Digidexo.com

litium folkemedisin

Litium og leverfunksjon

Litium og leverfunksjon


Litium har vært brukt som et medikament behandling for personer som lider av maniske og bipolare lidelser siden 1950-tallet, ifølge Web Elements. Og mens litium vises naturlig i kroppen, i minimale mengder, kan et for høyt nivå vesentlig nedsette kroppsfunksjoner. Det er effekter på leveren kan være spesielt skadelig.

Lithium

Litium er et naturlig forekommende materiale, som er oppført som nummer tre i den periodiske tabell over elementene, i henhold til nettelementer. Den ble først oppdaget i 1817 av Johan August Arfvedson som en komponent av petalite malm mineral. Det administreres som et salt når forbindelsen anvendes ved behandling av maniske og bipolare forstyrrelser. Litium er det letteste av alle metaller og er klassifisert som et alkalimetall. Totalt, det tjener ingen biologisk funksjon i form av å opprettholde den naturlige balansen i miljøet, eller i levende organismer.

Leverfunksjon

Som det største organet i kroppen, leveren fungerer også som en galle-sekresjon kjertel som bidrar til å regulere fordøyelsen og avfall eliminering, ifølge medicinenet. Leveren regulerer også mange andre funksjoner i kroppen, noe som inkluderer protein, karbohydrat og fett stoffskifteprosesser. Det spiller også en viktig rolle i å fjerne giftstoffer fra kroppen så vel slik at tarmen til å absorbere fett og vitaminer. Lithium primære effekter på leveren har å gjøre med dens kjemiske make-up som en salt sammensatte.

Lithium Effects

Natriumnivået i kroppen påvirke en persons tendens mot manisk oppførsel, i henhold til Drugs.com. Bruken av litium ved behandling av maniske og bipolare forstyrrelser arbeider for å redusere eller eliminere maniske episoder og stabilisere en persons kropp kjemi. I forhold til biologisk funksjon, er Lithium klassifisert som en litt giftstoff som kan skape kjemiske ubalanser i kroppen, ifølge Web Elements. Når giftige nivåer er til stede, kan bivirkninger som muskelsvekkelse, tretthet, manglende koordinering og oppkast forekomme.

Blodprøver

Risikoen for å utvikle giftige nivåer av Lithium i kroppen er avhengig av en persons individuelle kroppens kjemi. I behandling, er den mest effektive dose nådd når nivåer faller rett under giftige nivåer, ifølge psykiatrisk sykepleie. For å forebygge risikoen for leverskade, må enkeltpersoner ta en serie med leverpanelprøver som kontrollerer for litiumnivåer i blodet. Planlagt EKG og nyrefunksjonstester er også nødvendig når du er på dette stoffet, ifølge Lab tester på nettet. Når den først starter opp, er innledende blodprøver tatt hver tre-fire dager i en periode på én måned. Oppfølging testing utføres deretter hver og en til to måneder etterpå.

Forebygging / løsning

Bivirkning symptomer er vanligvis det første tegn på forhøyede Lithium i blodet. Som litiumsaltkomponenten utgjør den største risikoen for toksisitet, drikker mye væske kan bidra til å forhindre overskytende nivåer fra å bygge seg opp i kroppen, i henhold til Drugs.com. Når på stoffet, kan tung trening og overdreven svetting raskt dehydrerer kroppen, noe som ytterligere øker sannsynligheten for overskytende blodet. I noen tilfeller kan tretthet vises som en ikke-truende bivirkning av stoffet, slik at enkeltpersoner kan være lurt å utvise forsiktighet ved bilkjøring eller bruk av maskiner.

Litium og nyrestein

Litium og nyrestein


Når pasienter som tar litium utvikle nyrestein, kan de lurer på om deres medisiner er årsaken. Noen leger mener litium ikke forårsaker nyrestein, men litium er kjent for å ha andre effekter på nyrene.

Litium brukes ofte som et stemningsstabiliserende medikament for tilstander som bipolar lidelse. Pasienter som tar litium må ha sitt blod kjemi testet regelmessig fordi alvorlige bivirkninger fra stoffet kan forekomme.

Lithium kjemi og nyrestein

Lithium første bruk som et rusmiddel, i 1859, var faktisk en behandling for gikt og nyrestein. Urinsyrekrystaller er årsaken til gikt og én type nyrestein. Når litium møter urinsyrekrystaller, kan det oppløse dem. Legene måtte forlate denne behandlingen da de oppdaget at de doser av litium som kan løse opp krystallene var så høye at de forårsaket litium forgiftning.

Toksisitet i kroppen

Litium kan være giftig, og anslagsvis 10.000 tilfeller av litiumtoksisitet oppstår per år i USA. Kronisk toksisitet (forårsaket ved å ta normale eller svakt store doser av litium i løpet av en lang tidsperiode) kan inneholde flere typer av nyreskade. Fordi litium griper med kroppens naturlige anti-diuretiske hormon, det kan nedsette vann re-absorpsjon, slik at kroppen for å skille ut for mye vann.

Andre nyresykdommer forårsaket av litium inkluderer kronisk tubulær nefritt, nefrotisk syndrom og distal renal tubulær acidose.

Mulige årsaker

Distal renal tubulær acidose, en kjent effekt av kronisk litiumtoksisitet, forstyrrer nyrenes evne til å samle syrer i urinen. Resultatet er at blodet er for sure. Å ha for mye syre i blodet kan føre til skjelettsykdommer, andre nyresykdommer og nyrestein. Dette kan være grunnen til at personer som tar litium i lang tid, kan utvikle nyrestein.

Forebygging

Når noen tar litium, bør hans lege sjekke nivåer av litium blod regelmessig. Blod nivåer fra 0,6 til 1,2 mmol / L er anbefalt for riktig behandling. En lege bør avgjøre den laveste dosen av litium som behandler symptomene fordi høyere nivåer bære mer risiko for nyreskader.

