler, tåneglene og kroppshår og kan føre til tynning eller tap av hår og negler. Kutt eller sår på underkroppen, spesielt føttene, kan ikke gro godt eller lett bli infisert på grunn av hjertesykdom.

Pusteproblemer

Pusteproblemer kan være sjeldne symptomer på visse typer hjertesykdom, ifølge Mayo Clinic. Problemer med å puste mens du drikker fra en flaske eller sykepleier kan være et symptom på hjertefeil stede ved fødselen hos babyer. Å være tungpustet mens du hviler er en sjelden symptom på andre typer hjertesykdom og kan være et tegn på vesentlig skade eller defekter i hjertet.

Muskelsykdommer

Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute, kan muskelproblemer være sjeldne symptomer på hjertesykdom. Vanskeligheter med å kontrollere bevegelser under fysisk aktivitet kan være et symptom på hjertesykdom, spesielt sykdom i perifere arterier. Plutselige eller sterke kramper i musklene i leggene, som er en tilstand som kalles claudicatio, er en annen sjelden symptom på hjertesykdom som påvirker de perifere arterier.

Nevrologiske problemer

Visse neurologiske problemer kan være sjeldne symptomer på hjertesykdom, ifølge Mayo Clinic. Besvimelse uten forvarsel er en nevrologisk bekymring som kan være en sjelden symptom på hjertesykdom. Sykdom i halspulsåren kan føre til nevrologiske problemer som forvirring, lammelser og dårlig koordinering, i henhold til nasjonale hjerte lunge og blod Institute.

Hudproblemer

Endringer og problemer med huden er sjeldne symptomer på hjertesykdom, ifølge det nasjonale hjerte lunge og blod Institute. Personer med hjertesykdom kan ha en blå farge til huden sin, som er referert til av leger som cyanose, på grunn av dårlig blodsirkulasjon. Sykdom i arteriene kan også resultere i en arm eller et ben blir varmere å ta på enn den andre.

Hva er hjertesvikt?

Hjertesvikt er en tilstand i hvilken hjertet kan ikke tilstrekkelig levere nok oksygenert blod til resten av kroppen. Blodet som strømmer ut av hjertet bremser ned, slik at blod kommer tilbake til hjertet for å ta sikkerhetskopi av inn i sirkulasjonssystemet, og congest vev. Hjertesvikt kan være forårsaket av ulike forhold, blant annet hjerteinfarkt, høyt blodtrykk, koronarsykdom, sykdom i hjerteklaffen, forverring av hjertemuskelen, uregelmessig hjerterytme og hjertefeil eksisterende ved fødselen.

Identifikasjon

Hjertesvikt kan identifiseres ved en rekke tester, den første som regel være et elektrokardiogram (EKG). Denne testen dokumenter hjerte impulser og elektrisk aktivitet, slik at leger til å oppdage eventuelle potensielt uregelmessige hjerterytmer.

En ekkokardiogram er en multi-dimensjonal ultralyd av hjertet. Den kliniske måling for å identifisere hvordan tilstrekkelig hjertet pumper ut blod er beregnet gjennom et ekko. Dette kalles din ejeksjonsfraksjon (EF), og den måler prosentandelen av oksygenrikt blod venstre hjertekammer pumper ut til andre organer i kroppen din. I de to hovedtyper av hjertesvikt, systolisk og diastolisk, er det første en tilstand der din EF avtar med svekkelsen av ditt hjerte. Pasienter med systolisk hjertesvikt har en EF på 50 prosent eller mindre. I diastolisk hjertesvikt, stivner den venstre ventrikkel, og har problemer avslappende, noe som fører blod til å skyve tilbake inn i sirkulasjonssystemet. Diastolisk hjertesvikt pasienter viser generelt en normal EF.

Andre vanlige testene inkluderer angiograms, som identifiserer tilstedeværelsen av koronarsykdom, mosjon testing og blodprøver er laget for å indikere forskjellige typer hjertesykdommer.

Symptomer

Symptomer på hjertesvikt inkluderer ekstrem tretthet; kortpustethet; hevelse i bena, ankler, føtter og buk; pustevansker når du ligger nede; rask eller uregelmessig hjerterytme; en vedvarende hoste; problemer med å sove; og kvalme. Hvis du opplever noen av disse symptomene, ringe legen din umiddelbart.

