Digidexo.com

Stent for perifer arteriell sykdom

Perifer arteriell sykdom, innsnevring eller blokkering av arterier i ekstremiteter som ben og føtter, blir ofte behandlet ved innføringen av stenter i det berørte arterien. Disse små enheter gjør sitt beste for å sikre riktig blod flyte.

Betydning

Personer som lider av perifer arteriell sykdom (PAD) har ofte en stent satt inn for å permanent rekvisitt åpne blokkert arterie. Angioplastikk er prosessen med å åpne opp tette arterien med en liten ballong, og en stent sikrer det fortsatt åpent.

Typer

En stent er et lite metallrør. The Radiological Society of North America beskriver to typer: nakne stenter er av netting variasjon; dekket stenter er også referert til som stent grafts.

Prosedyre

Stenten er falt sammen til en liten diameter og satt over et ballongkateter i henhold til American Heart Association, og ved oppblåsing stenten ekspanderer og låses på plass. På kort tid, slimhinnen i arterien vokser over stent.

Restenose

I noen tilfeller, selv med en stent, blir arterien lukkes igjen - referert til som restenose. For å redusere behovet for gjentatte prosedyrer, kan en lege benytte et medikament tent som er belagt med medisiner for å hindre re-lukking.

Medisinering

Aspirin og stoffet klopidogrel vil typisk være organisert som blodfortynnende midler i et forsøk på å holde en blodpropp fra forming rundt stent. Propper har potensial til å utvikle enda mer enn et år etter stenting.