Legen bør også sjekke nyrefunksjonen jevnlig for å sikre at de fungerer ordentlig. Hun skal arbeide med en nefrolog hvis mulig, ifølge Dr. James W. Jefferson, professor i psykiatri ved University of Wisconsin, Madison, sitert i en "Clinical Psychiatry News" 2002 artikkelen.

Alternativer til Lithium

Anti-beslag medisiner, så som karbamazepin og Depakote, også kan brukes til å behandle bipolar lidelse og kan være et effektivt alternativ behandling for litium. En pasient som tar litium kan snakke med sin lege om å ta disse eller andre medisiner i stedet for litium.

Litium og hypertensjon

Litium har lenge etablerte anvendelser i behandling av bipolare forstyrrelser. Men det har også potensial til å negativt påvirke ulike systemer i kroppen og bidrar til blodtrykksendringer.

Beskrivelse

Rx Liste beskriver litium som et alkalimetall. Alkalimetaller er svært reaktive og ikke vanligvis eksistere i sin frie form i naturen, men i stedet for å kombinere andre forbindelser.

Narkotika Forms

Reseptbelagte litium generelt eksisterer som litiumkarbonat, i henhold til 2010 Mosby sin Nursing Drug Guide. Over-the-counter former inkluderer slike litium salter som litium orotate og litium aspartat.

Vanlige kardiovaskulære effekter

2010 Mosby Veiledning Drug bemerker at litiumtoksisitet oftest fører til en kollaps av sirkulasjonssystemet. Hypotensjon (lavt blodtrykk), kombinert med pulsforstyrrelser, er en hyppigere giftig manifestasjon enn hypertensjon (høyt blodtrykk)

Atypiske kardiovaskulære effekter

Ifølge Haddad og Winchester Clinical Forvaltning av forgiftning og overdose lærebok, kan pasienter med litium terapi noen ganger oppleve hypertensjon. Denne effekten er imidlertid mild og reversibel.

Toksisitet nivåer

Leger vanligvis dele alvorlighetsgraden av litiumtoksisitet i tre klassetrinn: mild, moderat og alvorlig. Sammen med koma, kramper og hypertermi (høy kroppstemperatur), indikerer hypotensjon alvorlig forgiftning, sier Haddad og Winchester er "klinisk håndtering av forgiftning og overdose" lærebok.

Betraktninger

Rx Huskelisten en direkte sammenheng mellom alvorlighetsgraden av bivirkninger og nivåer av litium blod. Dette indikerer også Haddad og Winchester sin lærebok at selv behandlingsnivåer av litium kan ha toksiske effekter på følsomme individer, spesielt eldre.

Hva er forskjellen mellom litium aspartat & Lithium Carbonate?

Hva er forskjellen mellom litium aspartat & Lithium Carbonate?


Litium er et sporelement klassifisert i alkalimetall-gruppen. Når blandet med karbonsyre, er litiumkarbonat dannet. Litium aspartat oppstår når elementet er kombinert med orotinsyre.

Litiumkarbonat

Litiumkarbonat er et uorganisk karbonat som er lite løselig i vann. Litium molekyl blandes med et molekyl av karbonsyre. Pure litium kombinert med vann gir en rask eksoterm reaksjon som er farlig ved svelging.

Lithium Asparatate

Dr. Hans Nieper, en tysk kreft lege, var en av de første til å si at litium aspartat er ikke et rusmiddel. Han mente at aspartates var mineral transportører. Med andre ord, er aspartat i stand til å levere litium direkte til cellene, mens karbonsyre ikke har evnen til å gjøre det.

Dietary Supplement

Litium aspartat selges som et diett-supplement og har vist noen lovende i behandlingen av Alzhemer sykdom. Studier finansiert av Fisher Center for Alzheimers Research Foundation tyder på at litium aspartat kan hjelpe hjernen fornye og vedlikeholde hjerneceller. Det kan også ha fordeler når det brukes til å behandle hypothyrodism.

Psykiatriske medisiner

Litiumkarbonat brukes som en stemning stabilisator i behandlingen av bipolar lidelse og forebygging selvmord. Det krever en resept fra en lege og er klassifisert som et legemiddel. Bruken må følges nøye for å unngå leverskade.

Tilgjengelighet

Lithium asparate er tilgjengelig uten resept og betraktes ikke som et rusmiddel. Litiumkarbonat krever en resept.

Psykologiske effekter av foreskrevet Litium

Psykologiske effekter av foreskrevet Litium


Symptomene oppleves av personer som har bipolar lidelse kan være ødeleggende til det punktet hvor normal daglig fungering er sterkt svekket. Personer med diagnosen unipolar lidelse også er handikappet av de psykiske symptomene som følger den. Foreskrevet litium har vist seg å være en effektiv behandling for både bipolare og unipolare lidelser.

Identifikasjon

I USA, ble litium (eller litiumkarbonat) først godkjent for behandling av bipolar lidelse i 1970. Siden da har det vært brukt som et behandlingsalternativ for unipolar lidelse - også kjent som alvorlig depressiv lidelse - så vel som i behandling av bipolar lidelse. De legemiddeleffekter er utformet for å omstille nevrotransmitter-nivåer i hjernen ved å gjenopprette dem til normale nivåer sekresjon. Tryptofan og serotonin er senderne det mål. Når den først starter ut på litium, tar det vanligvis 1-3 uker før den fulle effekten av stoffet kan føles.

Funksjon

Symptomene på bipolar lidelse fremstå som dramatiske endringer i humøret som veksler mellom episoder av ekstrem oppstemthet og alvorlig depresjon. Unipolare lidelse symptomer involverer bare alvorlig depresjon med ingen endring i humøret. Virkningene av litium arbeid for å balansere humørendringer som forekommer ved bipolar lidelse. Personer med unipolar lidelse som ikke svare på tradisjonelle antidepressive medisiner kan se fordeler når litium er foreskrevet. I dette tilfelle kan medikamentets virkning på nevrotransmitter nivåer arbeide for å stabilisere symptomer på unipolar lidelse.

