Digidexo.com

Hva er funksjonen av det muskulære systemet?

Hva er funksjonen av det muskulære systemet?


Nesten halvparten av et menneskes kroppsvekt kommer fra muskelmasse. Etter vekt, gjør at muskelsystemet den største av kroppens systemer. Den består av mer enn 650 muskler arbeider sammen. Menneskelige muskler kommer i tre typer: skjelett, hjerte- og glatt. Hver og en utfører forskjellige funksjoner i kroppen din.

Hva Muskelsystemet Does

Uten muskler, ville kroppen din ikke flytte. Du ville ikke være i stand til å puste, gå, skille ut avfalls eller selv har et bankende hjerte uten muskler. Selv om folk vanligvis er kjent med funksjonene til skjelettmusklene, de fleste av kroppens muskler er ikke under en persons kontroll.

Musklene produserer varme fra sine bevegelser, noe som bidrar til å opprettholde kroppstemperaturen. De har også pumpe lymfe, væsken som omgir cellene, hele kroppen din. Til slutt, hjelper muskelsystemet oss opprettholde vår holdning.

Skjelettmuskulatur

Skjelettmuskulatur kalles frivillig muskler fordi de kan styres bevisst for å hjelpe deg å flytte. Disse musklene er koblet til bein med sener. Når musklene kontrakt, de faktisk forkorte og trekke to bein tettere sammen. Flexor muskler føre en felles å bøye, mens ekstensormuskler føre til at felles å rette. Senene er vev som holder bein sammen slik at de ikke skille når musklene tvinge dem til å flytte.

Glatte muskler

Glatte muskler, eller ufrivillig muskler, ikke styres bevisst. De er styrt av det autonome nervesystemet, og funnet og i rundt sirkulasjons, lymfe og tarmsystemer. Glatt muskulatur er ikke festet til bein, bevege seg sakte og kan holde kontrakt for lange perioder av gangen. De hjelper presse maten gjennom fordøyelsessystemet, og innsnevre og utvide blodårene.

Cardiac Muscle

Hjertemuskelen er muskelvev finnes i hjertet. Dette muskelvev gjør at hjertet til å presse blod inn i arteriene.

Hvordan musklene fungerer

Hjernen sender signaler gjennom nervesystemet til motoriske nevroner på muskler som forteller dem til å trekke seg sammen. Nerveimpulser deretter føre muskelcellene til kontrakt, som kan gjøre et hjerteslag eller en arm sving.