Digidexo.com

årsaker til psoriasis

Dietary Årsaker til psoriasis

Psoriasis er en vanlig hudlidelse som ikke er smittsom. Psoriasis lider oppleve rask reproduksjon av hudcellene, noe som fører til skjellende, tykke, tørre flekker som vises over hele huden. Skalaene og tørre flak er et resultat av den raske akkumulering av hudceller. Det er både milde og alvorlige tilfeller av psoriasis. Det blir ofte antatt at utviklingen av psoriasis har koblinger til den enkeltes kostvaner. Noen matvarer og drikkevarer kan faktisk utløse psoriasis fakkel-ups.

Mat Intoleranse

Matintoleranse kan forstyrre folks metabolisms og føre til fakkel-ups av psoriasis. Den matintoleranse bevirker en dysfunksjon av immunsystemet, som er relatert til psoriasis, en autoimmun problem. Matallergier er godt kjent gjerningsmennene bak understreke ut kroppen og forårsaker en slik dysfunksjon.

Animal Fats

Animalsk fett er en av de vanligste matvarekategorier for å utløse fakkel-ups av psoriasis. Animalsk fett inneholder matvarer og drikkevarer som melk, egg, smør og bearbeidet eller raffinert mat.

Fett og sukker

Mange sauser er kosten psoriasis triggere. Noen matvarer som består av både hvitt sukker eller hydrogenert fett bør absolutt unngås av personer som er utsatt for psoriasis fakkel-ups. Kaffe og te bør også unngås.

Spicy, syrlig og fermentert mat

Spicy mat (samt fet mat og de fleste typer junk food) bør unngås så mye som mulig. Sitrusfrukter er svært sure og heller ikke bør være en del av dietten plan for noen som lider av psoriasis. Fermentert mat, som for eksempel pickles og brød, også bør ikke brukes.

Vices

Selv om mange mennesker der ute vurdere å røyke sigaretter, drikke alkohol og spise rødt kjøtt for å være noen av sine mest behagelige laster, alle disse tingene bør unngås hvis du ikke ønsker å øke din risiko for å oppleve en psoriasis blusse opp. Rødt kjøtt er en vanlig skyldige for psoriasis triggere.

Andre matvarer for å unngå

Det er mange mulige kosttilskudd psoriasis utløser der ute. Noen av dem inneholder hamburgere, leverpostei, kjøttpålegg, margarin, majones, honning, røkt fisk, hermetisk mat, svinekjøtt, røkt kjøtt, grønnsaker, oliven og raps olje, kaker med natriumbikarbonat og sure tropiske frukter.

Årsaker til psoriasis

Årsaker til psoriasis


Psoriasis er en hud sykdom som faktisk gir raskere livssyklus hudceller, noe som får dem til å vokse raskt og danner tykke skjell og røde flekker som kan være både smertefullt og kløende. Det er en kronisk tilstand, men psoriasis kan forbedre eller forverre seg over tid. Det er rett og slett en ulempe for noen individer, mens for andre kan det være en ødeleggende sykdom.

Effekter

Psoriasis er en dårlig forstått hud problem når det gjelder hva som faktisk utfelles tilstanden. Psoriasis vil føre hudceller til å formere seg på en mye raskere hastighet i de som har det, enn hos dem som ikke gjør det, i noen tilfeller ti raskere enn en normal person. Dette har effekten av å gjøre hudcellene under overflaten nå de øverste lagene av huden raskere, der de forårsaker reist rødlige områder som blir dekket med hvite skjell. Psoriasis forekommer ofte på albuer, knær og hodebunnen, men kan også bli funnet på torso, armer, palmer og fotsålene.

Funksjon

Medisinske forskere mener at psoriasis er relatert til kroppens auto-immune system, men vet ikke nøyaktig hvordan. De vet at psoriasis kommer om når en viss type hvite blodceller som kalles en T-celle-angrep friske hudceller. T-cellene normalt avverge og bekjempe fremmedlegemer, men de går haywire i en psoriasis lidende og gå etter friske hudceller ved en feil, nesten som om de prøver å helbrede en imaginær såret.

Time Frame

Når T-cellene begynner å påvirke friske hudceller, de forårsake immunresponser som gjør nye hudceller og ekstra T-celler. Dette skaper en kontinuerlig syklus av hudceller beveger seg opp til de ytre lag for fort, slik at "tur" i dager i stedet for de vanlige uker. Den døde huden ovenfor ikke kan komme av en person raskt nok, så resultatet er en oppbygging av tykke lapper som blir skjellete og irritabel.

Betydning

Det synes å være en klar arvelig faktor til hva som forårsaker psoriasis i folk. Det er blitt funnet, for eksempel, at hvis en tvilling har tilstanden, og deretter 70 prosent av den tid den andre tvilling vil ha psoriasis også. En tredjedel av de med psoriasis har et nært familiemedlem som også har det. Likevel er det genetiske aspektet ved psoriasis ikke nær å bli forstått.

Typer

Det er visse psoriasis triggere som forårsaker symptomene til å bli verre. En er stress, som normalt har en innvirkning på en persons immunsystem til å begynne med. En annen er å røyke, noe som kan gjøre psoriasis symptomer mer alvorlig. Fedme og skader i huden har også blitt funnet for å gjøre psoriasis symptomer mer sannsynlig å skje. Kaldt og tørt klima har vært kjent for å gjøre psoriasis nesten uutholdelig, og enkelte medisiner kan gjøre tilstanden mer av et problem enn normalt.

Hva er årsaken til psoriasis i hodebunnen?

Psoriasis i hodebunnen er et langsiktig hud tilstand som kan medføre forbigående flareups etterfulgt av perioder når symptomene avta. Symptomer på psoriasis på hodebunnen kan være kløe, sprekker og blødninger i huden og tynning av håret i berørte områder. Ifølge Mayo Clinic og American Academy of Dermatology, årsaker til psoriasis på hodebunnen inkluderer stress og infeksjoner.

Infeksjon

Hvis du får en infeksjon som strep hals eller en gjær infeksjon, kan disse forholdene føre til at immunsystemet til å bli overaktiv og utløse hodebunnen psoriasis.

Injury

Skader på hodebunnen kan føre til psoriasis, herunder bruk av kjemikalier for å farge, slappe av eller krølle håret ditt; insektbitt eller stikk, eller sår og andre sår.

Medisiner

Hvis du tar medisiner inkludert retinoider for akne, iodider for skjoldbrusk lidelser, eller litium for psykiatriske lidelser, kan disse forårsake hodebunnen psoriasis til å blusse opp.

Personlige vaner

Hvis du delta i visse personlige vaner som å drikke alkohol eller røyke tobakk, kan disse stoffene fungere som giftstoffer som utløser flareups av psoriasis.

Stress

Hodebunnen psoriasis kan utløses ved å oppleve en uvanlig mengde følelsesmessig eller fysisk stress i livet ditt, for eksempel tap av jobb eller argumenter med partneren din.

Vær

Eksponering for ekstremvær, spesielt veldig kaldt vær, samt å få en solbrenthet på hodebunnen kan utløse psoriasis til å blusse opp.

