Digidexo.com

kompensert skrumplever

Hvordan diagnostisere skrumplever

Hvordan diagnostisere skrumplever


Levercirrhose er sluttfasen for flere kroniske leversykdommer. Ordet "skrumplever" kommer fra det greske "kirrhos", som betyr gul, med henvisning til fargen på syke leveren som sett ved obduksjon. Cirrhose er en prosess som kjennetegnes ved en langsom fibrose av normale leverceller i unormale knuter. Korrelasjonen mellom tilstanden av leveren og symptomene er ofte dårlig. Her er hvordan å diagnostisere skrumplever.

Hvordan diagnostisere skrumplever

Forvent skrumplever å bli oppdaget bare tilfeldigvis i tidlig stadium av sykdommen. Disse pasientene er ofte asymptomatiske før sykdommen er avansert.

Legg merke symptomer som oppstår som leveren begynner å svikte, og friske celler blir erstattet med arrvev. Pasienten kan oppleve magesmerter, utmattelse, tretthet, tap av matlyst, kvalme, svakhet og vekttap. Noen pasienter kan også oppvise et edderkoppnett mønster av blodkar på huden.

merker symptomer på skrumplever komplikasjoner fra en fysisk undersøkelse. Disse inkluderer vanligvis blødninger, blåmerker, ødem, gallestein, kløe og gulsott.

Run laboratorietester for å finne andre tegn på skrumplever. Disse kan avdekke en større følsomhet for medisinering, høyere nivåer av giftstoffer i blod, og portalvenen hypertensjon. Pasienter med skrumplever kan også utvikle type-2 diabetes og leverkreft.

Gjør diagnosen i de fleste tilfeller basert på symptomene, fysisk undersøkelse og laboratorieprøver. En leverbiopsi kan utføres for å bekrefte diagnosen, men dette er sjelden nødvendig. Biopsien er undersøkt histologisk for tegn på arrdannelse eller sykdom.

Hvordan identifisere Skrumplever

Skrumplever er en leversykdom og det fører til permanent arrdannelse i leveren. Denne sykdommen gjør det svært vanskelig for leveren til å utføre grunnleggende funksjoner. Skrumplever normalt utvikler seg langsomt og en person er ofte i stand til å kontrollere symptomene med riktig behandlingsmetode og legehjelp. Hvis venstre ubehandlet, kan skrumplever føre til alvorlige leverskader og død. Så, er det svært viktig å finne ut om du har denne alvorlige sykdommen. Heldigvis er det et par ting du kan gjøre for å identifisere denne sykdommen.

Hvordan identifisere Skrumplever

•  Finn ut om du har noen av risikofaktorer for skrumplever. De mest vanlige risikofaktorer for cirrhose omfatter dreven og langvarig alkohol, en strøm hepatitt-infeksjon, historie av intravenøs medikament-bruk og misbruk, akkumulering av toksiske metaller i leveren (for eksempel jern og kobber) og fett i levercellene.

Kontroller om du har noen av de vanligste symptomene på skrumplever. Personer som har skrumplever har som regel symptomer som tretthet, manglende appetitt, vekttap, kvalme, blåmerker lett, hevelse i hender og føtter, kløe på kroppen, mental forvirring, mørk farget urin og gulsott (gulfarging av hud og hvite delene av øynene dine). Sørg for å skrive ned alle dine symptomer, hvor lenge du har hatt dem, og alvorlighetsgraden av symptomene.

Ring legen din for en avtale. Hvis du opplever noen av symptomene nevnt i trinnet ovenfor, sørg for at du ringer legen din så snart som mulig. Legen må undersøke deg og gi deg visse tester for å riktig identifisere skrumplever.

Møt med legen din for å diskutere dine symptomer. Legen din stiller deg spørsmål om dine symptomer, medisinsk historie og nåværende helsetilstand. Sørg for å være ærlig med legen din og svare på alle spørsmålene hennes.

Fullfør de nødvendige medisinske tester. Legen gir deg en fysisk undersøkelse og han kan også gi deg en rekke tester, som for eksempel leverblodprøver, ultralyd, Bilirubin test, CT scan (computertomografi) og en MRI (magnetic resonance imaging). Det kan imidlertid hende du må planlegge ekstra lege avtaler for å fullføre noen av disse testene.

Diskuter testresultatene dine med legen din. Legen informerer deg når alle dine testresultater er i, og du kan gå tilbake til legens kontor for å diskutere resultatene med henne. Hun bekrefter at du har skrumplever og snakker med deg om behandlingsalternativer.

Hint

  • Hvis du har skrumplever (eller symptomer på denne sykdommen) unngå å bruke alkohol eller andre produkter som kan skade leveren.

Hva er skrumplever?

Hva er skrumplever?


Cirrhose er en alvorlig tilstand som forårsaker permanent arrdannelse og skade på vev i leveren. Rundt 35.000 mennesker dør av skrumplever i USA hvert år. Behandlinger for skrumplever er ganske begrenset og mange mennesker med tilstanden krever en levertransplantasjon for å overleve. Årsakene til skrumplever er mangfoldige, og i 18 prosent av tilfellene, er det ingen klar etiologi funnet.

Funksjon

Leveren er en viktig organ; den lagrer glykogen, produserer blodproteiner og filtrerer giftstoffer fra kroppen. Det har også en viktig rolle i stoffskiftet. Når arrvev er dannet i leveren som et resultat av cirrhose, reduseres mengden av blod som kan strømme fritt gjennom dette organ. Dette påvirker leverens evne til å utføre normalt, og fører til alvorlige helseproblemer.

Effekter

Tidlig skrumplever ikke vanligvis gi merkbare symptomer; som sykdommen utvikler seg, dens virkninger gradvis blitt mer markert. De vanligste symptomene på skrumplever er gulsott (gulfarging av hud og øyne), vekttap, kvalme, tretthet, tap av appetitt, kløe på håndflatene og fotsålene og edderkopp årer. I alvorlige tilfeller kan cirrohosis forårsake ascites (akkumulert væske i bukhulen), ødemer (hevelser i armer og ben) og encefalopati (mental forvirring).

