Digidexo.com

Forventet levealder for en Stage 3 Lymph Node Cancer Patient

Forventet levealder for en Stage 3 Lymph Node Cancer Patient


Lymfesystemet inneholder et nettverk av fartøy som bærer en væske som kalles lymfe gjennom kroppen. Lymfe inneholder lymfocytter, eller hvite blodceller, de cellene i immunsystemet som bekjemper sykdom. Lymfeknutene filtrere lymfe og kan bli kreft. Det er ca 35 typer lymfocytter som kan være innblandet i lymfeknute (lymfom) kreft. Ifølge nettstedet Emedicinehealth, er Lymfekreft den vanligste typen blodkreft i USA.

Typer

Prognose Lymfom varierer avhengig av type, alder og tidligere diagnose helseproblemer. Lymfom kan være Hodgkins eller non-Hodgkins og det kan være lat eller aggressiv. Forskjellen mellom Hodgkins og non-Hodgkin lymfom er i den spesifikke lymfocytter (hvite blodlegemer) det påvirker. Tilstedeværelsen av en Reed-Sternberg celler, en bestemt type hvite blodlegemer abnormitet, indikerer Hodgkins lymfom. Dersom Reed Sternberg-cellen ikke er til stede, er den lymfom av den ikke-Hodgkins variasjon, ifølge Mayo Clinic. Lat lymfom er lavgradig, mao det er saktegående og lettere å behandle. Aggressiv lymfom sprer seg raskt og kan raskt utvikle seg fra trinn 1 til trinn 4. Bestemme din rekke lymfom er første skritt i å bestemme din spådd levealder.

Stage 3 lymfom

Trinn 3 lymfom er den nest siste stadium av sykdommen, når den har nådd de indre organer, blod og benmarg. I gjennomsnitt, jo tidligere stadium av lymfom, jo ​​større er sjansene for å overleve. Pasienter som opplever stadium 3 lymfom som viser ingen andre symptomer (som feber, nattesvette og vekttap) har en bedre prognose enn de som gjør, ifølge nettstedet lymfom Info.

Prognoseverktøy

Ifølge American Cancer Society, er det flere faktorer å ta hensyn til når du gjør en levealder prognose. I tillegg til den fasen av sykdommen, andre viktige faktorer er: alder; om kreften er i organer utenfor lymfesystemet; hvor godt en person kan utføre daglige aktiviteter; og blodserumnivåer av laktat dehydrogenase (LDH), som stiger raskt når svulster er raskt voksende. Basert på disse kriteriene, legene vurdere overlevelse for hver risikogruppe: lav, middels og høy.

Tilstand 3 Non-Hodgkins lymfom

De fem-års overlevelse for pasienter med non-Hodgkins lymfom i høy risikokategori er 53 prosent, ifølge American Cancer Society. Den ti-års overlevelse for denne gruppen er 36 prosent. Gjennomsnittlig fem-års overlevelse er 63 prosent. Gjennomsnittlig ti-års overlevelse er 51 prosent.

Stage 3 Hodgkins lymfom

Hodgkins lymfom er sjeldnere av de to former. Gjennomsnittlig fem-års overlevelse er 85 prosent, mens gjennomsnittlig ti-års overlevelse er 81 prosent. Som terapi utvikle, levealder blir lengre. Det har vært en betydelig forbedring i resultatene siden 1970-tallet. I dag 92 prosent av Hodgkins lymfom pasienter overleve i minst et år etter diagnose.