Emosjonelle årsakene til psoriasis

Emosjonelle årsakene til psoriasis

Hva er Psoriasis?

Psoriasis er en auto-immune hud problem som kan være forårsaket av følelsesmessige problemer, fysiske problemer, eller en blanding av begge deler. Psoriasis fører til tørr, grov, og oppvokst huden, med en rød misfarging i tegnet områder. Psoriasis kan være smertefullt i noen tilfeller, og kan også være følelsesmessig smertefullt i andre der hudproblemer er mer fremtredende trekk ved kroppen som ansiktet eller armer.

Typer psoriasis

Det er seks mulige typer psoriasis at en person kan utvikle:

Pustular psoriasis: Små hvite legioner på huden omgitt av rød tørr hud.

Erytrodermisk psoriasis: Store røde områder i huden. Vanligvis ledsaget av kraftig kløe og smerte på de berørte områdene.

Invers psoriasis: Red grov og tørr hud som utvikler i foldene i huden din.

Plakkpsoriasis: Preget av røde hevet humper på huden som utvikler seg i patcher over hele kroppen. Denne typen har ofte også en grå tonet skala over de berørte områdene.

Guttate psoriasis: Tiny røde flekker på tvers av områder av huden.

Psoriasisartritt: Intern psoriasis som bare påvirker ledd.

Emosjonelle årsakene til psoriasis

Psoriasis er i stor grad forårsaket av en feil i immunsystemet. Tallrike studier har vist at kronisk følelsesmessig stress kan alvorlig svekke immunforsvaret i en ellers frisk person. Faktisk er det en hel fagområde som kalles psykonevroimmunologi som er spesielt dedikert til å forske på hvordan stress kan påvirke immunforsvaret. Den ru og rød hud som er produsert av psoriasis, er effekten av nervesystemet ditt blir overstimulert. Siden stress får kroppen til å produsere en "fight-or-flight" syndrom, som igjen fører til at kroppen til å frigi en overflod av hormoner og kjemikalier for å forberede kroppen din for det verste, kan huden din ta ganske treffet. Som immunforsvaret blir stimulert, kan det også signalisere de under arbeidet i huden din som forteller det når du skal reprodusere og erstatte seg selv (skur og regrow). Hvis huden din er ikke klar til å kaste, kan dette signalet føre til et nytt lag av huden til å vokse over perfekt sunn hud. De to reagerer med hverandre, forårsaker rødhet, hevelse og flassing.

Andre årsaker til psoriasis

Psoriasis kan også være forårsaket av fysiske og miljømessige faktorer. For mye eksponering for sollys, tørt klima og noen form for infeksjon kan også føre til psoriasis å utvikle.

Behandling for Emotional Psoriasis

Aktuelt kremer og urtemedisiner kan hjelpe behandle den fysiske utbrudd av psoriasis. Men hvis utbruddet er forårsaket av følelsesmessig stress, kan andre skritt må tas for å hindre fremtidige utbrudd. I de fleste tilfeller lindrende årsaken til stress kan være et flott middel for et utbrudd. Dette kan inkludere å trene, rådgivning, tar opp en avslappende hobby, eller i noen tilfeller farmasøytisk intervensjon med anti-angst medisiner.

Årsaker til guttate Psoriasis

Guttate psoriasis er ikke en av de vanligste formene for psoriasis, men det kan være ganske skremmende for de som ikke er kjent med tilstanden. Guttate psoriasis lesjoner er vanligvis svært små og har en laks eller rosa farge. De har en tendens til å ha en meget fin skala i motsetning til plakk psoriasis, noe som vanligvis presenterer med en meget tykk skala. Guttate psoriasis kan være forårsaket av en rekke ulike faktorer.

Streptokokkinfeksjoner

Den vanligste årsaken for denne formen psoriasis er en bakteriell infeksjon, vanligvis i streptokokk-familien. Det er ikke uvanlig for enkeltpersoner for å ha en guttate psoriasis utbrudd mellom 14 og 21 dager etter å ha strep hals eller et lignende infeksjon. Med denne typen psoriasis, til de hvite blodcellene som har gått inn i overdrive for å beskytte kroppen mot infeksjoner forsøk produsere ekstra hudceller.
Guttate psoriasis forårsaket av streptokokkinfeksjoner kan være kronisk. Noen mennesker er bærere av denne belastningen av bakterier, som betyr at de kan bære bakterier uten noen gang å utvikle symptomer på en infeksjon. De kan fortsette å bære belastningen, uten noen gang å ha mer enn en tilfeldig guttate psoriasis utbrudd.

Genetikk

Personer som lider av guttat psoriasis kan være ofre for genetikk. De med en familie historie av psoriasis, av noe slag, stå en større sjanse for å utvikle det selv. Dette betyr ikke at de vil definitivt utvikle sykdommen, men sjansene for å utvikle det er mye høyere enn normalt.

Virusinfeksjoner

Barn som lider av visse virusinfeksjoner stå en større sjanse for å utvikle en sak for denne formen for psoriasis. De vanligste virusinfeksjoner omfatter vannkopper, roseola og røde hunder. De fleste barn med disse virusene har svekket immunforsvar, og som et resultat av deres T celletall øker. Denne økning i T-celler bidrar til utvikling av en guttate psoriasis utbrudd.

Narkotika Reaksjoner

Visse medisiner som har en innvirkning på menneskets immunsystem kan forårsake guttate psoriasis. Betablokkere og antimalaria medikamenter, for eksempel, vanligvis føre til stress for immunsystemet, og, i sin tur, til huden. I disse tilfellene vil guttate psoriasis rydde opp etter behandlingen er fullført.

Andre årsaker

Guttate psoriasis utbrudd kan være et resultat av en rekke forskjellige medisinske tilstander eller triggere. Disse omfatter ikke bare årsakene nevnt ovenfor, men stresset, overdreven alkoholforbruk, solbrenthet, hudskader, kjemoterapi og revmatoid artritt, blant andre.
Det er viktig å søke legehjelp så snart som mulig etter en guttate psoriasis utbrudd begynner. Legen din vil trolig foreskrive medisiner som vil hjelpe deg å kontrollere dine symptomer, lindrer kløe, og hindre andre infeksjoner fra utviklingsland.

Årsaker til Unormal Psoriasis

Psoriasis er en tilstand der huden blir unormalt tørr, rød og flassende. Psoriasis kan variere fra små tørre flekker på hud utbrudd som dekker en stor del av kroppen.

Identifikasjon

Det finnes flere forskjellige typer av unormal psoriasis. Disse inkluderer plakkpsoriasis, spiker psoriasis, psoriasis i hodebunnen, invers psoriasis, guttate psoriasis, pustuløs psoriasis, erytrodermisk psoriasis og psoriasisartritt. De fleste typer psoriasis gå gjennom perioder med utbrudd, etterfulgt av perioder med remisjon. De fleste alle typer psoriasis slutt tilbake.