Typer

I de to hovedtyper av hjertesvikt, systolisk og diastolisk, er det første en tilstand der din ejeksjonsfraksjon (EF) avtar med svekkelsen av ditt hjerte. Din EF er den kliniske måling som identifiserer hvor tilstrekkelig hjertet pumper ut blod. Gjennom et ekko, leger beregne prosentandelen av oksygenrikt blod venstre ventrikkel er å pumpe ut til andre organer i kroppen din. Pasienter med systolisk hjertesvikt har en EF på 50 prosent eller mindre.

I diastolisk hjertesvikt, stivner den venstre ventrikkel, og har et problem avslappende, forårsaker blod til å skyves tilbake inn i sirkulasjonssystemet. Diastolisk hjertesvikt pasienter viser generelt en normal EF. Tilstanden er mer prevalant blant pasienter i alderen 75 år og eldre, som venstre ventrikkel kan selvsagt begynne å stivne i løpet av aldringsprosessen.

Ledelsen

Når diagnosen, en god blanding av medisiner, riktig oppfølging fra hjertespesialisten og de nødvendige endringer i livsstil hjelpe pasienter behandle tilstanden og bedre livskvalitet. Vanlige medisiner som brukes til å behandle systolisk og diastolisk hjertesvikt inkluderer betablokkere og ACE-hemmere, som lavere blodtrykk, redusere hjertefrekvensen, og bidra til å redusere ditt hjerte arbeidsmengde. De er bærebjelken medikamentelle behandlinger for hjertesvikt. Andre legemidler, som diuretika, også kjent som vanndrivende, fjerne alt av overflødig vann og salt bygge opp i kroppen din, noe du urinere ofte.

Medisinsk utstyr eller kirurgi er nødvendig for noen hjertesviktpasienter. Pacemakere og implanterbare defibrillatorer (ICD-er) er batteridrevne enheter som er implantert under huden din. Enheten er koblet til ditt hjerte med tre ledninger som sender elektriske impulser til hjertet når det trengs. ICD er oppdage unormal hjerterytme, og gi behandling av Shocking hjertet tilbake til en normal rytme. Pacemakere faktisk "" tempo "pulsen, overvåking det og sørge for at det slår i en koordinert rytme.

I noen tilfeller koronar bypass-operasjon er nødvendig. Her, leger omdirigere blodet rundt arteriene som har trange eller tette, noe som åpner for en bedre oksygenrikt blod-strømmen til hjertet. En hjertetransplantasjon er nødvendig for ekstreme tilfeller av kongestiv hjertesvikt, når pasientens hjerte må fjernes og erstattes med en frisk donor hjerte.

Expert Insight

Hjertesvikt med en EF så lav som fem prosent har en tendens til å føle at du er ekstremt sliten, har dårlig og er alvorlig oppsvulmet alt på samme tid. Gangavstand fra den ene enden av rommet til den andre, klatre opp trapper, liggende i sengen ved hjelp av færre enn tre puter og spise uten å være tungpustet er alle veldig utfordrende når lider av denne tilstanden.

Den mest åpenbare symptom synes å være ekstrem tretthet, etterfulgt av ekstra vektøkning og hovne ankler. Oppblåsthet og som om du har dårlig er et resultat av væskeretensjon. Ring legen din umiddelbart hvis du lider av noen av disse symptomene. Som en vane, sjekk pulsen din regelmessig. På denne måten kan du overvåke noen unormalt rask eller langsom hjerterytme på forhånd, før eventuelle symptomer oppstår.

Hva du skal gjøre for å diagnostisere hjerteproblemer?

Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), nummer én morder av amerikanere er hjertesykdom. CDC anslår at om lag 630 000 amerikanere dør av hjertesykdom hvert år, sto en firedel av alle dødsfallene i landet. For å holde fra å bli en del av den statistikken du trenger å vite hvordan å diagnostisere hjerteproblemer.