Identifikasjon

Tegn på skrumplever blir ofte oppdaget under en rutinemessig legeundersøkelse. Din lege kan legge merke til at leveren din føles forstørret og fast, som er et resultat av arrdannelse forårsaket av tilstanden. For å bekrefte diagnosen, er blodprøver vanligvis utføres for å vurdere hvor godt leveren din fungerer. En ultralyd, CAT scan eller MR-undersøkelse kan også bli utført for å visualisere leveren. Resultatene av disse testene kan sterkt foreslår skrumplever, men bare en leverbiopsi kan definitivt diagnostisere tilstanden. Under en leverbiopsi, legen setter en lang, tynn nål gjennom magen og samler en prøve av vev fra leveren for mikroskopisk undersøkelse.

Forebygging / løsning

Den eneste kuren for skrumplever er en levertransplantasjon. Dessverre er det langt flere mennesker som trenger organtransplantasjoner enn det er tilgjengelige organer. Den viktigste del av behandlingen for cirrhose er behandling av den tilstand som forårsaket det å unngå ytterligere skade. Andre behandlinger inkluderer næringsrike diett planer om å hjelpe skadede celler i leveren helbrede, blodtrykket medisiner for å redusere risikoen for blødning, avholdenhet fra alkohol, redusert saltinntak for å avlaste væske buildup, antihistimines eller andre medisiner for å redusere kløe og Lactulose. Laktulose er et syntetisk sukker som kan redusere nivået av ammoniakk i blodet; høy blodkonsentrasjonen av ammoniakk er vanlig hos personer som har skrumplever.

Misforståelse

Skrumplever er ofte tenkt på som en alkoholiker sykdom og det er sant at langvarig alkoholmisbruk kan forårsake tilstanden. Men ikke alle som utvikler skrumplever misbruker alkohol eller for den saks skyld, drikke i det hele tatt. Bare 21 prosent av skrumplever tilfeller i USA er et resultat av alkoholisme. Worldwide, de vanligste årsakene til skrumplever er hepatitt B og hepatitt C. Skrumplever kan også være forårsaket av en forstyrrelse i immunsystemet, visse reseptbelagte legemidler, fatty leversykdom, sykdommer i gallegangene og sjeldne arvelige sykdommer som cystisk fibrose og Wilsons sykdom.

Stadier av skrumplever

Stadier av skrumplever

Stage One

I den første fasen av skrumplever, opplever pasienten få symptomer. Disse inkluderer vage fysiske effekter: tretthet, munntørrhet, gulsott, utvidelse eller ømhet i øvre høyre del av magen og kløe over hele kroppen. Ved en test av leverfunksjon leverer unormale resultater, bør en biopsi tatt. Den stadium av cirrhose pasienten har nådd vil bli bestemt av de biopsiresultater. I trinn én, har unormalt vev og inflammasjon utvikles i leveren. Dette er i hovedsak begrenset til området rundt portalområder som rommer grener av gallegang, portvenen og leverpulsåren.

Stage Two

Som leversykdom utvikler seg til den andre fasen, de områder av unormalt vev begynner å dannes i stive bånd av bindevev, en tilstand kjent som fibrose. Disse og betennelsen har spredt til å omfatte både portalområder og de omkringliggende periportal regioner.

Stage Tre

Stage tre er preget av sammenslåing av områder av fibrose. Dette bridging forstørrer de berørte regionene. Dette kan føre til en forringelse av funksjon av leveren, sett ofte som en nedsatt evne til å fordøye fett, og til å absorbere fettløselige vitaminer.

Stage Four

Stage fire er endelig skrumplever. Pasienter i denne fasen kan gjenopprette fra en levertransplantasjon, men uten en, er forventet levealder under 10 år for de som avanserer til en symptomatisk stadium av skrumplever.

Forventet levealder for skrumplever

Når leveren blir skadet på grunn av sykdom, en tilstand som kalles skrumplever, bygger arrvev opp i leveren og holder den fra å fungere ordentlig. I motsetning til noen av kroppens organer --- milten og galleblæren, for eksempel --- du kan ikke leve uten leveren din. Det filtrerer ut giftstoffer i blodet og skaper viktige næringsstoffer. Selv om en mildt skadet leveren kan vanligvis reparere seg selv, vil alvorlig skrumplever forkorte levetiden.

Forventet levealder

Fordi leveren er et så viktig organ, kan livet ditt bli vesentlig forkortet hvis leveren blir for skadet til å fungere skikkelig. Som med alle livstruende tilstand, vil antall år tapt variere fra person til person, avhengig av om det er noen andre kompliserende forhold er tilstede. Hvis du har skrumplever på grunn av tung alkoholbruk, og du slutte å drikke og begynne en sunn livsstil med mye næringsrik mat og trening, vil du ha en høy sannsynlighet for å reversere eller i det minste stoppe fremdriften av leverskade. Hvis derimot, fortsetter du med overdreven drikking og en usunn livsstil, er sannsynligheten for en tidlig død av leversykdom øker kraftig.

Symptomer

Som høyt blodtrykk, er skrumplever ofte en silent killer. Ofte er det ingen symptomer før tilstanden er alvorlig eller irreversibel. Folk som opplever symptomer kan bli trøtt, har hevelse i bena og magen, føler kvalm, blåmerker eller blør lett, og har et uventet tap av appetitt og vekttap. Selv om du kanskje ikke føler noen symptomer, kan en enkel blodprøve med jevne mellomrom (under årlig fysisk eksamen, for eksempel) oppdage potensielle leverproblemer. Oppdage leverskade tidlig kan hjelpe forlenge levetiden.

Årsaker

Det er flere sykdommer som bidrar til skrumplever. Den mest utbredte er langsiktige alkoholmisbruk og hepatitt B og C. For mye jern eller kobber i kroppen kan også føre til leverskader, mens cystisk fibrose, fatty leversykdom, og utilstrekkelige eller skadet gallegangene kan også føre til skrumplever. I noen utviklingsland, kan parasitter bidra til leversykdom. I alle disse betingelsene, bygger arrvev opp i leveren over tid og kan drastisk redusere levetiden.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for skrumplever inkluderer langvarig misbruk av alkohol. Sprøytemisbrukere er også høy risiko for skrumplever siden Hepatitt B og C kan inngås gjennom deling av sprøyter. Disse sykdommene kan også bli sendt gjennom unsanitized tatovering eller piercing nåler. I tidligere år, kirurgi pasienter noen ganger kontaktet hepatitt C gjennom blodoverføringer, men blodtilførselen i USA i dag er skjermet for å hindre dette. Andre risikofaktorer for cirrhose omfatter genetiske faktorer som misdannelse eller dysfunksjon av galleganger, så vel som tilstander som cystisk fibrose.

