Digidexo.com

Leddgikt Food Diet

En leddgikt mat diett sentre rundt matvarer kjent for sin effekt på betennelse, et helseproblem som medfører leddgikt lidende.

The Arthritis Foundation anbefaler å følge en lav-protein, høy-karbohydrat diett. Det er viktig å vite hva slags mat å spise og hvilke matvarer du trenger for å unngå å effektivt kontrollere leddgikt. I tillegg er det urter, te og krydder du kan bruke i din leddgikt mat diett.

Foods å spise

Spis et utvalg av sunn mat, ifølge University of Washington Ortopedi. Sunn mat inkluderer frukt og grønnsaker som er høy i fytokjemikalier, fiber og antioksidanter. Spis et utvalg av plantesteroler som soya matvarer (soyamelk, tofu, tempeh og soyabønner). The Arthritis Foundation anbefaler å spise belgfrukter som svarte bønner, nyre bønner og linser. Plantebaserte matvarer er fordelaktig, da de kan redusere aktiviteten av COX-2-enzymet er kjent for å forårsake leddbetennelse.

Få din protein fra lav fettproteinkilder som fjørfe (uten skinn), tunfisk, kaldt vann fisk og bønner. Spesielt gunstig for anti-betennelse er matvarer som inneholder omega 3 fettsyrer som linfrø, valnøtter og laks.

Fiber rik mat spiser. Fiber er en naturlig appetitt suppressant og kan hjelpe deg å opprettholde eller gå ned i vekt samtidig som du får de næringsstoffene kroppen din trenger. I tillegg til frukt og grønnsaker, fiber rik mat inkluderer hele korn som havre, bygg, brun ris og hele hvete.

Foods å unngå eller begrense

Unngå å spise matvarer som inneholder omega 6 fettsyrer, en ingrediens kjent for å forårsake betennelse. De fleste snack mat, stekt mat, bearbeidet mat, eggeplommer, oppslag og margariner inneholder dette, ifølge University of Washington Ortopedi. Omega 6 fettsyrer er også funnet i soyabønner, safflower, solsikke, mais og bomullsfrø olje. Omfatter ikke eventuelle flerumettet eller delvis hydrogenert oljer i leddgikt mat diett.

Unngå for mye fett, sukker og kolesterol i leddgikt mat diett. Eliminere, eller begrensende, disse matvarene er en effektiv måte å konsumere færre kalorier. Både Universitetet i Washington Ortopedi og leddgikt Foundation anbefaler å unngå for mye natrium i hva du spiser. Drikke alkohol i moderate mengder eller unngå det.

Unngå, eller begrense, animalske produkter. Ifølge velvære fremme lege og smertebehandling spesialist Dr. Andrew Weil, dette inkluderer rødt kjøtt og hele fete meieriprodukter. Han anbefaler også å begrense eller eliminere, kaffeprodukter. Sjokolade, i moderate mengder, er akseptabelt.

Urter, krydder og te

Bruk urter og krydder som en del av leddgikt mat diett. Ifølge Dr. Weil, er urter som ingefær, basilikum, rosmarin, kanel, karri og gurkemeie anbefales som en del av en arthritis mat diett.

Drikke te. Grønne, hvite og oolong te har sterke anti-inflammatorisk egenskaper.