Digidexo.com

barrets øsofagus

Tidlig Barretts øsofagus

Tidlig Barretts øsofagus er definert av Mayo Clinic som, "en tilstand der cellene, fôr den nederste delen av spiserøret har blitt skadet, og erstattet med unormale celler. Over tid vil disse skadede celler kan forvandle seg til kreft i spiserøret. Ifølge Mayo Clinic, "personer som har blitt diagnostisert med syre reflux sykdom har en liten sjanse for å utvikle Barretts øsofagus." Dessuten, tidlig deteksjon av Barretts øsofagus spiller en avgjørende rolle i deteksjon og forebygging av spiserørskreft.

Symptomer

Symptomer på Barretts øsofagus er vanligvis asymptomatiske (uten symptomer). Men ifølge Mayo Clinic, enkeltpersoner som opplever "kronisk halsbrann, svelgeproblemer, oppkast blod eller har en tjæreaktig avføring bør søke lege."

Diagnose

Legen din kan undersøke spiserøret med et endoskop (et rør som kan vise innsiden eller spiserøret.) Hvis en merkbar endring i spiserøret fôr er til stede, kan legen din for å gjøre en biopsi (ta vevsprøver) som skal sendes til en patolog å se på under et mikroskop.

Staging

Ifølge Mayo Clinic, vil vev prøvene bli gradert for å bestemme mengden av endringen i cellene. Patologen vil returnere laboratoriet rapport til din lege, som vil si noe om graden av dysplasi (pre-cancerous). Hvis ingen dysplasi er funnet, har ingen forandringer i cellene oppstått. Hvis en minimal endring i cellevevet blir oppdaget, da kreftfaren snart kan utvikle. Videre, hvis det er en vesentlig endring er cellestruktur, i henhold til de Mayo Clinic, "høyverdig dysplasi er antatt å være det siste trinnet før cellene endres til spiserørskreft."

Behandling

Behandling for tidlig Barretts øsofagus behandles vanligvis ved årlige endoskopi oppfølging eksamener med legen din. I noen tilfeller kan medisiner for å kontrollere acid reflux sykdom forskrives også. Hvis du har lav grad av Barretts øsofagus, kan en endoskopi være preformed av legen hver sjette måned for å overvåke sykdommen.

Forebygging

Ifølge Mayo Clinic, personer diagnostisert med Barretts øsofagus kan "utvikle esophageal kreft. Imidlertid opprettholde en sunn livsstil ved å spise mindre porsjoner, og avstå fra å ligge nede i flere timer etter måltidet kan bidra til å forhindre tidlig Barretts øsofagus."

Slik unngår du at Barretts øsofagus

Barretts øsofagus er en komplikasjon at resultatene fra langsiktig acid reflux sykdom. Acid reflux oppstår når magen gulper syre i spiserøret. Barretts øsofagus vil skje når cellen struktur og farge i spiserøret endringer på grunn av eksponering for magesyre. Symptomer assosiert med denne tilstanden omfatter svelgeproblemer, vekttap og blodig avføring eller oppkast. Du kan forhindre Barretts øsofagus ved å kontrollere mengden av syre som kommer inn i spiserøret.

Slik unngår du at Barretts øsofagus

•  Ta din acid reflux medisiner som angitt av legen din. Du kan bli bedt om å bruke antacids, som tums og Mylanta eller være foreskrevet en H2 blocker, som Zantac og Pepcid. Protonpumpehemmere også kontrollere syreproduksjon og inkluderer Protonix, Prevacid og Nexium.

Gå ned i vekt hvis du er overvektig. Hvis du er tung, er du setter mer press på magen og tvinge syre i spiserøret. Spør legen din om en diett og mosjon plan som kan hjelpe deg å slippe vekten.

Hopp over tunge måltider. Du vil produsere mindre magesyre hvis du unngå å spise mye mat på hvert måltid. I stedet spiser mindre og hyppigere måltider i løpet av dagen.

Bruk komfortable klær. Du bør unngå å sette press på mageområdet ved å bo borte fra tettsittende bukser eller belter.

Juster dine søvnvaner. Mange personer med erfaring reflux symptomer på natta når de la seg for kvelden. Unngå å spise for nær leggetid og tid ditt siste måltid minst to timer før du planlegger å gå i dvale. Du bør også ligge på en vinkel for å holde magesyre i sjakk når du går til sengs. Du kan plassere en kile under deg å oppnå dette resultatet.

Vet de matvarer som utløser reflux symptomer. Det er visse matvarer som mer sannsynlig vil forverre en persons halsbrann. Dette inkluderer krydret entrees, koffeinholdige drikker, alkohol, sjokolade og hvitløk.

Hva er årsaken til Barretts øsofagus?

Barretts øsofagus oppstår når kroppen erstatter skadet esophageal fôr med en ny unormal fôr som ligner på slimhinnen i tarmen. Prosessen kalles intestinal metaplasi, og det er ingen symptomer. Lidelsen kan bare bli diagnostisert med en biopsi.

GERD

Barretts øsofagus er vanligvis diagnostisert hos personer med gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) som har hatt år med kronisk halsbrann. Om lag 10 prosent av personer med alvorlig GERD utvikle Barretts øsofagus, ifølge Mayo Clinic.

GERD Symptomer

Halsbrann oppstår når magesyre vasker opp i spiserøret, noe som kan skade sensitiv fôr hvis det blir kronisk. Mennesker som opplever acid reflux flere ganger i uken over lengre tid anses å ha GERD.

Teorier / Spekulasjoner

Den nye unormal spiserør foring virker i stand til å motstå magesyre bedre enn normal foring. I tillegg til noen personer diagnostisert med Barretts øsofagus oppgir at de ikke har hatt halsbrann i år, fører noen forskere spekulerer i at den nye fôr kan liksom lindre GERD.

Betraktninger

Forskning har ikke bestemt hvorfor Barretts øsofagus forekommer i så få personer med GERD. Lidelsen rammer bare ca 1 prosent av voksne i USA, ifølge US National Institutes of Health (NIH). Hvite og spanske menn er mest utsatt.

Forsiktig

Barretts øsofagus forårsaker en litt økt risiko for esophageal kreft. Fordi det har ingen symptomer, noen leger anbefaler at folk over 40 som har opplevd GERD i flere år har en biopsi for å sjekke for Barretts øsofagus.