Behandling

Selv om skrumplever selv ikke kan kureres, behandling av tilstander og sykdommer som forårsaket det kan hjelpe leveren reparere seg selv til en viss grad. Hvis du har hepatitt B eller C, kan antivirale behandlinger bistå i å håndtere disse forholdene og begrense skade på leveren din. Avslutte bruk av alkohol er viktig, og hvis du synes det er vanskelig, oppsøke et program som vil hjelpe deg. Når skrumplever har avansert for langt, er en levertransplantasjon den eneste løsningen. Selv om denne operasjonen krever en hel leveren fra en organdonor, det krever bare en delvis lever fra en kompatibel levende person, kanskje et barn eller søsken. Enten ved å redusere faren til leveren din mild skrumplever eller erstatte leveren din i avansert skrumplever, er sjansene for en lengre levetid betydelig økt.

Skrumplever Liver Prognose

Cirrhose er klassifisert som arrdannelse av leveren som oppstår etter langvarig leverskade. Etter nok skade, er leveren ute av stand til å helbrede seg selv og slutter å fungere. Hvis venstre ubehandlet, er prognosen for mennesker med skrumplever ganske dårlig.

Identifikasjon

Hvis fanget tidlig nok, kan skade på leveren forårsaket av skrumplever minimeres og prognosen kan være positivt. Oftest innebærer behandling avstå fra å drikke alkohol; hvis hepatitt er årsaken, kan medisiner være foreskrevet.

Advarsel

Alvorlig skrumplever kan forårsake leversvikt. Hvis leveren slutter å fungere, kan pasienten må gjennomgå en levertransplantasjon for å overleve. Ifølge Merck, etter hjertesykdom og kreft, er cirrhose den tredje mest vanlige dødsårsaken i aldersgruppen fra 45 til 65.

Effekter

Andre komplikasjoner av skrumplever inkluderer mer hyppige infeksjoner, leverkreft, underernæring og press plassert på venene som bringer blodet til leveren.

Typer

Cirrhose kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert sykdom, alkoholisme, parasitter og fettoppbygning. Prognose kan bli sterkt berørt hvis årsaken til skaden er identifisert og umiddelbart utbedret.

Forebygging / løsning

Flere livsstilsvalg kan forhindre skrumplever, for eksempel moderere din vekt, dempe alkoholinntak og sørger for at du ikke kontrakt sykdommer som hepatitt som påvirker leveren.

Gulsott Skrumplever Treatment

Gulsott Skrumplever Treatment


Skrumplever er arrdannelse i leveren, ifølge Mayo Clinic. Komplikasjoner assosiert med cirrhose omfatter gulsott, eller gulning av hud og øyne.

Årsaker

En person kan utvikle skrumplever fra mange sykdommer og tilstander, inkludert hepatitt B, hepatitt C, cystisk fibrose, eller kronisk alkoholmisbruk. Hvis venstre ubehandlet, komplikasjoner, inkludert gulsott kan oppstå.

Symptomer

I tillegg til de typiske symptomer assosiert med gulsott inkludert gulfarging av hud og øyne, kan en person som lider av gulsott forbundet med cirrhose oppvise andre symptomer. Disse kan omfatte tretthet, blåmerker, tap av matlyst, kvalme, hevelse i bena, eller vekttap, ifølge Mayo Clinic.

Testing

Når leveren ikke kan kvitte seg med gamle røde blodceller, kjent som bilirubin, kan gulsott forbundet med skrumplever oppstå. En blodprøve eller leverbiopsi kan brukes til en positiv diagnose, ifølge National Institutes of Health.

Behandling

Når diagnostisert av helsepersonell, vil gulsott forbundet med skrumplever behandles for å hindre ytterligere skade leveren. Ifølge National Institutes of Health, som kan inkludere å stoppe visse medisiner. Hvis tilstanden forverres, kan en levertransplantasjon vurderes.

Komplikasjoner

Gulsott forbundet med skrumplever kan gjøre en person mer utsatt for infeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Underernæring er også en bekymring, som kroppen ikke kan behandle næringsstoffer som det skal, fører til svakhet og vekttap.

Hva er gjennomsnittlig levetid for noen med skrumplever?

Hva er gjennomsnittlig levetid for noen med skrumplever?


Levealderen for pasienter som lider av cirrhose i leveren er avhengig av alvorlighetsgraden av deres tilstand. Et mål på pasientens tilstand er klassifisert i henhold til Child-Pugh rangeringssystem.

Child-Pugh score

Child-Pugh klassifikasjoner ikke bare gi pasienter med en forståelse av sin tilstand i forhold til andre med skrumplever, men tilbyr en veldefinert vindu for forventet levealder.

Child Klasse A

The Child-Pugh rangering av Child Klasse A er kanskje den best-case scenario for skrumplever pasienter. Individene i denne kategorien er anslått å ha en 15 til 20 års levetid.

Child klasse B

Som en pasientens alvorlighetsgrad blir nedgradert til Child klasse B, vil han eller hun bli henvist av sin lege til nærmeste levertransplantasjon sentrum for å motta en transplantasjon evaluering.

Child Klasse C

Child Klasse C er den mest kritiske av alle Child-Pugh rangeringer. Disse skrumplever pasienter vanligvis befinner seg på toppen av landets transplantasjonslister og er vanligvis bare forventet å overleve mellom 1 og 3 år.

Betraktninger

Fordi skrumplever pasienter har redusert immunsystem, de er utsatt for smitte og andre alle andre kroppslige forurensninger som truer med å dramatisk svekke deres helse. Under disse omstendigheter kunne Child klasse A og B pasienter raskt falle til klasse C status.

Er Skrumplever Genetisk?

Skrumplever er en medisinsk begrep som brukes for arrdannelse i leveren, et organ som har ansvaret for rensing av blod og produsere visse viktige næringsstoffer. Visse former for skrumplever har en genetisk basis.