Depresjon behandling

Atferdsmønstre som følger depresjon stammer dels fra hvordan en person oppfatter hans livssituasjon. Hvordan en person oppfatter en situasjon påvirker hans emosjonelle reaksjoner, samt hans evne til å behandle innkommende informasjon. Og mens nevrotransmitter nivåer utgjør den fysiske del av denne prosessen, på hvilken måte innkommende informasjon behandles ytterligere forsterker disse fysiske symptomer. Den psykologiske effekten av foreskrevet litium ikke bare balansere nevrotransmitter nivåer, de påvirker hvordan informasjonen blir behandlet. Dette i sin tur arbeider for å forbedre en persons emosjonelle tilstand.

Bipolar lidelse behandling

Den psykologiske fordeler ved foreskrevne litium er spesielt effektive i behandling av maniske episoder som følger bipolar lidelse. Personer som opplever alvorlig mani, eller begge mani og depresjon episoder, se reduserte motor rastløshet symptomer samt en reduksjon i psykotiske symptomer. Psykotiske symptomer kan være hallusinasjoner, vrangforestillinger og følelser av storhet. Foreskrevet litium effekter på persepsjon og informasjonsbehandling arbeid for å stabilisere psykotiske symptomer gjennom de samme mekanismene i arbeid med unipolar lidelse. Det er ikke uvanlig for et antipsykotisk medisin for å foreskrives sammen med litium i tilfeller hvor psykotiske symptomer er alvorlige.

Betraktninger

Som den enkeltes kroppens kjemi er forskjellig, kan foreskrevet litiumbehandling krever fortsatt dosejusteringer før terapeutisk nivå er nådd. Før stoffets effekter kan bli følt, må den når et visst nivå i blodet. Ofte er det nivå som trengs farlig nær til nivåer som forårsaker blodforgiftning. Som et resultat, må personer som er foreskrevet litium har sine blodnivåer kontrollert på en rutinemessig basis for å unngå denne risiko. Langvarig bruk av litium kan også føre til nyreskader, samt nedsatt skjoldbruskkjertelen.

Bivirkninger av eksponering for litium ioner

Bivirkninger av eksponering for litium ioner


Lithium-ioner er brukt i behandling av manisk depresjon ved bipolar lidelse, de fleste ofte under merkenavn som Eskalith, Lithobid, Lithonate eller Lithotabs. Når den brukes som anvist av lege, litium forårsaker noen bivirkninger; Imidlertid, når det tas ved høyere konsentrasjoner, har det vært kjent for å ha uønskede effekter på nesten alle systemer i kroppen.

Nevrologiske bivirkninger

Den mest vanlige bivirkning av litium eksponering til nervesystemet er skjelvinger av hånden eller på andre deler av kroppen. Andre bivirkninger kan være svimmelhet, vertigo, bevisstløshet, koma, tanker sløves, søvnvansker, kramper, inkontinens, forverring av organisk hjernesyndrom, slapphet, muskelsvakhet, hodepine, og bevegelsesforstyrrelser som ataksi, dysartri, og hyperrefleksi.

Urin system bivirkninger

Litium er kjent for å påvirke nyrene; faktisk så mange som 50 prosent av pasienter som gjennomgår litium behandlinger lider nyre-relaterte bivirkninger som nefrogen diabetes insipidus, en form for diabetes som kjennetegnes av overdreven vannlating og ekstrem tørste på grunn av dehydrering.

Kardiovaskulære bivirkninger

Rapporterte bivirkninger i det kardiovaskulære systemet inkluderer hjertearytmi, hypotensjon, perifer sirkulatorisk kollaps, og endringer i EKG mønstre. En litium pasient ble rapportert å ha interstitiell myokarditt, en inflammatorisk sykdom i hjertemuskelen.

Gastrointestinale bivirkninger

Lithium eksponeringen har vært kjent for å forårsake kvalme, oppkast, magesmerter, diaré, anoreksi, og tørr munn.

Endokrine systemet bivirkninger

Lithium påvirker skjoldbruskkjertelen på forskjellige måter; den vanligste effekten er økt produksjon av thyotropin, noe som ofte resulterer i struma. Struma forekommer i så mange som fem prosent av litium pasienter.

Diverse bivirkninger

Andre bivirkninger fra litium eksponering omfatter hudlidelser som utslett, psoriasis, hårtap, sår, kviser, overfølsomhet, en redusert sædkvalitet, tap eller gevinst i vekt, metallisk smak i munnen, og feber.

Litium bivirkninger på Acne

Litium er et grunnstoff som har en rekke bruksområder innen medisin. Oftest er litium gitt i kapsel eller flytende form til å behandle maniske episoder oppleves av mennesker med bipolar lidelse, og selv om det tjener en meget nyttig fordel for slike individer, kan litium forårsake en rekke bivirkninger, inkludert akne flare-ups.

Funksjon av Lithium

Økte nivåer av natrium er en av de viktigste årsaker til maniske episoder hos pasienter, og litium motvirker disse effektene ved omsetning med natrium i kroppen. Denne prosessen påvirker også hormoner nivåer i kroppen.

Effekter av økt hormonnivåer

En økning i hormoner kan gi bivirkninger. En viktig bivirkning av økte hormonnivået er en økning i sebum produksjon.

Virkningene av økt sebum Levels

Sebum er en type olje som produseres av kroppen som brukes til å beskytte huden og finnes naturlig i mennesker. Overflødig talgproduksjon kan føre til problemer, men fordi det kan tette porene og hårsekkene, noe som fører til akne.

Funksjoner

Akne er forårsaket av litiumproduksjon skiller seg fra vanlige utbrudd som skavanken det danner vanligvis ikke har hudormer eller whiteheads.

Oppløsning

Pasienter som kreves for å ta litium kan rådføre seg med hudleger om akne utbrudd. En hudlege kan være i stand til å gi behandling som ikke vil påvirke eller samhandle med litium og vil gi lindring fra acne.

