Digidexo.com

levermetastaser lever vokser

Hvordan virker Chewing Mat påvirke kroppens evne til å Slipp den kjemiske energien i maten din?

Hvordan virker Chewing Mat påvirke kroppens evne til å Slipp den kjemiske energien i maten din?


Det er helt nødvendig å tygge fast føde å oppleve utsetting av kjemisk energi fra maten. Det ville være umulig å spise et eple ved å svelge det hele siden det er for stor til å bli fordøyd. Den tygging av maten brytes det ned i fordøyelige biter som kan behandles av enzymer i magen. Enzymer er komplekse proteiner som medfører en bestemt kjemisk forandring i kroppen. Enzymer eksistere i hvert organ og celle i kroppen.

Energien i maten

Food inneholder næringsstoffer som virker som byggeklosser for å spre energien og næring i hele kroppen. Et næringsstoff er et kjemikalie som er nødvendig av kroppen til å leve, vokse og gro. De bygge og reparere vev, regulere kroppens prosesser, og konverteres til og brukes som energi. Disse mat næringsstoffer er plassert i store molekyler som er kjemisk og fysisk bundet sammen. Gjennom fordøyelsen, er disse tett bundet molekyler brytes ned til individuelle næringsstoffer som skal brukes for funksjonen og støtte av kroppen.

Fordøyelse

Fordøyelse finner sted i mage-tarmkanalen som er 20 til 30 fot lang --- strekker seg fra munn til anus. All mat strømmer gjennom fordøyelsessystemet. Gjennom fordøyelsen, er mat omdannes til næringsstoffer eller energi for kroppen. Næringsstoffene transporteres gjennom celleveggen i tarmkanalen og inn i blodet. Deretter næringsstoffer sirkulere inn i vev for å fremme organfunksjon, leverer energi, og til å gi vekst og reparasjon av nye celler og vev.

Fordøyelsesprosesser

Mekanisk fordøyelse og kjemisk fordøyelsen er like viktige prosesser i utgivelsen av kjemisk energi av mat. De fremmer fordøyelsen, absorpsjon og utskillelse av inntatt mat. Den kjemiske nedbrytning av maten starter i munnen, og reiser seg til spiserøret, bevege seg ned i magen og deretter inn i tarmen. Mekanisk fordøyelse kan tydelig sees, mens kjemisk fordøyelsen er ikke synlig, da det skjer inne i kroppen. Disse vitale prosesser som er komplementære til hverandre.

Mekanisk & Chemical Fordøyelse

Mekanisk fordøyelse foregår hovedsakelig i munnen, og til en viss grad i magesekken. Tennene er det viktig verktøy av den mekaniske nedbrytningsprosess, mens enzymene i magen er avgjørende for den kjemiske nedbrytningsprosess. Videre magemusklene påvirke mekanisk fordøyelse mens saltsyre i magen påvirker kjemisk fordøyelse. Kjemisk fordøyelsen innebærer kjemisk energi, i fordøyelsesprosessen, gjennom enzymer som frigir energi. Kjemisk fordøyelse primært skjer i magesekken.

Den Øyevipper Sew Method

Folk sier at øynene er vinduene til sjelen. Med så mye oppmerksomhet på øynene, er det ikke rart at folk vil ha dem til å se sitt beste. Mens noen mennesker har naturlig vakre øyevipper, andre har vippene som er korte, sparsom eller skadet. Ved hjelp av hva kirurger kaller "plug and sy" metode som brukes for balding menn, kan legene nå bruke denne teknikken til øyevipper, gi mennesker som lever, vokser og permanent vippene, ifølge ndri.com.

Prosedyre

Kirurgen gjør et lite snitt på baksiden av pasientens hodebunnen for å fjerne 30 til 40 hårfollikler som trengs for transplantasjon. Kirurgen vil individuelt sy hårsekkene på øyelokket. Vanligvis kirurgen kan plassere 24-40 piskeslag på hvert øyelokk per sesjon. Hvis pasienten ønsker mer, vil kirurgen planlegge en ny økt.

Pasienten vil ha en lokalbedøvelse for to-timers prosess utført på legekontoret. Legen bruker absorberbare masker, som er umulig å oppdage både under og etter healing, ifølge ndri.com. De implanterte hårsekkene opptre som frø og vil fortsette å vokse. Pasienten må opprettholde vippene ved å klippe dem og muligens curling dem. Disse implantert vippene opptre som menneskehår, og folk med rett hår kan velge for en såkalt øyenvippe perm. Omvendt, kan curly-haired folk ender opp med kinky vippene.

Etter kirurgi

Du vil få medisiner for smertelindring og hevelse. Det er lurt å ha noen ta deg til og fra prosedyren, ifølge ndri.com. Det kan ha ubehag i flere timer i både øyelokket og på donor sted på baksiden av hodet. Hevelse eller blåmerker kan vare i 10 dager.

Vær forsiktig med dine øyne for uken etter operasjonen. Du bør unngå mascara i denne perioden. Stingene kan ta opptil en måned for å oppløse.

AS fra 2009, koster øyevipper sy ca $ 3000 per øye.

Levermetastaser Behandling

Metastatisk leversvulster kalles også sekundære leversvulster. Den primære stedet for kreft, eller opprinnelsen av kreft, er et annet sted på kroppen (tykktarmen er den vanligste stedet av primære kreft som metastaserer til leveren, men mange andre kreftformer også gjøre så godt). Den primære kreft har spredning, eller vokst og spredt seg til leveren. Leveren er et veldig vanlig sted for metastaser på grunn av leverens funksjon som et senter for å filtrere blodet og avfall fra andre steder i kroppen. Kreftceller kommer ofte til leveren gjennom blodstrømmen og begynner å vokse der.

Behandling

Behandlinger variere avhengig av omfanget av både metastaser i lever og i andre deler av kroppen. Metastatisk leverkreft i seg selv kan behandles med kirurgi, hvis det er det eneste stedet av metastaser. Imidlertid ofte når kreft sprer seg til leveren, også sprer det til andre områder av kroppen (unntatt med kreft i tykktarmen, noe som ofte sprer seg til leveren bare). Kirurgi er mulig på leveren fordi leveren har utrolig regenererende egenskaper - opp til 80 prosent av den kan fjernes, og det vil bare vokse tilbake i løpet av noen uker. Levermetastaser kan også behandles ved stråling, kjemoterapi eller en kombinasjon av kirurgi, stråling og kjemoterapi.

Cryosurgery

Cyrosurgery er en metode for å fjerne kreftceller fra leveren. Det involverer bruk av en nål for å fryse tumoren. Dette har en tendens til å være mindre effektive enn operasjon, fordi det er vanskelig å gjøre temperaturen av tumoren lav nok til å fryse den uten ugunstig å påvirke nærliggende blodkar og fordi kreftceller kan bli liggende igjen.