Fakta

Ifølge Mayo Clinic, er skrumplever et svar på langvarig (kronisk) leverskade. Potensielle alvorlige risikoen for skrumplever inkluderer økt sjansene for leverkreft, økt blodtrykk i og i nærheten av leveren (portal hypertensjon), giftstoffer buildup (hepatisk encefalopati), økt sannsynlighet for infeksjoner og underernæring.

Wilsons sykdom

Noen individer utvikler cirrhose som et resultat av Wilsons sykdom, en genetisk sykdom som forstyrrer kroppens evne til å eliminere overskytende kost kobber, i henhold til National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Primær Hemochromatosis

Cirrhose kan også utvikles som et resultat av primær hemokromatose, en overdreven oppsamling av jern inne i leveren. US National Library of Medicine siterer denne sykdom som USAs mest vanlig genetisk lidelse.

Cystisk fibrose

Den genetisk lidelse cystisk fibrose kan også utløse symptomer på skrumplever. Dette skjer gjennom obstruksjon eller inflammasjon av gallegang inne i leveren.

Nongenetic Årsaker

Mange andre kilder til skrumplever er ikke genetisk. Disse omfatter hepatitt B og C, langvarig alkoholmisbruk, parasitter og fettoppbygning inne i leveren (alkoholisk fettleversykdom).

Hvilken type blodprøver brukes for skrumplever?

Hvilken type blodprøver brukes for skrumplever?


Skrumplever er kronisk leversykdom preget av irreversible leverskader, ofte forårsaket av alkohol og viral hepatitt B og C. Blodprøver brukes til å oppdage skrumplever og bestemme dens alvorlighetsgrad.

Betydning

Blodprøver bestemme leverens grad av funksjonalitet eller abnormitet, som leveren er ansvarlig for å avgifte blodet, noe som sikrer riktig konsistens og produsere viktige proteiner som påvirker blodet.

Hepatitt Blood Test

Før behandling, er det avgjørende for skrumplever pasienter for å teste for viral hepatitt. En blodprøve påviser hepatitt virusinfeksjon, og bestemmer hvilken type hepatitt (A, B eller C).

Enzymer

Forhøyede nivåer av spesifikke enzymer ikke bare indikerer leverskade, men kan også indikere andre lever forhold knyttet til eller forårsaket av skrumplever. Unormale enzym nivåer kan indikere galle obstruksjon, hepatitt lever ødeleggelse eller noen former for kreft som stammer fra skrumplever.

Typer Enzymer

Enzymene mest betydelige til leverfunksjonsblodprøver for skrumplever pasienter er aspartattransaminase, alaninaminotransferase, gamma-glutamyltransferase, laktat dehydrogenase og alkalisk fosfatase.

Bilirubin og Albumin

Konsentrasjoner av bilirubin og albumin blir målt for å indikere graden av leverskade. Høye nivåer av bilirubin (som måler galleutskillelse) og lave nivåer av albumin (blodet hoved protein produsert av leveren) innebærer alvorlig skade cirrhose.

Protrombintid Test

En protrombin-tidstest er en annen måte å vurdere cirrhose leverskade. Jo mer tid er tar for blodet å koagulere, jo verre skaden.

Hvordan behandle Skrumplever

Skrumplever er en alvorlig tilstand som fører til varige skader på leveren. Heldigvis, dette har en tendens helsetilstand til å svare godt på behandlingen, spesielt når skrumplever er identifisert mens de fortsatt i en tidlig fase. Utvalget av behandlingen kan omfatte både direkte behandling av tilstanden riktig, samt ulike metoder for å ta opp de symptomer som ofte følger de betingelser som førte til utviklingen av cirrhose i første omgang.

Hvordan behandle Skrumplever

•  Unngå inntak av alkohol. Skrumplever er ofte ansett for å være en sykdom forbundet bare med alkoholmisbruk. Mens det er absolutt en forbindelse, en trenger ikke å være en alkoholisert for å utvikle skrumplever. Uavhengig av nivået av avhengighet av alkoholholdige drikkevarer, unngå øl, vin og brennevin vil spille en stor rolle i å stoppe utviklingen av sykdommen utover dagens tilstand.

revolusjonere kostholdet. Mangel på riktige vitaminer og mineraler i det daglige mat plan svekke kroppens naturlige forsvar. Dette betyr at legemet har flere problemer med å forsøke å håndtere cirrhose og således ikke er i stand til å inneholde tilstanden. Oppsøke lege for en liste av frukt, grønnsaker og magert kjøtt som kan bidra til å forsyne de næringsstoffene som kreves bygge opp kroppens naturlige forsvarsmekanismer.

Ta kosttilskudd som er kjent for å hjelpe til i leverfunksjonen. Disse inkluderer vitamin A, alle B-vitaminer, vitamin E og vitamin K. Blant mineralene, kalsium, magnesium og sink kan også være nyttig. Sjekk med en lege for å finne ut hvilke vitaminer og mineraler vil være mest nyttig.

Adresse væskeretensjon umiddelbart. Overflødig væske kan skape ekstra belastning på leveren og videre irritere eksisterende tilstand av skrumplever. En lege kan vurdere nivået på oppbevaring og administrere riktig behandling.

Rapport høyt blodtrykk opplesninger med legen din. Høyt blodtrykk ikke bare indikerer nærværet av hypertensjon, men også kan være en indikator på problemer med blodårene. Begge situasjoner kan påvirke leveren og dermed skape ytterligere problemer med skrumplever.

Hint

  • Skrumplever er ikke en tilstand som kan vanligvis kureres, men det kan samles opp. Arbeide tett med en lege kan bidra til å holde tilstanden i sjakk og dermed hjelpe den enkelte i å leve et normalt liv.
  • Noen tilfeller av skrumplever er så alvorlig at det eneste alternativet er en levertransplantasjon. Imidlertid må denne bestemmelse gjøres av en lege, og ofte er bare finner sted etter andre metoder for behandling har vist seg å være mislykket i å bremse ned utviklingen av sykdommen.

