Digidexo.com

munntørrhet og tett nese

Lettelse for en tett nese

Tett nese, kjent mer folkemunne som en tett nese, er en vanlig, ufarlig tilstand, hvor nesegangene akkumulere for mye væske, noe som resulterer i hovne blodårer og nasal vev. Det er ofte ledsaget med en rennende nese. Behandlingen innebærer å behandle den underliggende sykdommen, selv om det er borte for å gi midlertidig lindring.

Årsaker

Årsakene til nesetetthet er utallige. Oftest assosiert med forkjølelse eller allergi, tett nese og rennende nese kan være symptom på en mer alvorlig underliggende tilstand. Mulige årsaker inkluderer cluster hodepine, en merkelig septum, nesepolypper og og røde hunder, blant andre. I det tilfelle at nesetetthet er forårsaket av en av disse betingelser, er behandling rettet mot å herde den underliggende årsaken.

Nesespray

Når man lider av en tett nese, er den vanligste rette en slimhinneavsvellende nesespray. En vanlig over-the-counter kjøpet, dekongestanter arbeid ved å krympe blodkar og redusere følelsen av stuffiness. Andre effektive nasale sprayer er basert saltvann, siden de fungerer ved å redusere tykkelsen av slimet i nese og hals, noe som gjør pusting mye enklere.

Selv om effektiv på kort sikt, de er ikke ment for langsiktig bruk, og er ineffektive mot rennende neser. Ved hjelp av en nesespray i mer enn tre dager kan føre til forverring av symptomene. Skulle symptomene blir verre, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Antihistaminer

Når lunger er akkompagnert med en rennende nese, rennende øyne og nysing, kan den skyldige være allergi. Den beste måten å behandle allergi, er gjennom bruken av antihistaminer, så som benadryl, og claritin, som virker ved å blokkere de irriterende virkninger av histamin på kroppens celler.

Vanlige bivirkninger av antihistaminer omfatter tretthet og munntørrhet, men disse er sjeldne hos friske voksne. Over-the-counter antihistaminer er vanligvis like effektiv som reseptbelagte medisiner, og som sådan tjene som en billigere og mer praktisk måte å behandle moderate allergier.

Andre behandlinger

Til tider nasal kongestion kan være ledsaget av akkumulering av slim på baksiden av halsen. Dette kalles post-nasal drypp, og lettelse kommer i form av enkle endringer i livsstil.

Røykeslutt er anbefalt, som sigarettrøyk kan irritere svelg og gjøre tilstanden verre.

En luftfukter eller ta en lang, varm dusj kan hjelpe løsne slim sekreter, som deretter vanligvis utvist gjennom hoste.

Har arbeid tyngdekraften for deg i stedet for mot deg. Når du ligger nede, sove med hodet hevet slik at slim å drenere og ikke blir tett i nesen.

Behandling for Munntørrhet Fra puste gjennom munnen mens du sover

Behandling for Munntørrhet Fra puste gjennom munnen mens du sover


Hvis du sover med munnen åpen, kan du bli utsatt for snorking. Du kan også oppleve ubehag av tørr munn som et resultat av å puste gjennom munnen om natten.

Munntørrhet

Hvis det blir tett nese, kan det hende du trenger å puste gjennom munnen. Noen mennesker puster på den måten på grunn av vane eller foretrukne sovestilling. Munntørrhet kan oppstå hvis du sover med munnen åpen. Symptomer inkluderer tykk, seig spytt, munn ubehag og i ekstreme tilfeller, muntlige helseproblemer, ifølge "Snorking og Sleep Apnea."

Hjem Rettsmidler

Endre sovestilling slik at hodet ikke faller tilbake og munnen åpner ikke kan hjelpe deg med å holde munnen lukket. Et glass vann ved sengen vil tillate deg å rehydrere munnen midt på natten og i morgen, noe som reduserer ubehag av munntørrhet.