Litium bivirkninger på Thyroid

Litium har lenge vært gullstandarden blant behandlinger for bipolar lidelse, men litium er skadelig effekt på skjoldbrusk-funksjonen har vært en bekymring siden 1970-tallet. Bipolar lidelse kan kreve lang behandling med litium, og nøye overvåking av skjoldbruskkjertelen funksjon kan stabilisere og vedlikeholde aktuelle thyroid hormonnivået.

Mechanism of Dysfunction

Litium konsentreres i skjoldbruskkjertelen og hemmer jod opptak. Uten nok jod, er skjoldbruskkjertelen ikke klarer å tjene nok thyroid hormon, som bidrar til å kontrollere kroppens metabolisme og påvirker nesten alle systemene i kroppen.

Effect

Lithium konsentrasjon i skjoldbruskkjertelen forårsaker klinisk hypotyreose. Symptomer på hypotyreose er tretthet, depresjon, tørr hud, sprø negler, kulde intoleranse, forstoppelse, vektøkning og problemer med hukommelsen.

Behandling

Hypotyreose behandles med skjoldbruskkjertelen kosttilskudd, vanligvis med syntetisk skjoldkjertelhormon.

Betydning

En gjennomgang av Bocchetta og Loviselli indikerer at hundrevis av vitenskapelige studier har dokumentert litium er skadelig effekt på skjoldbruskkjertelen. Ifølge Johnston og Eagles, oppstår klinisk hypotyreose hos cirka 10,4 prosent av personer som behandles med litium.

Risikofaktorer

En studie av Johnston og Eagles fant at kvinnelige kjønn var den primære risikofaktor for litium-assosiert hypotyreose. Kvinner var med høyest risiko i løpet av de to første årene av litiumbehandling eller hvis de begynte litiumbehandling mellom 40 og 59 år.

Litium for behandling av bipolare lidelser

Litium for behandling av bipolare lidelser


Stoffet litium har eksistert i lang tid. Faktisk er det ofte det første valget når en lege foreskriver medisiner mot manisk depresjon, som også er kjent som bipolar lidelse.

Hva er Bi-polar lidelse?

Humøret kan heve hvor du er usedvanlig fornøyd, eller du kan synke inn i en intens depresjon som du kan finne er vanskelig å forholde seg til. Disse oppturer og nedturer er typisk for bipolar lidelse, og det påvirker energinivå, humør, følelser og ofte gjør det vanskelig for deg å fungere fra dag til dag.

Hva er Lithium?

Eskalith, eller litiumkarbonat, blir brukt for bipolar lidelse som det fremdeles viser seg nyttig for å kontrollere og forebygge maniske symptomer og manisk depressive episoder fra repeterte.

Bivirkninger av Lithium

Ifølge RxList, kan Lithium påvirke ditt hjerte, mage-tarmsystemet, huden, gi deg tåkesyn, tørr munn og kan føre til impotens. Det kan også påvirke visse tester som et elektrokardiogram eller EKG.

Legemiddelinteraksjoner

Hvis du for tiden tar medisiner for vann oppbevaring, ta vare fordi litium kan resultere i natrium tap. Kalsiumkanalblokkere kan også ha negativ reagere med litium, forårsaker kvalme, oppkast, diaré og rystelser. Litiumtoksisitet har også skjedd når du tar ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen eller naproxen.

Lithium Advarsel

Den RxList advarer deg for litiumtoksisitet som skjer når litiumnivåene er for høye. Rutinemessige blodprøver er viktig å opprettholde et trygt, terapeutisk nivå.

Litium og heteslag

Litium og heteslag


Litium og heteslag er ofte forbundet. Litium er ofte foreskrevet som den første linjen av behandling for bipolar lidelse for folk 12 og eldre, og pasienter som tar litium klager ofte av følelser av heteslag.

Litium

Ifølge National Institute of Mental Health (NIMH), er litium en stemning stabilisator godkjent av FDA i 1970. Litiumkarbonat er egentlig en salt og kan tas i kapsel, tablett eller flytende form.

Bipolar lidelse

Bipolar lidelse, også kjent som manisk-depressiv sykdom, er en psykiatrisk tilstand der en person har alvorlige skift mellom mani og depresjon. Ifølge NARSAD, Brain and Behavior Research Fund, påvirker bipolar lidelse mer enn 5,7 millioner amerikanere over 18 år. Litium er ofte foreskrevet for å behandle de maniske episoder av bipolar lidelse.

Litium bivirkninger

Ifølge NIMH, bivirkninger av litium inkluderer rastløshet, tørr munn, oppblåsthet eller fordøyelsesbesvær, tretthet, svimmelhet og akne. Regelmessige blodprøver er også gjort for å sjekke litium-nivå giftighet og nyre og skjoldbrusk funksjoner.

Heteslag og Lithium

Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, er heteslag en mildere form for varmerelatert sykdom til heteslag, forårsaket av overdreven vann og salt tap.

Sammen med de andre bivirkningene som er nevnt ovenfor, kan lithium føre til dehydrering, et symptom på heteslag. Litium i seg selv ikke føre til heteslag, men forverrer symptomene på det.

Forebygging

Sunn Place, en online mental helse samfunnet, skriver at det er viktig for pasienter å opprettholde et sunt normalt kosthold og "et tilstrekkelig væskeinntak (2500-3000 ml)", spesielt i løpet av stabiliseringsperioden når den først starter litium.

Litium for bipolar Treatment

Litium for bipolar Treatment


Fordi bipolar stemningslidelse er uhelbredelig må mennesker fått diagnosen bipolar lidelse fokusere på behandling sine symptomer og arbeider for å holde ødeleggende humørsvingninger i sjakk.

Den generelle handlingsplan for bipolar lidelse er å kombinere medisiner med psykoterapi og endringer i livsstil. Vanligvis er disse få til positive resultater. En medisin som er vanlig brukt i behandlingen av bipolar lidelse er litium.