Årsaker

Psoriasis er forårsaket av et immunsystem tilstand. Denne tilstanden påvirker en hvit blodcelle kalles en T-celle. T-celler er ansvarlige for bekjempelse av virus eller bakterie, og i tilfelle av psoriasis, T-cellene angripe de friske hudceller. Dette fører til at huden utbrudd assosiert med denne tilstanden.

Triggere

Det er noen faktorer som kan utløse et utbrudd av psoriasis. Disse kan omfatte infeksjoner (som strep hals), skade på huden (for eksempel en solbrenthet), kaldt vær, stress, røyking og drikking av alkohol.

Risikofaktorer

Noen risikofaktorer som bidrar til årsaken til unormal psoriasis er en familiehistorie med psoriasis, andre immunsystem mangler som HIV, fedme og folk som har tilbakevendende infeksjoner.

Betraktninger

Det finnes behandlinger som kan hjelpe redusere alvorlighetsgraden av unormal psoriasis. Finne årsaken til denne tilstanden kan bidra til å redusere utbrudd. Livsstilsendringer som å slutte å røyke eller eliminere alkoholforbruk kan bidra til å kontrollere symptomer assosiert med psoriasis.

Årsaker til Pustular PsoriasisPustular Psoriasis er en sykdom som påvirker huden. Deler av huden vil danne røde, smertefulle pustler. Dette kan skje i løpet av få timer. Disse pustler er utrolig smertefullt, og de vil vare i flere dager, etter som de tørker opp og skallet. Dessverre er disse pustler vanligvis kommer tilbake flere ganger og ofte krever sykehusinnleggelse for å behandle. Årsakene til Pustular Psoriasis er mange; vite årsakene kan være utrolig nyttig for å forstå og behandle problemet.

Hva er Pustular Psoriasis?

The Mayo Clinic sier, "Årsaken til psoriasis er knyttet til immunsystemet, og mer spesifikt, en type hvite blodlegemer kalt T-lymfocytter eller T-celle. Normalt T-celler reiser i hele kroppen for å oppdage og bekjempe fremmede stoffer , for eksempel virus eller bakterier. Hvis du har psoriasis, men T-cellene angriper friske hudceller ved en feil som om å helbrede et sår eller å bekjempe en infeksjon. " Dette fører til utvidelse av blodkar i huden og en økning i antall hvite blodceller. Dette fører til at produksjonen av sunn hud celler, og T-celler. Som et resultat av de nye hudceller flytte til det øverste laget for raskt og døde hudceller bygge opp i tykke flekker på huden, som de ikke kan skyves ut raskt nok. Behandlingen må gis for å stoppe dette problemet.

Infeksjoner

Enhver form for infeksjon vil føre til at immunsystemet til å jobbe hardere og raskere. Det har vært spekulert i at alvorlige infeksjoner, for eksempel strep hals, kan føre til at immunsystemet til å begynne å jobbe for hardt. Hvis immunforsvaret blir overarbeidet, kan T-celle produksjon svikte og forårsake Pustular Psoriasis. Enhver form for infeksjon kunne utløse denne reaksjon, så er det viktig å behandle alle infeksjoner så snart som mulig.

Skin Injury

Alle hud skade kan også utløse Pustular Psoriasis. Når som helst huden er skadet, produserer immunsystemet T-celler til å drepe av eventuelle infeksjoner og hvite blodceller til å reparere eventuelle skader på kroppen. Det er en endring som en alvorlig eller ubehandlet sår kan føre til at immunsystemet til å jobbe for hardt, og kunne utløse funksjonsfeil T-celler.

Narkotika

Noen stoffer har vært knyttet til Pustular Psoriasis. Bruk og seponering av systemiske steroider har vært knyttet til Pustular Psoriasis. Smerte medisiner ved hjelp beregner har ofte vist seg å være en trigger, som har jod, litium, penicillin og kalsipotriol. Hvis du tar noen av disse legemidlene, se etter tegn på Pustular Psoriasis.

Graviditet

Graviditet er en overraskende trigger av Pustular Psoriasis. Under graviditet, går en kvinnes kropp gjennom mange komplekse og vanskelige endringer. Hormoner og andre kjemikalier endre raskt. Ikke bare det, men en ny levende organisme begynner å vokse hos moren. Kroppen behandler ikke barnet som en invaderende livsform, men alle disse endringene i kroppen kan føre til immunsystemet forvirring og funksjonssvikt. Hvis gravid, være skeptisk til muligheten for denne tilstanden.

Sollys

Strålingen i sollys er beryktet for å forårsake mange problemer i huden, inkludert hudkreft. Pustuløs psoriasis er et annet problem. Strålingen fra sollys kan føre til at T-cellene til å endre seg i en ikke-cancerøs måte. De blir forvirret, feil og begynner å angripe huden. Sørg alltid for å ha sterk solkrem når de utsettes for solen i lange perioder av gangen, spesielt hvis du er utsatt for hudproblemer.

Stress

Stress er et stort problem i samfunnet og fører til mange helseproblemer. Pustular Psoriasis er en av dem. Stress fører til at kroppen reagerer på mange forskjellige måter. Kroppen er ikke fullt utstyrt for å håndtere begrepet stress som det er for det meste et psykologisk problem. Smerter og plager, utmattelse og angst knyttet til stress ofte ikke gir mening til immunsystemet, som kroppen ikke er skadet på noen måte at den kan finne. I denne forvirring og frustrasjon kroppen vil ofte begynne å angripe huden.

Årsaker til Håravfall bak ørene

Å miste håret kan føre til at du føler deg flau og selvtillit bevisst om utseendet ditt, særlig hvis det skjer brått. Hårtap kan oppstå hvor som helst på kroppen din at håret vokser normalt, selv om det kan være mer merkbar på hodebunnen og ansiktet. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, årsaker til hårtap bak ørene inkluderer livsstilsfaktorer og infeksjoner.

Androgen alopeci

Kvinner kan oppleve androgenetic alopecia (kvinnelige mønster baldness) langs sidene og kronen av hodet, noe som kan føre til hårtap bak ørene.

Kjemikalier

Ved hjelp av kjemiske behandlinger på håret ditt for eksempel hår fargestoffer eller relaxers kan føre til fortynning av håret eller hår tap, inkludert bak ørene.

Trekke

Hvis du vanligvis trekke eller vri håret ditt, kan du oppleve hårtap bak ørene uten å vite at du gjør noen skade.

Ringorm

Håravfall bak ørene kan være forårsaket av ringorm, som er en sopp som kan vokse på huden og hodebunnen i form av et ringformet utslett.

Hodebunnen Disorders

Forstyrrelser i hodebunnen, som eksem, psoriasis eller lichen planus kan forårsake midlertidig hårtap hvor som helst på hodebunnen din og bak ørene.

Styling

Iført håret i stiler som resulterer i betydelig trekkraft, for eksempel fletter eller grisehaler kan føre til hårtap bak ørene.