Andre behandlinger

Hvis du endrer din sovestilling ikke hjelper, kan en hakestropp holder munnen lukket mens du sover, uansett hvilken posisjon du er i. For tett nese, legen din kan anbefale en decongestant eller puste hjelpemidler som nasal strimler som vil gjøre det enklere for deg å puste gjennom nesen.

Munntørrhet Fra Trigeminal Tumor

Munntørrhet Fra Trigeminal Tumor


En trigeminal svulst kan forårsake en myriade av symptomer. Munntørrhet er en spesielt plagsom symptom som er assosiert med denne tilstanden.

Identifikasjon

En trigeminal svulst er en vekst som ligger nær trigeminusnerven (også kalt den femte hjernenerve). Dette nerve er ansvarlig for å sende impulser til forskjellige deler av ansiktet, kjeven, tannkjøtt, øyne og panne fra hjernen. Denne tilstanden er uvanlig i de under 50 år. En pasient som lider av denne type smerte sies å ha trigeminusnevralgi.

Symptomer

De vanligste symptomer assosiert med en trigeminal svulst er en sjokklignende smerter som varer i noen få sekunder, munntørrhet, smerte i tennene, og ansikts smerter. Visse ting kan utløse anfall av smerte som en kald vind, spiser eller tar en dusj.

Årsaker

Noen av de vanligste årsakene til trigeminusnevralgi er multippel sklerose, en hjernesvulst, eller en aneurisme.

Effekter

De som lider av en trigeminal svulst kan oppleve alvorlige tørr munn. Dette er fordi det er visse utløse områder som er oftest berørt av svulsten. De mest vanlige trigger sonene er inne i munnen, kinnet, nese og lepper.

Behandling

Det er nødvendig å utføre diagnostiske tester for eksempel en MR for å finne årsaken til trigeminusnevralgi. Hvis det er relatert til en hjernetumor, innstiller deretter legen vanligvis medisiner og kirurgi for å fjerne tumor hvis mulig.

Hvordan avlaste en tett nese hos barn

Hvordan avlaste en tett nese hos barn

Tett nese er en vanlig barne klage. Bihulebetennelse, eller en hevelse av de indre fôr av bihulene, er ofte en del av problemet. Tett nese, ifølge American Academy of Øre, har fire identifiserbare årsaker: rhinitt, strukturelle unormalt, allergi og infeksjon. Lunger er en plage som kan påvirke barns søvn og kan føre til grogginess. Det finnes mange metoder for å få den sårt tiltrengte lettelse fra ubehag som følger med stuffiness.

Hvordan avlaste en tett nese hos barn

Tett nese rettsmidler

•  Se etter hindringer. Barn ofte stikke ting i nesen, og hindringen kan maskere seg som lunger. Sjekk for eventuelle gjenstander som kan være i nesepassasjen, og oppsøke lege hvis nødvendig.

Bruk en luftfukter. En luftfukter er en enhet som frigjør vanndamp i luften, og dermed holde fuktigheten i omgivelsene og bidra til å lindre tørrhet forbundet med tett nese.

•  Gi barnet den riktige dosen av en over-the-counter nesespray. Dr. Richard Marby, i en rapport om Mother Nature, oppmerksom på at antihistaminer bør brukes for "våt" symptomer, mens nesesprayer bør brukes for stuffiness.

Ha barnet drikke mye væske. Væsker hjelpe tynn slimete og kan lindre visse symptomer på en tett nese. Vann og fruktjuice er sunne valg.

Spill med barnet. Ifølge presidentens Council on Physical Fitness and Sports, kan moderat fysisk aktivitet har en positiv effekt på immunsystemet. Hold barnet aktivt med leker og spill. Det vil trolig hjelpe ham til å glemme hans ubehagelige symptomer mens du holder kroppen sunn.

Hint

  • Bruke trykte lommetørklær kan være morsomt for barn, mye som bandasjer med print.
  • Unngå å bruke eucalyptus, en vanlig tett nese rette, for barn. Det er for harde og kan ha negative bivirkninger.