Forebyggende Diagnose

Å ha et hjerteinfarkt er feil tid å lære du har en hjertelidelse. Det er en mye bedre ide å få grundig sjekket ut av din helse-omsorg leverandøren før noe alvorlig skjer. Start med å planlegge en avtale med din personlige lege. Gi ham en full medisinsk historie, inkludert informasjon om eventuelle familiemedlemmer som har lidd av hjerteproblemer. En full fysisk eksamen vanligvis følger, og avhengig av forhold som alder, generelle helse og medisinsk historie, kan din lege bestille flere tester. Blodprøver er nyttig for å bestemme din kolesterol og triglyseridnivåer. Røntgenundersøkelse kan bidra til å diagnostisere en utvidelse av sentrum. Et elektrokardiogram eller ekkokardiografi gir et godt bilde av hvor godt hjertet ditt slår. Hvis legen mistenker arytmi eller hjertesvikt, kan hun bestille en CT scan eller en MR. Hvis det er et spørsmål om uregelmessig fore hjerterytme uregelmessigheter, kan legen din foreslår at du bære en bærbar hjerte monitor for 24 til 48 timer. Å ha en regelmessig fysisk checkup med en kvalifisert helse-omsorg leverandøren er den beste måten å diagnostisere hjerteproblemer før de starter.

Emergency diagnose

Noen ganger også ellers friske mennesker opplever et hjerteinfarkt. Fordi tid er kjernen er det viktig at du vet hva du skal se etter og hvordan man skal reagere hvis et hjerteinfarkt streik. Selv om den plutselige, intense hjerteinfarkt som du ser på TV skjer noen ganger, de fleste hjerteinfarkt starter ut mye mer subtilt med mild til alvorlig ubehag i midten av brystet. Smerten varer vanligvis i flere minutter, men det kan komme og gå. Noen beskriver det som en ubehagelig klemme, trykk eller følelse av fylde. Det kan være smerter eller ubehag i armer, nakke, mage, kjeve eller andre øvre kroppsdeler. Du kan være tungpustet, bryte ut i en kald svette, være ør eller kvalm. Hvis du opplever disse symptomene, har noen kjøre deg til legevakten eller ringe 9-1-1. I tilfelle av et hjerteinfarkt, kan løpet av minutter redde livet ditt.

Hvordan injisere B12

Hvordan injisere B12


Den primære funksjon av vitamin B12 er å produsere røde blodceller og å opprettholde et sunt nervesystem. En mangel på B12 kan føre til anemi, slik at du føler sliten, tungpustet, slapp og utsatt for infeksjoner. Langsiktig mangel kan føre til nevrologiske skader og nerve degenerasjon. En B12-mangel er vanligvis et resultat av kroppens manglende evne til å absorbere det heller enn et kosttilskudd problemet. Legen din kan forskrive B12 skudd for å bidra til å øke din energi og støtte din helse.

Hvordan injisere B12

•  Les bruksanvisningen på pakken nøye og følg dem nøyaktig som anvist.

Vask hendene godt med såpe og vann før du håndterer sprøyten.

Velg en muskuløs område av kroppen for skuddet og bearbeid den med en ren bomullsdott dynket i alkohol. Hver gang du administrere skudd, velg et annet område. Legen din vil kunne instruere deg.

Forsiktig "nappe opp" huden og stikk nålen inn i det stedet i en 45-graders vinkel. Slipp huden.

Sakte og jevnt trykk ned på stempelet og injisere B12. Når all B12 har blitt injisert, trekk forsiktig nålen ut.

Suge en ren bomullsdott i alkohol og trykk den ned på injeksjonsstedet.

Trygg kast nålen og sprøyten.

Hint

  • Ikke injisere deg selv med B12 eller noe annet uten kunnskap og retning av legen din. Injiser bare den dosen legen har forskrevet.

Hvordan har en pacemaker

En pacemaker er en medisinsk anordning som settes inn i kroppen til å regulere hjerteslag. En vanlig hjerterytme er nødvendig for å holde seg frisk og aktiv. Siden introduksjonen i 1950, har pacemaker bidratt til å øke kvaliteten på liv ledet av folk med hjerteproblemer. Som i 2010, National Academy of Engineering sier at over 400 000 pacemakere er implantert i pasienter hvert år.