Matvarer for å unngå med Barretts øsofagus Sykdom

Når esophageal foring blir skadet av sure oppstøt, kan erstatte det kroppen med en unormal en tilsvarende tarmslimhinnen. Denne prosessen er kjent som intestinal metaplasi, og resulterer i en tilstand som vanligvis kalles Barretts øsofagus. Det nye belegg synes å være en beskyttende mekanisme fordi det motstår magesyre bedre enn normal foring, men det kan føre til ytterligere informasjon om helse komplikasjoner. Å gjøre visse diett endringer kan bidra til å stoppe ytterligere skade.

Årsak

Barretts øsofagus vanligvis er diagnostisert hos pasienter med gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) som har opplevd år med kronisk halsbrann. Magesyre jevnlig sikkerhetskopiering i personens spiserør slutt skader den følsomme slimhinnen.

Betydning

Lidelsen har ingen symptomer og kan bare bli diagnostisert med en biopsi, hvor en lege kan anbefale til folk som opplever kronisk halsbrann for lange tidsrammer. Barretts øsofagus kan føre til esophageal kreft.

Fett og oljer

Unngå fettrike matvarer kan bidra til å forhindre halsbrann og ytterligere skade. Høy-fett matvarer inneholder fett kjøtt som bacon, vanlig kjøttdeig og fjærfe med huden; helmelk og hele melkeprodukter; og enkelte bearbeidede matvarer som stuinger og pai. Pasienten med Barretts øsofagus bør unngå å spise oljer unntatt olivenolje.

Vanlige Triggers

Noen matvarer og drikkevarer er vanlige triggere for halsbrann. De omfatter alkohol, koffeinholdige drikker, kullsyreholdige drikker, sitrusfrukter, stekt mat, peppermynte, rå løk og tomater.

Prevalens

Om 1 prosent av voksne i USA har Barretts øsofagus. Hvit og spanske menn har høyest risiko.

Botemidler for Barret øsofagus

Barretts øsofagus er en forstadier tilstand av distale spiserør diagnostisert ved mikroskopisk vurdering av en biopsi prøver som er tatt fra spiserøret via en teknikk som kalles øvre endoskopi. Ideelt sett bør prøvene evalueres etter et kurs av syre undertrykkende terapi. Diagnostisering av Barretts øsofagus er viktig fordi det er forbundet med økt kreftfaren.

Risikofaktorer

Barretts øsofagus er mer vanlig hos menn, personer i alderen 40 år og eldre og de med kronisk gastroøsofageal refluks (f.eks, halsbrann, oppstøt eller svelgeproblemer). Gitt at løftet, kroppsmasseindeks er en potensiell bidragsyter til utviklingen av gastroøsofageal reflukssykdom, er utviklingen av Barretts øsofagus antatt å være assosiert med fedme. Men resultatene av studier har vært motstridende, og flere bevis er nødvendig for å bekrefte denne hypotesen.

Screening

Ifølge American College of Gastroenterology retningslinjer, alvorlighetsgraden av Barretts øsofagus (dvs. grad av dysplasi) bør vurderes til faste intervaller for å bestemme neste trinn i ledelse. Hvis innledende endoskopi gir ingen dysplasi, er anbefalingen to endoscopies med biopsier innen 1 år; dersom begge endoscopies avsløre de samme resultatene, bør endoskopi gjentas hvert 3. år. Hvis lavgradig dysplasi er funnet på første endoskopi, bør dette bekreftes ved en gastrointestinal patolog og endoskopi og biopsi bør gjentas innen 6 måneder. Hvis screening gir ingen progresjon til høyverdig dysplasi, bør den enkelte ha en endoskopi en gang årlig til det ikke dysplasi er funnet på to påfølgende endoscopies. For personer med høygradig dysplasi på første endoskopi, bør funn bekreftes av en gastrointestinal patolog, og endoskopisk reseksjon bør vurderes for en bedre biopsi prøven hvis det er en slimhinne uregelmessighet. Endoskopi og biopsi bør gjentas hver 3. måned, og hvis høyverdig dysplasi er fortsatt til stede, bør intervensjoner som endoskopisk ablasjon eller reseksjon eller esophagectomy utføres.

Endoskopisk ablasjon

Sammen med endoskopi, er flere teknikker som brukes til å ablate området av dysplasi, med mål om å utrydde unormal vev. Radiofrekvensablasjon, fotodynamisk terapi, argon plasma koagulasjon og kryoterapi er alle potensielle teknikker. Alle pasienter som gjennomgår ablasjon bør ha screening biopsier med jevne mellomrom for å sikre at området har blitt fullstendig ablateres og ingen dysplasi er sett på minst 3 påfølgende endoscopies.

Endoskopisk reseksjon

Reseksjon ved hjelp av endoskopi blir i økende grad brukt til å behandle personer med Barretts øsofagus. I løpet av fremgangsmåten, blir submucosale saltvann og adrenalin injeksjoner med eller uten sug anvendes til å målrette de involverte området. Den involverte vev blir deretter fjernet. En ulempe med denne teknikken er at det kan være rester av vev som har potensial til å utvikle seg til kreft. Det er utrolig viktig at personer som gjennomgår reseksjon har planlagt endoskopisk oppfølging for å sikre at alle involverte vev er fjernet.

Esophagectomy

Esophagectomy er en prosedyre som spiserøret er helt fjernet. Når spiserøret er fjernet, danner kirurgen en ny spiserøret fra en del av magesekken. Denne prosedyren en gang var standard vare for Barretts øsofagus. Men mange individer velger reseksjon eller ablasjon i stedet for esophagectomy på grunn av de tilknyttede komplikasjoner og risiko for død.

Cure for Barretts øsofagus

Spiserøret er den del av fordøyelsessystemet som forbinder magen til halsen. Den har en indre fôr (slimhinner) som består av plateepitel celler. Noen ganger er disse cellene endres og bli deformert; de er ment å være flat og de blir mer firkantet. Tilstedeværelsen av disse firkantede eller kube-lignende celler, som strekker seg fra bunnen av spiserøret i nærheten av magen opp til halsen, kalles Barretts øsofagus. Hvis den forblir ubehandlet, og i noen tilfeller disse unormale celler kan føre til spiserørskreft.