Hjem Cures for tett nese for babyer

Hvis du er en forelder, når babyen er syk kan du føle deg hjelpeløs. Dette gjelder spesielt når barnet ditt har en tett nese, siden over-the-counter medisiner ble tatt av markedet for babyer og små barn. Men de beste behandlingene for tett nese er vanligvis hjemme rettsmidler, uansett.

Unngå Tørrhet

Starte med rommet der babyen sover. Kjør en luftfukter eller vaporizer i barnerommet, etter produsentens anbefalinger. Fuktigheten i luften vil hjelpe til å rydde babyens nese. Hvis et spedbarn nese er spesielt fylt opp, ta barnet inn på badet og kjøre varmt vann i dusjen, lukke døren og la rommet får god og dampende. Også holde barnet godt hydrert. Gi dem rikelig å drikke. For eldre barn, bør du vurdere en morsom cup og eller halm eller tilby popsicles hvis barnet ikke synes også interessert i drikking. Amming spedbarn bør fortsette sykepleie som normalt. Hvis lunger forstyrrer sykepleie, prøve å holde passasjer så klart som mulig før en sykepleier økt.

Clearing nesegangene

Spedbarn kan ikke blåse nesen for å fjerne slim, så den beste tingen å gjøre er å bruke saltvann dråper og en pære sprøyte. Bruk saltvann dråper, etter instruksjonene på flasken. Disse er ikke medisinert dråper, slik at du kan bruke saltvann dråper etter behov. La dråpene et minutt å jobbe, så klem pære av sprøyten og sett inn i barnets nesebor, peker mot siden av nesen. Slipp pære og suge slim. Fjern den, og klem blære gjentatte ganger mens du peker tuppen inn i en vev. Deretter fortsette å arbeide på samme måte til begge neseborene synes klare. Dersom barnet hater denne prosessen, må du kanskje en annen hjelper til å gjøre det. Distraksjon kan hjelpe deg å holde barnet rolig mens du gjør dette. Prøv å holde deg rolig og snakker i en positiv tone til barnet mens du suge ut nesen.

Herbal behandlinger for Munntørrhet

Herbal behandlinger for Munntørrhet


Munntørrhet har mange årsaker, inkludert bivirkninger av medisiner bruk og sykdom. Foruten å være en plage for den lidende, kan munntørrhet også indikere muligheten for forhold som dehydrering, skade nerve og diabetes. Unnlatelse av å tilstrekkelig å behandle denne tilstanden kan føre til munnen lesjoner, dårlig ånde og tannråte. Heldigvis finnes det urte-behandlinger tilgjengelig for å hindre tørr munn fra å ødelegge din tannhelse.

Herbal behandlinger for Munntørrhet

•  Ta kontakt med tannlegen din for anbefalinger og en fullstendig vurdering. Selv om mange urte behandlinger er markedsført som "alle naturlige" produkter, må man sørge for å unngå overdoser og skadelige legemiddelinteraksjoner. La tannlegen din vet om alle reseptbelagte og OTC (over-the-counter) medisiner og kosttilskudd du for tiden tar, for å redusere disse risikoene. Tilstedeværelsen av visse medisinske tilstander kan begrense dine trygge urte behandlingstilbud.

Stimuler spyttkjertlene med grønn te. De aktive ingrediensene i kinesisk og japansk grønn te kan gi lindring til anfall av munntørrhet. Grønn te er sterkt anbefalt på grunn av den polyfenol oksidasjonstrinn, noe som står i kontrast tørking effekter av andre typer te. Grønn te kan inntas som en drikk, omdannet som et skyllemiddel, eller brukes som en løsning gurglevann. Bruk grønn te gang til to ganger daglig i en merkbar nedgang i munntørrhet symptomer. Grønn te kan kjøpes ferdigblandet, løs, og i individuelle pakker. Bratt grønn te i henhold til pakken instruksjoner for å motta maksimal helsefordeler.