Hvordan har en pacemaker

•  Besøk legekontoret og beskrive dine symptomer. Det er viktig for legen å vite om du har rask dunkende eller hjertebank i brystet, hvis du føler deg ør eller sliten, hvis du er tungpustet, hvis du har opplevd brystsmerter, eller hvis du har vært besvimelse.

Ta tester som anvist av legen din. Legen vil velge den mest hensiktsmessige test for deg basert på dine symptomer og legens vurdering av din nåværende tilstand. The American Heart Association anbefaler at enkle tester er gjennomført først, etterfulgt av flere grundige ut ved behov. De vanligste testene inkluderer en hvilende elektro, som gir nyttig informasjon om rytmen av hjertet, og hvis det er overarbeidet eller forstørret.

Planlegg en oppfølging avtale med lege for å motta resultatene. Hvis kirurgi er anbefalt, ta kontakt med helsepersonell og bestill din sykehus besøk.

Besøk sykehuset for pacemakeren montering. Dette er vanligvis utført under lokalbedøvelse, men ved enkelte anledninger narkose kan være nødvendig. Operasjonen tar omkring en time. Du kan bli utskrevet samme dag eller ha en overnatting. Pacemakeren vil bli grundig sjekket før du forlater for å sikre at det fungerer som det skal.

Følg legens råd fullt som du gjenopprette fra operasjonen. Enkelte aktiviteter vil være begrenset, så bør du ikke kjøre i en uke etter operasjonen, og du bør ikke løfte tunge gjenstander i to uker.

Gå til legen din for en oppfølging konsultasjon. Legen din vil sjekke på din helbredelse og generell helsetilstand. Følg videre råd som tilbys av legen din for å oppnå best mulig helse.

Hvordan gjenkjenne en Heart Attack

Hjerteinfarkt er ikke alltid plutselig; det kan være tegn på dager eller uker som indikerer problemer. Alle over 40 bør vite advarselen tegn på et hjerteinfarkt. Søker medisinsk hjelp tidlig dramatisk øker sjansene for å overleve et angrep.

Hvordan gjenkjenne en Heart Attack

Heed de første varsel tegn til ubehag eller smerter i brystet. Dette er "den hellige gral av symptomer." Det kan føles som om en elefant sitter på brystet, eller muligens en klemme eller fylde i midten av brystet.

Husk at smerter i andre deler av overkroppen kan signalisere et hjerteinfarkt. Dette kan inkludere armene (spesielt venstre arm), kjeve, rygg, skuldre, nakke eller mage. Det kan føles mindre som smerte og mer som ubehag.

Erkjenne at det å være tungpustet etter fysisk aktivitet er normalt, men hvis kortpustethet oppstår etter å ha gått en blokk eller to, klatring en trapp eller liggende i sengen, bør du oppsøke lege umiddelbart. Dette symptomet kan presentere før du føler brystsmerter.

Se opp for kvalme, svimmelhet eller kald svette. Følelser av angst eller nervøsitet kan følge disse symptomene.

Legg merke til noen økt hjertefrekvens. Dette, sammen med en hvilken som helst av de symptomer som er beskrevet ovenfor, kan indikere en forestående hjerteinfarkt. Noen hjerteanfall lider selv oppleve følelser av forestående undergang.

Hint

  • Snakk med legen din om din risiko for hjerteinfarkt og hva du kan gjøre for å hindre en.
  • Få regelmessige fysiske undersøkelser og kardiale stresstester for å oppdage eventuelle problemer før de slår alvorlig.
  • Høyt blodtrykk, høyt kolesterol, røyking, mangel på mosjon og fedme kan øke risikoen for hjerteinfarkt.

Nødprosedyrer for hjerteinfarkt

Et hjerteinfarkt er en hendelse som er både smertefullt og skremmende, men det er flere nødprosedyrer som kan utføres. Akutt legehjelp er avgjørende. En ambulanse kan kalles eller den lidende kan bli kjørt til sykehuset, men hun bør ikke ta sjansen på å kjøre alene. Implementering av nødprosedyrer løpet av de første par timene av et hjerteinfarkt er avgjørende for å overleve.