Historie

Ifølge PsychEducation.org ble grunnstoff litium oppdaget i 1817. I løpet av midten av 1800-tallet, ble det funnet at en litiumkarbonat løsning kan oppløse urat steiner. Det var også i denne perioden at forskere ble spekulerer at mange sykdommer, inkludert mani og depresjon, ble relatert til «urat ubalanser."

I de senere på 1800-tallet, ble litium brukes til å behandle både mani og depresjon, men farene ved litium overdose ble også klart, bremse utviklingen av litium bruk.

I 1940, begynte australske psykiater John Cade ved hjelp av litium til behandling av pasienter med mani, men det tok mange år før bruk av litium for behandling av bipolar lidelse fanget på. I 1970, US Food and Drug Administration godkjent litium for behandling av mani. I dag litium er vanligvis brukes i behandling av bipolar lidelse som en stemning stabilisator.

Hvordan Lithium Works

Mens den eksakte natur av hvordan litium fungerer er uklart, forskning utført ved Cardiff University i Storbritannia viser at litium påvirker et molekyl som er avgjørende i å kontrollere signalene som hjernecellene sender. Dette molekylet, PIP3, gjør en enkel sukker kalt inositol. Litium undertrykker produksjonen av inositol ved å hemme inositol monophosphatase enzym, kalt IMPase. Den forskning viser også at høyere nivåer av IMPA2, et gen for en variant av IMPase, er knyttet til bipolar lidelse og at litium kan motvirke variant genet.

Effekter av Lithium

Blant bipolare medisiner, er lithium en av de beste undersøkte og mest brukte. Det har vist seg å redusere alvorlighetsgraden av mani, og for å bidra til å kontrollere depresjon. Med litium, mange pasienter også oppmerksom bedre impulskontroll og en nedgang i sinne og sinte reaksjoner. Litium kan også bidra til å kontrollere selvmordstanker hos personer med bipolar stemningslidelse.

Bivirkninger av Lithium

Ifølge MedicineNet.com, hvis du bruker litium for bipolar behandling, bør du være oppmerksom på mulige bivirkninger som kan inkludere vektøkning, tørr munn, hånd tremor, økt tørste, økt vannlating, redusert libido, kvalme og oppkast, tap av appetitt , struma, synsproblemer, muskelsvakhet, forvirring, kramper, ustø gange, utydelig tale og koma.

Noen bivirkninger er bare plagsom, men bør diskuteres med legen din. Andre, for eksempel forvirring, struma, kramper, svakhet, sløret tale og ustø gange, bør tas opp umiddelbart.

Alternativer til Lithium

Litium er ikke det eneste valget for stemningsstabiliserende bipolare medisiner. Hvis litium fører for mange bivirkninger eller ikke fungerer bra for deg, kan legen din hjelpe deg å endre til en annen stemning stabilisator, for eksempel en valproat medisiner, for å stabilisere stemninger.

Litium bivirkninger

Litium er et vanlig foreskrevet generisk medisiner som anvendes for å redusere alvorlighetsgraden av maniske episoder hos individer som lider av bipolar lidelse. De mest populære merke versjoner av litium er Eskalith og Lithobid. Litium er godt kjent for å produsere flere ubehagelige bivirkninger som gjør mange pasienter ikke ønsker å ta det. Noen individer kan også oppleve en allergisk reaksjon på litium.

Emosjonell Detachment

En av bivirkningene av litium er en følelse av emosjonell løsrivelse fra andre mennesker og omverdenen. Noen beskriver følelsen som å føle "slow".

Munntørrhet

Mange enkeltpersoner som tar litium erfaring uslokkelig tørr munn som en vedvarende bivirkning.

Kvalme

Kvalme, disinterest i mat, er vekttap og mage kramper ofte oppleves blant dem som tar litium.

Håravfall

Litiumbehandling kan forårsake hår, særlig hår på hodet, for å bli tørre og sprø. Noen individer opplever betydelig hårtap også.

Skjelvinger og koordinering

Hånd-øye-koordinasjon kan bli kompromittert på noen individer som er under litium behandling. Håndskjelvinger er også mulig.

Er Pumpkin Seed Oil trygt å ta?

Det finnes ingen offisielle kontraindikasjoner forbundet med gresskar frø olje, selv om Internett Drug Index antyder mulig interaksjon med litium.

Funksjoner

Gresskar frø olje er hentet fra stekt, avskallede frø av Steiermark olje gresskar (curcubita pepo). Avhengig av viskositet, Fargen varierer fra lys grønn til mørk rød.

Bruksområder

En næringsrik kulinarisk komponent, inneholder en spiseskje 55 kalorier, 5,7 gram sunt fett, og 40 mg natrium. Varme ødelegger essensielle fettsyrer, så lagre oljen borte fra lys, i ugjennomsiktig flasker. Kosttilskudd i kapselform er også tilgjengelig.

Fordeler

Gresskar frø olje gir fettsyrer, som opprettholder kolesterolnivået og fremme sunn hud. Den inneholder også aminosyrer, store mengder av karotenoider (vitamin A), mineraler og vitamin E.

Behandlinger

En 2003 Cairo University studie konkluderte med at gresskar frø olje redusert symptomer hos rotter med indusert artritt. Siden studier om prostata og nyre helse har kombinert gresskarfrøolje med andre rettsmidler, dens effektivitet i forhold til de behandlingene kan ikke endelig bestemt.

Betraktninger

Gresskar frø olje var en populær folkemedisin blant indianere og tyskere, som vanligvis brukes den til å behandle tarmparasitter og urin sykdommer.

Lithium & Parkinsons sykdom

Lithium & Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom (PD) er en progressiv, neurodegenerativ forstyrrelse karakterisert ved lem stivhet, mangel på balanse, nedsatt bevegelighet, og rystelser. Nedskrivningen og død av dopamin cellene resulterer i utviklingen av PD som svekker motor, tale og nevrologiske funksjoner. Studier har demonstrert den potensielle gunstige virkninger av litium behandling for Parkinsons sykdom.