Ablativ terapi

Ablasjon innebærer bruk av kjemikalier for å ødelegge tumor, i stedet for kirurgi eller frysing. Ingen snitt er nødvendig for perkutan ablasjon, men et snitt er nødvendig for å bruke radiofrekvensablasjon eller alkohol ablasjon (injeksjon av radioaktive kjemikalier eller alkohol inn i svulsten). Disse behandlinger kan anvendes som det eneste behandlingsmetoden eller kan brukes for å krympe en svulst for å gjøre den liten nok til å fjerne kirurgisk.

Embolisering

Embolisering innebærer å drepe tumoren ved å kutte av dens blodtilførsel. Leger blokkere arterien som leverer blod til leveren (leverpulsåren) og kuttet av flertallet av blodstrømmen til leveren. Dette fratar svulst i blodet og det er behov for oksygen for å overleve.

Kjemoterapi

Kjemoterapi kan administreres intravenøst, og når leveren gjennom blodkar, eller det kan pumpes direkte inn i leveren. Typisk blir pumpen metoden bare brukes hvis den primære kreft som skyldes levermetastaser ble tykktarmskreft. Kjemoterapi kan brukes etter operasjonen og kalles adjuvant behandling, for å drepe kreftceller som gjenstår etter leverkirurgi. Kjemoterapi kan også brukes før operasjonen og kalles neo-adjuvant behandling - å krympe svulsten slik at det er lite nok til å bli fjernet.

Hvordan å beregne hvor Tall et barn vil vokse

Ikke bare er det morsomt å forutsi hvor høy barnet vil vokse, kan det også hjelpe deg og legen din spore ditt barns utvikling. Genetikk spiller en stor rolle i å forutsi et barns voksen høyde, men ernæring og øvelser du utsetter barnet ditt til også faktor i hans vekst. Det finnes en rekke måter skissert nedenfor for å beregne hvor høy barnet ditt kan vokse til å bli. Ifølge Linda Shaw, MD er det best å begynne å beregne når barnet ditt er en pjokk fordi et barns høyde i løpet av første leveår er et resultat av intrauterine forhold.

Hvordan å beregne hvor Tall et barn vil vokse

Kombiner de totale inches i mors høyde og fars høyde.

Legg til fem inches for en gutt og trekke fra fem inches for en jente.

Divide by to for den anslåtte høyde. Denne metoden, som deles av Jay L. Hoecker, MD, av Mayo Clinic, finner at de fleste barn nå en voksen høyde som er innenfor fire inches av prediksjon.

Analyser ditt barns plassering på et vekstskjema etter at hun har nådd 2 år. Et barn i 10. persentil med korte foreldre, vil trolig bo i nærheten av den aktuelle plasseringen. Følg kurven av diagrammet for å forutsi fremtidig vekst. US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) gir vekstkurver for gutter og jenter fra fødsel til fylte 20 (se Ressurser på slutten av denne artikkelen).

Alternativt kan du bruke en online kalkulator som den i Resources i denne artikkelen. Denne kalkulatoren tar også hensyn til barnets høyde og vekt, og er mest effektivt å bruke med barn 4 år eller eldre. Den ble utviklet av Harry Khamis, MD og Alex Roche, MD, av Wright State University og har en feilmargin på to inches.

Har legen utføre en "bone-age" X-ray. Legen kan gi en ganske nøyaktig anslag av ditt barns fremtid høyde etter å ha undersøkt hånd og håndledd. Det er imidlertid negative bivirkninger til denne metoden, og det bør kun vurderes dersom det er bekymringer om ditt barns utvikling.

Hint

  • Alltid konsultere med legen din om ditt barns utvikling.

Hvordan et foster vokser

Hvordan et foster vokser

Stadier av fosterutviklingen

Utviklingen av en baby fra unnfangelse til fødsel kan deles inn i tre stadier: Germinal, embryo og foster.

Germinal stadium av fosterutviklingen varer i ca to uker. Det skjer fra tidspunktet for befruktning før implantasjon i livmorveggen. Deretter kommer det fosterstadiet av fosterutviklingen, som varer i ca åtte uker. Store kroppens strukturer - som hjerte, hjerne, lever og kjønnsorganer - er dannet. Babyens hjerte slår av syv uker. Denne gangen er den mest kritiske i fosterutviklingen, hvor embryoet er veldig sårbare for skader.

Fra uke åtte til fødsel rundt uke 40, babyen kalles et foster. Dens viktigste oppgave er å vokse. I denne tid, er alle kroppsystemer begynner å fungere.

Første trimester: Måneder 1, 2 og 3

Den første fasen av svangerskapet er tiden zygote implantater seg i livmoren fôr. Rask celledeling foregår der, og organer - for eksempel ryggmargen og hjerte - begynne å danne.

I den andre måneden av svangerskapet, utvikler hodet området ganske raskt; nese, øyne og øyelokk er forming. Dessuten er indre organer vokser. Armer og ben vokse og kan tydelig skilles. Hvert organ er på plass.

Øyne er rettet fremover mot slutten av første trimester. Babyen også utvikler smaksløker på tunga. De fleste organer har strukturelt utviklet på denne tiden; hender, armer, ben og tær har utviklet også.

Andre trimester: Måneder 4, 5 og 6

Måned fire er etterlengtet blant mange foreldre; det er på dette stadiet at kjønnsorganene til fosteret blir tydelig synlig ved ultralyd. Nå flyter fosteret rundt og viser reflekser som svelger. I neste måned, begynner babyen fine lanugo hår vokser. Dessuten kan det være første gang at den vordende mor kan føle hennes sønn eller datter flytte. Organer fortsette å modne, men de er fortsatt ganske umoden på dette tidspunktet. Fosteret kan sees tommel-suger på ultralyd; den har hikke og spark kraftig.

Øyebevegelse (åpning og lukking) begynner rundt enden av den andre trimester. Babyen fortsetter å vokse på en rask hastighet.

Tredje trimester: Måneder 7, 8 og 9

I måneds syv, kan barnet svare på høye lyder. Med fett innskudd utvikle under huden, blir det mindre gjennomsiktig. Alle organer unntatt lungene er helt moden på dette tidspunktet. For moren er det mer merkbart når babyen hennes er våken eller sover.

Fosteret går gjennom en annen vokser sporen som svangerskapet nærmer seg slutten. For å forberede seg til fødselen, vil barnet begynne sin nedadgående flytte inn i mors bekken. Lungene er modnet, og alle organer er helt fungerer. Hodet ned, er barnet i en "klar" posisjon. Han er klar til å bli ønsket velkommen til verden.

Foods som vokser babyens Hair

Foods som vokser babyens Hair


Babyens vekst er påvirket av genetikk og hva han eller hun spiser. Babyer trenger balansert diett full av næringsstoffer for å stimulere deres fysiske vekst og mental vekst, men for hårvekst spesifikt, mat full av vitamin A, vitamin B og protein hjelpe.

Vitamin A

Mat som er pakket full av vitamin A, som bidrar til å produsere hormoner, vil oppmuntre barnet ditt hår til å vokse. Matvarer for å se etter inkludere melk, egg, spinat, papaya, gulrøtter, mango, gresskar, søtpotet, squash, grønnkål, nepe grønn, vinter squash, bladbete, grønne grønnsaker og rød paprika.

