Digidexo.com

Mørbanket Kidney Treatment

Mørbanket nyrer (noen ganger referert til nedsatt traumer) typisk resultere fra sløve krefter påført fra bil ulykker, kontakt-sport skader eller faller. Behandling av nyre traumer avhenger av alvorlighetsgraden av skaden, og kvestet nyrer vil mest sannsynlig leges på egen hånd uten medisinsk behandling. The Merck Manual indikerer at selv pasienter med svært alvorlige nyreskader vil komme hvis pasienten får en korrekt diagnose etterfulgt av riktig behandling til rett tid.

Symptomer

Leger generelt anser et blåmerke i nyren som en mild skade sammenlignet med mer alvorlige nyreskader som flenger eller revet vedlegg. Primære symptomer på nyreskade inkluderer magesmerter og blod i urinen. Ifølge Merck Manual, de fleste tilfeller av blod i urin innebære noen form for nyreskade. Hvis bare spormengder av blod vises i urinen, mest sannsynlig har pasienten en mindre knuse, og skaden typisk vil gro på egen hånd uten behandling. Større mengder blod og akutt øvre magesmerter vanligvis indikerer en mer alvorlig skade. Hematomer vanligvis ikke føre til mer alvorlige komplikasjoner, siden nyrene har evnen til å gro på egen hånd og skaden vil ikke kreve kirurgisk inntrenging som kan føre til infeksjoner.

Behandling

En 2009 studie av Universidad del Valle i Cali, Colombia, med tittelen "Klinisk Forvaltning av nyre Skader på Hospital Universitario Del Valle" utforsket hvilke typer behandlinger som pasienter diagnostisert med nedsatt traumer mottatt. Av de 106 evaluerte pasientene, legene brukt konservativ behandling til de fleste av tilfellene anses mindre alvorlighetsgrad, som inkluderer blåmerker. (Konservativ behandling innebærer behandling som tillater nyrene å helbrede på egen hånd, for eksempel kontrollere inntaket av væske og sengeleie.) Kun svært alvorlige nyreskader som flenger og revet vedlegg måtte opereres, og studien fant at operasjonen i seg selv kom med ytterligere risiko og komplikasjoner.

Langtidseffekter

En studie ved Kairo Universitet Pediatric Hospital i Egypt med tittelen "Management of Major Blunt Pediatric Nedsatt Trauma" utforsket de langsiktige virkningene av administrerende nyreskader hos barn som strekker seg fra spedbarn til 14-åringer. For den gruppen som vedvarende mindre alvorlige skader (inkludert nyre blåmerker som resultat av fall og bilulykker), forskerne anses utfallet "excellent". Kun pasienter som hadde alvorlige skader utover blåmerker eller som hadde pre-eksisterende nyresykdommer måtte opereres og fikk alvorlige komplikasjoner, som fører forskerne til å konkludere med at i de fleste tilfeller av mindre nyreskader som blåmerker, vil nyrene gjenopprette fullt på lang sikt med nonoperative ledelse.