Forebygging

De eksakte årsakene til Barretts øsofagus er ukjent, men det er spekulert i at skader på spiserøret forårsaket av acid reflux eller GERD kan være ansvarlig for å forårsake Barretts øsofagus. Dermed kan behandle den underliggende fordøyelses tilstand med syreblokkere eller livsstilsendring være et viktig skritt i herding Barretts øsofagus.

Symptomer

Behandling og helbredelse av Barretts øsofagus er kun mulig etter diagnose. Ofte kan en pasient være uvitende om at han har Barretts øsofagus fordi tilstanden i seg selv er ofte asymptomatisk. Pasienter med symptomer på syre tilbakeløps inkludert vedvarende halsbrann, vanskeligheter med å svelge, sår hals, hoste eller pusteproblemer, kan også ha Barretts øsofagus.

Diagnose

På grunn av den asymptomatiske hvilken sykdom, må Barretts øsofagus bli diagnostisert av en lege for å bli behandlet og kurert. Den vanligste metoden for diagnose innebærer bruk av et endoskop, føres gjennom munnen og ned i spiserøret, slik at legen kan se i spiserøret. Legen kan så identifisere Barretts Esophogas av det røde utseende av de skadede celler som kontrast fra de vanlige bleke celler av mucosa. Legen kan skrape en liten del av disse reddened celler for en biopsi for å gjøre klar diagnose.

Behandling

Rutinemessig Barretts øsofagus er vanligvis ikke behandles som det ikke medfører betydelige problemer for en pasient. Pasienter kan gis syreblokkere å behandle den underliggende tilstand som forårsaker Barretts øsofagus, men disse medikamentene er ikke en behandling for de unormale slimhinner celler og ikke kurere de unormale celler. Vanligvis har legene fant ingen enkel metode for behandling av skadede celler karakteristiske av Barretts øsofagus, selv om noen leger eksperimenterer med å ødelegge unormale celler i håp om at normale plateepitel celler vil vokse tilbake. Ifølge Society of Thoracic Surgeons, er denne behandlingen lovende og kan til slutt føre til en kur for Barretts øsofagus, men dette er fortsatt under etterforskning som i juli 2009 og venter ytterligere kliniske studier.

Dysplasi Treatment

Selv Barretts øsofagus selv ikke behandles, kan Barretts øsofagus føre til en tilstand som kalles dysplasi å skje. Dysplasi refererer til pre-kreftceller som kan bli esophageal kreft. Lav grad dysplasi ikke behandles, men høy grad av displaysia er enten overvåkes, behandlet med ødeleggelsen av esophageal foring, kombinert med intens syreblokker eller behandlet ved fjerning av spiserøret. Fjerning av spiserøret er den vanligste form for behandling på grunn av høy grad av dysplasi utvikler seg til kreft i spiserøret 50 prosent av pasientene.

Barretts øsofagus Disease

Barretts øsofagus sykdom oppstår som en komplikasjon av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) i en kronisk eller langvarig tilstand. Mange pasienter med Barretts øsofagus innser ikke at de har sykdommen før symptomer på GERD ikke forbedre eller flere komplikasjoner presentere seg selv. Da funnet i de tidlige stadier, kan de fleste tilfeller av Barretts øsofagus overvåkes og kontrolleres i mange år.

Betydning

Sykdommen er funnet hovedsakelig i kaukasiske menn der foring og celler av spiserøret endring og danner en versjon av intestinal og gastrisk celler. Mens sjeldne, presenterer dannelsen av disse celler en økning i risikoen for kreft for pasienten. De fleste pasienter diagnostisert med Barretts øsofagus er over en alder av 60 år.

Symptomer

Symptomene på Barretts øsofagus er lik de av GERD og omfatter halsbrann og tilbakeløpskjøling av syre i magen. Reflux er når syre er regurgitated opp gjennom spiserøret og inn i munnen. Ytterligere komplikasjoner gi symptomer inkludert utbruddet av voksen astma, kronisk hoste, og reoccurring sår hals. Pasientene vil ofte ha heshet på grunn av acid reflux.

Årsaker

Årsakene til sykdommen stammer fra GERD komplikasjon og inkluderer magesår og esophageal innsnevring fra arrdannelse i spiserøret. Arrdannelse resulterer i spiserøret blir smale og tape elastisitet. De langsiktige effektene av syre skrive inn spiserøret be utbruddet av Barretts øsofagus.

Diagnose

En øvre endoskopi undersøkelse brukes til å diagnostisere Barretts øsofagus. Denne undersøkelse krever at pasienten skal bedøvet mens lege setter inn et tynt, fleksibelt endoskop for å studere magen og spiserøret. Vevsprøver oppsamles under prosedyren, og undersøkt for å bestemme om cellene er unormal og kreft. Hvis endringer i cellene ikke kan bestemmes, vil testing bli gjennomført hvert halvår for å overvåke eventuelle endringer.

Behandling

Det er ingen behandlinger tilgjengelig som vil reversere Barretts øsofagus. En lege vil behandle GERD å bremse de komplikasjoner som oppstår. Medisiner i dag blir tatt av pasienten vil bli undersøkt, som noen kan gjøre den nedre esophageal sphincter svak, slik at syre og mageinnhold opp i spiserøret. En pasient skal spise mindre måltider og ikke spise tre timer før sengetid. Røyking og alkohol bør unngås, sammen med å spise fet, krydret og høy syre matvarer som sitrus og tomatprodukter. Overvektige pasienter bør gå ned i vekt, da det reduserer stress og press på magen og sphincter. Syrereduserende medikamenter kalt protonpumpeinhibitorer kan hjelpe til med å redusere syreinnholdet i magen. Disse medikamentene er prilosec, Prevacid, Nexium, Zantax og Tagamet. Kirurgi for å begrense mengden av syre inn i spiserøret er gjort i ekstreme tilfeller.