Vitamin B

Dette viktige vitamin hjelper med hårvekst i babyer fordi det hjelpemidler i etableringen av røde blodceller som frakter næringsstoffer til hodebunnen. Foods fullpakket med vitamin B inkluderer hele korn, fisk, egg, fjærkre, peanøttsmør, mandelsmør, belgfrukter, bønner, mørkegrønne, bladrike grønnsaker, poteter, bananer, lever, oksekjøtt, avokado, kalkun og havre.

Proteiner

Håret er bygd opp av protein (samt andre ting), så mater barnet ditt en diett full av protein vil hjelpe håret vokse. Protein-pakket matvarer inneholder makrell, laks, tunfisk, bønner, egg, melk, yoghurt, hvitt kjøtt fjærfe, ost og soya.

Hvilken type organismer leve i våre Body & volde skade?

Hvilken type organismer leve i våre Body & volde skade?


Menneskekroppen kan være hjem til mange forskjellige typer organisme, fra mikroskopiske til parasitter som kan sees med det blotte øye. Organismene som forårsaker sykdom kan normalt lever på eller i kroppen, eller de kan infisere kroppen på et tidspunkt, og holde seg i live i årevis.

Gastrointestinal Commensal Flora

Mennesket har bakterier i fordøyelsessystemet for å bryte ned mat og konvertere det til næringsstoffer, og de har også sopp og bakterier som vokser i andre deler av mage-tarmkanalen, så som munnen, halsen og vagina. Organismer som disse er kjent som commensals, slik de vanligvis gjør ingen skade på sin vert og er sunt å ha.

Områder av legemet som for eksempel de indre organer, blod og nedre luftveier i lungene vanligvis ikke inneholde noen organismer. Selv om resten av legemet kan være befolket av mikroorganismer som forårsaker ingen skade, og til mikroorganismene ende opp et sted de skal ikke være. ?? For eksempel kan bakterien Haemophilus influenzae bor stille i halsen og bare føre til sykdom når den kommer inn i lungene. En sopp som heter Candida bor vanligvis på slimhinner i skjeden trygt, men hvis antibiotika drepe av organismer som lever sammen med den, kan Candida vokse ut av kontroll og forårsake trost.

Hud Commensal Flora

Bakterier som Staphylococcus arter lever vanligvis harmløst på huden. Hvis huden blir ødelagt, kan de bakteriearter komme under det ytre beskyttende lag av huden og danner en infeksjon. Eksempelvis bor arten Staphylococcus aureus på omtrent tre av ti personer. Det kan forårsake sykdommer slik som abscesser, blodforgiftning og toksisk sjokksyndrom.

Latente infeksjoner

Noen mikroorganismer kan infisere en person og forblir levende i kroppen i år eller i en mannsalder. For eksempel, kan viruset som forårsaker forkjølelsessår, kjent som herpes simplex, trekke seg tilbake til nerveceller mellom angrep og holde sovende i en mannsalder. Vannkopper er et annet virus som infiserer noen når han er ung og deretter gjemmer seg i nervecellene, reaktivere i noen mennesker mange år senere for å forårsake helvetesild. Hepatitt C-viruset kan holde skjult i flere tiår før forårsaker skrumplever eller leverkreft.

Parasitter

Parasitter kan leve i kroppen i årevis uten å forårsake gjenkjennelig sykdom. For eksempel, FNs barnefond anslo i 2002 at mer enn tre milliarder mennesker verden over ble smittet med rundorm, hookworm eller whipworm. Ormene ikke føre til akutt sykdom, men kan stunt veksten av barn, føre til kronisk diaré eller føre til anemi.

Hvordan leve med Endokarditt

Endokarditt er en infeksjon som oppstår i indre fôr av hjertet eller i hjerteklaffen. Sykdommen er oftest et resultat av en bakteriell eller fungal infeksjon som kommer inn i hjertet gjennom blodstrømmen. En alvorlig tilstand, er endokarditt ikke noe som bare kan bli ignorert. Det er imidlertid en sykdom som kan behandles. & # XD;, avhengig av hvilken type infeksjon, intensiteten av sykdommen kan variere. Den kan vare i noen få dager, eller den kan trekkes ut i flere måneder. I tillegg kan visse forhold forårsake sykdommen til å resultere i skade på andre områder av kroppen slik som lungene, nyrene, eller til hjernen. Også, når infisert av sykdommen, blir det mye lettere å oppleve enda et annet tilfelle.

Hvordan leve med Endokarditt

Hvordan leve med Endokarditt

•  Vær sikker på at endokarditt er faktisk problemet. Legen din kan mistenke sykdommen på grunn av en kombinasjon av følgende symptomer: tap av appetitt, brystsmerter, frysninger, ekstrem tretthet, feber, muskelsmerter eller leddsmerter, uvanlig svetting, og uforklarlig vekttap. Imidlertid kan de samme symptomene tilskrives hundrevis av andre smittsomme sykdommer i tillegg. Noen ganger bare en hjertespesialist kan si for sikkert at endokarditt er problemet. Han eller hun kan selv foreslå en eller flere tester som en ekkokardiogram eller en transesophageal ekko for å bekrefte sykdommen.

Få umiddelbar behandling når sykdommen har blitt diagnostisert og følger hvert skritt til brevet. Ta foreskrevne medisiner (som penicilliner eller cefalosporiner) som beskrevet på flasken. Dersom du har glemt én eller flere doser, ta kontakt med din hjertespesialist umiddelbart for å finne ut hvordan du best kan bli fanget opp på medisiner for å hindre ytterligere problemer. Følg hvert skritt du fikk av din lege og / eller hjertespesialist. Gjør oppfølging avtaler med hjertespesialist til du mottar en friskmelding.

forplikte seg til minnet de tingene som kan ha en stor innvirkning på sykdom som en atrial eller ventrikkel mangel ved hjertet eller innsetting av et hjerte shunt. Enkle prosedyrer som IV linjer og katetre kan utgjøre en fare for de som lider av denne sykdommen. Visse typer kirurgi kan også presentere et problem. Derfor er det viktig å forstå enhver og alle de risikofaktorer, slik at du kan gi informasjonen videre til legen din (e) i fremtiden. For eksempel, kan tannkirurgi forårsake frittflytende bakterier som kunne tenkes å arbeide seg inn i hjertet. De som lider av endokarditt vil vanligvis bli forbehandlet med antibiotika før enhver dental fremgangsmåte for å hindre bakterier fra å vokse og spre seg til den tidligere infisert område.

Hold oversikten over eventuelle symptomer som stave store problemer for denne sykdommen. Disse inkluderer manglende evne til å komme seg ut av sengen på grunn av utilbørlig svakhet, kortpustethet, uforklarlig hodepine som kan være kombinert med forvirring, svimmelhet, eller tap av bevissthet. Det kan også omfatte plutselige nyreproblemer som vanligvis utstilt ved blodig urin. Endokarditt, forblir ubehandlet, kan føre til dødsfall.

Ring legen din og / eller hjertespesialist hvis noen av symptomene på sykdommen oppstår på nytt, eller hvis nye skje som ikke kan være lett bortforklares.