Historien av skrumplever

Historien av skrumplever


Skrumplever er en tilstand som hindrer leveren fra å fungere som det skal. Leveren er et av de største og viktigste organene i kroppen din. Det eliminerer giftstoffer som alkohol og bakterier. Det gjør galle slik at du kan fordøye mat, og sukker og vitaminer lagres der for senere bruk. Skrumplever kan ha en ødeleggende effekt.

Levercirrhose

Fibrose er begynnelsen av levercirrhose. Når leveren er skadet, dets celler dør og arrvev former. Arrdannelse prosessen kalles fibrose. Hvis leveren opprett gjentatte skader, arr etter hvert dekker hele leveren. Ifølge American Liver Foundation, når leveren er helt arrete, krymper den og blir vanskelig - denne tilstanden kalles skrumplever.

Årsaker

Cirrhose forårsaket av gjentatte skader på leveren. Det tar normalt år med alvorlige skader for skrumplever å utvikle. For folk flest, er skaden ofte forårsaket av mer enn én faktor. Ifølge LiverFacts.com, tung alkoholforbruk og hepatitt C er vanlige årsaker. Fedme er også vanlig blant dem som berøres, og skrumplever kan også være forårsaket av sykdommer som cystisk fibrose.

Symptomer

Det er vanligvis ingen symptomer i tidlige stadier av tilstanden. Ifølge Resept for Herbal Healing er levercirrhose ofte oppdaget under en rutinemessig eksamen eller en blodprøve for en urelatert grunn. Vanlige symptomer er vekttap, oppkast, kvalme, magesmerter, hyppig forstoppelse eller diaré og svakhet. Selv om mindre vanlig, kan mage svelling også forekomme.

Diagnose

Levercirrhose er vanligvis diagnostisert etter en rekke blodprøver og fysiske eksamener. Hvis leveren føles hardt eller forstørret under eksamen, vil blodprøver være nødvendig. Legen din kan også utføre bildebehandling prosedyrer for å få en titt på leveren din. En CT-skanning, ultralyd, eller lever skanning kan gi legen en visuell. En lever vevsprøve kan også bli fjernet i løpet av en biopsi og undersøkt under et mikroskop.

Behandling

Ifølge LiverFacts.com, avhenger behandling av årsaken og alvorlighetsgraden av tilstanden, og hvis det er komplikasjoner. Målet med behandlingen er å stoppe fremdriften av tilstanden eller reversere skader. Hvis komplikasjoner er til stede, må de håndteres med også. En transplantasjon kan være nødvendig dersom leveren er for sterkt skadet å fungere.

Hvordan diagnostisere Mild Skrumplever

Cirrhose er et resultat av kronisk leversykdom først og fremst karakterisert av fibrøst arrvev i leveren. Det har mange årsaker som for eksempel alkoholmisbruk, hepatitt og kronisk leversykdom. Det er viktig å identifisere skrumplever så raskt som mulig før skaden blir irreversible. Skrumplever kan måles ved Child-Pugh score som bruker flere tester for å vurdere alvorlighetsgraden av en skrumplever sak.

Hvordan diagnostisere Mild Skrumplever

Gjennomføre fysisk eksamener. Skrumplever kan forårsake væske til å hope seg opp i bukhulen, som er en tilstand som kalles ascites. Legg 1 poeng til Child-Pugh score for ingen ascites, 2 poeng for milde ascites og 3 poeng for alvorlige ascites.

•  Vurdere alvorlighetsgraden av nevrologisk svekkelse fra giftige stoffer i blodet på grunn av dårlig leverfunksjon. Denne tilstanden kalles hepatisk encefalopati og vil legge en peker til Child-Pugh score for ingen hepatisk encefalopati, 2 poeng for stadium I og II hepatisk encefalopati og 3 poeng for mer alvorlig lever encefalopati.

•  Mål bilirubin-nivået i blodet. Bilirubin er en komponent av galle utskilles av leveren og dens konsentrasjon i blodet er en generell indikator for leverens funksjon. Legg 1 poeng til Child-Pugh score for en bilirubin nivå som er mindre enn 34 milligram av bilirubin per desiliter (mg / dl) av blod, 2 poeng for et bilirubin nivå mellom 34 og 50 mg / dl og 3 poeng for alle bilirubin nivå større enn 50 mg / dl.

Utfør et serum albumin test. Denne verdien indikerer hvor godt væske distribueres i kroppen. Legg 1 poeng til Child-Pugh score for et serum albumin nivå større enn 35 gram per liter (g / l), 2 poeng for en albumin nivå mellom 28 og 35 g / l og 3 poeng noen albumin nivå lavere enn 28 g / l.

Bestem internasjonal normalisert ratio (INR). Dette resultatet er et mål på blodets levringstid. Legg 1 poeng til Child-Pugh score for en INR scorer mindre enn 1,7, tilsett 2 poeng for en INR poengsum mellom 1,71 og 2,2, og legge til 3 poeng for noen INR score høyere enn 2,2.

Identifisere mild skrumplever med Child-Pugh score på 5 eller 6 poeng. Dette tilsvarer klasse A leversykdom som er den mildeste formen for skrumplever på Child-Pugh skala.

Hvordan Reverse skrumplever

Cirrhose i leveren er en komplikasjon som kan oppstå som et resultat av leversykdom. Sykdommer som kan påvirke leveren inkluderer hepatitt, kronisk alkoholisme og fatty leversykdom. I de tidligste stadiene, kan leveren gjøre reparasjoner og skader forårsaket av sykdommen kan reverseres. Imidlertid, hvis den levercirrhose blir progressivt verre, kan skaden bli irreversibel som arrvev begynner å bygge seg opp. Behandling for skrumplever må gjøres under omsorg av en lege.

Hvordan Reverse skrumplever

•  Ta eventuelle medisiner anbefalt av legen din. Hvis du har hepatitt, vil du sannsynligvis bli gitt anti-virus medisiner for å hjelpe kroppen din bekjempe infeksjonen forårsaket av sykdommen, samt bygge opp sunne leverceller for å erstatte de skadet seg.

Unngå alle typer alkohol. For å hjelpe leveren reversere skader forårsaket av skrumplever, bør du unngå alkohol.

Juster kostholdet ditt. For å hjelpe din levercirrhose, kan en lege anbefaler å redusere saltinntaket. I stedet for å legge ekstra salt til måltider, kan du bruke friske urter i stedet. Rå skalldyr må unngås, da det setter deg i fare for en infeksjon når du lider av skrumplever.