Hva Foods å unngå med Barretts øsofagus

Barretts øsofagus, en tilstand noen ganger diagnostisert hos pasienter med gastroesophogeal reflukssykdom (GERD), kan være en forløper til mer alvorlige esophogeal sykdommer og bør forvaltes med omhu. Hos pasienter med denne tilstanden, vevet som linjer spiserøret endringer, vanligvis på grunn av eksponering for magesyre. Avtagende magesyre og forebygge halsbrann gjennom et riktig kosthold er nøkkelen til å holde symptomene i sjakk.

Know Your Triggers

Matvarer som irriterer magen og spiserøret av én person kan ikke bry en annen. Pasienter med Barretts øsofagus bør vite og unngå matvarer som utløser symptomene. Vanligvis kan imidlertid fettstoffer og stekt mat irritere esophageal foring og bør unngås. Andre vanlige irritanter inkluderer alkohol, tomatsaus og andre tomatprodukter, appelsinjuice, koffein, løk og hvitløk. Nikotin kan også forverre halsbrann smerte, og peppermynte og sjokolade har en tendens til å slappe av ventilen i den nedre esophogus, som kan øke den tilbakestrømning av magesyre.

Low-Fat Diet, Meal Strategier

Pasienter bør satse på en lav-fett diett ved å innlemme fem eller flere porsjoner med grønnsaker og frukt. Ved å spise en lav-fett diett, kan overvektige pasienter ned i overskytende pounds som kan bidra til symptomer.

Til hvert måltid, størrelse grense del for å redusere symptomer, og ikke spise i løpet av to eller tre timer før sengetid. Erstatt kullsyre brus med vann, spesielt i timene før sengetid.

Røyking

Fritt spiller en rolle i alvorlighetsgraden av Barretts øsofagus symptomer som det har vist seg å svekke sphincter i de lavere spiserør, og tilbakeløps ofte resultater. Ved å ikke røyke, gjør at pasienten den esophogeal sphincter å gjøre jobben sin mer effektivt, som er å holde ødeleggende magesyre ut av spiserøret.

Behandling for Barretts øsofagus

Barretts øsofagus er en medisinsk tilstand der magesyre endrer utseendet av celler i spiserøret, ifølge Mayo Clinic. Det er ofte funnet i mennesker som lider av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), og det er ofte behandlet på en lignende måte som de som lider av denne sykdommen.

Medisiner

Leger ofte foreskrive medisiner for å redusere symptomer på Barretts øsofagus. Disse stoffene inkluderer protonpumpehemmere, som cimetidin eller famotidin, og histamin H2-reseptorblokkere, som omeprazol, pantoprazol eller esomeprazol, ifølge en artikkel av Bhupinder Anand og Wilfred Weinstein på medicinenet.com.

Kirurgi

Under operasjonen for Barretts øsofagus, fjerner en lege en del av en pasients spiserør, ifølge Mayo Clinic. Denne prosedyren er vanligvis gjort på pasienter som er i faresonen for å utvikle en type kreft som kalles esophageal adenokarsinom, ifølge US National Library of Medicine.

Fotodynamisk terapi

Under fotodynamisk terapi, bruker en lege stoffet Photofrin og en laserenhet å drepe skadet vev i spiserøret, ifølge National Institutes of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer.

Endoskopisk Mucosal Resection

En endoskopisk mucosal reseksjon er en prosedyre hvor en lege benytter en innretning som kalles et endoskop for å fjerne skadet vev i spiserøret, ifølge Mayo Clinic.

Livsstilsendringer

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, kan folk ofte redusere symptomer på Barretts øsofagus ved å redusere fett, koffein og peppermynte i kostholdet; slutter konsum av alkohol og / eller tobakksprodukter; og trene regelmessig og / eller miste vekt.

Hvem Er Barretts øsofagus Oppkalt etter?

Barretts øsofagus er en tilstand der slimhinnen i spiserøret (røret de går fra munnen til magen) endres ved langvarig eksponering for magesyre. Normalt syren forblir i magen, men i mennesker med gastroøsofageal refluks, eller GERD, beveger syren opp i spiserøret og forårsaker skade.

Navn

Barretts øsofagus ble oppkalt etter britisk kirurg Dr. Norman Barrett, som først beskrev tilstanden i 1957.

Symptomer

Ifølge University of Maryland Medical Center, produserer Barretts øsofagus vanligvis ingen symptomer. Acid reflux som forårsaker Barrrett øsofagus kan forårsake halsbrann.

Diagnostisk testing

En lege utfører en test som kalles en esophagoscopy med biopsi, hvor et lite rør er tredd ned i spiserøret. Legen vil ta bilder og samle vevsprøver for analyse. Pasienten blir bedøvet under denne testen.

Behandling

Behandling av Barretts øsofagus inkluderer medisiner og endringer i livsstil som reduserer syreproduksjonen eller hjelp til å holde syre ut av spiserøret. Mer avanserte tilfeller kan kreve kirurgi.

Prognose

Personer med Barretts øsofagus har økt risiko for å utvikle esophageal kreft. The Mayo Clinic, men advarer at de fleste mennesker med Barretts øsofagus tror deres kreftfaren er høyere enn den faktisk er.

Barretts øsofagus syndrom

Barretts øsofagus syndrom er en tilstand som er forbundet med en lang tid forekomst av gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD. Den eksakte årsaken til denne tilstanden er ukjent.

Årsak

Magesyre reflux bidrar til Barretts øsofagus syndrom. Det magesyre lekker tilbake i spiserøret forårsaker skade og / eller bygge opp til slimhinnen.

Symptomer

Barretts øsofagus syndrom symptomer er lik Gerd. De omfatter halsbrann (en brennende følelse i brystet), oppstøt (en følelse av syre i halsen) og magesmerter og / eller ubehag.

Diagnose

Foreløpig er det ikke en spesifikk test tilgjengelig for å diagnostisere Barretts øsofagus syndrom. Helsepersonell kan avgjøre om betingelsen er tilstede gjennom en øvre endos hvor et kamera er satt inn i spiserøret, så vel som en biopsi av vev.

Behandling

Behandlingstilbud for Barretts øsofagus syndrom inkluderer medisiner for å kontrollere GERD symptomer eller kirurgi for alvorlige tilfeller.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for Barretts inkluderer GERD, alder, kjønn og fedme. Det er mer vanlig hos menn, og gjennomsnittsalderen for diagnose er 60, men problemet sannsynligvis startet tidligere.