•  Bruk ingefær å behandle tørr munn. Ingefær er en mye brukt behandling for reisesyke og kvalme og produserer munntørrhet som bivirkning. Ingefær er tilgjengelig i en rekke former, inkludert røtter, kapsler, oljer og ekstrakter. Ta noen slurker med Ginger Ale når munntørrhet oppstår. Bratte 30 ml (2 Tbps) av ingefær rot i 6 til 8 gram vann for å lage en tørr munn bekjempe drink eller skyll. Unngå å ta mer enn 4 gram ingefær per dag. Søk profesjonell veiledning dersom du tar blodfortynnende medisiner før bruk av Ginger.

Drikk kamille for tørr munn lettelse. Selv kamille er viden kjent for sin beroligende effekt, er denne urten også en tørr munn behandlingsalternativ. Drikk 1-2 kopper kamille te daglig for å redusere symptomer på tørr munn. Kjøp kamille i skjr skjemaet for å legge til drikker som grønn te for en sterkere effekt. Varsle legen din hvis du tar blodfortynnende før begynnelsen kamille terapi. Allergi mot ragweed pollen kan kontraindikere bruk av kamille.

Prøv stikkende ask urte tinktur. Prickly aske skjær er laget for barken av urten har blitt brukt som tørr munn og tann verke behandling. Ta 1 ts. av skjær, opp til 3 ganger daglig for å forebygge tørr munn. Varsle legen din hvis du er gravid eller har fordøyelses tilstander som ulcerøs kolitt før du bruker denne behandlingen. Prickly aske påvirker fordøyelsesfunksjon og kan også være knyttet til abort hos gravide kvinner.

Hint

  • Spør din lege eller tannlege om å legge Slippery Elm til din tørr møll behandlingsregime. Slippery Elm kan også kjøpes som pastiller og hals spray for rask lindring. Besøk en naturlig urt butikken for å vise detaljert informasjon om munntørrhet rettsmidler. Du kan finne en munnvann eller spray som dekker dine behov.
  • Aldri anta noen urte behandlingen er trygg før de søker profesjonell rådgivning.

Hjem rette for Munntørrhet

Hjem rette for Munntørrhet


Munntørrhet går også av den medisinske termen "verostomia." Det er en tilstand som er forårsaket når spyttproduksjon avsluttes. Spytt er nødvendig for funksjonene til å snakke, tygge, spytting og fordøyelse. Det hjelper oss også å opprettholde god tannhelse, beskytte våre tenner og tannkjøtt fra forfall.

Munntørrhet kan være forårsaket av mange ting. Det kan være en reaksjon fra antihistaminer, strålebehandling, menopause og røyke, samt dehydrering fra å miste fluider fra oppkast og diare. Heldigvis finnes det tiltak som kan tas hjemme for å behandle denne ubehagelig tilstand.

Hjem rette for Munntørrhet

•  Forstå at hvis du har hatt et anfall med diaré eller oppkast, har du mistet elektrolytter fra systemet og munntørrhet er sannsynlig å skje. For å erstatte disse elektrolyttene, kan du blande en drink rett i ditt hjem. Ta en kopp vann, 1 ts. salt, 1/2 ts. natron, 1 ss. av sukker og en klemme av frisk sitron. Bland alle ingrediensene sammen og drikke.

Legg cayenne pepper til matvarer. Ikke bare vil det legge krydder og smak, stimulerer cayenne pepper spyttproduksjon.

Snack på stangselleri. Som cayenne pepper, stangselleri stimulere spyttproduksjon og legge til ekstra fuktighet.

Pust inn litt damp. Steam tilfører fuktighet eksternt og kan bidra til å produsere spytt gjennom kjertler. Kok opp en stor kjele med vann. Når vannet er på en rullende koke, skru av brenneren. Sett potten på en varm plate på et bord, får i en behagelig stol, plasserer ansiktet 12 inches over dampende gryte med et håndkle over hodet og puste dampen inn gjennom munnen. Hvis ansiktet ditt føles for varmt eller du er for nær den dampende gryte, opp igjen lenger, men fortsetter å puste inn dampen.