Oppsøk lege hvis du mistenker at din har lidd et hjerteinfarkt og / eller hjerneslag. Begge er store komplikasjoner som kan oppstå ved et alvorlig tilfelle av endokarditt. Ring en ambulanse eller få noen til å kjøre deg til nærmeste legevakten. Ring din lege og hjertespesialist derfra.

Forskning sykdommen, dens symptomer, potensielle problemer, risikofaktorer, og prognose fra så mange forskjellige ressurser som du kan finne. Gjør deg selv en ekspert på sykdommen for å forhindre fremtidige problemer eller sykdom reoccurence.

Hint

  • Skriv ned alle spørsmål du kan tenke på før du går til legetimen, slik at du kan være sikker på å be ham eller henne alt du trenger å vite.
  • Få en andre, tredje, eller fjerde mening hvis du trenger det.
  • Ikke prøv å ignorere sykdommen, tenker det vil bare gå bort. Det vil ikke, og du kan være å sette livet ditt i fare.
  • Ikke overse de retningslinjer som er fastsatt av din hjertespesialist. Følg dem eller risikere å skade kroppen eller hjertet ditt ytterligere.

Foods å vokse hår i eldre mennesker

Foods å vokse hår i eldre mennesker


Etter hvert som du blir eldre, kan håret begynner å tynne eller falle ut. I de fleste tilfeller vil en del av denne endringen er noe man ikke vil være i stand til å kontrollere. Det finnes måter, men å forsinke tynning prosessen og potensielt vokse mer hår ved å spise riktig type mat. Arv og stress definitivt spille en rolle i hår problemer, men ernæring er blant de viktigste faktorene for å vokse sunt hår.

Protein rik mat

Håret er protein basert. Derfor er det fornuftig at å spise en diett av sunne proteiner vil gi betraktelig bedre hår sjanser for god vekst i alle aldre.

Spis mat rik på protein, som for eksempel lever, egg, bønner, cottage cheese, yoghurt og tofu. Disse høy-protein elementer er viktige for å opprettholde sunt hår og få disse låser vokser igjen, ifølge the Self Care Advisory nettside.

Grønn og Leafy

Siden eldre mennesker er ofte foreskrevet medisiner for ulike helseproblemer, er det spesielt viktig å sørge for at du har tilstrekkelig vitamin B næringsstoffer i kostholdet ditt. Grunnen til dette er at mange medikamenter blokkere opptaket av B-kompleks vitaminer, som bidrar til å gi næring til hodebunnen for sunn hårvekst.

Tillegg av mørkegrønne, bladrike grønnsaker som grønne eller sennep greener, spinat, sikori og grønnkål til kosthold vil bidra til å øke mengden av vitamin B, og vil bidra til å fremme hårvekst. Okra, hele korn og pasta er også effektive matvarer.

Antioksidanter

Antioksidanter bekjempe frie radikaler, som kan skade cellene i kroppen og forårsaker tegn på aldring. Disse frie radikaler er også i stand til å påvirke hårvekst som du alder. Spise mat rik på antioksidanter med vitamin A, C og E vil gi systemet et løft i å ødelegge disse forstyrrelser.

Vitamin A rik mat bidra til å forbrenne proteiner og lage røde blodlegemer avgjørende for hårvekst. Matvarer med høye doser av vitamin A blant annet gulrøtter, søtpoteter og andre dype oransje grønnsaker. Vitamin C rik mat vil fremme oksygentilførsel til hodebunnen. Foods i denne kategorien omfatter sitrusfrukter, bær, poteter og tomater, ifølge VietSkin hjemmeside.

Nøtter og frø er avgjørende i å legge vitamin E til kosthold. Vitamin E vil bidra til å strekke de små blodårer som tillater blod og næringsstoffer for å nå hodebunnen og bistå i å vokse friske hår.

Hva Foods Hjelp håret vokser?

Tap av hår kan være på grunn av en dårlig eller plutselig endring av kostholdet. Kroppen din trenger visse næringsstoffer for å opprettholde riktig vekst, spesielt når det gjelder veksten av hårsekkene. Et riktig kosthold og å ta de riktige vitaminer og kosttilskudd vil hjelpe håret vokse tilbake raskere.

Protein

Mangel på protein kan føre til at håret til å tynne eller stunt vekstsyklusen for hårsekkene. Men hvis du spiser mer protein du kan stimulere hår-vekstprosessen. Siden hårsekkene er protein selv, vil mer protein i systemet øke protein celler å bygge. Vurdere et proteinrikt kosthold som inneholder kalver leveren, ølgjær og hvetekim (se referanser). Også ta minst to spiseskjeer med granulert lecithin, noe som vil bidra til å styrke håret som det vokser (se referanser). Prøv å balansere ut din protein diett med andre proteinkilder, som egg, bønner, nøtter, yoghurt og ost. Soyaprotein, som finnes i tofu og andre produkter, er også en fordelaktig kilde. For eksempel vil en salat med egg, kylling og tofu for ett måltid øke mengden protein du vanligvis spiser.

Næringsstoffer

Andre næringsstoffer i kostholdet ditt kan hjelpe med hårvekst. Spis måltider med mye jern, for eksempel hel-korn korn, mørkegrønne grønnsaker og rosiner. Å spise både lever og egg kan gi deg den nødvendige jern og protein som du trenger. Egg, kjøtt og andre fugler har også B-vitaminer er viktige for å stimulere hårvekst. (Hvis du velger å ta vitamin B i pilleform for å hjelpe til med hårvekst, sørg for å ta bare ett B-vitamin supplement en dag.) En annen viktig er vitamin E, som kan finnes i avokado, nøtter og frø (se referanser ). Også inkludere fettsyrer og svovel til kosthold ved å spise valnøtter, fisk, soya og masse grønnsaker. Løk spesielt er full av gunstig svovel.

Sørg for å blande dine måltider opp slik at du ikke blir lei med det du spiser. Ikke anser det som en diett for å miste vekt eller slå den inn i noe som du kommer til å hate. Trening og avslapping vil også bidra med kostholdet ditt og hjelpe håret til å vokse raskere.

Matvarer for å unngå

Du må også vurdere mat som kan hindre håret reproduksjon. Matvarer som du bør definitivt unngå er de med overdreven koffein, sukker og fett (se referanser). I det minste, kan du prøve å kutte ned på kaffe, brus, smurte popcorn og potetgull.

Hvis du ikke ser endringer innen en måned mens man følger strengt til denne dietten, se en lege for å finne ut hva som forårsaker håret ikke å vokse. Mulige vekstblokkere kan inkludere en underliggende medisinsk tilstand. Enkelte resepter kan ha side-effekter av å forårsake hår tap eller stoppe hårvekst. Sørg for å lese bivirkninger av resepter du tar. Aldri slutte å ta en resept som du må ta bare for å hjelpe håret til å vokse. En lege kan være i stand til å foreskrive kosttilskudd som fungerer mot disse bivirkninger.