Årsaker til Osteoporsis

Årsaker til Osteoporsis


Osteoporose er en sykdom som vanligvis rammer både menn og kvinner, vanligvis over 50 år, og er preget av lav beinmasse og svekkelse av benvev. Dette kan ofte føre til beinbrudd eller brudd som kan oppstå med et fall ned trappen eller til og med en voldsom nys. Mange ganger, folk er uvitende om at de selv har osteoporose før de bryter et bein. Det finnes mange forskjellige årsaker til osteoporose, så vel som risikofaktorer for sykdommen.

Kjønn

Ti millioner mennesker i USA er rammet av osteoporose, og 8 millioner av dem er kvinner. Fordi kvinner begynner sitt liv med lavere beinmasse og også er kjent for å leve lenger enn menn, de er mer utsatt for beinskjørhet enn menn. Plus, i overgangsalderen, mengden av østrogen i kroppen stuper og fremskynder bentap. Kvinner som er svært tynn og har små rammer er mer utsatt for benbrudd, som er menn over 75 som har lavt testosteronnivå.

Arvelighet

Hvis en av flere personer i familien din er påvirket av osteoporose, er du i fare for å arve sykdommen. Seksti til 70 prosent av voksen benmasse skyldes arvelighet. I utgangspunktet er du på høyere risiko om osteoporose går i familien din. Hvis din familie har en historie med hofte- eller andre benbrudd, er det mulighet for at du kan arve sykdommen. En måte å se opp for dette er å merke hvis bentettheten øker etter fylte 40 i kvinnelige familiemedlemmer, siden sykdommen har en tendens til å påvirke kvinner mer.

Østrogen

Østrogen spiller en stor rolle i å forebygge osteoporose hos kvinner. Det bremser bein forverring og kan øke bentetthet. Kvinner som har en tendens til å menstruere tidligere enn gjennomsnittet, eller ikke viser tegn på overgangsalder før senere enn normalt har en mye lavere risiko for å få osteoporose. Tidlig overgangsalder, som betyr å gå gjennom overgangsalder før fylte 45, og sjeldent eller regelmessig uteblir ikke på grunn av svangerskapet øker risikoen for osteoporose.

Inaktivitet

Barn og tenåringer som ikke fører en aktiv livsstil kan være utsatt for osteoporose senere i livet. Dette er fordi fysisk aktivitet som jogging og spille idrett sette stress og vekt på kroppen din, noe som bidrar til å utvikle sterke bein. Uten regelmessig mosjon eller annen aktivitet, kan bein blir svak og utsatt for frakturer senere i livet.

Narkotika

Medisiner som kortikosteroider, som brukes til å behandle tilstander som astma, leddgikt og psoriasis, kan være skadelig for beinmasse. Disse betingelsene er ansett for å være kronisk ettersom de kan påvirke en person for hele livet. Derfor kan levetid eksponering for steroid medisiner oppstå hos disse pasientene. Leger som foreskriver kortikosteroider for langsiktig bruk vanligvis vil også foreskrive andre medisiner for å forhindre bentap.

Diett

En god, kalsium-beriket kosten er kanskje en av de viktigste aspektene ved å forebygge osteoporose. Barn som er aktive og får rikelig med kalsium og vitamin D har lavest risiko for å utvikle osteoporose senere i livet. En utilstrekkelig mengde kalsium og vitamin D er ansett å være færre enn porsjoner med frukt og grønnsaker daglig. Dessuten har studier vist at koffein kan spille en faktor i bentettheten. Dersom en person forbruker mer enn 400 milligram koffein per dag, kan de være i fare for osteoporose.

Årsaker til hodebunnen Itch

Vanlige årsaker til hodebunnen Itch

De vanligste årsakene til hodebunnen kløe er en allergisk reaksjon på såpe eller sjampo, kontakteksem, som er en hudreaksjon på en irriterende, hodelus, eksem, psoriasis eller tinea, som er en samlebetegnelse for ulike sopp hud lidelser ofte feilaktig kalt ringorm.

Mindre vanlige årsaker til hodebunnen Itch

Mer uvanlige årsaker til hodebunnen kløe inkluderer basalcellekarsinom, som er en saktevoksende form for hudkreft, lupus erythematosus, seboreisk eksem og herpes zoster eller helvetesild, en smittsom virusinfeksjon antas å være forårsaket av reaktivering av tidligere vannkopper infeksjon.

Årsaker til en Itchy Anus

Årsaker til en Itchy Anus

Glem forlegenhet

Det er litt flaut å si til legen: "Jeg har en kløende anus", men hvis du har en, kan det drive deg til vanvidd, så det beste alternativet er å glemme beskjedenhet og fortelle legen din akkurat hva som feiler deg. Legene har sett og hørt alt. Kløe i endetarms, det offisielle navnet for kløende anus, er ikke alle som uvanlig.

Hva gjør det verre

Når du har en vedvarende kløe rundt anus, er det svært vanskelig å motstå trangen til å klø. Du kan få trang til å klø mens du sover om natten, og er ikke engang klar over at du graver i anus, eller du kan føle behov for å klø etter at du har hatt avføring. Kløen kan forverres hvis baken er utsatt for ull eller fuktighet, hvis det er varmt, hvis du er engstelig eller stresset eller har lekket eller tilsølt buksa, ifølge Patient.co.uk.

Identifikasjon

Du er ikke alene når det kommer til kløe ani, ifølge Mayo Clinic, selv om menn så ut til å være plaget av denne tilstanden mer enn kvinner. Eldre mennesker er mer sannsynlig å bli påvirket, selv om barn har ofte kløende anuses. Når en årsak til denne kløen er identifisert, er tilstanden kalles sekundær kløe ani. Når det er ikke klart hvorfor dette skjer, kalles det kløende anus av ukjent årsak eller idiopatisk pruritus ani.

Faktorer

Identifiserbare årsaker til kløende anus er mange og inkluderer irritasjonseksem - en allergi - som er betennelse i huden som oppstår hvis du svetter mye, eller ikke har tørket deg godt etter å gå på do. På den annen side, hvis man rense anale området også overdrevet, kan dette også resultere i en kløe. Hvis du har mye hår rundt anus, kan dette også bidra til problemet, ifølge Dermnetnz.org. Noen salver, kremer, såper og parfymer eller til og med fargestoffet i toalettpapir kan irritere huden. Hvis du har eksem eller psoriasis, kan dette føre til at du klø ustanselig. Sopp og skyve infeksjoner som er resultat av bakterier som formerer og trives i fuktige områder kan føre til at du klø. Herpes, anal vorter, kjønnssykdommer, bakterielle infeksjoner og skabb kan også resultere i denne tilstanden. Barn noen ganger får threadworms, som legger egg rundt anus. Hvis dette er tilfelle, vil du se en klump, utslett eller utslipp.

Andre hensyn

Tenk at du kan ha en sprekk eller liten sprekk i anal hud. Dette vil skade i tillegg til å være kløende. Hemorroider kan forårsake kløe som kan mat som ikke er helt fordøyd. Når du passerer avføring, kan dette irritere anus og forårsake kløe. Gjerningsmennene inkluderer tomater, krydder, sitrusfrukter, druer, melk, te, kaffe eller øl. Hvis du har diaré, kan dette føre til kløe.