Angioplastikk

Angioplastikk er også kjent som perkutan koronar intervensjon (PCI). En angioplastikk åpner opp koronar blokkering som forårsaket hjerteinfarkt. For en angioplasti, er et kateter nødvendig, noe som har en meget liten ballong ved enden. Denne ballong i sin tur har en stent rundt den, som er en liten mesh-røret. I løpet av fremgangsmåten, blir kateteret innføres i et ben arterie og flyttet opp i den blokkerte koronararterie. Ballongen er oppblåst i noen sekunder for å fjerne blokkeringen. Når ballongen tømmes, forblir stent i arterien for å sikre at det forblir åpent og blodet kan strømme fritt. En angioplasti er utført på et sykehus så snart som mulig etter hjerteinfarkt offeret kommer. Jo mer tid det går før du utfører denne prosedyren, jo mindre nyttig blir det.

Koronar bypass kirurgi

Bypass kirurgi, eller "åpen hjertekirurgi," er ikke så vanlig som en angioplastikk under et hjerteinfarkt. I denne fremgangsmåten, blir den tette arterien forbikoblet med en arterie eller vene fra andre steder i kroppen. Denne nye arterie er podet under den blokkerte delen av arterien gamle og festet til aorta. Denne arterie blir en ny passasje for blod fører fra hjertet. Koronar bypass kirurgi er ikke ofte utført i løpet av et hjerteinfarkt, men kan gjøres etter angrepet når pasienten har kommet tilstrekkelig.

Medisinering

I tillegg til de nødprosedyrer av angioplastikk og koronar bypass kirurgi, kan visse medisiner gis på sykehuset for noen å ha et hjerteinfarkt. Disse medikamentene er aspirin, trombolytika (også kjent som "blodpropp busters"), betablokkere og nitroglyserin. Medisiner gitt til et hjerteinfarkt lidende kan utføre flere funksjoner, inkludert tynning blodet, senke kolesterolet og redusere blodtrykket.

Bli informert

Kjenne symptomer på hjerteinfarkt forbedre en persons sjanse for å overleve. Hjerteinfarkt er ikke alltid så dramatisk som de er på TV-programmer eller filmer. Du vanligvis føler smerte i brystet som er beskrevet som tyngde, fylde eller press. Denne følelsen varer i flere minutter. Smerten kan også strekker seg inn i din rygg, skulder, arm eller kjeve området. Du kan føle deg svimmel, tungpustet, kvalm eller klam.

Blødning fra duodenum

Når du opplever noen form for blødning fra tolvfingertarmen, det er faktisk et tegn på et problem innenfor øvre del av dine tynntarmen. Sår er den klart største synderen for dette lokaliserte blødninger, men det kan også være et resultat av en irritabel tarmsykdom eller tarmkreft. For de fleste mennesker som lider av blødning i tolvfingertarmen, vil de ofte deler de samme symptomene, men metodene for behandling er vanligvis diktert av årsaken.

Symptomer

Av alle symptomene på blødning fra tolvfingertarmen, blod i avføringen sannsynligvis den mest vanlige. Men siden blødningen ligger innenfor øvre del av tynntarmen, vil avføringen ofte mørkere enn normalt, tilsynelatende nesten "tjæreaktig" i fargen. Dette kan være ledsaget av noen kvalme og oppkast. Men hvis dette blødning er mer alvorlig, kan du begynne å føle deg svimmel, tungpustet og til og med svak eller svak. Kramper er også ganske vanlig, men du kan lide av diaré og utmattelse i tillegg.

Diagnose

For å sikre riktig diagnose og behandling, vil legen først må finne kilden til blodet. Mesteparten av tiden vil diagnose medfører en prosedyre kjent som en endoskopi, som er bruk av rør som er matet gjennom fordøyelseskanalen som tillater legen å skjelne den nøyaktige plasseringen av problemet. Det er vanligvis deretter fulgt av andre tester for å fastslå din generelle helse.

Sår

Dersom legen finner at en sår har dannet langs tolvfingertarmen, er det mest sannsynlig på grunn av bruk (hvis ikke overforbruk) av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) eller acetylsalisylsyre eller en infeksjon forårsaket av Helicobacter pylori bakterier. Dette fører ikke bare til disse åpne sår i tynntarmen, men også betennelse i mage og øker sjansene for magekreft. For å behandle sår, må den først bli kontrollert blødning, vanligvis gjennom etsing av sår. Hvis H. pylori bakterien er til stede, er en antibiotika medisiner gitt til rense kroppen for dette patogenet.