Hvordan Heal Lever Cyster

Lever cyster er lommer av fluid eller luft som bryter ut av levervevet. Også kalt lever cyster, disse godartede vekster påvirker ca 5% av den totale befolkningen i USA. I de fleste tilfeller trenger cyster på leveren ikke trenger å bli kirurgisk behandlet. I sjeldne tilfeller kan imidlertid kirurgisk fjerning av cyster være nødvendig.

Hvordan Heal Lever Cyster

Diagnostisering og behandling av lever Cyster

•  Bestem type lever cyster du har. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut hvilken type cyster som du har. Ultralyd eller CT scan er tester som legen din vil for å hjelpe ham med å avgjøre hva slags cyster som vokser på leveren din. De fleste cyster ikke krever legehjelp, og vil klare seg på egenhånd. Enkle lever cyster er alltid godartet. Men i sjeldne tilfeller kan cystisk leversvulster oppstår. Disse er spesielle typer svulster som ligner cyster og kan bli ondartet (kreft) over tid.

Spis en sunn diett som er lav i fett og inneholder massevis av frukt, grønnsaker, hele korn, magre proteiner og magre meieriprodukter. Hvis dine cyster er enkle og du trenger ikke ytre symptomer som smerte eller fylde i magen, vil de leges på egen hånd. Asymptomatiske lever cyster vanligvis leges i flere dager til flere uker.

Hvis diagnosen non-maligne cyster forårsaker smerte eller ubehag, eller hvis cyster er blitt store eller infisert, planlegge en operasjon for å få dem fjernet.

Legen din kan gi deg råd om nødvendigheten av kirurgi for å fjerne cyster. Han kan også hjelpe deg med å planlegge operasjonen dato og klokkeslett. Operasjonen er vanligvis laparoskopisk (utføres gjennom et lite innsnitt) og krever bare én overnatting sykehusopphold. Pasienter vanligvis leges i to uker eller mindre fra dette minimal invasiv kirurgi.

Hvis en scan har vist at du har cystisk svulster på leveren din, planlegge kirurgi for å få dem fjernet. Cystisk svulster på leveren krever en åpen innsnitt kirurgi, i motsetning til cyster, som er fjernet laparoskopisk. Selv i tilfeller av malignitet (kreft), er prognosen for pasienten etter fjerning av cystisk svulster bra, som de fleste cystisk svulster ikke gjentar seg.

Hint

  • Risikoen for å få tilbakefall av lever cyster er lav. En meget liten del av befolkningen (mindre enn 1%) har en tilstand kalt polycystisk leversykdom, eller PLD. PLD kan forårsake tilbakevendende godartede cyster på leveren. Den eneste kuren for PLD er en levertransplantasjon.

Behandlinger for levermetastaser

Levermetastaser refererer til kreft som oppsto et annet sted og spredning til leveren. Vanligvis, i metastatisk kreft, kreft ikke lenger kan herdes. Imidlertid, i noen tilfeller, dersom leveren er det eneste område av metastaser, og deretter kreften er fremdeles kureres. De fleste levermetastatiske kreftformer har opprinnelse i tykktarmen, men leveren er et vanlig sted for metastaser fra andre kreftformer, så vel. I tillegg til standard behandling som kjemoterapi og stråling, er noen behandlinger brukes spesielt for levermetastaser.

Kirurgi & Cryosurgery

Leveren har evnen til å regenerere og gå tilbake til normal hvis bare 20 prosent av organet er intakt. Således er leveren en utmerket kandidat for kirurgi. Imidlertid, fordi metastatisk kreft ofte sprer seg til flere steder, kirurgi for å fjerne leveren ikke kan være helbredende på grunn av nærvær av kreftceller andre steder i kroppen. Likevel kan kirurgi eller cyrosurgery bli anbefalt alene eller i kombinasjon med andre terapeutiske metoder. Når metastaser er begrenset til leveren, kirurgisk fjerning av leveren kan eliminere kreft. Hvis primærkreft blir deretter behandlet før ytterligere spredning oppstår, er det mulig å kurere kreft.

Cyrosurgery er et alternativ til kirurgi tilgjengelig for dem for hvem tradisjonell kirurgi ikke er et alternativ, eller for hvem det vil ikke være kurativ. Cyrosurgery innebærer å fryse tumoren ved hjelp av en nål. Det har en tendens til å være mindre effektive så kirurgi, fordi tilstrekkelig lave temperaturer for å drepe kreft ikke kan oppnås på grunn av leverens nærhet til andre vitale organer.

Ablativ terapi

Ablation benytter kjemikalier for å ødelegge svulsten stedet for å fjerne det eller frysing tumoren. Det finnes tre typer ablativ terapi: perkutan ablasjon (ingen innsnitt er nødvendig), radiofrekvensablasjon og alkohol ablasjon. I radiofrekvens ablasjon og alkohol ablasjon, er radioaktive kjemikalier eller alkohol injiseres direkte inn i tumoren. Denne metoden kan brukes med cellegift og stråling for å bidra til å forbedre livskvaliteten og redusere symptomer eller i forbindelse med kirurgi for å bidra til å gjøre kreften liten nok til å bli fjernet ved kirurgi eller for å eliminere kreftceller som ligger igjen etter et kirurgisk inngrep.

Embolisering

Embolisering dreper også svulsten, men den gjør det ikke ved direkte virker på tumoren, men i stedet ved å kutte av tumorer blodtilførsel. Leverarterien som leverer blod til leveren er blokkert av legen, avkutting den essensielle blod og oksygen som svulsten trenger for å vokse. Igjen kan dette kombineres med andre behandlinger som kirurgi og kjemoterapi eller stråling.

Gjør dine negler og hår fortsetter å vokse etter døden?

Folk har en morbid fascinasjon for døden og hva som skjer med menneskekroppen når nedbrytnings setter i. Visse gamle koner 'tales hevde at negler og hår fortsetter å vokse etter en person dør. Erich Maria Remarque roman "Intet nytt fra Vestfronten" har blitt kreditert som starter rykter om at hår og negler vokser etter at en person dør, der fortelleren er død venn er beskrevet som vokser hår "akkurat som gress", og at hans negler vokser som "korketrekkere." Men dette er noe annet enn fantasi, som hår og negler vokser ikke på døde mennesker.

Medisinsk eller Urban myte?

Rachel C Vreeman, pediatri stipendiat, og Aaron E Carroll, MD, MS, assisterende professor i pediatri og en Regenstrief Institute-tilknyttet forsker ved Indiana University School of Medicine forsket på flere medisinske myter. Deres forskning konkluderte med at det ikke bare er spiker og hårvekst etter døden en urban legende, men også en myte flere lisensierte leger mener å være sant.

Biologisk fenomen

Dehydrering av legemet etter døden og uttørking kan føre til tilbaketrekking av huden rundt hår eller negler. Som huden trekkes, skaper det et skinn av økt lengde på hår og negler. Dette fenomenet er en optisk illusjon, skapt av kontrast krympet bløtvev med neglene eller hårsekker.