Nøkkel Proteiner

Bcl-2 er et protein som virker til å beskytte hjerneceller mot skader. Høye nivåer av proteinet glykogensyntasekinase 3b (GSK-3b) påvirke hjerneceller, og bidra til deres forringelse.

Fordeler med litiumbehandling

Studier har vist at litium er fordelaktig for beskyttelse av hjerneceller mot for tidlig død. Litium er vist å øke konsentrasjonen av Bcl-2 og redusere nivåene av GSK-3b.

Litiumtoksisitet

Toksisitet oppstår når litiumnivåene i kroppen blir for høy. Personer med litiumtoksisitet kan oppleve symptomer som inkluderer oppkast, diaré og muskelsvakhet.

Drug Interaction

Medisiner, inkludert ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), diuretika, og selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) kan ha negativ samhandle med litium.

Bivirkninger

Vanlige bivirkninger forbundet med langvarig litium bruk inkluderer økt tørste, enten økt eller redusert vannlating, oppblåsthet og mild kvalme. Alvorlige bivirkninger inkluderer sløret tale, nedsatt syn og skjelvinger og kan være en indikasjon på litiumtoksisitet.

Tegretol Fordeler

Tegretol Fordeler


Tegretol (karbamazepin) er en krampestillende medikament som benyttes til behandling av epilepsi, nervesmerter, og forstyrrelser i forbindelse med dem, så vel som ofte blir brukt til å behandle bipolar lidelse. Mens den eksakte natur av hvordan det fungerer Tegretol å behandle bipolar lidelse er ukjent, det påvirker tinninglappen område av hjernen. Som med alle medisiner, kan pasienten oppleve kjente bivirkninger når du tar Tegretol. Men sammenlignet med andre medisiner i denne klassen, er det noen fordeler med å ta Tegretol å behandle din medisinske tilstand.

Ungdom

Tegretol er uvanlig i at det er godkjent for bruk av barn og tenåringer. Dette gjelder uansett om det er for behandling av bipolar lidelse eller for epilepsi. I tillegg, som Tegretol kommer i en flytende form, så vel som kapsel og pilleform, er det lettere for barn å konsumere. Dette er unikt og en fordel av å ta Tegretol. Akkurat som for voksne som tar denne medisinen, vil barn og tenåringer være gjenstand for regelmessige blodprøver for å overvåke nivåene av medisiner i blodet.

Vanskelige saker

Rapid sykling bipolar lidelse og blandet tilstand bipolar lidelse er de mest vanskelige former av sykdommen til å behandle. Dette skjer når folk raskt endre fra mani til depresjon flere ganger per dag eller per uke. Blandet tilstand oppstår når noen opplever mani, og depresjon samtidig. Tegretol er ofte foreskrevet av leger til å behandle disse forholdene som det har en høyere rate av suksess i forhold til andre medisiner som brukes til å behandle bipolar lidelse, slik som litium og Depakote.

Vekt

Tegretol har en fordel som er ganske ønskelig. Medikamenter i denne klasse kan føre til vektøkning, avhengig av den enkelte. Imidlertid er Tegretol et vektnøytralt medisinering. Det ikke medfører en appetitt økning heller ikke endre det metabolisme. Selvfølgelig, hvis du forbruke mer kalorier enn kroppen din er i stand til å brenne av, du kan fortsatt få vekt på denne medisinen, akkurat som du ville gjort hvis ikke på denne medisinen.

Typer og årsaker til Hånd Tremors

Typer og årsaker til Hånd Tremors


En tremor er en ufrivillig risting bevegelse. Tremors kan påvirke flere deler av kroppen, inkludert hodet og stemmen, men er mest merkbar i hendene. Alle opplever en viss grad av hånd tremor og de fleste ikke legger merke til fordi bevegelsen er så liten. Normale skjelvinger kan bli mer merkbar under visse vilkår - stress, tretthet, eller over forbruk av koffein eller sigaretter, for eksempel. Hvis rystelser øke eller varer mer enn noen uker, kan det være en annen underliggende årsak. Noen rystelser er en normal funksjon av aldring. Andre kan være et resultat av sykdom, skade eller effekten av visse legemidler og medisiner.

Tre hovedtyper av Tremor

Det er tre hovedtyper av tremor: statisk, kinetisk og postural. Statiske skjelvinger oppstår når hendene er i ro og kan forsvinne med bevegelse og aktivitet. Kinetic rystelser oppstå under bevegelse, for eksempel når du prøver å gjøre fine håndbevegelser som threading en nål, men kan forsvinne når hendene er i ro. Forankrings rystelser oppstår når holde hendene i en fast posisjon, slik som holder en kopp kaffe.

Tremor-forårsaker sykdommer

Parkinsons sykdom skader motorsenteret i hjernen, forårsaker skjelvinger i hender og andre deler av kroppen sammen med muskelstivhet, unormal gange og langsomme bevegelser. Multippel sklerose kan også forårsake skjelvinger som kan en tilstand som kalles dystoni. En overaktiv skjoldbruskkjertelen kan også forårsake postural rystelser. Sykdommer som diabetes kan føre til perifere nevropatier --- nerveskade til ekstremiteter --- som også kan forårsake hånd rystelser.

Tremor-og forårsake skader

En fysisk skade på motoren sentrum av hjernen eller slag kan bidra til hånd rystelser. Hjernesvulster kan trykke mot motorsenteret og forårsake rystelser. Skader på nervene i armen eller skulderen kan også opprette muskelsvakhet og forårsake hånd rystelser.

Tremor-forårsaker narkotika og medisiner

Visse reseptbelagte legemidler som steroider, amfetamin og psykiatriske medikamenter som litium kan forårsake hånd rystelser. Overdreven alkoholbruk og alkoholabstinens kan også føre hendene til å riste. Tilbaketrekking fra narkotika kan gjøre det samme. Kvikksølvforgiftning kan skade nerver i hjernen eller i det perifere nervesystemet og bidrar til hånd rystelser.