Gå gjennom hemodialyse behandling. Hvis du ikke klarer å kvitte seg med avfall på grunn av skrumplever, innebærer hemodialyse behandling rengjøring avfall fra blodet i kroppen.

Finn ut om du er en kandidat for en levertransplantasjon. Hvis store skader har oppstått i leveren, kan en transplantasjon være det eneste alternativet for å reversere tilstanden. Under transplantasjon, vil enten hele eller deler av leveren erstattes med en donor leveren.

Hvordan å bestemme stadier av skrumplever

Cirrhose er utskifting av levervevet med fibrøst arrvev som et resultat av kronisk leversykdom. Dette fører til en progressiv tap av leverfunksjon som kan være iscenesatt med Child-Pugh score. Denne oppsetningen metodikk brukes primært til å bestemme prognose og nødvendig behandling for skrumplever. The Child-Pugh score bruker resultatene av en rekke tester for å tildele en samlet poengsum til skrumplever tilfeller.

Hvordan å bestemme stadier av skrumplever

•  Skaff bilirubin poengsum. Bilirubin utskilles av leveren og gir en generell indikasjon på leverfunksjon, med høyere verdier indikerer nedsatt funksjon. Tildel en punkt for en bilirubin-nivå på mindre enn 34 mg av bilirubin per desiliter (mg / dl) av blod, 2 poeng for en bilirubin-nivå på 34 til 50 mg / dl og 3 poeng for en bilirubin-nivå som er større enn 50 mg / dl .

•  Få serum albumin nivå. Denne verdi er også et vanlig blodprøve, og indikerer graden av fordelingen av forskjellige fluider i hele kroppen. Tilsett 1 punktet for en serumalbumin nivå på mer enn 35 gram per liter (g / l), 2 poeng for et nivå på 28 til 35 g / l og 3 poeng for en serumalbumin nivå mindre enn 28 g / l.

•  Beregn internasjonal normalisert ratio (INR). INR måler blodets koagulasjonstid og er et forhold mellom to verdier, noe som betyr at den ikke har noen måleenheter. Legg 1 poeng for en INR mindre enn 1,7, 2 poeng for en INR på 1,71 til 2,2 og 3 poeng for en INR større enn 2,2.

Vurdere opphopning av væske i bukhulen, også kjent som ascites. Ingen ascites legger 1 poeng til Child-Pugh score, legger mild ascites 2 poeng og alvorlig ascites legger 3 poeng.

Vurdere tilstedeværelsen av hepatisk encefalopati. Denne tilstanden er en nevrologisk funksjon på grunn av giftige stoffer i blodet som skyldes dårlig leverfunksjonen. Legg 1 poeng til Child-Pugh score for mild lever encefalopati og 2 poeng og 2 poeng for alvorlig lever encefalopati.

Bruk den totale poengsummen i Child-Pugh score for å vurdere alvorlighetsgraden av skrumplever. En score på 5 til 6 poeng er klasse A leversykdom som har en 85 prosent sjanse til å overleve de neste to årene. En score på 7 til 9 poeng indikerer klasse B leversykdom som har en 81 prosent sjanse for å overleve neste år og en 57 prosent sjanse til å overleve to år. A Child-Pugh score på mer enn 9 poeng indikerer klasse C leversykdom som har en 45 prosent sjanse for å overleve neste år og en 35 prosent sjanse til å overleve de neste to årene.

Tester for skrumplever

Cirrhose er en tilstand av leveren der sunt levervev er erstattet med fibrøst arrvev. Det er forbundet med kronisk leversykdom, som kan ha mange årsaker, for eksempel alkoholisme og hepatitt. Det er flere tester for cirrhose og en diagnose blir vanligvis laget ved å evaluere kombinasjoner av disse resultatene.

Bilirubin

Bilirubin er produsert av leveren, og dette nivå kan øke når leveren blir cirrhose. En test av bilirubin-nivået er en rutinemessig blodprøve med referanseområdet er mellom 0,3 og 1,9 milligram av bilirubin per desiliter (mg / dl) av blod. En verdi på opp til 34 mg / dl bilirubin kan indikere mild cirrhose, en verdi mellom 34 og 50 mg / dl er forbundet med moderat cirrhose og en verdi som er større enn 50 mg / dl kan indikere levercirrhose.

Albumin

Den serumalbumin nivået er også en rutine blodprøve. Albumin er den vanligste protein i blodet og blir brukt til å opprettholde en jevn fordeling av fluider i kroppen. Et høyt nivå albumin er forbundet med god leverfunksjon og en normalt serum albumin nivået er i området fra 40 til 55 gram per liter (g / l). En verdi på 35 til 40 g / l kan indikere mild cirrhose, en verdi på 28 til 35 g / l er forbundet med moderat cirrhose og en serumalbumin verdi som er mindre enn 28 g / l kan bety levercirrhose.

International Normalized Ratio (INR)

INR er et mål på hvor mye tid det tar for blodet å koagulere. Det er et forhold mellom prøvens koagulasjonstid og referanse koagulasjonstid. Lave clotting ganger er forbundet med god leverfunksjon og normalt område er 0,8 til 1,2. Mild cirrhose kan være forbundet med verdier mellom 1,2 og 1,7, kan en INR mellom 1.71 og 2.2 betyr moderat cirrhose og en INR større enn 2,2 kan indikere levercirrhose.

Ascites

En opphopning av væske i bukhulen blir formelt kjent som ascites. Denne tilstanden er vanligvis forårsaket av skrumplever, selv om den har også mange andre årsaker. Mild ascites er forbundet med moderat cirrhose og alvorlig ascites kan angis ved alvorlige ascites.

Hepatisk encefalopati

Hepatisk encefalopati er et nevropsykiatrisk lidelse forårsaket av forhøyede nivåer av toksiske substanser i blodet. Dette skjer når leveren begynner å miste sin evne til å fjerne disse stoffene så fort som de er produsert. Hepatisk encefalopati karakterer 1 og 2 er forbundet med moderat skrumplever, og mer alvorlige former for hepatisk encefalopati er assosiert med alvorlig cirrhose.