Hvorfor Hair and Nail Vekst er umulig etter døden

Den faktiske veksten av hår og negler krever et komplekst hormonregulering, noe som er umulig å opprettholde etter en kroppen begynner rotne. I tillegg er den eneste delen av håret som fortsatt er i live umiddelbart postmortum er hårsekken, som har sin egen blodtilførsel. En blodtilførselen er borte, kan det ikke være noen videre vekst. Dette gjelder for spiker vekst også, men postmortum veksten er minimal, og cellene kan leve 2 til 3 dager etter døden.

Hvor å leve Hvis du lider av allergi

Allergi er forårsaket av en rekke triggere som mat, medisin, miljøfaktorer og sniffestoffer. Mens allergi behandlinger er effektive i lesse utbruddet eller effekter av reaksjoner, kan de som lider av kroniske allergier på grunn av sesong allergener, miljøsniffestoffer eller temperatur overfølsomhet være mest komfortabel på et sted med færre triggere.

Typer

Allergi er en lidelse der immunforsvaret reagerer negativt på en inntatt eller luftbåren stoff som normalt ikke ville være skadelig, forårsaker histamin å slippe i kroppen. Histamin reagerer på allergener med betennelse forårsaker symptomer elveblest, lunger, kløende eller rennende nese, rennende øyne, migrene, astma og anafylaksi i alvorlige tilfeller. Allergi kan testes gjennom hudprøver, blodprøver og fysiske eksamener.

Identifikasjon

Fysisk er en kronisk urticaria allergi forårsaket av huden eksponering til varme, kulde, sollys, trykk eller øvelse. Urtikaria resultater i hive-lignende symptomer som produserer små røde flekker over det berørte området. Mens urticaria kan behandles med antihistaminer, eksponeringsterapi og steroider, som bor på steder med færre årlige temperatursvingninger, mindre fuktighet og sollys og et kjøligere gjennomsnittlig klima kan redusere reaksjoner presentert av varme-indusert eller solar-indusert urticaria. De som lider av kulde urtikaria, kan vurdere å leve i en mer temperert klima med mindre eksponering for frysing luft, harde vintertemperaturer og kald nedbør.

Effekter

Miljømessige allergier oppstå med sesong eksponering for insektbitt, pollinerende planter, trær og gress. Pollen teller måle mengden av pollen innenfor et bestemt område. Høye tall betyr at det er en stor konsentrasjon av pollen som transporteres av insekter, sporer eller vind gjennom luften, med varmt og tørt vær fremme transporten. I løpet av vinteren og våren, trær og busker begynner å pollinere med eik, alm, lønn og eldste være blant de beste triggere. Gress typisk pollinere i slutten av våren og sommeren. Områder med rikelig med skog og skogsområder har vanligvis høy pollen teller under varme temperaturer. De nordøstlige og nordvestlige deler av USA har lavere pollen teller på grunn av kjøligere, Rainier klima.

Betraktninger

Mold er en type sopp som vokser på råtnende tømmerstokker, gress og blader i løpet av våren. Sopptall øker med fuktighet, dugg og høye temperaturer. Mold allergi tendens til å dukke opp i løpet av sommermånedene når teller peak grunn breezy, varmt vær bidrar til å spre sporer. Mold kan manifestere seg på innsiden og utsiden, forårsaker pusteproblemer og nasal allergi. Begge mugg og pollen teller er høyest i sørøstlige statene med tett vegetasjon, høy luftfuktighet prosenter og varmt klima. Lavere temperaturer har en tendens til å redusere mengden av miljøallergener som sirkulerer i luft, hindre allergiske reaksjoner.

Advarsel

Forurensning spiller en rolle i å utløse allergier og astma. Kjemiske irritanter, smog, røyk og damp inn luften fra fabrikker, mennesker og bileksos. Bymiljøer blir lastet med triggere som det er mer forbrenning og giftstoffer konsentrert i ett område, redusere luftkvaliteten. Hoste, piping i brystet og kortpustethet er symptomer på forurensende utløste allergiske reaksjoner. Begrense utendørs eksponering kan bistå i å lindre reaksjoner. Tørt vær med litt regn eller vind fremmer typisk stillestående luft, noe som resulterer i høyere nivåer forurensning.

Hvordan leve helhetlig

Hvordan leve helhetlig


Holistisk levende er mer enn en livsstil; Det er en tilstand av velvære. De som velger å leve helhetlig er bevisste på hvordan de valgene de gjør påvirker deres fysiske helse. De kan også gjøre en bevisst innsats for å bedre miljøet og for å berike livene til de rundt dem. De oppnår disse tingene ved å sikre at deres sinn, kropp og ånd er alt i balanse, og bruker en rekke virkemidler for å oppnå dette. Leve helhetlig er ikke noe som noen gang har en slutt, men heller er alltid starten på en ny reise.

Bruksanvisning

meditere. Meditasjon gir de som søker en helhetlig liv en klar og sunt sinn som det plasserer dem i en tilstand av dyp avslapning. Når du har øvd meditere nok, vil du føle deg som om du har blitt skilt fra kroppen din, og den tilstand av fysisk og mental avslapning er dyp. Denne tilstanden, en gang opplevde nok, kan føre til bedre helse, større klarhet med problemløsning, redusert stress og økt kreativitet. I tillegg vil du bli mer i harmoni med ditt indre.

Praksis yoga. Yoga er ikke bare en øvelse for kroppen, det er en som praktiseres også for sinnet også. Det vil produsere følelser av indre glede, forbedre cellular regenerasjon, gir klarhet i sinnet og styrke musklene i kroppen.

Endre dine matvaner. Del av å leve helhetlig er å avgifte kroppen for giftstoffer og urenheter lagt frem fra verden rundt oss. En måte å oppnå dette på er å endre kostholdet. Sats på kjøtt som har vært fri-varierte, noe som betyr at det ikke har blitt injisert med steroider eller hormoner. Når du shopper for råvarer, er det best å kjøpe fra en bondens marked eller helsekost butikk for å sikre at det du kjøper er fri for sprøytemidler og er økologisk. Hvis det overhodet er mulig, vokse så mye av din egen mat som du kan.

Bruk naturlige produkter. Disse inkluderer elementer som tannkrem, deodoranter og sjampoer. Når de er helt naturlig, de er blottet for kjemikalier og giftstoffer som bygges opp i kroppen din. Noen lokale helsekostbutikk vil bære disse elementene.

Ta stolthet i miljøet. Go green. Snarere enn å bruke plastposer fra dagligvare butikker, kjøpe gjenbrukbare nylon poser og ta dem med deg til å pakke dine dagligvarer. I stedet for å bruke Styrofoam kopper og tallerkener, bruke din egen middagsservise og ta deg tid til å hånd vaske dem. Dette er alle ting som vil gjøre en forskjell i det lange løp, og er en del av å leve helhetlig.

Tips og advarsler

  • Det er mange endringer man trenger å gjøre for å leve sitt liv på en helhetlig måte. Hvis du føler deg overveldet, ta det ett skritt av gangen og gjøre hva du kan, når du kan. Hver lille bit vil gjøre en stor forskjell. Som du føler deg mer komfortabel, gjøre flere endringer.

Hvor fort Does Ovarian Cancer vokser?

Hvor fort Does Ovarian Cancer vokser?

Hva er Ovarian kreft?