Løsninger

Konstant kløe i anus kan forårsake en infeksjon, skade huden. Du må håndtere dette så snart som mulig, fordi skrape ustanselig gjør kløen verre. Vurdere å kutte neglene eller med hansker til sengs fordi det er når du kan ripe den mest rasende, gjør det verste skader på huden i analområdet, og du kan ikke engang være klar over det fordi du sover. Antihistamin medisiner kan bidra til å redusere kløe.

Anbefalinger

Gjør en innsats for å holde anus rent. Pass på at all avføring er borte. Ikke bruk såpe på anus. Ved hjelp av fuktede kluter vil holde området rent og fritt for bakterier. Endre undertøy daglig. Bruk nonscented såpe hvis du føler at du trenger å vaske det med såpe. Ikke ha undertøy på inntil bunnen er helt tørt. Bruk bomull, ikke nylon, undertøy. Unngå trange bukser, prøver å ikke bli for varm eller sitte for lenge. Anus trenger litt luft nå og da.

Årsaker til tørre føtter

Årsaker til tørre føtter


Tørr hud er også kalt xerosis. Det er mange forskjellige årsaker til tørre føtter som inkluderer både interne og eksterne årsaker.

De indre årsaker kan være assosiert med en medisinsk tilstand eller bare et behov for å endre visse atferdsmessige problemer som vil skape en tørr fot problem.

Eksterne årsaker til tørre føtter kan også tilskrives situasjoner som kan endres for å redusere effekten disse har på foten hud.

Tørre fot problemer kan ikke være en alvorlig medisinsk problem, men problemet kan føre til andre medisinske problemer og, i det minste, kan være et irritasjonsmoment for den lidende.

Vann

Når en person blir dehydrert på grunn av mangel på vann og væskeinntak, er huden organ en av de mange deler av kroppen som lider konsekvensene. Når et individ ikke drikke nok vann for å holde kroppen hans hydrert, ofte lider han av en tørr hud lidelse på så mange deler av kroppen hans, inkludert sine føtter.

Såper

Mange bad såper er petroleumsbasert. Disse har en tørkende effekt på huden. Når disse såper blir brukt regelmessig i en lengre periode, har en tendens til at huden tørker ut. Tørre føtter kan være forårsaket av noe så enkelt som bruk av tørke såpe. I dette tilfellet kan tørre føtter repareres ved å endre til en mer fuktighetsgivende såpe, for eksempel en med en høyere glyserin innhold.

Hudsykdommer

Hudsykdommer som psoriasis og eksem skaper en svært ubehagelig tørr hud tilstand. Disse skaper hudproblemer på alle deler av kroppen, inkludert føttene. Sjekk med legen din hvis vanlige fuktighetsgivende metoder ikke er healing tørr hud på føttene. Du kan kreve en aktuell salve som en lege må foreskrive til deg å myke opp og eliminere ubehagelig tørrhet i føttene.

Fuktighet

Nivået av fuktighet i luften er ofte en faktor i tørr hud problemer, inkludert de som påvirker føttene. Når tilbringer det meste av sin tid innendørs, kan denne faktoren bli kontrollert. Varmeovner og klimaanlegg ofte tørke ut luften og påvirke huden av dem i dette miljøet. Luftfuktere kan kjøpes for å motvirke effektene av luften inne hjem og små kontorer.

Bading

Overdreven bading vil noen ganger tørke ut huden på føttene. Når man bader, fjerner vi et lag med kroppens naturlige oljer som det kan være nødvendig å beholde fuktigheten i huden. Selv om bading er nødvendig for renslighet og reduksjon av skadelige bakterier, kan det også bli tatt til det ekstreme og skape en skadelig effekt.

Andre sykdommer

Mange andre sykdommer og medikamenter inkluderer et symptom eller bivirkning av tørr hud. Når det oppstår ubehagelig tørre føtter, kan en person sjekke med legen sin for å finne den beste metoden for å motvirke dette symptomet av hennes sykdom eller medisinering. Noen sykdommer som inkluderer symptomer på tørr hud er diabetes og skjoldbrusk forhold. Noen problemet forårsaker tørr hud kan skape et problem med tørre føtter.

Årsaker til Achy ledd

Det er over 600 årsaker til verkende ledd. Disse inkluderer skade; viral eller bakteriell infeksjon ledd; vektøkning; og leddgikt. De fleste vil oppleve leddsmerter gang i sitt liv. Det kan vare en kort tid, eller det kan være langsiktig. Holde en notatbok av symptomene vil hjelpe legen gjøre en riktig diagnose. Livsstilsendring kan være alt som trengs for å ende leddsmerter, men du bør alltid sjekke med en lege.

Spørsmål til Track Pain.

Legen vil stille spørsmål for å bidra til å finne en årsak: Hadde leddsmerter bare begynne? Hadde du en skade? Gjør det vondt når du gjør en viss aktivitet? Du opplever smerte med en forandring i været gjør? Er det bedre eller verre på visse tider av døgnet? Er det en familiehistorie med leddsmerter? Er smertene sterke? Er det konstant eller periodisk? Er det i muskler eller ledd? Har du gått opp i vekt i det siste?

Betennelse

Betennelse er en av de viktigste årsakene til leddsmerter. Når kroppen blir skadet, er betennelse utløst å helbrede skader og smerter. Noen ganger, er det fortsatt som kronisk lavgradig betennelse, noe som hindrer cellene fra å bli reparert. Det bryter sakte ned vev og ledd ved å ikke tillate immunsystemet til å slå seg av. Kronisk betennelse forårsaker leddgikt, bursitt, muskelsmerter, Lyme sykdom og urinsyregikt.

Gikt

Én av fem personer er diagnostisert med leddgikt. Det finnes over 100 typer leddgikt. Osteoartritt er det mest vanlig å forårsake leddsmerter. Det påvirker vanligvis hofter, knær og fingre. Artrose er produsert av skader som skjer over tid. Aldersrelatert slitasje forårsake små rifter i brusken i leddet og bein. Dette fører til forverring. Noen ganger er det forårsaket av en gammel skade som dukker opp år senere etter at den er leget. Underforbruk kan også føre til samme tilstand.

Infeksjoner

Virus, bakterier og felles infeksjoner forårsake ømme joints.Viral infeksjoner omfatter forkjølelse, influensa, meslinger og vannkopper. Noen bakterielle infeksjoner er hjernehinnebetennelse, ørebetennelse, strep A og E. coli. Tendinitt, bursitt, Lyme sykdom og psoriasis er eksempler på felles infeksjoner. Symptomer som påvirker leddene er hevelse, rødhet og mild artritt.

Egenomsorg

Hvis du har verkende ledd, er egenomsorg hvor du skal begynne. Begrense sukker og karbohydrater for å redusere betennelse; Dette vil gjøre en stor forskjell i leddene. Spis fisk, eller ta omega-3 fatty acid kosttilskudd. Legg vanlig mild trening til din daglige timeplan, og begrense stress. Gå ned i vekt. Du bør oppsøke lege hvis smertene er alvorlig eller varer mer enn en uke, eller dersom felles er rød eller hoven.