Forholdsregler

Pasienter diagnostisert med Barretts øsofagus syndrom har en noe økt risiko for å utvikle esophageal adenokarsinom, en livstruende kreft.

Må Spicy Foods Årsak Barretts øsofagus?

Må Spicy Foods Årsak Barretts øsofagus?


Barretts øsofagus er en fordøyelseskanal lidelse som rammer anslagsvis 1.6 til 6.8 prosent av befolkningen, hovedsakelig kaukasiske menn. I denne tilstanden, til celler i vevet foring spiserøret endring likne tarmvevet. Personer med Barretts øsofagus kan ha brystsmerter, problemer med å svelge, tørr hoste og hyppige halsbrann. De har også en litt høyere risiko for å utvikle kreft kjent som esophageal adenokarsinom. En måte å forhindre Barretts øsofagus er å raskt kunne behandle gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD, som er knyttet til en større forekomst av sykdommen. Eliminere krydret mat fra kosten din kan ikke hjelpe.

Krydret mat og Barretts øsofagus

The National Digestive Diseases Information Clearinghouse bemerker at forskerne er ikke sikkert hva som forårsaker Barretts øsofagus. Likevel, 5 til 10 prosent av folk som har hatt GERD for år går på å utvikle Barretts øsofagus. Ikke alle folk som har tilstanden opplever halsbrann eller sure oppstøt skjønt, påpeker MayoClinic.com. Mens noen mennesker kan oppleve hals sårhet etter å ha spist mye krydret mat, ikke bevis tyder ikke på at krydret mat direkte forårsake Barretts øsofagus.

Krydret mat og GERD

For noen mennesker, visse ting, som for eksempel krydret mat, ser ut til å forårsake utbrudd av halsbrann eller sure oppstøt, når muskelen mellom spiserøret og magesekken ikke lukker helt, slik at syre fra magesekken til å flyte opp i spiserøret. Hvis dette regelmessig skjer mer enn to ganger i uken, kan du ha GERD. Som Barretts øsofagus, er GERD ikke direkte forårsaket av en ting; vanlige risikofaktorer omfatter røyking, fedme, diabetes, astma og medisinske lidelser, slik som Zollinger-Ellisons syndrom eller sklerodermi.

Expert Insight

Personer med GERD ofte får beskjed om å unngå enkelte matvarer, inkludert alkohol, sjokolade og krydret retter, for å bidra til å kontrollere sine symptomer og redusere risikoen for komplikasjoner, som for eksempel Barretts øsofagus. Men en anmeldelse studie publisert i "Archives of Internal Medicine" i 2006 tyder på at disse diettrestriksjoner ikke kan være nyttig på å kontrollere GERD eller hindre Barretts øsofagus. Studien, som ble ledet av Stanford gastroenterolog Dr. Lauren Gerson, undersøkte mer enn 2000 studier om GERD, utgitt mellom 1975 og 2004 Gerson og hennes kolleger rapporterte at ingen kosttilskudd endringer - inkludert eliminere krydret mat - viste seg å være konsekvent effektive på å hjelpe behandle eller hindre GERD.

Anbefalinger

Gerson studie, derimot, gjorde bestemme to faktorer som redusert symptomene på GERD og risikoen for Barretts øsofagus: miste vekt og sover med hodet på sengen løftet. Gerson fortalte "Stanford Report" at i stedet for å fortelle sine pasienter til å slutte å spise visse matvarer som kan forårsake halsbrann og sure oppstøt, råder hun å holde styr på hva de spiser og om spesifikke elementer synes å utløse symptomer. Hvis enkelte matvarer gjør det, anbefaler hun de prøver å eliminere bare at maten. Spise en diett rik på frukt og grønnsaker kan også hjelpe deg å unngå GERD og Barretts øsofagus.

Medisinering for Barretts øsofagus

Over tid kan acid reflux forårsake en komplikasjon som kalles Barretts øsofagus. Denne tilstanden oppstår når slimhinnen i spiserøret blir misfarget og når vev gjennomgår celleforandringer. Ifølge National Health Institutes, vil om lag 1 prosent av dem med Barretts øsofagus utvikle esophageal kreft på et senere tidspunkt. Behandling av Barretts øsofagus innbefatter behandling av syren under tilbakeløp for å forhindre ytterligere skade.

Symptomer

Barretts øsofagus er assosiert med følgende symptomer: halsbrann, brystsmerter, svelgeproblemer, oppkast av blod og blodig eller svart avføring. Enkelte personer kan ikke ha noen merkbar symptomer på Barretts øsofagus.

Diagnose

Leger diagnostisere Barretts øsofagus med endoskop eksamener og vevsbiopsier.

Antacida

Antacida anbefales å nøytralisere magesyre. Syrenøytraliserende gir rask lindring av reflukssymptomer.

H-2-reseptorblokkere

H-2-reseptorblokkere brukes regelmessig for å lindre acid reflux. H-2-reseptorblokkere er tilgjengelige enten over disk eller ved resept.

Protonpumpehemmere

Protonpumpehemmere virker ved å blokkere produksjonen av magesyre, slik at spiserøret kan helbrede. Protonpumpehemmere som Prevacid og Prilosec er tilgjengelig over disk.

Hvordan diagnostisere Barretts øsofagus

Barretts øsofagus er tilstedeværelsen av unormale celler i den nedre ende av spiserøret. Det er forårsaket av hyppige halsbrann eller sure oppstøt. Dette fører til at de normale celler spiserøret for å bli erstattet av dem som linje tarmen, søyleceller. En definitiv diagnose av Barretts øsofagus er gjort gjennom halsen celle biopsi. Legen din vil eksamen halsen og tar en prøve av spiserør celler til å bli testet for tilstedeværelse av søyle celler. Hvis han finner dem, kan du begynne behandlingen for Barretts øsofagus.

Bruksanvisning

gjenkjenne symptomene på Barretts øsofagus. Du kan ha hyppige halsbrann eller problemer med å svelge fast føde. Du kan også oppleve intens kvalme og oppdager blod i oppkast eller i avføringen.