Eggstokkene inneholder celler som reproduserer å opprettholde vev helse. Hvis disse cellene opplever ukontrollert vekst, delende for fort inn i for mange celler, er en svulst dannet. Noen ganger som tumor vil forbli inneholdt i et lite område av eggstokken. Dette er en godartet svulst som kan fjernes kirurgisk. Hvis det sprer seg til omkringliggende organer, er vevet anses ondartede og kreft.

Kreft Stages

Eggstokkreft har fire trinn: Trinn 1, når kreftcellene finnes bare i eggstokkene; trinn 2, når kreftcellene har spredt seg fra eggstokkene til omkringliggende vev som egglederne eller livmor; stadium 3, når kreftcellene har spredt seg utenfor bekken-området eller til lymfeknuter, og stadium 4, når kreftcellene har spredt seg til vevet utenfor bekkenet og underlivet, som lever og lunger.

Hvor fort Does the Cancer Progress?

Mange faktorer vil spille inn hvor raskt kreften utvikler seg i et individ. Noen av disse faktorer er familiehistorie, stress, diett og hvorvidt pasienten gjennomgår behandling eller ikke. Kreften kan også virke raskere vokser fordi det har en tendens til ikke å bli diagnostisert før senere stadier. Det viktige er å ha regelmessige undersøkelser som vil øke sjansene for å finne eventuelle kreft tegn så tidlig som mulig.

Lever Hemangioma Symptomer

Lever Hemangioma Symptomer


Lever hemangioma er en noncancerous masse på leveren. Legene tror at disse svulstene er medfødt, betyr at de er til stede ved fødselen. Massen består av en gruppe av underutviklede eller misdannede blodkar. De som har en lever hemangioma vanligvis aldri engang vet det før det blir avslørt av en test eller prosedyre utført for en urelatert tilstand. Selv om symptomene er vanligvis ikke til stede, det er tilfeller når hemangioma kan vokse, forårsaker symptomer og trenger behandling.

Abdominal symptomer

Hvis massen på leveren begynner å vokse, kan det føre til en rekke buksymptomer. Disse symptomene er smerter i øvre høyre side av magen, manglende appetitt, tidlig metthetsfølelse, kvalme og oppkast. Disse symptomene er noe ikke-spesifikt, og kan indikere en rekke betingelser.

Komplikasjoner

Kvinner som blir gravide og som har nedsatt hemangioma kan oppleve komplikasjoner. Det økte nivået av østrogen som oppstår under svangerskapet kan føre til at hemangioma å vokse, og dermed forårsaker symptomer og kan kreve behandling. Å ha nedsatt hemangioma betyr ikke at du bør ikke bli gravid, men du bør diskutere tilstanden med legen din før du blir gravid.

Diagnose

En pasient som stiller symptomene nevnt ovenfor, bør du oppsøke lege. Siden symptomene kan skyldes ulike forhold, bør diagnostisk testing kan utføres for å bestemme den underliggende årsak. Det finnes flere tester, blant annet ultralyd, magnetisk resonans imaging (MRI), computertomografi (CT) skanning, eller SPECT (SPECT) som kan produsere et bilde av mageregionen og avsløre lever hemangioma.

Behandling

Hvis du ikke opplever noen symptomer, trenger du ikke å søke behandling for lever hemangioma. Selv om det kan virke urovekkende å vite at du har en masse på leveren din, er massen vanligvis ufarlig, og det er ingen kobling mellom en lever hemangioma og leverkreft.

Hvis du har symptomer, men det har trolig hemangioma vokst stor nok til å forstyrre tilstøtende organer. I løpet av behandlingen er avhengig av hvor og hvor stor den er hemangioma, men kan omfatte strålebehandling for å ødelegge cellene i hemangioma. I tillegg, kan kirurgi være nødvendig å fjerne hemangioma eller blokkere blodstrømmen til hemangioma. I tilfelle av en meget stor hemangioma eller flere hemangiomer, kan en levertransplantasjon være nødvendig.

I spedbarn

Selv om sjeldne, kan lever hemangiomer bli symptomatisk hos spedbarn. Disse mage massene kan føre til en rekke symptomer, inkludert kronisk acid reflux. Dersom massen er for stor, kan det føre til hjertesvikt. I disse tilfeller må blodstrømmen til hemangioma bli blokkert ved å sette inn et materiale inn i blodkaret, eller tumoren må fjernes.

Hvordan å vokse og bruke Groblad

Hvordan å vokse og bruke Groblad


Plantain (Plantago arter) er ikke matlaging banan du kanskje kjenner som en Banan, men heller en liten urt thatâ € ™ s ofte betraktet som en plen luke. Ita € ™ s en lav voksende ganske liten plante med blader i en rosett mønster. Når det blomstrer, sender den opp en blomst pigg thatâ € ™ s 3-12 inches høy. Litt variasjon av plantain vokser på alle kontinenter på jorden, og alle de innfødte har brukt det for de samme grunnleggende formål hud healing, og lever og nyre helse.

Bruksanvisning

Hvordan starte Banan i hagen din

Hvis du ser gjennom urt frø kataloger, vil du finne en kilde for plantain frø. Hvis den vokser vilt i nabolaget ditt, kan du grave opp noen planter og flytte dem inn i hagen din.

Begynn plantain frø i barnehage potter eller leiligheter, og de ​​vil ha en bedre overlevelse, fordi de vil bli beskyttet mot snegler, snegler og insekter som liker anbud ny vekst. Fyll barnehage gryte eller flat med en god kvalitet potting jord blandet med litt kompost.

Fordi frøene er liten, spre dem på overflaten av jord i en gryte eller flat og deretter forsiktig trykke dem ned i jorda med hånden.

Gi gryten eller flat en god dusj med vann, være forsiktig med å blåse frøene ut av potten med en for sterk strøm av vann.

Sett den nylig sådd frø i filtrert sollys. Hold jorden jevnt fuktig. Spiring vil skje innen en til to uker.

Når unge plantain frøplanter har minst to sett med blader, transplantere dem inn i hagen. Hold jorden fuktig til plantene viser gode tegn på sterk vekst og begynner å utvikle flere blader og vokse seg større.

Du kan lage en enkel grøtomslag av plantain blader og blomstrende topper av ulmende skivet opp bladene i vann i 20 minutter. Når det er nedkjølt, klem væsken ut av en håndfull kokte blader og deretter bruke den til et brannsår, bite, eller klippe. Fest den med tape og la den på så lenge som mulig.

Tips og advarsler

  • Unge, ømme groblader kan legges til salater for en frisk, naturlig utseende og smak.
  • Banan gjør ut noe fuktighet og har en tendens til å henge på varme, solfylte dager. Sørg for å holde det fuktig når dette skjer.

Levermetastaser fra Colon kreft behandlinger

Tykktarmskreft som sprer seg til leveren er ansett å være stadium IV. Leveren er et vanlig sted for metastasering, fordi en del av blodtilførselen forlater tarmen faktisk kan kobles direkte inn i leveren i stedet for først å være rettet til lungene. Nesten 50 prosent av pasienter med kolorektal kreft har kreftceller som har spredt seg til leveren fra tykktarmen.