Irritabel tarmsykdom

Med irritabel tarmsykdom som forårsaker blødning i tolvfingertarmen, er blødningen faktisk på grunn av inflammasjon av fordøyelseskanalen. Dette også behandles medisinsk gjennom reseptbelagte legemidler, og du kan også bli nødt til å endre kostvaner, særlig på kort sikt, for å sikre at området gror skikkelig.

Tarmkreft

Mens kreft i tynntarmen er ikke så utbredt som andre former for cancer, kan blødningen i tolvfingertarmen være et resultat av en ondartet svulst. I denne situasjonen, vanlige kreftbehandlinger er nødvendig for å rette ikke bare blødning, men også selve sykdommen. Dette omfatter kirurgiske prosedyrer for å fjerne kreftvevet samt kjemoterapi og strålebehandling, avhengig av stadium og grad av tilstanden.

Om Lung Cancer Treatment

Lungekreft er kategorisert som enten være småcellet lungekreft eller ikke-småcellet caner. Betegnelsen oppnås ved hvor kreftcellene ser når sett under et mikroskop. Ikke-småcellet lungekreft er mer vanlig fordi den inneholder ulike typer lungekreft. Småcellet lungekreft, også kalt havrecelle-karsinom, dekker bare en grunnleggende type av sykdommen. De behandlinger som er tilgjengelige for lungekreft avhenge av hvor avansert sykdommen er ved tidspunktet for dens diagnose.

Lung Cancer Surgery

Målet for enhver operasjon som en behandling for lungekreft er å fjerne så mye av det syke vev som mulig. Det finnes forskjellige operasjoner utfører kirurger, med mengden av kreft stede i lungen å bestemme hvilke anvendes. En kile reseksjon fjerner en del av lungen som er kreft, så vel som en liten margin av vev rundt dette området. En lobektomi er en prosedyre der kirurgen tar ut flik av en lunge, mens hele lungen er kirurgisk fjernet under en pneumonectomy. Under lungekreft operasjoner er det ikke uvanlig at lymfeknutene rundt lungene til å også bli fjernet for å vurdere om kreften har spredd seg utover lungene. Noen av bivirkningene pasienter kan oppleve etter lungekreft kirurgi er potensiell blødning og infeksjon samt smerter og være tungpustet inntil lunge vev har hatt en sjanse til å utvide.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en form for kreftbehandling hvori pasienten mottar doser av spesielle stoffer som dreper kreftceller. Hoveddelen av pasientene som lider av småcellet lungekreft vil gjennomgå noen form for kjemoterapibehandling siden den type kreft reiser vanligvis gjennom blodet og inn i andre deler av kroppen. Kjemoterapi blir ofte brukt før kirurgi for å krympe kreft størrelsen av svulster og etter operasjonen, selv om det ser ut alt av kreft ble fjernet i et forsøk på å ødelegge eventuelle mikroskopiske kreftceller som fortsatt er igjen. Kjemoterapi agenter kan tas oralt i pilleform eller gjennom en blodåre. Kombinasjoner av legemidler er ofte utnyttet og kjemoterapi ofte kommer med bivirkninger som kvalme, svimmelhet og mulig tap av hår. Når kjemoterapi er fullført disse bivirkningene gradvis forsvinne.

Stråling

Bruken av stråling for å angripe kreftcellene, og tilintetgjøre dem som er kjent som strålebehandling. Lungecancerstrålebehandling er tilgjengelig i en form som kalles ekstern stråle behandling der en maskin frembringer fokuserte stråler av stråling som er rettet mot det området av kreft. En annen type strålingsterapi for lungekreft kalles brachyterapi, eller intern stråling. Leger vil sette inn radioaktive partikler så nær stedet av kreft som mulig for å maksimere effekten av behandlingen. Strålingsterapi er ofte brukt på lungekreftpasienter i tillegg til kjemoterapi. Det er vanlig ansatt etter operasjonen for å drepe eventuelle kreft som kan ha rømt gjenkjenning.