Ta kontakt med helsepersonell og forklare dine bekymringer. Under den første eksamen, kan legen spørre om din medisinske historie og symptomer. Hvis han mener at situasjonen tilsier det, kan han foreslå en endoskopisk hals eksamen.

Følg spesifikke instruksjoner legen din gir deg om forberedelsene til endoskopisk hals eksamen. Du bør ikke spise eller drikke noe i ca åtte timer før prosedyren. Du bør også unngå eventuelle over-the-counter smertestillende medikamenter, fordi de kan øke sjansen for blødning under inngrepet.

Legen din kan gi deg en IV beroligende eller smerte medisin før prosedyren for å gjøre det mer behagelig for deg. Legen vil også spray halsen med en lokal bedøvelse eller be deg om å gurgle med en flytende bedøvelse.

På eksamen bordet, vil legen sette endoskopet inn i halsen og du kan føle et visst press. Ta langsomme dype puster gjennom nesen og prøver å slappe av. Som legen undersøker halsen for unormale celler, kan han også sette inn et verktøy for å skrape spiserør celler fra halsen din. Dette vevet blir sendt til et medisinsk laboratorium for å evaluere søyleceller, som gir en definitiv diagnose Barretts øsofagus.

Tips og advarsler

  • Sørg for å varsle legen om eventuelle medisiner du tar, slik at han kan være sikker på at de ikke vil forstyrre endoskopisk hals eksamen.

Barrett sykdom

Barrett diseas, også kjent som Barretts øsofagus eller Barretts øsofagitt, er en tilstand som kjennetegnes av betennelse i spiserøret. Spiserøret er røret som bærer mat fra munnen til magen. Barrett sykdom oppstår når cellene på slimhinnen i spiserøret endring til å bli lik de på slimhinnen i tarmen. En alvorlig tilfelle av Barretts øsofagus kan føre til esophageal adenokarsinom, som er en dødelig kreft i spiserøret.

Symptomer

Det finnes ingen symptomer som er spesifikke for Barretts øsofagus. Siden det er en komplikasjon av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), den deler de samme symptomene som GERD. De vanligste symptomene på GERD inkluderer: halsbrann, kvalme, oppkast, brystsmerter, vedvarende hoste, svelgeproblemer og laryngitt. Noen Barretts øsofagus pasienter kan oppleve alvorlige symptomer på GERD, mens andre kan oppleve minimale eller ingen symptomer i det hele tatt. I noen tilfeller blødning i spiserøret kan også føre til at pasienter hoste opp blod eller blod i avføringen.

Årsaker

Det er ingen spesielle årsaker til Barretts øsofagus, bortsett fra at det skjer i mennesker som lider av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). I GERD, det overskytende syrer strømme ut av magesekken og inn i spiserøret. Dette skjer på grunn av en svak øsofageal sfinkter (en ventil som hindrer at innholdet i magen fra å strømme ut). Personer som lider av kronisk sure oppstøt utvikle Barrett sykdom i løpet av en rekke år. Overvektige eller fete mennesker har en høyere sjanse for å pådra Barretts øsofagus.

Behandling

Det er ingen kur for Barretts øsofagus, men det er generelt behandlet på samme måte som GERD. En rekke medisiner brukes for å hindre acid reflux, som H2-blokkere (cimetidin, famotidin etc.) og protonpumpehemmere (omeprazol, lansoprazol). For å hindre GERD komplikasjoner, pasienter trenger å gjøre visse endringer i livsstil, for eksempel trene mer, mister vekt, unngå fet mat, slutte å røyke og sove med overkroppen hevet. Tidlig påvisning av Barretts øsofagus er ekstremt viktig før det utvikler seg til kreft. Kreft i spiserøret forårsaker død innen fem år i 90 prosent av berørte pasienter.

Behandlingstilbud

Selv om det ikke er noen behandlinger som kan kurere Barretts øsofagus, finnes det en rekke eksperimentelle fremgangsmåter som er tilgjengelige, men fortsatt krever mer forskning. Disse inkluderer fotodynamisk terapi (PDT), termisk ablasjon og endoskopisk mucosal reseksjon. Disse alternativene er fortsatt i den eksperimentelle scenen og har ikke vist seg å være betydelig nyttig.

Kirurgi

Fundoplication er et kirurgisk inngrep som strammer esophageal sphincter å hindre acid reflux. Det er en behandling for GERD og kan ikke hjelpe behandle Barretts øsofagus. Esophagectomy er en kirurgisk prosedyre som fjerner en del av spiserøret. Det er vanligvis reservert for folk som har en økt risiko for kreft eller allerede har kontrahert det.

Barretts Esophagus Symptomer

Barretts øsofagus er en sykdom forårsaket av magesyre sikkerhetskopiering i spiserøret, som ødelegger den skjøre, glatt muskelvev. Sykdommen forårsaker esophageal vev for å replikere og reparasjon, men vevet dannet er tilsvarende som i tarmen, noe som gjør det vanskelig å spise og svelge mat og væsker.

GERD

GERD er et symptom på sykdommen, fordi det fører til ødeleggelse av den esophageal vev. GERD fører til en smertefull følelse i brystet området, spesielt etter å ha spist.

Smerter etter Spise

Spise produserer mer magesyre, som strømmer tilbake inn i spiserøret. Dette forårsaker alvorlig bryst og magesmerter.

Sår

Konstant magesyre i spiserøret kan forårsake sår for å danne, som kan produsere smertefulle symptomer.

Arrdannelse

Leger kan oftern se arrdannelse fra spiserøret 'konstant healing når de utfører endoscopies på Barretts øsofagus lider.

Problemer med å svelge

Arrdannelse og skadet vev fra Barretts øsofagus gjør det vanskelig for pasienter å svelge.

Tegn og symptomer på Barrett sykdom

Barrett sykdom påvirker slimhinnen i spiserøret. Referert til som Barretts øsofagus, har sykdommen ingen åpenbare tegn og symptomer. Barrett sykdom resulterer vanligvis fra fortsatt syre fra magen. Personer som lider av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) kan utvikle Barretts øsofagus. Diagnosen er ofte laget i folk i 50-årene; men det kan oppstå i alle aldre. Sykdommen er vanligere hos menn enn kvinner, og utviklingen av Barretts øsofagus er sjelden.