Årsaker til Elveblest og hudirritasjon

Årsaker til Elveblest og hudirritasjon


Elveblest og hudirritasjon er en del av kroppens betennelsesreaksjon, som er kroppens måte å reagere på patogener, irritanter og andre skadelige stimuli eller stimuli som kroppen oppfatter som skadelig. Selv om svaret kan være smertefullt og irriterende, er det viktig for kroppens helingsprosess. I de fleste tilfeller er den mest effektive måten å unngå irritasjon eller elveblest huden lære dine triggere og unngå dem.

Allergener

Hvis du får i deg eller kommer i kontakt med et allergen, et stoff som kroppen oppfatter som et patogen, kan kroppen reagere med betennelse i form av elveblest. Alt kan være et allergen inkludert visse matvarer, medisiner, kremer og vaskemidler. Ofte isolere den i din diett eller rutine kan være effektive, men oppsøke lege hvis du finner ut at du har elveblest å nøyaktig identifisere årsaken.

Bug Bites

Insektbitt er en vanlig årsak til hudirritasjon. Mange insekter som mygg, bier, veps og maur injisere gift. Venom inneholder histamin og får kroppen til å frigi mer histamin som kan få huden til å hovne opp og klø. Hvis du bare har en liten, lokalisert område av hevelse og kløe ledsaget av en liten punktering sår, har du kanskje et insektbitt. Det er mulig å ha en alvorlig allergisk reaksjon fra et insekt bite eller stikke, men de fleste er som regel ufarlig og flertallet av smertene skal avta i løpet av noen få dager. Merket vil forsvinne helt i løpet av noen uker.

Kroniske tilstander

Kroniske tilstander som rosacea, psoriasis og eksem er vanlige årsaker til hud rødhet, betennelse og irritasjon. Selv om disse forholdene er kronisk de kan håndteres og behandles med en god grad av suksess. Eksem og rosacea svare spesielt godt til å begrense eksponering for triggere og irritanter. Hvis du vet at du lider av en tilstand som kan kronisk irritere huden din, snakk med legen din for å klare det.

Sun Damage

Når huden utsettes for UV-stråler fra solen, svarer den ved å slippe mer melanin. Når huden blir utsatt for for mye UV-stråling, kan du oppleve en solbrenthet. Vanlige symptomer på en solbrenthet er rødhet, smerte og kløe. Mer alvorlig solbrenthet kan føre til blemmer, som trenger legehjelp. Selv om solbrenthet kan være livstruende, de fleste er bare ubehagelig. Aloe og kremer hjelpemiddel i helbredelsesprosessen. Solkrem og verneklær kan brukes til å forebygge fremtidige solforbrenning.

Årsaker til Spinal leddgikt

Artritt i ryggraden, som også er referert til som degenerativ sykdom disk, er en progressiv sykdom i leddene som forårsaker symptomer som smerte og stivhet. Spinal leddgikt er mer vanlig blant eldre mennesker, og mennesker med leddgikt i ryggraden kan også oppleve leddgikt av andre ledd, herunder knær, hofter, albuer, skuldre og håndledd. Tenk på dette informasjon avledet fra Mayo Clinic og National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer om årsakene til spinal artritt.

Age

Ifølge Mayo Clinic, selv om leddgikt i ryggraden ikke er en normal del av å bli eldre, øker økt alder sjansen for å utvikle det. Mange år med normal bruk og aktivitet kan slites ned brusk mellom leddene og forårsake spinal artritt. Arbeide en anstrengende jobb eller deltar i livskraftige hobbyer som bowling eller golf kan bidra til leddgikt i ryggraden under alderdom.

Arvelighet

Personer med en familie historie av leddgikt kan være mer sannsynlig å få tilstanden selv. Ifølge Mayo Clinic, noen arvet tilstander som beindeformiteter og brusk lidelser kan være en årsak til leddgikt i ryggraden. I tillegg, kvinner er mer sannsynlig å utvikle leddgikt enn menn.

Immune Disorders

Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, kan forstyrrelser i immunsystemet som fører til at kroppen angriper seg selv føre til en type leddgikt i ryggraden kalt revmatoid artritt. Revmatoid artritt vanligvis påvirker par av skjøter, men det kan forekomme i den øvre rygg og nakkeområdet også. En familiehistorie med revmatoid artritt kan øke sjansen for å få tilstanden, og livet forandrer eksempel graviditet kan utløse angrep.

Skader

Ifølge Mayo Clinic, kan en skade på ryggraden forårsake utvikling av slitasjegikt i rygg leddene som en komplikasjon til traumer. En plutselig skade som en bilulykke eller fall kan føre til rygg leddgikt, spesielt hos personer som har andre risikofaktorer for leddgikt. Bone tilstander som osteoporose og gikt kan føre til indre skader i bein som gjør spinal artritt mer sannsynlig å utvikle.

Overvekt

Ifølge Mayo Clinic, overvekt legger mer press på leddene enn de kan håndtere, og med tid kan dette føre til leddgikt. Leddgikt i ryggraden hos personer som er overvektige kan bli forverret ved å være stillesittende og sitter i samme stilling over lengre tid. Folk som er overvektige er også mer sannsynlig å få leddgikt i andre ledd, herunder knær og hofter.

Psoriasis

Psoriasis er en langvarig hud tilstand, og det kan utløse en type artritt referert til som psoriatisk artritt som kan påvirke leddene, inkludert de i ryggraden. Psoriasis er en autoimmun lidelse, og den kan utløses av stress, sykdommer og infeksjoner. Ifølge Mayo Clinic, personer med en familie historie av psoriasis er også større sannsynlighet for å utvikle psoriasis artritt.

Hva er årsaken til psoriasis i Spread?

Introduksjon

Psoriasis er en vanlig kronisk hudsykdom som er uhelbredelig. Denne sykdommen forandrer hudens fornyelsessyklus. Vanligvis er det lavere nivået av nye hudceller tar omtrent en måned for å flytte til det ytre laget av huden. Gang på overflaten, sloughs huden av. Men med psoriasis den nye huden syklusen tar bare noen få dager. Dette akselerert prosessen resulterer i tørr, kløende hud med sølvfargede skjell. Alvorlighetsgraden av psoriasis er forskjellig for alle, og kan variere i intensitet med hver enkelt. Til tider psoriasis er i remisjon, og andre ganger er det mye verre fordi det sprer seg.

Symptomer på Psoriasis

Psoriasis har et bredt utvalg av symptomer, men ikke hver person har plaget alle symptomer. Noen symptomer er bare irriterende, mens andre er skjemmende. Psoriasis kan også vises på noen del av kroppen, inkludert hodebunnen, munn, kjønnsorganer, negler og ledd. Fordi det øverste laget av døde hudceller ikke kan flasse lett, utvikler fortykkelse av huden. Huden er tørr og sprukken og i noen tilfeller huden blødning. Huden kan også klø eller brenne. Et annet vanlig symptom er røde flekker med sølvfargede skjell. Disse lappet kan dekke små flekker eller et stort område av huden. I sjeldne tilfeller hovne ledd er også et symptom.

