Digidexo.com

Bivirkninger av Atenolol

Reseptbelagte stoffet Atenolol, produsert av Astra-Zeneca, er et medikament som behandler høyt blodtrykk. Det er vanligvis brukes i kombinasjon med andre blodtrykket eller hjerte medisiner for å slappe av blodårene, reduserer hjertefrekvensen og senker blodtrykket for å hindre brystsmerter eller hjerteinfarkt. Det vil være opp til legen din dersom denne medisinen er riktig for deg.

Atenolol

Atenolol (Tenormin) ble godkjent av FDA i januar 2003 Atenolol kommer i tablettform og er vanligvis tas daglig, men noen ganger vil være foreskrevet to ganger om dagen. Det er viktig å ta denne medisinen på nær samme tid hver dag. Gå ikke glipp av en dose og fortelle legen din om eventuelle uønskede bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Bivirkninger av stoffet Atenolol som er mest vanlig er diaré, hodepine, kvalme, ørhet, eller døsighet. Disse bivirkninger, mens mild, bør rapporteres til legen.

Alvorlige bivirkninger

Flere alvorlige bivirkninger kan inkludere sjelden vannlating, uregelmessig hjerterytme, økt tørste, rastløshet, besvimelse, leddsmerter, kvalme og / eller oppkast eller svakhet. Andre bivirkninger som bør umiddelbart rapportert er utslett, kløe, elveblest, hevelse i munn, tunge, lepper eller ansikt, og noen blåmerker, blødning eller gulfarging av øyne eller hud. Ekstreme humørsvingninger, blå fingre eller tær og eventuelle problemer med å puste behov for å bli sett av lege så snart som mulig.

Andre hensyn

Det har blitt funnet at eldre pasienter kan ha en økning av blodsukkeret og derved, er sjansene for å være en diabetiker er større i noen eldre pasienter. Seksuell dysfunksjon og mareritt er også mer alvorlige, men ikke veldig vanlig. Mentale tilstander må evalueres nøye før du tar denne medisinen på grunn av alvorlige humørsvingninger denne medisinen kan forårsake.

Konklusjon

Når konsultere legen din, sørg for alle medisiner blir i dag tatt blir diskutert sammen med noen mulighet for graviditet. Dette vil hjelpe legen avgjøre om denne medisinen er riktig for deg. Husk at de ovennevnte bivirkningene er nødvendige forholdsreglene på etiketten, men det har ikke vært noen alvorlige bivirkninger oppført. Dette er en sikker reseptbelagte medikamenter, så lenge det er tatt som foreskrevet, som i enhver reseptbelagte medikamenter.