Digidexo.com

Årsaker til rotavirus

Årsaker til rotavirus

Den rotavirus er et hjulformet virus som infiserer fordøyelseskanalen. De første tegn på denne sykdommen er feber og oppkast, fulgte snart etter diaré. Rotavirus er mest sett hos små barn, men ungdommer og voksne er sårbare også. Små barn kan bli mye sykere fra rotavirusinfeksjoner fordi risikoen for dehydrering oppkast og diaré er høyere på grunn av den lille kroppsstørrelse. Det finnes ingen behandling for viruset, men du kan behandle dehydrering som vanligvis følger med rotavirusinfeksjon.

Kilder til rotavirusinfeksjon

Rotavirus er spredt gjennom hånd-til-munn kontakt med et substrat som har vært i kontakt med avføring fra et infisert individ. Kilden kan være fra en persons hånd, eller et stillestående overflate som et dørhåndtak eller en benk. Når rotavirus når fordøyelsessystemet, begynner symptomer etter ca 3 dager og fortsette i opptil en uke. Håndvask er en god måte å redusere sjansen for rotavirus eksponering, men fordi rotavirus er vanskelig å drepe det kan ikke fullstendig eliminere den.

Forebygging

Det er en vaksine som kan beskytte deg mot rotavirusinfeksjon. Denne vaksinen anbefales for barn under tre år siden de er de som potensielt kan bli alvorlig syke. Når en person har hatt en rotavirusinfeksjon de kan bli smittet igjen, men sjansene er de vil ikke bli like syk som de gjorde med den første eksponering.