Hva typer hepatitt føre til kronisk leversykdom og skrumplever?

Hepatitt er betennelse i leveren. Det er mange årsaker til hepatitt, inkludert virus, bakterier, sopp, parasitter, medisiner og alkoholmisbruk. Når folk flest tenker på hepatitt, tenker de på viral hepatitt. Viral hepatitt er klassifisert i flere typer. Noen typer hepatitt er mer farlig enn andre, og ikke alle føre til kronisk leversykdom og skrumplever.

Hepatitt A

Hepatitt A er ervervet fra vann eller mat kilder og er vanlig i underutviklede land. Milde tilfeller av hepatitt A ikke krever behandling, og de fleste mennesker med hepatitt A komme seg helt uten permanent leverskade. I sjeldne tilfeller kan hepatitt A føre til akutt leversvikt. Dette skjer vanligvis kun hos personer som allerede har kronisk leversykdom.

Hepatitt B

Hepatitt B er en alvorlig leverinfeksjon forårsaket av hepatitt B-virus (HBV). Ifølge American Liver Foundation, de fleste tilfeller av hepatitt B, er kortvarig. Omtrent fem prosent av folk som er smittet med dette viruset utvikle kronisk leversykdom. HBV kan føre til mer alvorlige forhold, blant annet leverkreft. Spedbarn og barn er mer sannsynlig enn voksne for å utvikle kronisk infeksjon.

Hepatitt C

Hepatitt C er forårsaket av hepatitt C-viruset (HCV). Det regnes som den mest alvorlige av hepatitt virus. Ifølge American Liver Foundation, mer enn 60 prosent av dem som pådrar dette viruset utvikle kronisk hepatitt C. HCV kan føre til svært alvorlig leversykdom, inkludert skrumplever, leverkreft og leversvikt. Om lag en av fire personer med kronisk hepatitt C utvikler skrumplever.

Hepatitt D

Hepatitt D, også kalt Delta Agent eller HDV, er en mye mindre vanlig virus. Det kan bare finnes hos personer som allerede har hepatitt B. HDV kan gjøre en eksisterende hepatitt B-infeksjon verre. Hepatitt D er sett hyppigst hos IV narkotikamisbrukere. Dette viruset kan forårsake skrumplever, men er ikke vanlig i USA.

Andre former for hepatitt

Ikke-virale former for hepatitt kan også føre til kronisk leversykdom. Alkoholisk hepatitt, også kalt alkoholisk leversykdom, er forårsaket av langvarig kronisk alkoholmisbruk. Jo lengre alkoholbruk, vil mer sannsynlig kronisk leversykdom utvikler seg. Skrumplever er den siste fasen av alkoholisk hepatitt. Autoimmun hepatitt er betennelse i leveren forårsaket av immunsystem angripe normale leverceller. Progresjon av autoimmun hepatitt kan bli bremset av kortikosteroid behandling, men sykdommen kan forverres til skrumplever.

Hvordan Stopp Skrumplever Fra Hepatitt C Fra Advancing

For individer med hepatitt C som utvikler levercirrhose, er spesialisert behandling nødvendig for å håndtere hepatitt C og hindre ytterligere arrdannelse og lever forringelse på grunn av cirrhose. Hepatitt C og progresjon av skrumplever kan administreres og avtok gjennom en kombinasjon av medisiner og livsstilsvalg. Selv arrdannelse allerede er til stede på leveren ikke kan reverseres, noe som gjør sunne valg og behandling av den underliggende hepatitt-infeksjon kan forebygge ytterligere skade og tap av leverfunksjon forårsaket av levercirrhose.

Hvordan Stopp Skrumplever Fra Hepatitt C Fra Advancing

Unn hepatitt C med interferon og ribavirin. Disse anti-virals bidra til å redusere nivået av hepatitt C-virus i blodet til upåviselige nivåer så lenge som hepatitt C er funnet i de tidlige stadier. I senere stadier, hvis skrumplever og hepatitt C samtidig er til stede, lav-doser av interferon kan tas for å redusere hepatitt C virus nivåer og utsette mulig leversvikt.

Det er viktig å behandle hepatitt C i tidligere trinn fordi hvis avansert levercirrhose utvikler seg, kan interferon og ribavirin for behandling av hepatitt C ikke være mulig på grunn av leverens delikat tilstand, noe som betyr en levertransplantasjon kan være pasientens eneste mulighet.

Avstå fra alkohol. Alkohol akselererer utviklingen av skrumplever hos personer med hepatitt C og bør unngås for å bremse utviklingen av leversvikt og videre leveren arrdannelse på grunn av skrumplever.

Unngå rå eller dårlig forberedt sjømat. Sushi, østers og andre mistenkte sjømat bør unngås fordi rå sjømat kan inneholde en bakterie som kalles Vibrio vulnificus, som kan være dødelig hos personer med hepatitt C og skrumplever.

få vaksinert. Personer med hepatitt C og skrumplever bør få vaksinert mot hepatitt A og B, for disse forholdene kan føre til alvorlige komplikasjoner for allerede syke individer. I tillegg er en årlig influensa vaksine og en pneumokokkvaksinasjonen hvert 5. år (som hindrer den vanligste bakteriell lungebetennelse) anbefalt fordi personer som lider av hepatitt C og levercirrhose er mer sannsynlig å dø av influensa og lungebetennelse enn den normale populasjonen .

Spis et sunt og balansert kosthold og få rikelig med mosjon. Unngå mat med høyt fett, kolesterol, enkle karbohydrater og sukkerholdige matvarer, som kan ytterligere forverre leveren. Få rikelig med mosjon og opprettholde en sunn vekt kan også bidra til å bevare eksisterende leverfunksjon og bidra til å unngå ytterligere forverring leveren.

6. Gå til tannlegen og legen for regelmessige kontroller. Tann tilstander som gingivitt og tann infeksjon kan resultere i bakterier i blodet, som kan føre til infeksjon. Infeksjoner kan være spesielt farlig for personer som lider av hepatitt C og skrumplever. I avanserte stadier av skrumplever, bør pasienter besøke tannlege hver 6. måned for å forhindre potensielle infeksjoner og komplikasjoner.

