Digidexo.com

Historien om tannregulering bak tenner

Historien om tannregulering bak tenner


Bukseseler er ofte nødvendig for å korrigere skjeve tenner. Men noen mennesker velger å ikke ha metall ledninger kjører over sine tenner. Heldigvis, bukseseler som er plassert bak tennene, kjent som språklig tannregulering, ble utviklet. Alle kunne da ha fordelene med rette tenner uten å bli kalt "metall munnen."

Origin

Forskning på å plassere tannregulering bak tennene begynte tidlig på 1970-tallet. Kjeveortopeder i USA og Japan jobbet hver for å formulere sitt eget system av språklig tannregulering. Først introdusert til amerikanske kjeveortopedi kontorer i 1979, gjorde denne formen for tannregulering ikke vinne popularitet for de første par tiårene, til avansert teknologi tillatt for bedre installasjon og vedlikehold.

Fordeler

Siden språklig tannregulering er "usynlige" for de rundt deg, er de nå et populært valg i kjeveortopedi. Ved hjelp av denne metoden gir en bedre ser smil. Bukseseler som er plassert bak tennene er spesialtilpasset til den enkelte pasient, slik at en mer presis og behagelig passform.

Ulemper

Språklig tannregulering er som regel dyrere enn tradisjonelle bukseseler, på grunn av deres spesialisering. De er også mer utsatt for å fange mat i dem og gjøre det vanskeligere å fjerne. Språklig tannregulering er mer sannsynlig å påvirke din tale og krever mer tid på å lære hvordan man snakker med dem på plass, så vel som har potensial til å forårsake mer skade på tungen enn vanlige tannregulering.

Care

De første dagene av seg bukseseler bak tennene er den viktigste. Å gå over til å ha noe på baksiden av tennene dine, bør du spise mykere mat og unngå alt for klissete eller trevlet. Børst tennene grundig, spesielt tilbake bak der bukseseler er plassert. For å hindre tunge sår, kan dental voks brukes til brakettene før du blir vant til dem.

Kandidater til tannregulering bak tenner

Selv opprinnelig utviklet for voksne som var flau over å ha tradisjonelle bukseseler på sine tenner, språklig tannregulering er tilgjengelig for folk i alle aldre. De kan brukes i stedet for tannregulering klar plast, spesielt hvis pasienten har en følsomhet for plast.