Hint

  • Når opplever tørr munn, unngå koffein drikke, alkohol, røyking og sukker fylt brus. Alle disse tingene er vanndrivende og kan forårsake tørr munn.
  • Hvis du har leppe eller munnsår fra tørr munn, går sparsomt på sitron lagt til drink mix, som det kan være ganske smertefullt.

Om Kronisk Munntørrhet

Om Kronisk Munntørrhet


Spytt er en viktig ingrediens i å opprettholde normal funksjon av din munn, svelg og selv tenner. Kronisk tørr munn, offisielt kjent i det medisinske feltet som Xerostomia, kan føre til mange alvorlige problemer i tillegg bare mindre irritasjon eller problemer med å tygge på grunn av mangel på lett flytende væske i munnen.

Funksjon

Spytt er produsert av tre kjertler som ligger i munnen, og består nesten utelukkende av vann. De gjenværende partier av spytt er laget av proteiner og enzymer. Spytt strømmer gjennom munnen og halsen for å holde tenner, tunge og kinn fri for gjenstander som kan utvikle skadelige bakterier. Kronisk munntørrhet reduserer eller helt stanser produksjonen av spytt i munnen periodisk i løpet av dagen og over en lang tidsperiode.

Funksjoner

Enzymene i spytt gir samme nytte for din munn at antistoffer sørge for blodet ditt. Spytt senker nivået av surhet i plakk som bygger seg opp i munnen for å forsinke den naturlige råtnende prosessen med tennene. Det senker også sjansen for at du vil få en infeksjon i munnen ved å ødelegge fremmede bakterier eller mikrober. Den flytende konsistens av spytt hjelpemidler også i fordøyelsen av mat. Munntørrhet hindrer spytt fra å utføre sine tiltenkte funksjoner og øker sjansene for at du vil utvikle sykdom eller få hull i tennene.

Identifikasjon

Du kan fortelle om du lider av kronisk tørr munn ved å se etter spesifikke symptomer. De vanligste symptomene er en hyppig brennende følelse på tungen, til sår på kinnene eller tungen, rask utvikling av tannråte eller hulrom, dårlig ånde som gjenstår selv etter børsting, manglende evne til å smake mat og problemer med å svelge mat.

Betraktninger

Kronisk tørr munn kan være et tegn på mye mer alvorlige problemer som diabetes, Sjøgrens syndrom, skade på spyttkjertlene eller skade på nerveendene fra et slag mot hodet. Skade på spyttkjertlene kan forårsake permanent tørr munn, hvilke ingen medisiner er i stand til å herde. Hundrevis av forskjellige reseptbelagte medisiner føre til munntørrhet som bivirkning, så bør du kontakte legen din hvis du utvikler tilstanden etter å ha blitt foreskrevet et nytt legemiddel.

Forebygging / løsning

Redusere sannsynligheten for å anskaffe kronisk tørr munn ved å pusse tennene tre ganger om dagen og redusere mengden av koffein og sukker du inntaket, som disse stoffene kan skade spytt kjertler. Du kan holde spytt renne når du opplever tørr munn ved å holde en sukkerfri harde drops i munnen eller ved å blande natron i vann og gurgle blandingen noen få timer. Urte kosttilskudd som goldenseal rapporteres å være i stand til å hjelpe i spyttproduksjon, men de har ikke blitt godkjent av FDA, så deres effektivitet ikke kan garanteres.

Symptomene på Munntørrhet

Symptomene på Munntørrhet


Tørr munn, også kalt xerostomia, kan være svært alvorlig. Enkelt sagt, munntørrhet resultater fra manglende evne til å produsere nok spytt til å holde munnen fuktig. Ikke bare hemmer det muligheten til å nyte mat, men tørr munn kan påvirke helsen til tennene og tannkjøttet.

Symptomer

Symptomer på tørr munn kan omfatte problemer med funksjoner som smaker, tygge, svelge eller snakke; klebrighet eller tørrhet i munnen; tørst; dårlig ånde; svie i munn eller hals; tørre lepper eller tunge og munnsår. Alvorlighetsgrad av symptomer kan variere fra å være en plage å være smertefullt.