Hvordan Psoriasis Spreads

Forskere mener at psoriasis er en immunsystem uorden, men mener også at genetikk og miljø bidrar til å blusse-ups. Det er flere triggere som kan gjøre psoriasis verre. Stress er en gjerningsmann for forverring av psoriasis som det er for mange sykdommer og tilstander. Røyke sigaretter og drikker for mye alkohol kan også føre til mer uttalt symptomer. For noen mennesker, gjør tilstanden verre kaldt vær. Solbrenthet kan også utløse sykdommen. Selv mindre hudskader som et kutt, blåmerker, skrap eller insektbitt kan føre til psoriasis til å spre seg. Virus- og bakterieinfeksjoner kan forårsake psoriasis. Visse medisiner kan også forverre psoriasis. Narkotika for hypertensjon (høyt blodtrykk), bipolar lidelse (manisk-depresjon) og malaria er også kjent triggere.

Behandling av psoriasis

Mens det er ingen kur for psoriasis, leger tilbyr en rekke behandlinger for å håndtere symptomene. De første behandlingene som tilbys er aktuell kremer som kortikosteroider, syntetisk vitamin D eller A-vitamin derivater (retinoid). Kremer og kulltjære er også anbefalt. Lysterapi bruker sollys, ultrafiolett lys eller laser er en annen løpet av behandlingen. Medisinen er foreskrevet for de mest alvorlige former for psoriasis, med leveringsmetoder som spenner fra piller til intravenøse injeksjoner.

Årsaker til hemorrhaging

Blødning refererer til et alvorlig tap av blod. Selv om de fleste mennesker kan tåle litt blod tap uten medisinske komplikasjoner, i visse situasjoner blødning kan bli alvorlige eller livstruende. Det finnes forskjellige grader av blødning, som heller ikke krever behandling, eller kan kreve at en person skal gis en blodtransfusjon. Blødning kan være forårsaket av trauma fra skade, eller fra en underliggende medisinske tilstanden. Noen mennesker har arvet blødningsforstyrrelser, som påvirker blodlevring, sette dem mer utsatt for blødninger. Men uansett hva årsaken til blødningen, forstå årsaker og risikofaktorer kan bidra til å forebygge komplikasjoner som blødning.

Brain Blødning

Hjerneblødning hos eldre individer, vanligvis kjent som atrieflimmer (AF), er preget av en rask, uregelmessig hjerterytme, noe som øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Det ble tidligere antatt at den antikoagulerende stoffet, warfarin, økt risiko for blødning. Stoffet, mer kjent under merkenavnet Coumadin, brukes til å redusere risikoen for slag relatert til AF. Men ifølge en studie publisert i 2006 utgaven av Journal of American Geriatri Society (se referanse 1), sier forskerne bevis tyder nå på at risikoen for hjerneblødning øker med alderen til tross for bruk av blodfortynnende.

Antepartum Blødning

Blødning fra fødselskanalen under svangerskapet når som helst etter 24 uker av svangerskapet er ansett å være et medisinsk nødstilfelle. Forhold som kan forårsake blødning å skje, omfatte traumer, cervical infeksjon, placenta previa, uterusruptur, morkakeløsning, eller vasa praevia, en tilstand der blodet lekkasjer fra foster fartøy. Mens en kvinne kan oppleve vaginal blødning uten smerter, kan andre symptomer på antepartum blødning inkluderer rask puls, redusert blodtrykk, svimmelhet, blek hud eller anbud magen. Noen av disse komplikasjoner kan resultere i for tidlig fødsel og postpartum blødning. I tilfeller av placenta previa, er morkaken lå lavt i livmoren. Hvis placenta forblir i denne stilling ved tidspunktet for levering, blir en C-seksjon nødvendig. Morkakeløsning betyr at morkaken har separert fra slimhinnen i livmoren.

Postpartum blødning

Selv om vaginal eller keisersnitt leveranser sjelden resultere i postpartum blødning, graviditet komplikasjoner som morkake previa, morkake accreta eller uterusatoni kan hver årsak blødning etter levering. Livmorruptur, tårer i livmorhalsen eller skjeden, eller problemer med blodpropp er andre årsaker. Kvinner som har hatt tidligere keisersnitt leveranser er en større risiko for å utvikle en tilstand som kalles placenta accreta, noe som ofte resulterer i for tidlig fødsel. Det motsatte av morkakeløsning, i dette tilfellet, legger morkaken for dypt inn i livmorveggen, skaper risiko for blødning når babyen er født. Uterusatoni, en annen årsak til postpartum blødning, betyr at musklene i livmoren ikke klarer å trekke seg sammen etter fødselen forårsaker alvorlige blødninger å fortsette.

Netthinne Blødning

Retinal blødning er ofte et resultat av en skade, spesielt kraftfulle slag mot hodet. Hos spedbarn, er årsaken ofte shaken baby syndrome. Diabetes kan også føre til at små fartøy i netthinnen til blødning. Dette kan føre til flytere, nedsatt syn eller til og med plutselig tap av synet. Personer som har høyt blodtrykk kan utvikle hypertensive retinopati, i så fall, er tåkesyn et vanlig symptom.

Lunge Blødning

Pulmonal blødning er en tilstand som kan være vanskelig å fortelle fra diffuse lungebetennelse eller lungeødem. Dette er et alvorlig problem som krever rask diagnostisering og umiddelbar behandling. Noen årsaker til pulmonal blødning inkluderer bakteriell lungebetennelse, reaksjoner på visse medisiner, kardiovaskulære lidelser, akutt leukemi, eller i sjeldne tilfeller, allergier. Hvis blødning er til stede, er bronkial sekret skjær av blod. I enklere termer, hoster en person opp blod.

Splinter Blødning

En splint blødning vanligvis presenterer som røde flekker under en fingernegl eller tånegl. De fleste ganger tilstanden er forårsaket av fysiske traumer til de små blodkarene i neglesengen. Noen ganger kan en soppinfeksjon kan være årsaken. Nail psoriasis eller acetylsalisylsyre og andre medisiner kan også redusere koagulering av blod. Hvis en splint blødning vises på mer enn en spiker, er dette vanligvis et tegn på en underliggende helseproblem eller autoimmune lidelser og bindevevssykdommer som lupus.

Årsaker til flass på Hair

Flass er en vanlig hudlidelse som forårsaker hodebunnen å klø og flake. Flakene vises på håret og på klærne, og tilstanden er ofte pinlig for folk. Denne hodebunnen tilstanden er vanligvis ikke alvorlig, men i noen tilfeller er det vanskelig å behandle. Det er mange årsaker til flass på håret.

Tørr hud

Ifølge Mayo Clinic, er tørr hud den "vanligste årsaken til kløe, flassing hud" (se Ressurser).

Ikke vaske håret

Hvis håret ikke blir sjamponert på regelmessig basis, døde hudceller og overflødig olje akkumuleres i hodebunnen, noe som kan føre til flass.