Fordi leveren kreft er mer vanlig hos personer med skrumplever og hepatitt C, er det viktig å gå til legen hver 6. måned for leverultralydundersøkelser og laboratoriearbeid som kan oppdage leveren kreft i tidlige stadier. Fordi leverkreft presenterer vanligvis ingen symptomer, er det vanligvis ikke oppdages før svært avanserte stadier når behandlingsalternativer er svært begrenset. Oppdager leverkreft i en tidlig fase gir pasienter med flere behandlingsalternativer.

Hint

  • Selv om mange personer som lider av hepatitt C og skrumplever mener at paracetamol bruk bør avsluttes, er paracetamol faktisk smerte medisinering av valg for dem som lider av disse samtidige forhold, men den anbefalte dosen bør ikke overskrides. Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen bør avsluttes, for disse kan akselerere leveren forverring.
  • Les multivitamin etikettene nøye. Vitamin A og E kan ytterligere skade leveren når det tas i høye doser. I tillegg bør multivitaminer med jern unngås fordi "jern fremmer dannelse av arrvev," ifølge Dr. Jorge Herrera fra University of South Alabama Medical College.

Diet for skrumplever

Diet for skrumplever


Cirrhose er oppbygging av arrvev som deretter erstatter friskt vev, og blokkerer strømningen av blod gjennom leveren. Mens skrumplever har vært lenge forbundet med alkoholisme, det har mange årsaker. kronisk hepatitt C, B og D, ikke-alkoholisk fettleversykdom, cystisk fibrose og kontinuerlig eksponering for toksiske kjemikalier har alle blitt knyttet til cirrhose. Mens legen vil foreskrive medisiner og en ny livsstil plan, her er noen endringer i kostholdet for å vurdere.

Protein og fett

Protein er nøkkelen, men i stedet for å stole på rødt kjøtt, som er høy i mettet fett, prøv sunnere kilder som belgfrukter, bønner, magert fjørfe og mest fisk. (Med fisk, sjekk for å se hvilke som er miljøvennlige funn i ditt område nedenfor under flere ressurser.) I tillegg bør du unngå fet mat som kan forstyrre tarmsystem. Fett er brutt ned av kroppen din med galle, som leveren gjør regelmessig hvis du er frisk. Men når du har skrumplever, leveren din vil ikke produsere nok av høy kvalitet galle for en diett lastet med fett.

Limit Salt

Salt oppfordrer vannretensjon, som mennesker med skrumplever allerede har en predisposisjon for. Hevelse kan bli svært synlig i en person med skrumplever, som begynner i anklene og deretter sprer seg fra bena til magen, noe som resulterer i en farlig tilstand som kalles ascites. For å unngå dette, begrense mengden av salt i matlagingen. Sjekk prepackaged mat for hvor mye salt det inneholder. Når du spiser på restauranter, spør servitøren å holde tilbake på salt i maten din.

Unngå alkohol

Hos friske mennesker, en lever filtrerer alkohol ut av kroppen, som ser det som et giftstoff. Selv om skrumplever ikke ble forårsaket av overdreven alkoholforbruk, bør alle former for alkohol bli utestengt fra kostholdet ditt. Leveren vil fortsette å jobbe hardere for å filtrere ut toksinet, lider ytterligere skade og bygge opp enda mer arrvev. På sosiale arrangementer, hold deg til selters eller musserende og ikke alkoholdige drikker.

Diett for pasienter med diabetes og skrumplever

Folk som lider av skrumplever og diabetes må overvåke sine dietter nøye for å unngå komplikasjoner fra begge sykdommer. Strengt overvåking av mengden av protein i dietten er en viktig del av behandlingen cirrhose, diabetes og krever overvåking blodglukosenivåer. Et riktig kosthold vil ikke reversere skrumplever eller diabetes, men det vil hindre utviklingen av sykdommene.

Blood Glucose

Diabetes krever pasienter å overvåke blodsukkeret ofte i løpet av dagen for å finne ut hvordan mat påvirker disse nivåene. En pasient som lider av skrumplever vil også ha forstyrrelser i blodsukkernivået. Skrumplever pasienter lider av enten lavt blodsukker eller høyt blodsukker. Komplekse karbohydrater er anbefalt i dietten for deres evne til å bli behandlet av kroppen mer effektivt enn enkle karbohydrater.
Et sunt kosthold for noen som lider av diabetes og skrumplever bør omfatte komplekse karbohydrater fra korn, stivelsesholdige grønnsaker og bønner, snarere enn enkle karbohydrater som de som finnes i søtsaker og enkle sukkerarter. Dietten kan inkludere søtsaker, men de bør holdes til et minimum, og deres effekt på blodsukkernivået bør overvåkes nøye.

Natrium

Skrumplever pasientene må senke sitt inntak av natrium eller salt. En opphopning av væske i magen og bena er mulig med skrumplever pasienter, og redusere mengden salt i kosten kan redusere risikoen.
For å unngå mat som er høy i natrium, er det viktig å begrense mengden av bearbeidede matvarer i kostholdet. Mange bearbeidet mat legge en stor del av natrium i løpet av behandlingen.
Lær å lage mat med andre krydder i stedet for salt og nyte smaker av mat uten ekstra salt tilsettes. Ikke tilsett salt til maten på bordet, og etter hvert vil du miste din smak for salt. Salt er en ervervet smak. Det er like lett å miste smaken for salt som det var å skaffe det i første omgang.

Protein

Diabetikere trenger ikke mer eller mindre protein enn noen andre. Pasienter med skrumplever må være veldig bekymret for hvor mye protein de forbruker. Leveren er ikke i stand til å behandle så mye protein som en frisk lever og kan bli overbelastet når det er for mye protein i dietten. En tilstand som kalles encefalopati kan oppstå når leveren er overveldet med protein. Denne tilstanden kan føre til koma.
Cirrhose pasienter må spise en diett som består av vegetabilsk protein som er 10 til 15 prosent lavere enn for en person med en stabil tilstand leveren.
Vegetabilske proteiner er et sunnere kilde for både diabetikere, som står overfor en større risiko for hjertesykdom og skrumplever pasienter som har en svekket leverfunksjon. Animalske proteiner har mer mettet fett, noe som bør være begrenset eller forbudt fra alles kosthold.