Digidexo.com

Laser Surgery Cure for Stretch Marks

Når en person plutselig får eller mister vekt eller avanserer gjennom svangerskapet, gjør huden i dermis (i midten) lag strekninger og ikke slå tilbake. Dette forårsaker røde, lilla eller rosa striper på huden som er kjent som striae, eller strekkmerker. Fremskritt innen laserterapi har gjort det mulig å redusere forekomsten av strekkmerker på hofter, lår, mage, nedre rygg og overarmer.

Finn riktig senter for deg

Laserbehandling er ofte mest effektive på nyere strekkmerker som ennå ikke har bleknet til hvite eller sølvfargede striper. Hvis disse er den type strekkmerker du ønsker å ha behandlet, oppsøke et senter som drives av en lege som er sertifisert i laserterapi. Legen bør evaluere dine strekkmerker når det gjelder størrelse og alder, og anbefaler en passende laserbehandling.

Selv om legen vil mer enn sannsynlig diskutere forventninger til hvor mange behandlinger det kan ta for å redusere strekkmerker 'utseende, bør du også diskutere kostnader og eventuelle komplikasjoner som kan oppstå fra behandlingen.

Evaluere alternativene

Den type laser som tilbys terapi avhenger ofte på midten; kan imidlertid tekniker be deg om å velge blant de ulike behandlingstilbud. Når du vurderer disse alternativene, spør legen din hva som vil fungere best for deg i form av kostnader, varighet av behandling, og resultater.

Pulsed dye laser terapi avgir korte utbrudd av lys til en lav bølgelengde (mellom 585 og 595 nanometer) for å nå dermis, der strekkmerker oppstår, ifølge DermNetNZ. Laseren endrer huden ved å stimulere veksten av kollagen og elastin. Disse elementene er ansvarlig for hudens elastisitet, tone og tekstur, mens ikke skade hudens overflate. Når behandlingen er utført først, kan det ta opptil to måneder før du merker resultater. Hvis du ikke ser den ønskede endringen, kan ytterligere behandling være nødvendig.

I likhet med Pulsed dye laser terapi, brøk photothermolysis sentre på et verktøy kalt Fraxel laser. Laseren er vurdert som mindre skadelig enn Pulsed dye terapi, som den bruker bare små peikt av laser terapi for å målrette huden. Laseren stimulerer produksjonen av kollagen og elastin, og etterlater huden og strekkmerker strammere, fastere og mindre misfarget.

I motsetning til med de nevnte laser prosedyrer, ikke excimer laser ikke stimulerer kollagen eller elastin vekst. I stedet er målet å endre fargen på strekkmerker slik at de passer bedre med den omkringliggende hud. Når laseren blir påført huden, det stimulerer produksjonen av melanin, som gjør striper ligne den omgivende hud. Denne type laser er oftest anbefales for eldre strekkmerker, så det ikke forbedrer hudens tekstur, bare fargen.

Tips for suksess

Når du har valgt din laser terapi, planlegge en avtale der du vil være i stand til å returnere hjem etter behandlingen. Mens ingen forårsaker alvorlig smerte, kan huden rundt området føler rød, rå, eller ubehagelig. Ha på deg løstsittende klær, og være sikker på å spørre din laser tekniker hvis du skal øve noen spesielle såret dressing teknikker for å øke hastigheten helbredelse.

Som resultat kan ta uker, ja måneder å bli merkbar, er det viktig å holde det behandlede området fuktes med og beskyttet mens det er healing. Noen lege kan anbefale bruk av en anti-arr fløte, slik som Mederma.

Viktigst, husk at laserbehandling ikke kan være effektive i å forbedre utseendet på strekkmerker. Hvis du ikke ser resultater etter 3-5 behandlinger, kan fortsatt behandlinger ikke hjelpe.