Psoriasis

Psoriasis er en vanlig hudlidelse der døde hudceller hoper seg opp i hodebunnen og danner tykke sølvfargede skjell som flasse av.

Contact Dermatitis

Dette er vanligvis en allergisk reaksjon eller følsomhet for ingrediensene i hårpleieprodukter. Hodebunnen blir irritert, rød, kløende og flassende.

Seboreisk eksem

Denne huden etterlater fet og flassende skalaer i hodebunnen. Hodebunnen blir rød og irritert.

Malassezia

Dette er en sopp som vokser på scalps av de fleste voksne, og forårsaker ingen skade. Men i noen tilfeller soppen fortsetter å vokse, og dette fører til en irritert hodebunnen hvor flere hudceller vokse. Disse flasse av, forårsaker flass.

Årsaker til kløende hud under svangerskapet

Graviditet er en tid for glede og spenning, men det kan også være en tid med fysisk ubehag. Kløende hud er en vanlig graviditet klage og det er mange forskjellige årsaker til graviditetsrelatert kløe.

Hormonelle svingninger

Det er ingen hemmelighet at hormonene er i endring i løpet av svangerskapet. De samme hormoner som er ansvarlig for humørsvingninger og cravings er også ansvarlig for tørr hud som kan føre til kløe.

Skin Stretching

Skin er utrolig fleksibel, men den har sine begrensninger. Under graviditet, kan overdreven strekker seg så magen sveller forårsake ubehagelig kløe.

Pruritisk urtikarielle papler og plakk på graviditet

I tredje trimester, noen kvinner utvikler kløende røde nupper og pustler på sitt underliv. Dette kalles pruritisk urtikarielle papler og plakk i svangerskapet, eller PUPPP. Det er ikke farlig og forsvinner kort tid etter fødsel.

Intrahepatisk kolestase av svangerskapet

Intrahepatisk kolestase av svangerskapet forstyrrer overføring av galle til leveren, noe som resulterer i oppbygging av gallesalter. Dette kan føre til intens og smertefull kløe som ikke er ledsaget av et utslett. Denne tilstanden kan være alvorlig hvis venstre ubehandlet.

Pre-eksisterende Hudproblemer

Pre-eksisterende hudsykdommer som psoriasis, eksem og allergi kan bli forverret av graviditeten. Sjekk med legen din før du fortsetter eventuelle tidligere foreskrevet medisiner for å sørge for at det ikke vil være skadelig for babyen.

Årsaker til Ensidig Nummenhet

Årsaker til Ensidig Nummenhet


Unilateral nummenhet (inkludert prikking eller tap av følelse på overflaten av huden) påvirker armer og ben. Nummenhet kan forekomme i den arm, ben, eller begge deler på den ene side av legemet, og kan også omfatte hudutslett, kul eller flekkete hud, smerte, tretthet eller utmatting. Symptomer varierer avhengig av den underliggende årsaken. Det er flere tilstander og sykdommer som forårsaker ensidig nummenhet.

Herniated disk

Herniate betyr å bule. Når en disk mellom to bein i ryggraden presser på nerver rundt det, det kalles en herniated disk og er vanligvis i korsryggen (del av ryggraden som ligger mellom bunnen av ribbeina og hoftene). Ensidig nummenhet, sammen med smerte som går over baken og nedover baksiden av det ene låret til leggen, er et tegn på at du kan ha en herniated disk.

Parkinsonisme

Unilateral nummenhet er et vanlig symptom i forbindelse med parkinsonisme, som refererer til en hvilken som helst tilstand som fører til bevegelsesforstyrrelser som finnes i Parkinsons sykdom som skjelvinger, langsom bevegelse, svekket tale eller muskelstivhet. Men å ha parkinsonisme betyr ikke at du har Parkinsons sykdom. Parkinsonisme kan være forårsaket av hjerneslag, hjernebetennelse (hevelse i hjernen), visse medisiner, eller hodeskade.

Elektrolyttforstyrrelser

En elektrolytt er et materiale i kroppen med frie ioner som driver elektriske signaler. Den riktige balansen av elektrolytter er viktig for å regulere alt fra oksygen til væsken i cellene dine. En ubalanse kan være forårsaket av dehydrering (ikke nok vann å gå inn i kroppen) eller overdreven hydrering (for mye vann i kroppen). Symptomene inkluderer uklarhet, svimmelhet og unilateral nummenhet i form av svake muskler.

Vitamin B12-mangel

Vitamin B12 er nødvendig for dannelsen av røde blodceller, så vel som helse av nervevev. Vitamin B12-mangel kan føre til anemi og irreversible nerve eller hjerneskade hvis venstre ubehandlet. Symptomer på vitamin B12-mangel kan være subtile i begynnelsen, og er tretthet, hjertebank (uregelmessig eller tunge hjerteslag) og kortpustethet. Hvis venstre ubehandlet symptomer vil forverres og inkludere blek eller gulaktig hud, diaré, vekttap og sårbarhet for smitte. Hvis venstre for lang, nevrologiske symptomene begynner å vise, for eksempel ensidig nummenhet, problemer med å gå, irritabilitet og glemsel.

Diabetes

Ensidig nummenhet kan skyldes diabetisk nevropati, en sykdom i nervesystemet som hos diabetikere vanligvis påvirker bein og føtter.

Lakunærinfarkt

En Lacunar (som betyr tom plass) infarktet (dødt vev) oppstår når de små blodårene i hjernen smale, forårsaker en lacunar hjerneslag. Ifølge Medisin Net, dette blokkerer arteriene, forårsaker vev å dø. Plutselige nummenhet eller svakhet i ansiktet, arm eller ben, spesielt på den ene side av legemet, er et vanlig symptom på en lacunar slag. Du kan også oppleve problemer med å snakke eller forståelse, problemer med å se, svimmelhet, eller en plutselig alvorlig hodepine.

Subakutt skleroserende panencefalitt

Subakutt skleroserende panencefalitt (SSPE) er en kronisk infeksjon av sentralnervesystemet som skyldes en variasjon av meslinger virus. Det vanligvis påvirker barn og unge voksne, etter en progressiv utforløypa som resulterer i død innen få år. Ifølge Medic8.com, det handler om en fem prosent sjanse for spontan remisjon (plutselige forbedring). SSPE kan oppstå hvor som helst fra 2 til 10 år etter den første meslinger sykdom, og forårsaker nevrologiske forringelse på grunn av svelling i hjernen og celledød.

Mindre vanlige årsaker til Ensidig Nummenhet

Ensidig nummenhet kan også skyldes bivirkninger fra medisiner, eksponering for kjemikalier som plantevernmidler, miljøgifter, alkohol, koffein, nikotin, eller bivirkninger som følge av strålebehandling. Enda mindre vanlige, men mulige årsaker, inkluderer migrene, multippel sklerose, beslag, eller underactive skjoldbruskkjertelen.

Ensidig nummenhet kan signalisere alvorlige nevrologiske lidelser, så hvis du opplever ensidig nummenhet ta kontakt med lege slik at han kan undersøke din medisinske historie og bestemme seg for en riktig diagnose og behandling.