Hvordan behandle en irritert Voice Box

Hvordan behandle en irritert Voice Box


En irritert stemme boksen er et symptom på laryngitt, en medisinsk tilstand der stemmen boksen eller strupehode, blir infisert eller irritert fra overforbruk. Det er en vanlig tilstand som kan være akutt (kortvarig) eller kronisk (langsiktig). Oftere enn ikke, er en akutt tilfelle av laryngitt utløst høflighet av en enkel virusinfeksjon eller anstrengte stemmebånd. Uansett, for å behandle en irritert stemme boksen, må du starte ved å hvile stemmen din.

Hvordan behandle en irritert Voice Box

Hvil stemmen din boks ved å ikke synge, røyke eller hvisker. Også unngå å snakke for mye. Fortsett å hvile stemmen din selv som symptomene begynner å bedre seg. Avstå fra å vende tilbake til normale tale aktiviteter før tilstanden er helt forsvunnet.

Hold halsen og kroppen hydrert ved å drikke mye vann. Unngå drikker som inneholder alkohol, koffein eller sukker, som de kan irritere din stemme boksen videre.

Unngå mat som kan gjøre din irritert stemme boks verre. Disse inkluderer fet mat, syrlig mat, krydret mat, sjokolade, peppermynte, sitrus, ananas og salat dressing.

Vurder å bruke en luftfukter på soverommet om natten for å holde stemmen boksen tilstrekkelig fuktig mens du sover.

avstå fra å bruke slimhinneavsvellende midler som Mucinex, Suphedrine og Sudafed hvis du er forkjølet, da disse medikamentene kan videre tørke ut og irritere stemmen din boks.

Prøv en folkemedisin som en teskje av eple cider eddik i et halvt glass vann; eller bland 1/4 teskje av Cayenne pepper og litt sitronsaft i en kopp kokt vann; eller ta en kopp eukalyptus te.

Hell kokende vann i en bolle og deretter sveve over den med et håndkle over hodet. Alternativ puste i dampen gjennom nese og munn. Det vil løsne slim fra stemmen din boks.

Alternativ til Imitrex for hodepine

Imitrex er et reseptbelagt legemiddel som brukes til å behandle migrene og cluster hodepine. Den er tilgjengelig for hjemmebruk som en pille eller som en nesespray. Som en injeksjon, er dette stoffet gis av helsepersonell eller det kan leveres som en autoinjection enhet for å la pasienten selv administrere medikament. Imitrex er vanligvis ikke foreskrevet til personer med hjerte-forhold eller ukontrollert hypertensjon som det kan forverre slike tilstander som fører til alvorlige bivirkninger. Imitrex kan forårsake nummenhet og kribling, svimmelhet, hjertebank, muskelsmerter og gastrointestinale symptomer som smerter og diaré.

Hurtigvirkende Alternatives

Hurtigvirkende alternativer produserer vanligvis merkbar lettelse i 15 - 30 minutter etter administrasjon. Triptaner er klassen av stoffer som Imitrex tilhører. Zomig i et annet triptan narkotika og administreres som en nesespray. Det er vanligvis reservert for bruk av folk som ikke tåler Imitrex. Oktreotid er en injectible behandling for cluster hodepine. Det er en syntetisk form av et hormon som finnes i den menneskelige hjerne, somatostatin, og er et sikkert alternativ til Imitrex for pasienter med kardiovaskulære tilstander. Administrasjon av ekstra oksygen med en hastighet på 7 til 10 liter per minutt kan bidra til å lindre hodepine i så snart som 15 minutter. Oksygen krever en resept og kan fås fra en holdbar medisinsk forsyning selskap. Bærbare oksygenbeholdere kan bestilles for de som har hyppig hodepine og kan kreve behandling hjemmefra.

Andre Akutt Alternatives

Narkotiske smertestillende medikamenter kan være foreskrevet for alvorlige, ofte tilbakevendende tilfeller. Kodein er et slikt narkotisk. Narkotiske smertestillende medikamenter er ikke ansett hurtigvirkende som de tar lengre tid å bli absorbert enn hurtigvirkende alternativer. Disse brukes med forsiktighet, da det er risiko for avhengighet. Lidokain nesedråper kan bli brukt til å ha en bedøvende effekt og gi hodepine relief. Migranal, eller DHE, kan gis som en nesespray, skudd eller intravenøs infusjon. Nesesprayen kan være tregere i å lindre hodepine enn intravenøs infusjon. Dette alternativ til Imitrex kan gi kvalme og / eller svimmelhet. For hodepine som ikke er så alvorlig som cluster hodepine, noen over disk preparater, for eksempel Excedrin migrene, kan gi lindring.

Long-Term Alternatives

Frekvensen av noen former for hodepine, spesielt cluster hodepine, kan styres ved langtids medisiner. Verapamil er vanlig foreskrevet som et medikament for å kontrollere høyt blodtrykk. Den brukes til å behandle cluster hodepine for varigheten av klyngen. Det tas daglig, og bidrar til å minske alvorligheten og hyppigheten av hodepine. Litium er foreskrevet som et forebyggende behandling for cluster hodepine. Det tas daglig, og dosen er overvåkes nøye for å forhindre litium toksisitet. Lang tids bruk av litium kan føre til utvikling av skjelvinger, tørr munn og hyppig vannlating.

Ikke-medisinske alternativer

For lider av cluster hodepine, kan livsstilsendringer i klyngen episode bidra til å redusere hyppighet og varighet av hodepine. Unngå alkoholholdige drikkevarer, nikotin og røkt og behandlet kjøtt, som inneholder nitritt, er endringer som bidrar til å hindre utbruddet av en klynge hodepine. Ikke-medisinske alternativer til Imitrex inkluderer accupuncture, accupressure og kiropraktisk behandling. En lege bør konsulteres før du bruker et ikke-medisinsk alternativ terapi som det kan være andre faktorer som ville føre til slike behandlinger for å være mer skadelig enn godt. For eksempel, hvis det er nakke og rygg problemer som bidrar til hodepine, kan kiropraktisk manipulasjon forårsake mer skade, forverring intensiteten av hodepine.