Årsaker

Mange faktorer kan forårsake tørr munn, så som nervøsitet eller stress. Medisiner kan forårsake tørr munn, spesielt de som behandle høyt blodtrykk og depresjon. Stråling, kjemoterapi eller skader på hode eller hals kan også produsere munntørrhet symptomer.

Betydning

Spytt evne til å inhibere vekst av bakterier og vaske bort mat og plakk bidrar til å hindre tannråte. Enzymer som finnes i spytt også bidra til å bryte ned maten og hjelpe på fordøyelsen. Tannråte kan skyldes ikke produserer nok spytt i lengre perioder.

Forebygging / løsning

Tørr munn forårsaket av medikamenter kan bli behandlet ved å justere dosen eller skiftende bestemmelser. Unngå tobakk, alkohol og drikker som inneholder sukker eller koffein.

Betraktninger

Hvis munntørrhet symptomer er hyppig og vedvarende, snakke med en lege eller tannlege. Ofte medisiner kan være foreskrevet for å behandle tørr munn og beskytte helsen til tennene og tannkjøttet.

Hva fører til en kronisk tett nese?

Hva fører til en kronisk tett nese?


En tett nese kan være et irritasjonsmoment når du har forkjølelse eller influensa, men når drypp og sniffing ser ikke ut til å forsvinne, kan det være en annen underliggende årsak. Finne årsaken til tett nese er første skritt i å finne lettelse.

Høysnue

Høysnue er trolig en av de vanligste årsakene til en kronisk tett nese. Det er den vanligste allergien at mange mennesker får under visse tider av året når pollen teller i luften er spesielt høy. Tilbringe mye tid utendørs og sove med åpne vinduer kan bidra til problemet. Mange foreskrevet og over-the-counter medisiner er tilgjengelig som kan lette symptomer.

Andre Allergier

I mange mennesker, enkle allergier har skylden for en kronisk tett nese. Dette er ofte problemet når allergier kjøre i familien. Situasjonen kan bli verre om vinteren, når mer tid tilbringes innendørs rundt kjæledyr og støv. Allergi kan også føre til forkjølelse å vare lenger og være mer alvorlig, og de øker sjansene for en kald snu til en bihulebetennelse. Det er mange allergitester tilgjengelige for å bestemme hva slags allergi pasienten har. Resultatene av testen kan hjelpe legen anbefale et kurs i behandling, enten det er et medikament eller eliminering av irriterende.

Røyking

Sigarettrøyk er ofte den skyldige i en kronisk rennende nese. Personen med problemet ikke engang nødvendigvis å være røyker. Folk som bor i samme hus som en røyker er utsatt for passiv røyking og kan høste konsekvensene. Passiv røyking er spesielt skadelig for barn, som har underutviklet nesegangene er lett tett og irritert. Den beste måten å unngå tett nese på grunn av passiv røyking er å begrense røyking til utendørs.

Bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse er en tilstand der sinus ubehag og irritasjon varer i lange perioder av gangen på grunn av bakterie-og soppinfeksjoner og andre årsaker. En bakterieinfeksjon er mye mer vanlig, og kan vanligvis behandles med antibiotika.

Nasal Polypper

Nesepolypper er små godartede vekster vev inne i nesehulen. De kan vokse i klynger og forårsake en myriade av irriterende helseproblemer som hodepine, snorking, pusteproblemer og kronisk stuffiness. Denne tilstanden i mer vanlig hos voksne over 40 år og kan være ledsaget av andre forhold som søvnapné, cystisk fibrose, bihulebetennelse og astma.

Airborne Fungus

Hirohito Kita, MD, av Mayo Clinic gjennomført en studie for å teste effekten av luftbåren sopp på mennesker med kronisk nasal stuffiness. Resultatene av studien fant at visse folks immunforsvar reagerte negativt på soppen. Disse menneskene var de som viste nasal stuffiness. Nitti prosent av deltakerne i studien viste et bestemt svar på en sopp som heter Alternaria. En annen sopp som heter cladosporium forårsaket lignende svar. Disse typer sopp er funnet over hele USA, og kan være en viktig årsak i mange pasienter med uforklarlig kronisk stuffiness. Denne oppdagelsen kan hjelpe forskere med å finne en behandling for problemet.

