Digidexo.com

Hva et antall hvite blodlegemer på 12.000 Means

Oppdagelsen av at en person har en forhøyet antall hvite blodlegemer nesten aldri kommer som en overraskelse, som testing for slik er vanligvis på grunn av annen sykdom. Mest knytte et høyt antall med legemet bekjempe en infeksjon, og det er generelt sant, men det er mange andre årsaker til celler å være forhøyet.

Hva er hvite blodlegemer?

Også kalt leukocytter, hvite blodceller forsvare seg mot sykdom og bekjempe alvorlig infeksjon i kroppen. Disse celler er funnet i hele kroppen, både i blodet og i det lymfatiske system. Antallet eller telling, av cellene i blodet er en god indikator på tilstedeværelsen av sykdommen.

Hva er normalt?

Generelt sett 4500 til 10.000 hvite blodceller / ml regnes i normalområdet. De øker i antall når sykdom eller infeksjon er til stede ved å omgi fremmede organismer i et forsøk på å ødelegge dem. Hvite blodlegemer kan doble i løpet av bare noen få timer.

Legemer Over 12.000

Flere sykdommer er forbundet med hvite blodceller i overkant av 12 000, slik som leukemi og ovarialkreft, men en alvorlig tilstand som kalles sepsis skiller seg ut som en av de mer kjente betingelser.

Sepsis er en forutsetning når hele kroppen er i en betennelsestilstand. Noen kaller dette "blodforgiftning", men det er mer korrekt referert til som septikemi --- tilstedeværelse av patogene organismer i blodet-stream.

Andre mulige Indikatorer

Annet enn sepsis, har et antall hvite blodceller over 12.000 kan være en indikator på stress, høysnue, sthma eller kreft.

Medisiner

Visse medisiner foreskrevet for å behandle andre forhold kan være årsaken til forhøyet antall hvite blodlegemer. Capastat sulfat brukes for behandling av pasienter med nyresvikt. Alpho Proetinase Inhibitor er foreskrevet for å hindre nedbryting av vev i lungene. Prolastin er tatt for å behandle blod.

Forhøyet antall hvite blodlegemer kan bety en rekke noen ting, noen alvorlige. Bare en blodprøve kan bestemme din nøyaktige telle og legen din kan forklare betydningen og behandling for vanligvis høye resultater.