Digidexo.com

Hva er behandlingen for Plantar Hard hud?

Hva er behandlingen for Plantar Hard hud?


En plantar callus på foten kan ikke virke som en alvorlig medisinsk tilstand, men noe problem som forårsaker smerter når han går raskt kan begrense en persons helsetilstand. Flere behandlingstilbud er tilgjengelige for plantar callus lider, noen som behandler symptomene og andre som søker å eliminere årsaken til problemet.

Årsaker

En plantar callus kan være forårsaket av et par ting. Hvis en metatarsal bein på foten er lavere eller lengre enn de andre, vil den komme i kontakt med bakken først og med større kraft enn vanlig. En annen årsak er høye hæler og trange sko som setter mer press på ballen av foten. Begge situasjoner vil noen ganger føre til en opphoping av huden, kalt "hyperkeratotisk vev," på ballen av foten. Dette blir en hard callus og kan føles som det er en stein i skoen.

Redusere Tissue

For å få rask lindring av smerte og ubehag av en plantar callus, vil en lege gjør en skarp debridement å redusere mengden av ekstra huden på foten. Legen vil bruke en kniv for å pare ned hyperkeratotisk vev. Dette vil redusere mengden av friksjon over hele området. Dersom plantar callus er ikke smertefull, kan en lege anbefaler soaking foten i varmt vann og gni den med en pimpstein til å flasse av ekstra hud.

Pads

Ved hjelp av terapeutiske elektrodene også lindrer noen av smerte og trykket forårsaket av plantar callus. Silikon tå ermene og skum pads tilby beskyttelse og dempe foten. Disse putene også slipper mineralolje for å myke opp callus. En skum tå spacer eller et lite stykke lammeull kan også gi lindring etter debridement. Metatarsal pads er et annet alternativ som reduserer eller eliminerer hard hud forårsaket av vektbærende påkjenninger. Putene er laget av filt og kuttet i en bestemt måte å fordele vekten bort fra callus området.

Fottøy

Personer som lider av en plantar callus må ta et kritisk blikk på skoen typer de regelmessig slitasje. Lav hæl sko med en romslig tå området og en myk øvre del er best for å forebygge flere hard hud. En dårlig utformet sko kan være årsaken til en plantar callus også. Sjekk for å se om det er dårlig plassert sømmer eller sømmer som kan forårsake irritasjon rundt callus nettstedet.

Kirurgi

Den siste alternativ hvis opprenskingsgruppa, pads og en endring i fottøy ikke fungerer er kirurgi. Dette gjelder spesielt hvis det callus holder tilbake etter behandlingen. Fremgangsmåten blir kalt en "osteotomi." Den problematiske metatarsal ben er kuttet i en V-form og enden av benet trekkes opp, og på linje med den andre foten bein. Pinner eller skruer er noen ganger brukt til å holde beinet på plass. Dessuten er noen ganger en del av metatarsal ben fjernet. Det kan ta 3 til 5 uker å helbrede fra en osteotomi og callus vil til slutt gå bort siden trykkpunktet er forsvunnet.