Hva kan hjelpe munntørrhet?

Hva kan hjelpe munntørrhet?


Munntørrhet kan gjøre munnen føles som et ørkenlandskap. Teknisk kalt xerostomia, tilstanden har mange årsaker, fra koffein til bivirkninger fra ulike medisiner. Men det er også en rekke måter å behandle det. Som en ekstra bonus, mange av behandlinger er enkelt, billig og kan være ferdig med ting som allerede finnes i ditt hjem.

Suger

Frukt groper og harde drops bidra til å stimulere spyttkjertlene. Groper fra fersken, nektariner og moreller kan gjøre utslaget. Kontroller at hard godteri er sukkerfri så du ikke får tannråte. Sukker har et felt dag skape hulrom i en tørr munn.

Chewing

Popping et stykke sukkerfri tyggegummi i munnen i stor grad kan redusere munntørrhet. Som frukt groper og harde drops, stimulerer tannkjøtt spytt.

Eating

Grøtaktig, myk mat bidra til å stimulere spyttkjertlene. Alle matvarer føre til en økning av spytt, men de som er myk og lett å spise gi deg de beste resultatene mot munntørrhet. Andre gode valg er mat dekket i saus og saus.

Fukt

Legge fuktighet til luften kan bidra til å bekjempe tørr munn også. Du kan bruke en kul-air fordamper. Puste ut av nesen, i stedet for munnen, også kutter ned på mengden av spytt som fordamper.

Unngå

Brus, kaffe og andre koffeinholdige drikker kan dehydrere kroppen og tørke ut munnen. Drikk dem med måte og prøve å balansere dem ut med et glass eller to av vann.

Stress og angst Munntørrhet Cures

Stress og angst Munntørrhet Cures


Stress og angst kan påvirke enkeltpersoner - både barn og voksne. Hvis stress og angst påvirker deg, kan du legge merke til visse fysiske problemer som du ikke hadde før. En av disse problemene er tørr munn. Tørr munn oppstår fordi individer som lider av angst begynner å puste på en annen måte. Det er for å kurere denne tilstanden flere måter.

Pusteøvelser

Stress og angst kan føre til at du puster annerledes. Du kan ikke engang merke til, men kroppen din vil. Ved å jobbe på noen pusteøvelser kan du ikke bare stoppe munnen blir tørr, men roe deg ned også. Dette hjelper deg å håndtere både stress og tørr munn samtidig. Sørg for at du er i et rom med ingen støy og har et sete på en stol eller sofa. Pust dypt inn og hold den inne i 10 sekunder, deretter sakte la det ut. Ikke la det ut på en gang. Gjenta dette fire eller fem ganger og deretter ta en pause. Hvis du gjør det lenger enn at du kan få ør. Trikset er å gjøre dette en gang med noen timer i løpet av dagen, og når som helst at du begynner å føle deg engstelig. Etterhvert vil du være å puste normalt igjen og tørr munn vil gå bort.

Fuktighet

Holde munnen fuktig. Det er viktig at du drikker åtte glass vann hver dag, som dehydrering kan forverre tørr munn. Gjennom hele dagen, suge på harde drops for å holde munnen fuktig. Et annet triks er å ta en dusj om morgenen og sørge for at det er varmt nok til å forårsake damp. Breath dampen i nesen og ned i halsen din. Dette vil lindre eventuelle tørrhet forårsaket i løpet av natten.

Ting du bør unngå

Visse ting kan forårsake tørr munn og eller gjøre munntørrhet verre. Både alkohol og koffeinholdige drikker føre til dehydrering. Dette vil forlate munnen tørr. Du bør unngå dem. Du bør også holde deg unna matvarer som er sure eller krydret som de kan forårsake acid reflux. Acid reflux kan forårsake tørr munn også. Disse typer matvarer er også kjent for å forårsake angst nivåer til å stige i tillegg.

