Digidexo.com

Har spise havregryn senke kolesterolnivået?

I en verden med økende hjertesykdom og fedme, senke kolesterolnivået er et vanlig helse mål. Mens det er mange måter å bidra til å bringe kolesterolnivået ned, inkludert trening og et sunt kosthold, visse matvarer, som for eksempel havregryn og havre fiber produkter, kan ha en ekstra positiv effekt.

Løselig fiber

Leger og forskere er enige om at løselig fiber bidrar til å redusere LDL - aka "dårlig" - kolesterol. Ifølge Mayo Clinic, forbruker 10 gram eller mer av løselig fiber per dag reduserer total kolesterol og LDL kolesterol. I utgangspunktet er de oppløselige fiber blokker tarmene fra absorberende kolesterol forbrukes i mat.

Hva du spiser

The Mayo Clinic rapporterer at i tillegg havregryn og havreprodukter, bønner, epler, pærer, psyllium, bygg og svisker alle har betydelige mengder av løselig fiber. Som for havre, en utmerket kilde til løselig fiber, er havregryn bra, men havrekli er enda bedre. Jo høyere nivå av fiber, jo bedre blir resultatene.

The Mayo Clinic antyder at den nødvendige fiber kan inntas på frokost med 1,5 kopper havremel, som gir 6 gram løselig fiber, og frukt som bananer, som kan legge en annen 4 gram løselig fiber. Og der har du dine 10 gram.

Havrekli, stål kuttet havre og kalde frokostblandinger med betydelige mengder havrekli kan være gode erstattere hvis du leter etter variasjon.

Fordeler og begrensninger

Havregryn bidrar ikke bare kolesterol, men også vurderes som lav på glykemisk indeks, noe som er nyttig for folk som bruker glykemisk indeks dietter eller prøver å kontrollere sine diabetes.

Men mens havregryn og avledede produkter kan være nyttig for å senke kolesterolet, de har begrensninger. De gjør mer bra for noen som er å opprettholde en sunn, lav-kolesterol diett og hvem som er trener. Havregryn kan ikke nødvendigvis vinne Høyt fettinntak. Havregryn er et verktøy i en helhetlig plan for å redusere kolesterol og bedre helse.