Digidexo.com

Hva du skal se etter i grønn te ekstrakt

Hva du skal se etter i grønn te ekstrakt


Med opprinnelse i Kina, te-planten, vitenskapelig kjent som Camellia sinensis, har vært brukt i tusenvis av år for sin stimulerende og helbredende effekter. Oolong og svart te er laget av den samme planten som grønn te, forskjellen består i oksidasjonsprosessen, som er komplett i tilfelle av svart te, delvis for oolong te og stoppet av dampende fersk snitt blader for å gjøre grønn te. Dette annen behandling gjør grønn te antioksidant faktor seks ganger større enn for svart te.

Skjemaer

Grønn te kan bli funnet på markedet i form av kapsler, pulver og flytende ekstrakter eller te-poser for infusjon.

Forbindelser

Den viktigste komponenten i grønn te er polyfenoler, som er ansvarlig for sine anti-oksiderende egenskaper, så vel som for den litt bitre smaken. Grønn te inneholder også alkaloider som koffein (også kalt theine eller Teine), teobromin og teofyllin, som bidrar til sin energigivende effekt. Over 300 flyktige forbindelser gi te sin spesielle aroma.

Dosering

En typisk daglig dose for å se etter i en grønn te ekstrakt er 240-320 mg av polyfenoler, mengden inneholdt to til tre kopper te, i henhold til University of Maryland Medical Center.

Helseeffekter

Den helbredende effekten av grønn te har blitt observert primært innen kreftforebygging og hjertesykdom, ifølge PDR for Herbal Medicines (Legens Desk Reference for Herbal Medicines), 2004. Kliniske studier har gitt bevis for sin effektivitet ved forebyggelse og behandling av cancer, selv som påvirker bukspyttkjertelen, tykktarm, tynntarm, mage, bryst og lungene, i henhold til UCLA Jonsson Comprehensive Cancer Center.

Grønn te har også vist seg å redusere kolesterol, inhibere utvikling av aterosklerose og følgelig redusere risikoen for koronar hjertesykdom. Dets anti-inflammatorisk, anti-oksidanter, har leverbeskyttende, anti-virale og anti-bakterielle egenskaper blitt vist å være effektiv i behandlingen av inflammatoriske sykdommer, diaré, leversykdom, gikt, diabetes og fedme, dental plakk og bærer.

Bruksområder

Grønn te ekstrakt brukes av flere alternative terapimetoder. I kinesisk medisin, er det anses å behandle migrene, kvalme, diaré og andre fordøyelsesproblemer. Homeopati anbefaler en homøopatisk fortynning for sirkulasjons forhold, hodepine, depresjon, uro og magesmerter. Indisk ayurvedisk medisin bruker grønn te for behandling av diaré, tap av matlyst, migrene, hjertesmerter, feber og tretthet.

Forholdsregler

Gravide og ammende kvinner anbefales å redusere sitt forbruk av grønn te på grunn av sin koffein innhold. Det er heller ikke anbefalt for personer med mage følsomhet, karproblemer, hyperthyroid eller nyresykdom. Langvarig bruk i store mengder kan gi irritabilitet, hjertebank, svimmelhet, søvnløshet, diaré, tap av matlyst og hodepine.

Legemiddelinteraksjoner

Absorpsjon av alkalisk medisiner kan bli forsinket ved kjemisk binding med tanniner i grønn te.