Digidexo.com

Hvordan unngå problemer med astigmatisme og linser

Hvordan unngå problemer med astigmatisme og linser


Astigmatisme er en felles visjon lidelse som kan føre til uklart syn hvis den forblir ubehandlet. Denne visjonen lidelse oppstår når hornhinnen er ikke en perfekt kule. En astigmatiske hornhinnen blir ofte beskrevet som mer "fotball formet" eller "egg formet" enn runde. Som en konsekvens av denne ufullkommenhet av bildet projisert på netthinnen er forvrengt. Astigmatisme er diagnostisert under en rutinemessig øye eksamen. Korrigerende brille eller kontaktlinser for astigmatisme (toriske kontaktlinser) er en effektiv behandling for det store flertallet av personer med astigmatisme. Forebygge problemer med linsene når du har astigmatisme kan gjøres med litt hjelp fra din optiker leverandøren. Disse fagfolk og trinnene nedenfor kan lede deg gjennom å velge rammer og linser som passer for din astigmatisme korreksjon.

Hvordan unngå problemer med astigmatisme og linser

Choose Your Brille rammer og linser

•  Skaff en aktuell visjon eksamen fra en godkjent optiker. På slutten av undersøkelsen, be om en kopi av resept skriftlig.

Diskuter din resept med din optiker. Noen astigmatisme korreksjoner ikke krever spesiell håndtering. Optikeren bør være i stand til å avgjøre om du kanskje har et problem med dine briller som et resultat av din astigmatisme. Generelt bør alle astigmatisme korreksjon numerisk høyere enn en sylinder 1,50 eller -2,50 garanterer særskilt vurdering av linsene og rammer.

Velg den minste rammen mulig som sitter godt. Øynene skal være sentrert i midten av rammen, og sidene av rammen skal berøre ditt tempel lett. Unngå overdimensjonerte linser eller rammer som vikle da disse vil forårsake forvrengning i periferien av linsen.

Velg hi-indeksen plast, Trivex eller plast linser. Hvis du har spørsmål om å tilpasse seg de nye objektiver, ikke kjøpe polykarbonat linser, en populær lett alternativ. Selv om støtsikker og relativt billig, polykarbonat linser har det høyeste beløpet av medfødt forvrengning som kan gjøre å tilpasse seg den nye resepten vanskeligere. Husk polykarbonat eller Trivex linser er nødvendig for vernebriller og er sterkt anbefalt for sportsbriller og små barn.

Spør din optiker være svært lik dine mål til dine gamle briller, hvis tilgjengelig. Hvis ingen tidligere briller er tilgjengelig, ber om at disse målingene tas to ganger for å sikre nøyaktighet. De mest vanlige målinger som er nødvendige for en resept er PD, eller pupillen avstand, og OC, eller optisk senter. Har øye omsorg leverandør skrive disse målingene på din kopi av resept, slik at du kan referere til dem for fremtidige resepter.

Bruk din nye Briller

Bruk din nye resept først i morgen. Den første dagen av slitasje bør alltid begynne når du først våkner, før du bruker andre korrigerende linser eller kontakter. Dette reduserer øye og muskeltretthet og letter overgangen til den nye resept. Hvis du er en vanlig bruker kontaktlinser, planlegge en dag med iført bare brillene dine for å finne ut om ny resept og ramme er komfortable.

Bruk brillene dine i flere dager (minst tre til fire) før du returnerer til din brilleleverandør for justeringer. Dersom det etter tre til fire dager, synes din visjon uskarpt, gå tilbake til det stedet du har kjøpt brillene dine fra.

Ta med dine gamle briller med deg hvis tilbake for en justering. Ofte små justeringer i rammen kan gjøres som påvirker måten din resept føles. Disse justeringene er best gjøres av den enkelte gjør brillene dine og når det er mulig de bør prøve å matche tilpasning av dine nye rammer til tilpasning av dine gamle rammer. Husk å ta den opprinnelige kopi av skriftlig resept slik at din brilleleverandøren kan bekrefte at de nye brillene ble gjort i henhold til skriftlig resept.

Slitasje justert briller i ytterligere tre til fire dager etter hver justering. Hvis du etter denne tidsrammen din visjon synes fortsatt uklare retur til din forskrivning øyelege eller optiker å ha din visjon re-evaluert. Husk å ta med nye og gamle briller med for videre evaluering. Tilbake til § 1 Trinn 2 hvis nødvendig.

Hint

  • Hold oversikt over dine tidligere resepter registrert hjemme.
  • Hvis du trenger briller for å bli re-gjort eller din resept for å bli omskrevet spør eyecare profesjonelle til å skrive ned nøyaktig hva som ble endret, slik at du kan gi denne informasjonen når du skaffer din neste resept.
  • Aldri veksle mellom to forskjellige par briller mens du prøver å venne seg til en ny resept. Dette kan stamme og tretthet øynene og vil gjøre tilpasse seg en ny resept vanskeligere.
  • Bruk aldri andres resept briller eller kontaktlinser.