Digidexo.com

HPV symptomer for menn

HPV, eller humant papilloma virus, er en seksuelt overført virus som er vanlig i både menn og kvinner som er seksuelt aktive, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Omtrent halvparten av alle mennesker som er seksuelt aktive vil kontrakten HPV på et tidspunkt i livet, men i de fleste mennesker viruset vil klare seg på egen hånd. Imidlertid kan noen av de mer enn 100 typer av HPV kan føre til mer alvorlige helseproblemer.

Ingen symptomer

I de fleste tilfeller vil menn med HPV har ingen symptomer.

Genital warts

Noen menn vil utvikle genital warts, små utvekster på penis, testikler, anus, lyske eller lår, i løpet av noen uker eller måneder med kontakt med noen som har HPV.

Peniskreft

En mann kan utvikle peniskreft fra en HPV-infeksjon, men de fleste infeksjoner fører ikke til kreft. Peniskreft symptomer inkluderer jevning hud eller oppbygging av vev rundt penis eller et sår på penis som ikke vil gå bort.

Anal kreft

Anal kreft kan utvikle seg fra en HPV-infeksjon, selv om dette ikke er en hyppig forekomst. Anal kreft tegn er anal blødning eller utflod, hovne lymfeknuter i lysken og endringer i form av avføring eller bad vaner.

Diagnose

Fordi mange menn ikke har symptomer på en HPV-infeksjon, det går ofte udiagnostisert. Faktisk er det ingen test for å diagnostisere HPV hos menn. Tilstedeværelsen av genital warts er ofte den eneste indikasjonen.