Digidexo.com

Kan du bli gravid Hvis egglederne er tette?

Befruktning skjer når sperm og egg møtes i kvinnens skjede. Befruktning skjer innenfor egglederen, noe som fører til livmoren hvor det befruktede egget implantater og kvinnen blir gravid. Det er mange kvinner som egglederne er tette eller arrete på noen måte som kan redusere sjansen for graviditet.

Betydning

Egglederen er et rør ned som en kvinnes egg reiser hver måned. Egg frigjøres fra eggstokken og blir feid inn i egglederen. Hvis ingen sperm er til stede, vil egget bare fortsette ned røret inn i livmoren hvor det vil mislykkes i å feste seg og i løpet av noen dager en kvinne vil starte sin periode. Motsatt, hvis spermier er tilstede egget vil bli befruktet og implantert inn i livmorveggen, impregnerings kvinnen.

Effekter

Fordi befruktning skjer innenfor egglederne, hvis de er blokkert er det umulig for kvinnen å bli gravid. En kvinne kan slippe et egg, og spermier kan reise gjennom livmorhalsen og livmoren, men en blokkert egglederen vil gjøre det umulig for de to å møtes.

Identifikasjon

Hvorvidt et fallopianrør er blokkert, kan kun bestemmes av en lege, fordi det er sjelden symptomer.

Blokkerte eggledere er ofte forårsaket av en tilstand som kalles bekkeninfeksjon. Dette er en tilstand som vanligvis forbindes med seksuelt overførbare sykdommer, som kan la arrvev bak selv etter at de er borte. Ektopisk svangerskap og aborter samt endometriose også kan føre til egglederne å bli blokkert.

Betraktninger

Graviditet i en kvinne med en blokkert egglederen er ikke umulig hvis bare en av egglederne er blokkert. Eggstokkene eggløsning i løpet av alternative måneder, og hvis spermier er til stede i den ublokkerte egglederen på samme tid en har eggløsning, deretter graviditet kan forekomme. Alternativt, hvis et fallopianrør ikke er fullstendig blokkert, kan noen sædceller komme gjennom og befruktning kan finne sted.

Advarsel

Av og til laproscopic kirurgi kan fjerne blokkeringen rør eller fjerne arrvev innenfor blokkerte eggledere. Disse prosedyrene er ikke alltid vellykket, og det er en økt risiko for svangerskap utenfor livmoren hvis det befruktede egget ikke kan reise fritt nedover egglederen. I disse tilfellene, det befruktede egget implantater i egglederen seg selv og ikke i livmoren. Ektopisk svangerskap kan være farlig.