Digidexo.com

Den beste metoden for å fjerne Bee Stingers

Ulike typer av bier og andre insekter brodd som en metode for egenbeskyttelse. Honningbier forlate sin stinger i deres offer. Det finnes flere effektive metoder for å fjerne en bie stinger. Den beste metoden har et tidselement: Jo raskere sentreringsrøret er fjernet, jo bedre. Dette skyldes det faktum at stingeren kan fremdeles slipper giften etter å ha blitt løsnet fra bie seg selv. Prøv å fjerne stinger innen de første 15 sekunder etter å ha blitt stukket, hvis mulig.

Skraping

Hvis en bie har stukket deg, og du kan se stinger fortsatt festet til huden din, kan du fjerne stinger ved å skrape den av. En tynn, flat gjenstand er best for dette. Prøv å bruke et kredittkort eller førerkort. Dersom det vil ta for lang tid å hente en flat, plast objekt, kan du også skrape stinger av med neglen. Etter fjerning, legger en kald klut eller litt is på området for å redusere hevelse og smerte. Du kan også prøve en aktuell antihistamin krem ​​eller oral medisin for å hjelpe med ubehagelige symptomer.

Trekke

En annen metode for å fjerne en bie stinger er å trekke det ut. Honningbier lar ikke bare deres stinger implantert, men også en del av deres abdomen (som er festet til stinger). Bare ta tak i den synlige delen av magen og stinger mellom tommel og pekefinger, og raskt riv det ut av huden din. Følg opp med de samme typer behandlinger som er nevnt i avsnittet om skraping.

Emergency Intervensjon

Tiden det tar mellom stikket blir administrert og stinger blir fjernet er nøkkelen til å redusere ubehagelige bivirkninger. I en tilsvarende, men enda mer avgjørende måte, de som er allergisk mot bistikk må reagere raskt for å unngå farlige komplikasjoner. Hvis du får problemer med å puste, kvalme, kramper, betydelig hevelse, hodepine og / eller svimmelhet etter en bie stikk, ring 911 for øyeblikkelig hjelp. Allergi mot bier kan forårsake livstruende reaksjoner. Adrenalin brukes ofte til å reversere en allergisk reaksjon på en bie stikk. Dette kan bli administrert i form av en injeksjon av offeret eller av en annen person. Hvis du har kjent allergi mot stikk, bære en nødsituasjon brodd kit med deg til enhver tid. Fjern stinger så raskt som mulig, administrere en injeksjon og ringe krisepersonell for å følge opp situasjonen.