Digidexo.com

Candida Fekale Symptomer

Candida Fekale Symptomer


Mange mennesker lider av sopp og gjærinfeksjoner (candida), som strekker seg fra overfladiske trost infeksjoner i munnen og genito-urin områder, til systemiske gjær infeksjoner som kan påvirke hele kroppen. Candidainfeksjon er forårsaket av en overproliferation av Candida gjærsopper, spesielt Candida albicans. Selv om symptomene kan manifestere seg i nesten alle områder av kroppen, stammer systemisk Candida infeksjon i tarmen og er påvist i avføringsprøver.

Candida albicans

Candida albicans er en sopp mikrobe finnes vanligvis i mage-tarmkanalen. Fekale prøver ble testet for gjær har funnet at så mye som 90 prosent av befolkningen har Candida gjærsopper i tarmen. I en sunn person bør dette forårsake ingen symptomer i det hele tatt, så lenge fordøyelses flora forblir balansert. Men for de med nedsatt immunforsvar - spesielt eldre eller de i utviklingsland - kan det føre til alvorlige helseproblemer. Selv i en ellers frisk person, kan en mangel på gunstige bakterier i tarmen (som kan være forårsaket av en antibiotikakur) tillate Candida albicans å over-sprer og føre til dårlig helse.

Candida Symptomer

Systemisk candidiasis utspring i tynntarmen, og vanligvis den produserer en rekke ubehagelige symptomer lokale til fordøyelsessystemet. Vanlige symptomer er matoverfølsomhet eller irritabel tarm syndrom, slik at eventuelle inntak av mat forårsaker smerter og oppblåsthet. Det også ofte fører til uforklarlig diaré.
Andre rapporterte symptomer på systemisk candida uforklarlig tretthet, mangel på energi og depresjon. Utover det, kan lider klager over en rekke fysiske lidelser, alt fra vedvarende utslett og kronisk bihulebetennelse til smertefull infeksjon og utflod rundt neglene.

Fekal Symptomer

Selv Candida gjærsopper er uunngåelig stede i avføringsprøver av berørte personer, de er faktisk ikke synlig i avføringen, og de vises ikke som en hvit utflod som ligner på oral eller vaginal trost. Candida fekal symptomene ikke presentere et konsistent bilde, og de vanligvis til stede som en tilsynelatende generiske sykdomsfølelse, dvs. diaré.

Candida infeksjon har også vært knyttet til alvorlig tarmlidelse Crohns sykdom. Crohns lider kan finne blod i avføringen, men dette i seg selv er ikke et symptom på Candida infeksjon.

Candida-Induced Diaré

Kronisk diaré i seg selv kan presentere en alvorlig helserisiko for immunundertrykt, eldre eller barn. En studie i The Lancet i 1976 fant at candida spredning i mage-tarmkanalen resulterte i kronisk diaré i form av vannaktig avføring kombinert med magekramper. En annen Lancet studien fra 1991, fant Candida å være en viktig årsak til diaré hos eldre. Candida-indusert diaré er også funnet å være en alvorlig helserisiko i utviklingsland der hiv og aids er utbredt.

Diagnose og behandling

Når diagnosen, kan candidiasis behandles effektivt med antimykotiske midler (for eksempel Nystatin). Imidlertid kan det være vanskelig å sikre en diagnose for systemisk candidiasis, siden symptomene er ofte tilskrives vagt til irritabel tarm syndrom og forblir ubehandlet.

En candida infeksjon vil dukke opp i en avføringsprøve under laboratorieforhold; det er ikke synlig for det blotte øye. Synlige hvite partikler eller blod i avføringen er ikke knyttet til Candida infeksjon, og bør sendes til laboratorietester.