Digidexo.com

Low carb dietter for personer med diabetes

Diabetes er en sykdom hvor kroppen enten har sluttet å produsere insulin eller produserer insulin, men ikke bruker den. Insulin er nødvendig i fordøyelsen fordi det tar sukkeret vi spiser og frakter det til cellene våre slik at de kan lage energi. Så med diabetes, de mer nonsugar energikilder du kan gi kroppen bedre. Karbohydrater blir til sukker når fordøyd, så diabetikere bør unngå for mye karbohydrater, hjelper minske komplikasjoner, administrere sin sykdom, kontrollere blodsukkernivået og leve lengre, sunnere liv.

Å være overvektig

Velge riktig low-carb diett for diabetes er avhengig av et par faktorer. Det første du må vurdere er å være overvektig eller undervektig. For diabetikere som også er overvektig, en low-carb diett ikke bare bidrar til å kontrollere diabetes, men også bidrar med vekttap.

Når du er overvektig, er det viktig å unngå høy-fett, lav-carb dietter. Stick med en balansert diett som inneholder lite fett meieriprodukter, magert kjøtt og høy-fiber karbohydrater. Denne type diett består av fisk, kalkun og kylling, fettfri meieri, frukt, grønnsaker, nøtter, frø, bønner og helkorn. Ingen stekt mat, rødt kjøtt, hvitt mel eller behandlet sukker anbefales. Unngå mais sirup, høy fruktose produkter og begrense pakket mat selv om de er merket sukker-fri.

Å være undervektig

Hvis du er undervektig og diabetiker, deretter en høyere god-fett, lav-karbo diett ideelt. Denne dietten inkluderer alle typer kjøtt, egg, lav-eller nonfat meieriprodukter, ost, frukt, grønnsaker, nøtter, frø, bønner og helkorn. Denne dietten vil sikre at du ikke mister noen vekt, men vil bidra til å stabilisere blodsukkernivået og holde diabetes under kontroll.

Deler

Med begge disse low-carb diabetes dietter er det viktig å sørge for at til og med hele korn er mindre enn 25 prosent av måltidet. De ideelle måltider på en low-carb diett bør være 50 prosent frukt og grønnsaker, 25 prosent kjøtt eller meieriprodukter, og 25 prosent høy-fiber hele korn. Diett og mosjon har vist seg effektive i behandling og forebygging av visse typer av diabetes. Du bør konsultere lege før du starter denne eller noen ny diett.