Digidexo.com

Kan du ha en Cat Scan Uten kontrastvæske?

Kan du ha en Cat Scan Uten kontrastvæske?


Beregnet aksial tomografi, også kjent som et CAT scan, er en høyt utviklet diagnostisk prosedyre som krever bruk av et kontrastmateriale i de fleste pasienter. Andre ordninger kan gjøres for pasienter som ikke kan ta kontrasten materiale.

Hvorfor Kontrast materialet er brukt

Kontrast-material blir brukt til å forsterke kroppens evne til å vise på denne diagnostisk avbildning test.

Typer av Contrast

Det er tre typer av kontrast materiale som brukes: en jod-basert fargestoff som injiseres intravenøst, en kalkholdig væske som er inntatt, og en har fått gjennom endetarmen som klyster, ifølge Medline Plus, den elektroniske bibliotek av det amerikanske National Institute of Helse.

Som må ha Contrast

De fleste pasienter som må ha minst en av de kontraster som administreres, men noen ganger injeksjonen og drikkbar væske vil begge bli benyttet.

Hvem er unntatt

Johns Hopkins Medicine vil gjøre andre ordninger for pasienter som har multippel myelom eller er diabetikere med nyresvikt. Andre forholdsregler er tatt med pasienter som er allergisk mot jod.

Når en CAT Scan er nødvendig

En CAT scan er et meget sofistikert fremgangsmåte som kan brukes for å påvise kreft, små brudd i bein og størrelsen av tumorer og infeksiøse masser, blant annet, sier radiologyinfo.org.