Digidexo.com

Hva Antibiotika brukes til å behandle Divertikulitt?

Divertikulitt er hevelse eller betennelse som forårsaker poser i tarmveggen. Det er et vanlig problem, og fordøyelses kan påvirke enhver del av fordøyelsessystemet, så som spiserøret, tynntarmen eller i magesekken, men det er ofte funnet i tykktarmen. Det er flere behandlinger, inkludert antibiotika.

Statistikk

Ifølge University of Maryland, mer enn halvparten av alle voksne over 70 har divertikulitt, men 80 prosent av dem ikke har symptomer. Perforeringer eller hull i tarmveggen forekommer i om lag 15 til 20 prosent av de med divertikulitt.

Symptomer

Det er mange symptomer på divertikulitt, for eksempel magesmerter, endringer i tarmfunksjonen, feber, diaré, kvalme eller oppkast, forstoppelse og magesmerter. Noen mennesker opplever oppblåsthet eller blødning fra endetarmen.

Diagnose

Mange mennesker finner ut at de har divertikulitt grunn av en rutinemessig medisinsk undersøkelse eller i løpet av en test på grunn av tarm problemer. En lege vil sannsynligvis få en blodprøve av hvite blodlegemer for å sjekke om det er en infeksjon. Diagnosen divertikulitt er ofte laget etter en CT av magen. En CT-skanning vil være i stand til å vurdere alvorlighetsgraden av divertikulitt. En endoskopi er vanligvis ikke anbefales på grunn av faren for å perforere tarmen.

Behandling

En lege vil foreskrive antibiotika for å drepe bakterier som forårsaker infeksjonen. Ikke slutt å ta medisinen hvis du begynner å føle deg bedre, som infeksjonen kan komme tilbake. For å redusere noe av smerten, kan en lege anbefale å ta Tylenol eller andre medisiner. I noen tilfeller fører divertikulitt til en tarm instruksjon og kan kreve sykehusinnleggelse. Noen kan trenge kirurgi for å fjerne den syke deler av tarmen eller tømme byllen.

Typer

Noen av de vanligste antibiotika foreskrevet for divertikulitt inkluderer ciprofloxacin, metronidazol, Cephalexin og doksycyklin. Antibiotika vil bidra til å drepe bakterier som er tilstede i mage-tarmkanalen.

Bivirkninger

Bivirkninger av antibiotika foreskrevet for divertikulitt inkluderer ofte kvalme, endringer i appetitt, hodepine, brekninger, utslett og feber.

Forebygging

En diett høy i fiber fra grønnsaker, frisk frukt og helkorn kan redusere magesmerter, oppblåsthet og oppbevaring. Fiber bidrar til å absorbere vann og redusere avfallet i tykktarmen. Hvis du ikke drikker nok vann, kan fiber forårsake forstoppelse. Exercise også fremmer sunn tarmfunksjon og kan redusere trykket plasseres på tykktarmen.