Digidexo.com

Hvor trygt er Kinin?

Kinin er et reseptbelagt legemiddel som brukes til behandling av malaria. Stoffet har potensial til å forårsake mange bivirkninger, men få av dem utgjør en trussel for langvarig eller permanent skade.

Betydning

De mest vanlige bivirkningene av kinin forekommer i nesten alle pasienter som bruker stoffet ifølge RxList. Denne gruppe av reaksjoner er gitt navnet "cinchonism."

Typer av bivirkninger

De vanligste bivirkningene som utgjør cinchonism er hodepine, svetting, kvalme, øresus, nedsatt hørsel, svimmelhet, svimmelhet, tåkesyn og endringer i farge persepsjon. Mer alvorlige tilfeller av cinchoism er oppkast, diaré, magesmerter, døvhet, blindhet og endringer i hjerterytmen.

Time Frame

Selv om alarmerende, symptomene på cinchoism forsvinner vanligvis når behandlingen med kinin er over, melder RxList.

Risiko

Sjelden, bruk av kinin fører til alvorlige allergiske reaksjoner, inkludert potensielt livstruende hudsykdommer som Stevens-Johnson syndrom og toksisk epidermal nekrolyse.

Betraktninger

Ubehandlet, malaria har potensial til å forårsake hjerneskade, lever eller nyresvikt og død, selv hos friske mennesker. Hvis du ikke har noen medisinske tilstander å komplisere bruken av stoffet, risikoen forbundet med malaria oppveier normalt forbigående effekter av kinin.