Digidexo.com

Medisiner til behandling av osteoporose

Det er ingen fullstendig kur for osteoporose, men medisiner kan anvendes for å forebygge og behandle utviklingen av tilstanden. Disse inkluderer en rekke antiresorptiv, terapeutiske medisiner som varierer i dosering fra daglig til månedlig.

Funksjon

Medisiner anbefalt for osteoporose kan bidra til å redusere risiko for benbrudd, forebygge eller bremse bentap og øke bentetthet.

Typer

Medisiner som vanligvis brukes til å behandle osteoporose inkluderer oral og intravenøs bisfosfonater, østrogen / hormonbehandling, kalsitonin, teriparatide og raloksifen.

Betraktninger

Medisiner foreskrevet for å behandle osteoporose er mest effektive når de kombineres med andre behandlingsmetoder, inkludert en skikkelig ernæringsmessig kosthold fremme bein vekst og styrke, et treningsprogram, og sikkerhetsregler med innendørs / utendørs aktivitet.

Fordeler

Bisfosfonater og raloxifen kan anvendes som et forebyggende medikament for postmenopausal osteoporose, så vel som behandling. Teriparatide stimulerer ny beindannelse, og kalsitonin er et naturlig hormon som hjelper til med beinmetabolisme og kalsium regulering.

Advarsel

De fleste av de ovennevnte medisiner som brukes til behandling av osteoporose kommer med bivirkninger, inkludert gastrointestinale problemer, influensalignende symptomer, nasal irritasjon og leggkramper.