Målretting Cancer

Avvikene som finnes i kreftceller kan bli målrettet av visse stoffer i en behandling for kreft som kalles målrettet medikamentell behandling. I tilfeller av lungekreft stoffer som Avastin og Tarceva blir brukt til dette formålet. Avastin gis normalt i forbindelse med kjemoterapi og har den virkning å holde svulster fra å få tilgang til en blodforsyning, effektivt bidra til å ødelegge dem Tarceva kan holde kreftceller fra å reprodusere. Imidlertid stoffer av denne art er utstyrt med bivirkninger, slik som faren for blødning og diaré.

Behandling av Stage

Stadier av lungekreft beskrive hvor omfattende kreften har blitt, med scene i kreft mye mindre avansert enn høyere stadier. Kirurgi er den vanligste valget for å behandle Stage I ikke-småcellet kreft mens på Stage II kirurgi sammen med kjemoterapi og stråling vil være det alternativet. Som ikke-liten lungekreft avanserer gjennom kirurgi er ikke lenger et alternativ, og kjemoterapi er behandling som gir mest håp, med stråling noen ganger mulig. Den verste stadium av sykdommen, trinn IV, er når målrettet medikament terapi sammen med kjemoterapi vil være behandling. Noen ganger prognosen er så dårlig at den beste behandling er å bare prøve å gjøre pasienten så behagelig som mulig. I tilfelle av småcellet lungekreft er det ingen stillas nivåer. Det er beskrevet som enten blir begrenset eller omfattende. Behandlinger for begrenset småcellet lungekreft vil omfatte kjemoterapi og stråling, med kirurgi noen ganger et potensielt alternativ mens omfattende tilfeller av denne sykdommen blir behandlet med kjemoterapi og støttende behandling.

Emergency Behandlinger for Kortpustethet

Kortpustethet kan være forårsaket av en rekke sykdommer eller faktorer. Årsakene til kortpustethet indikere hvilken type akuttbehandling nødvendig. Akuttbehandling for kortpustethet avhenger av symptomene som følger problemet, og enkeltpersoner bør være klar over hva annet som skjer i kroppen hvis de føler seg tungpustet.

Kortpustethet med brystsmerter

Ifølge Family Doctor, kortpustethet med smerter i brystet eller en følelse av å stramme i brystet kan være en indikator på et hjerteinfarkt. Ifølge Mayo Clinic, vil enkeltpersoner opplever hjerteinfarkt symptomer mest sannsynlig bli behandlet med aspirin, blodfortynnende, nitroglyserin eller thrombolytics utgangspunktet i en nødssituasjon. Umiddelbar kirurgi kan også være nødvendig.

Kortpustethet med tungpustethet

Kortpustethet med piping i astmatikere er et tegn på et angrep. Akuttbehandling for et astmaanfall innebærer å bruke en redning inhalator eller bronkodilatator. Alvorlige tilfeller kan kreve akutt behandling med cortisteroids. I de verste tilfellene kan det være nødvendig tvunget oksygenbehandling, intubasjon eller mekanisk ventilasjon.

Kortpustethet og hevelse

Personer som opplever kortpustethet sammen med hevelser i bein og føtter kan være lider av hjertesvikt. Akutt behandling for kongestiv hjertesvikt kan innbefatte innføring av et diuretikum for å bidra til å fjerne overflødig væske. Andre medisiner for å hjelpe hjertet fungere mer effektivt kan også gis. I alvorlige tilfeller kan en pacemaker eller hjertepumpe må være installert, men disse er midlertidige reparasjoner. Til slutt, kan pasienten trenger en hjertetransplantasjon.

Kortpustethet og flere symptomer

Personer som opplever kortpustethet med feber og frysninger sammen med brystsmerter og en fitte utslipp kan ha en lunge abscess. Dette vil trenge å bli behandlet med et antibiotikum umiddelbart.

Kortpustethet, feber og blod

Personer som lider av pustebesvær som også har feber og blodig slimete kan lide av en infeksjon eller en blodpropp i lungene. I tilfelle av infeksjon, vil et antibiotikum trenger å bli administrert. I tilfelle av blodpropper, vil et individ må gis sterke blodfortynnere umiddelbart. Hvis klumpen er stor eller ikke oppløses, vil den trenge å bli fjernet.