Digidexo.com

O2 konsentrator Bruksanvisning

En oksygenkonsentrator hjelper deg å puste lettere ved å skille oksygen fra andre gasser i luft og levere renset oksygen gjennom rør i nesa. Din oksygenkonsentrator kommer med klar slange fra seks til 100 fot lang, og en kjegleformet "nippel" adapter for å feste slangen til konsentrator. Det kan også komme med en luftfukting flaske for å minimere tørre bihuler og blodig nese. Forsikring kan betale for noen eller alle oksygenkonsentrator utstyr og forsyning kostnader.

O2 konsentrator Setup

Mens iltkonsentratorer variere etter modell og produsent, noen grunnleggende generelle regler gjelder å sette opp.

Sett alltid konsentrator direkte til en stikkontakt. Ikke bruk skjøteledning fordi det vil være en tripping og brannfare. Unngå å koble konsentratoren til en stikkontakt med andre apparater, siden overbelastning og blåst sikringer kan føre til. Lengre oksygenslangen, i stedet for en lengre ledning, bør brukes for å øke rekkevidden.

Når du har lagt brystvorten adapter eller vannflaske til konsentrator utløpsrøret, kobler du oksygenslangen. Deretter fyller luftfukting flaske med destillert vann. Mineraler fra springen eller godt vann kan tette konsentratoren. Destillert vann er tilgjengelig på de fleste dagligvarebutikker. Skru luftfukting flasken på konsentrator.

Når du slår konsentratoren på, bør alarmen stoppe etter fem til 20 sekunder. Hvis den ikke gjør det, sjekk at slangen og fukting er riktig montert og konsentratoren er ordentlig koblet til et strømuttak.

Alltid satt oksygentilførselen til sats eller innenfor området foreskrevet av legen din. For eksempel sette hjulet eller linje ballen opp på to for å levere to liter oksygen per minutt (LPM). Ifølge Dr. B. Ronan O'Driscoll, kan motta for mye oksygen være like farlig som å motta for lite.

En rask måte å sjekke at oksygen strømmer gjennom røret er å slippe nesekanylen i et glass med vann. Se etter bobler. Hvis det ikke er noen bobler, pass på at slangen ikke er bøyd eller klemt, og er godt festet til konsentratoren. Sørg også for at slangeadapter eller fukting flasken er skrudd rett og fast på konsentratoren.

Ha på nesekateter med de ledende delene vendt opp og buet inn i neseborene. Plasser slangen under haken og bak ørene, og juster slangen låsen slik at det er behagelig. Over-innstramming vil føre slangen for å irritere huden og dra når du flytter.

Rent utstyr for å hindre smitte

For å rengjøre konsentrator, tørk av med en tørr eller lett fuktet klut. Ikke bruk voks eller polish fordi disse kan være brannfarlig. Vask filteret i varmt vann ukentlig, klapp den tørr med et håndkle og la det lufttørke helt før du setter.

Redusere risikoen for infeksjon ved å rense kanyle med en fuktig klut minst daglig og erstatte det annenhver uke. Må den byttes hver 60 til 90 dager.

Rengjør luftfukting flaske ukentlig. For å gjøre dette, slår konsentratoren av. Skru av luftfukting flasken og skyll med varmt vann og oppvaskmiddel. Bland en del eddik til fire deler vann i luftfukting flaske og suge i 20 minutter. Skyll i tre minutter under varmt vann fra springen. Rist luftfukting flaske tørr, fyll på med destillert vann og skru den tilbake på konsentrator. Deretter slår konsentratoren på og plassere kanylen tilbake i nesen.

Comfort

Pakk bomull, klut tape eller tynne svamper (noen ganger kalt "øre puter") rundt oksygenslangen på de punktene der den hviler på huden for å unngå gnaging. Hvis du opplever tørre bihuler eller blodig nese, kontakt lege eller utstyrsleverandør for luftfukting.

Vanlige problemer

Utstyrsleverandøren vil hjelpe deg å opprettholde din konsentrator, og kan også hjelpe deg med reiseplaner. Disse problemløsning tips fungere for de fleste konsentrator modeller:

Strømbrudd alarmer kan ofte være lett å løse. Kontroller at konsentratoren er slått på og koblet riktig til veggen. Sørg for din veggbryter er snudd på slik at denne stikkontakten. Switch utsalgssteder. Tilbakestill konsentratoren ved å trykke på "reset".

Hvis elektrisitet er ute i hele huset, bruk en backup tank inntil strømmen er tilbake. Vær sikker på at du har nok backup tanker å vare i 24 timer, slik at ekstra tank levering kan ordnes, eller du har tid til å flytte til et sted med strøm i tilfelle langvarig strømbrudd.

Legging rør på kalde gulv kan føre til kondens. Overfylling av luftfukting flasken kan føre til vann backup i slangen. Ifølge konsentrator produsenter Wright og Filippis, hvis fuktighet blokkerer slangen, kan du bytte slange eller prøve følgende:

Snu konsentrator av og bruke backup oksygen tank. Plasser kanylen i en beholder for å samle vann Fest slangen direkte til konsentrator bruker brystvorten adapter Slå konsentrator på maksimalt i fem til ti minutter å fordampe eller utvise vann Skru konsentratoren av. Sett på luftfukting flasken og sett på slangen til konsentrator. Skru konsentratoren igjen og returledning i foreskrevet innstilling Sett nesekateter på igjen.

Sikkerhet

Munn leverandører Sparrow og Wright & Filippis foreslå flere retningslinjer for sikkerhet når du bruker din oksygenkonsentrator. Oksygen er brannfarlig. Aldri røyke eller bruke en hårføner, oljebasert krem ​​eller elektrisk barber mens du bruker oksygen. Eksplosjoner eller brannskader kan føre til. For å unngå brann, bruk en mikrobølgeovn i stedet for komfyren, eller har noen andre kokk. Plasser aldri konsentrator i lukkede rom som skap, eller i nærheten av varmeovner, vegger eller objekter som vil brenne, slik som draperier eller avis. Ikke legg væsker på toppen av konsentratoren fordi utslipp kan føre til funksjonsfeil.

For å holde oksygenslangen fra tripping deg eller slippe inn mat og fest den til klærne ved å fange slangen inne i en stor sikkerhetsnål. Slå av konsentrator og fjerne nesekateter når den ikke er i bruk. Dette forhindrer utløsning og hudskader.