Identifikasjon

Barrett sykdom er definert som en endring av slimhinnen i spiserøret, og det er en uvanlig tilstand. Referert til som Barretts øsofagus er en diagnose laget etter en person gjennomgår endoskopisk testing med biopsi. Imidlertid er Barrett sykdom vanligvis ikke den første årsak for testing. Personer som lider av med vedvarende halsbrann og sure oppstøt ofte blir testet for å fastslå omfanget av skade, om noen, til spiserøret. Vedvarende reflux er vanligvis diagnostisert som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Effekter

Barretts øsofagus har ingen reelle tegn eller symptomer i seg selv ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC). Men indikatorer på fordøyelsesproblemer er kvalme, oppkast og halsbrann. En lege vil være i stand til å fastslå årsaken til fordøyelsesforstyrrelser. GERD er ofte årsak til erosjon på spiserøret. Videre kan GERD resultere i utvikling av unormale celler i spiserøret som fører til Barrett sykdom. De unormale cellene stede med Barrett sykdom ligner de som finnes i tarmen.

Betraktninger

De unormale celler av kledningen i spiserøret med Barrett sykdom kan føre til kreft. Esophageal kreft kan spre seg til andre organer i hele kroppen og lymfeknutene; Imidlertid er utviklingen av kreft sjeldne. Ifølge NDDIC, mindre enn en prosent av befolkningen utvikler spiserørskreft hvert år fra Barrett sykdom.

Testing

GERD er en av de viktigste risikofaktorene forbundet med Barretts øsofagus. Som et resultat, fordi det er liten eller ingen tegn og symptomer assosiert med Barrett sykdom, leger anbefalt GERD lider gjennomgå endoskopisk testing begynner i en alder av 40 år. Testen kalles en øvre GI endoskopi. Før testen, er pasienten bedøvet, og en fleksibel slange med et kamera og lys er gått inn i spiserøret. Biopsier tatt fra mistenkelige celler på samme tid endoskopet er inne i spiserøret. Resultatene blir lest av en patolog for å inngå en Barretts diagnose.

Behandling

Barrett sykdom uten kreft er en klokke-og-se tilstand. Periodiske endoskopiske tester er anbefalt, i tillegg til syre-reflux medisiner, slik som omeprazol, for å styre tilbakeløpskjøling. Barrett sykdom med alvorlige misdannelser eller kreft kan bli tilbudt to forskjellige behandlinger: fotodynamisk terapi (PDT) og endoskopisk mucosal reseksjon (EPJ). Ifølge NDDIC, "PDT anvender et lys-sensitiverende middel kalt Photofrin og en laser for å drepe forstadier og kreftceller." EPJ er "løfte Barretts fôr og injisere en løsning under den eller bruke suge til det og deretter kutte den av."

Kosthold for Barretts Esophogus

Barretts øsofagus (noen ganger referert til som Barrett spiserøret) er en smertefull komplikasjon av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Den konstante nærvær av magesyre i spiserøret fører til at cellene til å bli unormalt. Barretts øsofagus vanligvis føles som halsbrann - en brennende smerte eller generelt ubehag som beveger seg fra magen området opp brystet eller i halsen.

Mat Triggers

Selv om de utløser er forskjellig for alle, det er generelle måter å kontrollere ubehag forbundet med Barretts øsofagus gjennom kosten. Lider bør unngå sure matvarer som sitrusfrukter og tomater. Krydret mat, inkludert paprika, løk, hvitløk og karri, også bør unngås. Noe i mint familien kan indusere symptomer på Barretts øsofagus, inkludert peppermynte, peppermynte og vintergrønn. Koffein i alle former, for eksempel te, kaffe og sjokolade, kan forverre tilstanden, som kan stekt eller tung mat.

Noen korn og meieriprodukter også utgjøre et problem. Nudler med ost, spaghetti og sauser, og full-fett meieri elementer som rømme eller cottage cheese kan bringe på symptomer på Barretts øsofagus. Generelt, høy-fett, tunge og stekt mat, samt alkoholholdige drikkevarer, er triggere for smerten av Barretts øsofagus.

Spise ute

Mange mennesker spiser ute ofte, og kan føle seg skremt av menyvalgene når du prøver å administrere Barretts øsofagus. De fleste restauranter har nok av muligheter for alle. Hold to tips i bakhodet når du spiser ute: Velg magre matvarer og se dine porsjoner. Be om kjøtt grillet eller stekt, ikke stekt. Sunn grønnsaker med lav-fett dressinger er et bedre valg enn kremete sauser eller siden retter. Be om en to-go-boksen slik at du kan ta noen av måltidet hjem for å spise senere.

Andre endringer

Foruten kosthold modifikasjon, er det noen andre ting du kan gjøre. Hold en journal, for eksempel. Dokumentere hva du spiser, inkludert hvor mye og når. Registrere eventuelle og alle symptomer, inkludert tiden symptomene vises. Legg også merke til noen aktiviteter, for eksempel mosjon, søvn eller liggende. Du kan ta denne informasjonen til legen din slik at hun kan hjelpe deg med å etablere en plan for å unngå symptomer på Barretts øsofagus.

En annen ting du kan gjøre i tillegg til å unngå visse matvarer er å spise mindre måltider. Dette forhindrer maten fra å sitte i magen på veldig lenge, som hindrer syre fra å skyve opp i spiserøret.

Snakk med legen din

Som alltid er det viktig å konsultere legen din når du gjør endringer i kosthold og livsstil. Snakk med legen din om dine planer. Hvis symptomene dine forverres, eller hvis du har sterke smerter i armer, rygg eller bryst, ring din lege eller 911 umiddelbart.

Hiatushernie Komplikasjoner

Hiatushernie Komplikasjoner


Innenfor din brysthulen er et skille mellom magen og mellomgulvet. Gjennom membranen er en liten åpning kalt hiatus. Spiserøret går gjennom magen ved hjelp av hiatus. En hiatal brokk er en abnormitet i hvilken del av din øvre del av magen stikker inn i åpningen av mellomgulvet der spiserøret møter magen. I mange tilfeller en hiatal brokk kan aldri være en årsak til bekymring. Men hvis en hiatal brokk blir stor, kan komplikasjoner oppstå.