Kirurgi

Førstelinjebehandling for levermetastaser fra tykktarmskreft er kirurgi. Kun et lite antall, eller 11 prosent til 30 prosent av pasientene som anses egnede kandidater for kirurgi. For å være en god kandidat for operasjon, bør en pasient som har bare en liten del av leveren som er involvert, har tre eller færre tumorer (som alle ligger i nærheten av hverandre) og ingen tumorer i nærheten av store blodkar eller andre organer.

Hvis operasjonen er utført, har nyere teknikker forbedret fem-års overlevelse på mellom 25 prosent og 40 prosent.

Hvis reseksjon ikke er mulig på grunn av blodårer, kan pasienten bli ansett som en god kandidat for cryosurgery. I denne prosedyren, vil en kirurg fryse og ødelegge svulsten. De fem-års overlevelse er rundt 20 prosent.

Radiofrekvensablasjon

Radiofrekvensablasjon er ansett som en sikker teknikk med lavere enn 1 prosent dødelighet, ifølge National Cancer Institute, og kan sørge for langsiktig tumorkontroll. I denne teknikken, blir varme som brukes med en spesiell probe og små elektroder som dreper kreft ødelegge tumorer i leveren. Sonden blir noen ganger innsatt gjennom huden, mens andre ganger er det plassert gjennom et snitt i buken.

Embolisering

Embolisering er en nyere teknikk der blodpropper er med hensikt laget innen blodårer i svulsten, og i blodårene som fôrer leveren svulst. Noen ganger kjemoterapi narkotika er også tilført i arterien av leveren.

Kjemoterapi

For tiden er det syv kjemoterapi narkotika godkjent for bruk i tykktarm kreft som har spredt seg til leveren. De er kapecitabin, 5-FU irinotecan, bevacizumab, cetuximab, oksaliplatin og panitumumab. Noen ganger mer enn ett medikament blir brukt på en gang, og noen ganger er de kjemoterapeutiske legemidler blir satt direkte inn i arterien som fører til leveren, da dette synes å være mer effektive enn intravenøs kjemoterapi.

Målrettet terapi

Målrettede behandlinger er nyere prosedyrer som dreper kreftceller, men gjør lite skade på omliggende noncancerous vev. Målrettet terapi teknikker er også referert til som immunotherapies fordi de hjelper pasienten å bekjempe kreft ved å hjelpe pasientens immunsystem respons. En av disse immunterapier er antiangiogenesis terapi, hvor tumoren er sultet ved å administrere et medikament som stanser produksjonen av nye blodårer. En annen målrettet terapi er epidermal vekstfaktor-reseptor, eller EGFR, inhibitorer, som krympe tumorer ved å blokkere EGFR-protein som bidrar kolorektal kreft vokse.

Å leve med Hodgkins lymfom

Å leve med Hodgkins lymfom


Hodgkin lymfom, også kalt Hodgkins sykdom, er en kreft i immunsystemet, spesielt de lymfeknuter, forårsaker celler til å vokse unormalt og forstyrre kroppens evne til å bekjempe infeksjoner. Mens diagnosen Hodgkins lymfom gang gjennomført en grim prognose, det amerikanske National Institutes of Health rapporterer at de fleste mennesker med diagnosen Hodgkins lymfom kan kureres. I mellomtiden er det tiltak pasienter kan ta for å gjøre leve med kreft mindre traumatisk.

Hvem får det?

The American Cancer Society (ACS) rapporterer at i 2009 var det anslagsvis 8510 nye tilfeller av Hodgkin lymfom. Selv om det kan slå til enhver alder, ACS sier at det er mest vanlig hos unge voksne, i alderen 15 til 40, og eldre voksne (de over 55). Barn og unge står for 10 til 15 prosent av dem som er rammet.

Diagnose

Symptomer på Hodgkin lymfom kan omfatte ett av følgende: en smertefri klump i lysken, under armen eller nakken; tilbakevendende feber; alvorlige nattesvette; uforklarlig vekttap; alvorlig utmattelse; kløe; og en hoste eller pustevansker. Fordi disse symptomene etterligne andre sykdommer og infeksjoner, må en medisinsk faglig gjennomføre et omfattende fysisk eksamen. Hvis hun mistenker Hodgkin lymfom, vil hun vanligvis bestille en blodprøve og / eller en biopsi av væske fra en hoven node. Andre diagnostiske innsats kunne inkludere en CT scan, MR, eller PET scan.

Når Hodgkin lymfom er diagnostisert, vil ytterligere testing bidra til å bestemme sin stadium av progresjon. Trinn varierer fra I (kreft begrenset til en lymfeknute region eller et enkelt organ) hele veien til IV (kreftceller er i flere deler av ett eller flere organer og vev, som påvirker andre deler av kroppen).

Behandlinger

For etapper I og II, kan pasientene forvente flere runder med lokal strålebehandling alene, eller i kombinasjon med kjemoterapi. For etapper III og IV, vil pasientene vanligvis møte sykluser, med kjemoterapi alene, eller i kombinasjon med stråling. For ikke-responsive eller gjentakende tilfeller kan legene anbefaler pasientene gjennomgå en stamcelletransplantasjon (SCT) som tillater svært høye doser av kjemoterapi. Pasienter må utvikle en støtteplan for både på sykehuset og når de først kommer hjem.

Leve med økt helserisiko under Behandlinger

Fordi pasienter vil ha nedsatt immunforsvar i løpet av sine kreft behandlinger, som kan ta måneder å fullføre, anbefaler ACS at de vasker hendene ofte og sørge for at de som kommer i kontakt med dem også vaske sine hender. De bør også unngå store folkemengder og folk som er syke.

Å leve med kvalme og oppkast

ACS råder alle som opplever sterk kvalme eller oppkast under eller etter behandling for å varsle sin omsorgsperson, som det finnes effektive anti-kvalme medisiner tilgjengelig. ACS råder også pasienter til å unngå store måltider; drikke væske minst en time før eller etter måltidene; spise og drikke langsomt; unngå søte, stekt eller fet mat; og spise mat kaldt, så deres lukt minimeres.

Levende gjennom Hodgkin lymfom

Leukemi og lymfom Society rapporterer at Hodgkin lymfom er en av de mest helbredelig former for kreft. 5-års relativ overlevelse var 86 prosent (for 1999-2005); for pasienter under 45 år, hastigheten var 91,8 prosent.

Administrerende Mental Health mens Kjemper Hodgkin lymfom

Til tross for den høye overlevelsesraten, kan en diagnose av sykdommen fortsatt være skremmende. CancerCompass, et nettsted dedikert til mer enn et kvart million kreftpasienter og deres omsorgspersoner, tyder på at Hodgkin lymfom pasienter bør snakke med en sosionom, rådgiver, psykolog eller medlem av presteskapet om sine følelser eller bekymringer. Noen onkologi sentrene selv har sine egne mentale pleie fagfolk --- psykiatere eller psykologer --- på ansatte for å ivareta de følelsesmessige behovene til de som gjennomgår behandling.