Digidexo.com

Egenskaper av Apple Fruit

Egenskaper av Apple Fruit


Epletrær er faktisk medlem av rosefamilien, og antas å ha sin opprinnelse et sted i området av Kaspihavet og Svartehavet. Epler gir mange helsemessige fordeler og kan nytes rå eller som ingrediens i andre retter. Epler dyrkes over hele verden; derimot, er USA et av de ledende epleprodusenter i verden.

Identifikasjon

Epler kommer i flere farger. Grønn, gul, rød, lys rosa og rosa oransje er alle vanlige farger av epler i USA. Et eple inneholder flere frø inni kjernen ligger i lommer. Apple Seed lommer kalles carpels, og det er fem carpels per eple. Epler kan faktisk inneholde mer enn ett frø i hver carpel avhengig av helsen til anlegget og variasjonen av eple. Et eple frø produserer aldri den samme utvalg av frukt som eple fra som det kommer. Dette er fordi den eplekjerne er faktisk en mellomting mellom de tre hvor det ble dyrket og annet tre som bestøves det.

Forbruk

Det er flere varianter av epler dyrket i USA, hvorav noen er mer foretrukne enn andre. De mest konsumert epler i USA er Red Delicious, Golden Delicious, Gala, Fuji, Granny Smith, McIntosh, Roma, Idared, Jonathan, Empire, York, Cortland, Northern Spy, Rhode Island Greening og Stayman. Epler, kan variere i størrelse fra litt større enn et kirsebær til størrelsen på en grapefrukt.

Fordeler

Epler er en utmerket kilde til fytokjemikalier. Disse fytokjemikalier inkluderer fenoliske syre og flavonoider. Disse næringsstoffene beskytte eplet mot bakterier, virus og sopp. Disse fordelene kan bli overført inn i det menneskelige legeme når det forbrukes. De gir antioksidanter som beskytter mot kreft og bidrar til å reparere celleskader. Andre fordeler sanket fra forbruket av epler er reduksjon i risikoen for hjertesykdom, diabetes, bakterielle infeksjoner og virusinfeksjoner. Epler inneholder også antiallergenic og anti-inflammatoriske egenskaper.

Apple Producers

De fleste epler blir produsert i fem forskjellige deler av verden. Foruten USA, disse områdene inkluderer Kina, Polen, Tyrkia og Italia. Hvert område produserer forskjellige typer epler som varierer i størrelse og smak. De beste eple voksende stater i USA er Washington, New York, Michigan, Pennsylvania og California. Disse statene produsere flere ulike varianter av epler.

Bruksområder

Bare om lag 60 prosent av et års avling av epler i USA spises fersk. Trettini prosent av epler bearbeides til andre Apple-baserte produkter, og 1 prosent av epler aldri gjøre det til markedet. Apple-produkter tilgjengelig inkluderer eplejuice, cider, applesauce, tørkede epler, eple smør, eple gelé og eple cider eddik.