GERD

En komplikasjon du være kanskje møtt med er GERD. Gastroøsofageal reflukssykdom kan være et resultat av en stor hiatal brokk. Nederst i spiserøret er et band av muskel kjent som esophageal sphincter. Når du svelger mat eller væske, mellomgulvet og lavere esophageal sphincter slappe av seg selv for å tillate mat og væske kan passere. Når du ikke svelge, vil mellomgulvet legge press på lukkemuskelen for å holde den fra å åpnes.

GERD Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, når du har en hiatal brokk, stiger sphincter ovenfor mellomgulvet. Dette fører til at lukkemuskelen til å åpne til feil tid og magesyre kan strømme tilbake i spiserøret. Du kan lide av alvorlig halsbrann som følge av brokk den delen av magen blir et reservoar for magesyre. Du kan også utvikle arrdannelse og betennelse i spiserøret og sjeldne tilstander som Barretts spiserør og spiserørskreft.

Barret øsofagus

Barretts øsofagus er en tilstand som oppstår når vevet fôr innenfor spiserøret er erstattet med vev som er mye som slimhinnen i tarmen. Celler som finnes i tarmen vil begynne å danne i spiserøret, noe som skaper dette nye fôr. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, er bare 1 prosent av amerikanerne plaget med sykdommen. Menn er også mer sannsynlig å bli diagnostisert med tilstanden.

Andre komplikasjoner

Når en brokk blir for stor, kan det brokk skape ekstra press på lungene eller pessar. Ifølge Mayo Clinic, når en del av magen begynner å stikke inn i brysthulen, kan en del av magesekken blir vridd. Som et resultat, vil resten av magen mister blodstrøm. Du vil da oppleve alvorlige brystsmerter, og har problemer med å svelge. Store hiatal brokk kan også føre til lesjoner i magen som kan forårsake blødninger. På grunn av blødning i magen, kan du utvikle anemi.

Livsstilstiltak

Visse aktiviteter innen ditt liv kan forverre en hiatal brokk. Ved å minimere disse aktivitetene, kan du bidra til å lette eventuelle symptomer du kan oppleve. Når du spiser store måltider, kan du presse magen inn i brystet ditt. Spise mindre måltider kan ta presset bort fra magen. Hold deg unna utløse mat, for eksempel krydret mat, fet mat, koffein, alkohol, sjokolade og sitrusfrukter. Hvis du er en røyker, prøv å slutte. Når du røyker, er det mer sannsynlig at lider av acid reflux.

Årsaker til spiserørskreft

Spiserøret

For å forstå kreftfaren, må du først se på spiserøret - en 10 til 13-tommers langt rør som frakter mat og væske ned i halsen og ned i magen. Veggene i spiserøret har flere lag. Slimhinnen laget er den som linjer innsiden av svelg og spiserør. Den laget under det er submucosa. Under submucosa er et tykt lag av muskel band kalt muskularis propria. Og til slutt, er den ytterste laget adventitia, dannet av bindevev.

Kreft

Gjennom mesteparten av livet ditt, vil hver eneste celle i kroppen din dele, vokse og dø. Nye cellene vil erstatte gamle, og sirkelen av livet går videre. Men hos pasienter med kreft, cellen dør ikke, men i stedet gyter nye, unormale celler. Disse unormale cellene gjøre noe som de fleste andre celler kan ikke - invadere andre vev.

Inne i hver celle er DNA. Normalt, når en celle er opphavet til en annen celle med skadet DNA, dør skadet celle av. Men siden kreftceller ikke dør, bærer de skadet DNA og samles i kroppen. Dette er grunnen til kreft ofte danner tumorer. Noen typer kreft vil imidlertid ikke danne svulster. Som leukemi, f.eks. Dette er fordi de skadede celler er faktisk blir transportert gjennom blodstrømmen i stedet for å samles i en bestemt plass.

Squamos Cells

Innenfor mucosa sjikt, er det to deler: epitel og lamina propria. Den første, epitel, er på toppen av lamina propria, slik at det sjiktet som linjer i spiserøret. Dette laget er sammensatt av mange celler som kalles squamos celler.

De to typene av spiserørskreft

Ifølge American Cancer Society, er det to grunnleggende typer esophageal kreft. Den første er plateepitelkarsinom pasienter. Fordi hele slimhinnen i spiserøret er dekket med squamos celler, kan denne type kreft oppstå hvor som helst innenfor lengden av spiserøret. Det pleide å være den vanligste typen av spiserørskreft, som utgjør om lag 90 prosent av rapporterte tilfeller. Men at antallet har sunket. I dag er det mindre enn 50 prosent av rapporterte tilfeller.

Den andre typen av spiserørskreft er adenokarsinomer. Dette skjer når den ytre slimhinnen i spiserøret (slimhinnen lag) erstattes av vev som er mye som slimhinnen i tarmen. Dette er ofte referert til som Barretts øsofagus. Når dette skjer, er det områder av din esophageal fôr som ikke lenger er dekket i squamos celler, men foret i stedet med kjertelceller. Barretts øsofagus forekommer oftest i nedre spiserør, og derfor er den vanligste stedet av adenokarsinomer.

Årsaker til spiserørskreft

Røyking og drikking overdrevet kan åpenbart føre til kreft. Men noen mindre kjente årsaker til spiserørskreft er: humant papilloma virus (eller HPV) og akalasi, (en tilstand hvor musklene mister sin evne til å bevege maten ned i spiserøret). Personer med HPV er på kreftfaren fordi viruset forvandler proteiner i spiserøret som hjelper undertrykke svulster, noe som fører til tap av forsvar mot unormalt voksende celler.

En annen årsak til spiserørskreft kommer fra sykdommen akalasi. Dette er en ganske sjelden sykdom når de plagede persons nedre spiserør mister muskelkraft for å presse mat i magen. Dette skjer fordi lavere esophageal sphincter (eller LES) ikke klarer å slappe av, og skaper en barriere mellom spiserøret og magen. Hvis det oppdages tidlig nok, kan man begynne behandling og overvåking for å forhindre esophageal kreft på grunn av akalasi. Hvis ubehandlet imidlertid "Det er en økt sjanse for å utvikle esophageal kreft..." I henhold til UCLA Center for Esophageal Disorders.