Digidexo.com

Orthomolecular Therapy og behandling for høyt kolesterol

Orthomolecular terapi, også kjent som megavitamin terapi, er basert på teorien om at hvis du tar store doser av naturlige næringsstoffer (vanligvis mye høyere enn anses medisinsk nødvendig), for eksempel vitaminer og andre supplerende ernærings molekyler, skreddersydd til din personlige biokjemi, vil det resultere i en vellykket forebygging og behandling av helsemessige problemer, inkludert høyt kolesterol.

Bakgrunn

Begrepet "orthomolecular" ble skapt av nobelprisvinner Linus Pauling i 1968, og hans opprinnelige konseptet var å bruke naturlige stoffer, som for eksempel aminosyrer, fettsyrer, vitaminer, mineraler og sporstoffer, for å korrigere en persons mangler og ubalanser, ifølge International Society of Ernæringsterapi (ISOM). Pauling teori om at genetikk er en nøkkelfaktor i en persons generelle helse, og fordi alle genetiske makeup er annerledes, må individuelt gjøre opp for sine mangler og ubalanser gjennom inntak av disse naturlige stoffene hver person. Othomolecular medisin er noe kontroversielt, fordi individualiserte doser av vitaminer kan noen ganger overstiger Nivåene i Dietary Reference Intake ernæringsmessig anbefaling system etablert av det amerikanske National Academy of Sciences.

Niacin

I 2005 Ernæringsterapi News Service sendt ut en pressemelding om at niacin (vitamin B3) trygt senker nivået av kolesterol i blodet uten å redusere dem også farlig. Utgivelsen anbefales å ta 50 milligram niacin og 1000 mg vitamin C sammen tre ganger per dag etter et måltid for tre eller fire dager, og deretter øke niacin dosering med 50 mg hver noen dager inntil nå nivået på 1000 mg niacin og 1000 mg vitamin C tre ganger per dag. The Mayo Clinic tyder også på at niacin har vist til lavere nivåer av low-density lipoproteiner (ldls, "dårlig kolesterol") og øke nivåene av high-density lipoproteiner (HDL, det "gode kolesterolet"), men at dosenivåer bør diskuteres med legen din før du starter et behandlingsopplegg.

Plantesteroler

I 2000, US Department of Agriculture (USDA) gitt ut resultatene av en studie som viste at plantesteroler, slik som de som finnes i soyabønner, i forbindelse med en lav-fett diett, reduserte nivåer av LDLs med 18 prosent, mens HDL forble den samme. I tillegg til soyabønner, kan plantesteroler som finnes i rå vegetabilske oljer, salatdressing, margarin, og i pilleform som selges over-the-counter.

Andre matvarer og kosttilskudd

The Mayo Clinic tyder på en rekke andre naturlige matvarer og kosttilskudd som har vist seg å senke kolesterolet. Blant disse matvarer og kosttilskudd er artisjokk ekstrakt, bygg, blondt psyllium (som er i frø pille og også funnet i Metamucil), fiskeolje, malt linfrø, hvitløk ekstrakt, havrekli (hel havre og havregryn), og beta-sitosterol og sitostanol (finnes i enkelte margariner). The Mayo Clinic understreker også at trening har vist seg å senke LDL nivåer og øke HDL-nivåer og bør gjøres i forbindelse med supplerende inntak.