Hvordan ta Hydroklortiazid for kalsium absorpsjon

Opprinnelig ment som et vanndrivende, er hydroklortiazid også indisert for å øke hastigheten som kroppen absorberer kalsium. Det virker ved samtidig redusere mengden av vann som beholdes av nyrene og øke mengden av kalsium som absorberes av nyrene. Her er hva du trenger å vite om å ta hydroklortiazid for kalsium absorpsjon.

Hvordan ta Hydroklortiazid for kalsium absorpsjon

Snakk med legen din

•  Fortell legen din dersom du er allergisk mot sulfa medisiner eller andre medikamenter.

Fortell legen din om eventuelle medisiner som du allerede tar, spesielt høyt blodtrykk medisiner, anti-inflammatoriske medisiner, litium, diabetes medisiner, kortikosteroider, eller vitaminer.

Snakk med legen din om din medisinske historie. Sørg for å nevne noen historie av diabetes, gikt, eller nyre, lever, skjoldbruskkjertel, eller parathyroid sykdom.

Fortell legen din dersom du er en postmenopausal kvinne. En 1984 studie i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism fant at hydroklortiazid er ikke effektiv for å fremme kalsium absorpsjon for postmenopausale kvinner.

Tar Hydroklortiazid for kalsium absorpsjon

Konsumere den anbefalte doseringen av hydroklortiazid i henhold til opplysninger gitt av legen din.

Oppbevar medisin i beholderen at det kom inn. Oppbevar den i romtemperatur og vekk fra varme og fuktighet. Ikke holde hydroklortiazid på badet.

Monitor for vanlige bivirkninger til hydrocholorthiazide. Vanlige bivirkninger omfatter muskelsvakhet, svimmelhet, kramper, tørste, magesmerter, kvalme, oppkast, diaré, tap av matlyst, hodepine, og håravfall. Slutt å ta legemidlet og ringe legen din dersom noen av disse symptomene er vedvarende eller alvorlig.

Monitor for alvorlige bivirkninger forbundet med hydroklortiazid. Slutt å ta legemidlet og ringe legen din umiddelbart hvis du opplever sår hals med feber, uvanlige blødninger eller blåmerker, alvorlige hudutslett med peeling hud, eller problemer med å puste eller svelge. Disse symptomene kan være tegn på et alvorlig helseproblem.

Hint

  • Hvis du også ta kolestipol eller kolestyramin, sørg for å ta disse stoffene i minst én time etter inntak av hydroklortiazid.

Hva er årsakene til høyt kaliumnivå?

Hva er årsakene til høyt kaliumnivå?

Oversikt

The Problem of Hyperkalemi

Kalium er et metallisk grunnstoff som er avgjørende for riktig drift av levende celler. Dessuten hjelper til å regulere muskelvev, er kalium involvert i fordøyelsen. Det er også involvert i stoffskiftet og opprettholde balansen mellom kjemiske og elektriske prosesser i kroppen (Homeostase). Men å ha for mye kalium i blodet, en tilstand som kalles hyperkalemi, er en bekymring som må adressering. Høyt kaliumnivå kan føre til muskelkramper, kvalme, hyppig vannlating, diaré, dehydrering, irritabilitet, forvirring, lammelser og andre smertefulle symptomer.

Nyreskader og diabetes

Fordi nyrene er ansvarlig for å fjerne overflødig kalium, er hyperkalemi hovedsakelig på grunn av nyreproblemer hvor nyrene ikke er i stand til å gjøre sin jobb med å utskille kalium. Lidelser som lupus nefritt, transplantasjon avvisning og kronisk nyresvikt kan skade nyrene, forårsaker høye nivåer av kalium. Når dialysebehandlinger er forkortet eller utelatt, kan kaliumnivå bygge opp til usikre nivåer, som fører til hjerteproblemer og til og med død. Fordi diabetikere har svekket nyre kapasitet, kan type 1 diabetes gjør dem utsatt for høye nivåer av kalium. Når dette problemet er forsterket med en mangel på insulin, kan både flytende og kalium komme inn i blodet, noe som fører høy kalium.

Adrenal Dysfunction

Adrenal dysfunksjon er en annen grunn for høy kalium. Ligger ved siden av nyrene, binyrene utsondre aldosteron, et hormon som forårsaker nyrene til å skille ut kalium i urinen. Derfor kan eventuelle feil binyrene føre til et problem i høy kalium. Addisons sykdom er en vanlig lidelse som forårsaker adrenal dysfunksjon.

Trauma

Trauma alene er ikke nok til å forårsake et problem med høyt kalium. Men når traumer er kombinert med en annen medisinsk problem, kan det føre til overskytende kalium. Trauma til vev kan resultere i celler frigjør kalium. Operasjoner, brannsår, gastrointestinal blødning, svulster, Comas, skader og hemolytiske tilstander der blodcellene briste er noen eksempler på traumer som kan føre til høye nivåer av kalium. Når røde blodceller dør, de slipper kalium i blodet. Normalt er overdreven kalium slippes ut gjennom nyrene. Men når nyrene ikke er i stand til å fungere ordentlig, kan det føre til et overskudd av kalium i blodet.

Rusmisbruk

Misbruker alkohol og narkotika kan føre til muskelfibrene til å bryte ned, noe som resulterer i kalium blir utgitt i blodet, forårsaker en tilstand som kalles rabdomyolyse. Denne tilstand innebærer nedbrytning av skjelettmuskelvevet, noe som fører til skadede muskelceller bryte ned i blodet. I noen tilfeller kan nyrer skades, selv resulterer i nyresvikt.

Medisiner

Ulike medisiner kan øke kalium i blodet. ACE-hemmer blod medisiner er et godt eksempel. Andre medisiner som forårsaker for mye kalium kan omfatte ikke-steroide anti-inflammatoriske, litium, blodfortynnende medisiner og kalsiumblokkere.