Digidexo.com

Historien om Vaksiner

Historien om Vaksiner


Ankomsten av inoculations endret effekten som en gang-dødelige sykdommer hadde på den menneskelige befolkning. Inokulering er avledet fra det latinske ordet "inoculare", som betyr "å pode", og innebærer å tvinge kroppen til å motstå infeksjoner ved å innføre det til små mengder av visse sykdommer.

Tidlig historie

Før 200 f.Kr. folk begynte å komme til den erkjennelse at visse sykdommer aldri smittet den samme personen etter en full gjenoppretting. Som et resultat av denne observasjon, begynte de første inokulasjoner rundt denne gang i Kina, Afrika og India, men praksis ikke var utbredt i Europa inntil det 18. århundre.

Lady Mary Wortley Montague

Kopper var den første sykdommen som folk begynte å bevisst smitte seg selv med. Lady Mary Wortley Montague, en engelsk Aristocrat og kopper overlevende, var klar over vaksiner som blir gjort i andre deler av verden. Hun ble en talsmann for de inoculations selv om engelske leger på den tiden var det ikke. I 1717 brukte hun sin posisjon og makt og beordret ambassaden legen å vaksinere sine barn. Barna ble vellykket vaksinert mot kopper og praksisen ble mer utbredt etter sine prosedyrer.

Edward Jenner

I 1796, lege Edward Jenner klødde huden av en 8 år gammel gutt og infisert barnet med en cowpox virus, en mindre alvorlig infeksjon av kopper. Som et resultat, gjorde gutten ikke kontrakt kopper. Selv ikke den første til å vaksinere, Jenner sin inoculations var de første vitenskapelige forsøk gjort for å kontrollere sykdommen. På grunn av Jenner innsats, av tidlig 1800-tallet vaksinasjon hadde nådd de fleste europeiske land.

Sprøyte sprøyte

I 1885, forsker Louis Pasteur injisert en gutt smittet med rabies med nylig tilgjengelig sprøyte sprøyte. Det var effektivt, og vaksinasjoner tok en annen gigantisk sprang fremover. Fra august 2010, er den sprøyten fortsatt den mest brukte administrerer metoden.

Sikkerhetshensyn

Med et mer effektivt middel for å administrere vaksinen, soldater under første verdenskrig ble vaksinert for difteri. Under andre verdenskrig ble de vaksinert for tyfus og stivkrampe. Mange soldater ble også vaksinert for gulfeber, og det ble senere oppdaget at vaksinasjon forårsaket noen av dem til kontrakt Hepatitt B. Denne utviklingen førte til flere sikkerhetsregler og kliniske studier før en vaksine ble gitt ut til publikum.

Jonas Salk og Modern Day Forskning

Den største medisinske testen i historien involvert Jonas Salk døde poliovirus blir injisert i hundretusener av barn. Denne 1954 test vist seg effektiv og var et stort skritt i utrydding av polio virus.

I 2010 er det vaksiner for røde hunder, hepatitt, rabies, rotovirus og mer. Vaksinene administreres av sprøyten, oralt eller ved inhalering. Når-dødelige sykdommer har blitt fullstendig utryddet og en rekke andre helseproblemer vært unngått. Men forskning utført av National Institute of Child Health and Human Development indikerer at MMR vaksinen kan forårsake autisme hos utsatte barn.