Profesjonell hjelp

Hvis du ikke er i stand til å kontrollere stress og angst nivåer, kan du ikke være i stand til å kvitte seg med tørr munn. Når du har prøvd uten hell å kurere din tørr munn selv, må du få en profesjonell involvert. En trenet rådgiver vil kunne hjelpe deg med roten av problemet. Ved å håndtere angst opprinnelse, kan du bidra til å redusere og til slutt eliminere angst. Din munntørrhet vil fortsette å være mindre av et problem før det er fullstendig kurert.

Hva er munntørrhet?

Hva er munntørrhet?


Tørr munn, også kalt xerostoma, er en unormal munntørrhet som er et resultat av redusert spyttsekresjon i munnen. Også kjent som Cottonmouth, pasties eller doughmouth, er munntørrhet vanligvis ikke en alvorlig tilstand og kan lett behandles. Men hvis ikke korrigert, kan munntørrhet føre til alvorlige medisinske tilstander. Dessuten er behandlingen viktig som tørr munn kan være et tegn på en dårligere medisinsk problem. Folk som arbeider med tørr munn må søke medisinsk eller dental oppmerksomhet for behandling.

Størrelse og årsaker

Nesten alle har opplevd tørr munn på ett eller annet tidspunkt. Ifølge DryMouth.com tilstanden påvirker omtrent 20 til 25 prosent av voksne, for det meste kvinner. Munntørrhet øker med alderen, med om lag 30 til 40 prosent av eldre voksne som er 60 til 80 år som har det. Vanligvis tørr munn forårsaket av å ta reseptbelagte legemidler, eller som har en systemisk sykdom som involverer mange organer i kroppen. Stress samt røyking kan forårsake sykdommen.

Effekter

Foruten å være ubehagelig, kan ha munntørrhet påvirke spise nytelse og tannhelse. Tilstanden plasserer en person på et høyere risiko for tannråte, tannkjøttsykdom (gingivitt), i tillegg til munnen infeksjoner som trost. Munntørrhet gjør det også utfordrende å ha på proteser.

Vanlige symptomer

Foruten å ha en munn som føles dehydrert, det er andre symptomer på tørr munn. For eksempel svelgeproblemer er en vanlig tegn på problemet. Andre symptomer er ikke å kunne smake mat og en munn som er følsomme for salt, sure eller krydret mat. Pågående tannråte problemer kunne foreslå tørr munn. Munnsår og en rød rå tungen, sammen med prikking eller brennende munn sensasjonen er også symptomer.

Diagnostisering Munntørrhet

Diagnostisering tørr munn er en prosess som involverer flere typer informasjon. En medisinsk historie og fysisk undersøkelse, sammen med detaljer om symptomene er nødvendig. Spytt tester er gjort for å måle spytt flyt og undersøke spyttkjertler. Ulike øye tester utføres. Blodprøver er også gjort for å bestemme antistoffer knyttet til visse sykdommer og tilstander.

Behandling av Drug Elimination eller justeringer

I behandling av tørr munn en lege må først finne ut hva som forårsaker tilstanden før behandling av symptomer. Hvis tørr munn er forårsaket ved å ta reseptbelagte legemidler, ofte en lege kan ta en pasient av stoffet forårsaker problemet eller endring til et medikament med mindre tørking effekter.

Holde en Moist Mouth

I livstruende sykdommer er det vanligvis ikke mulig å justere et medikament inntak mønster. I disse tilfellene leger råder pasienter til å holde munnen fuktig ved å drikke vann eller andre sukker gratis juice. Det er viktig å ta hyppige slurker med væske mens du spiser for å hjelpe med å tygge og svelge, samt forbedre mat smak. Spytt flyt kan stimuleres ved å spise mat som krever tygging og tygging, for eksempel sukkerfri tyggegummi. Tygge sukkerfri, syre-smake godteri og suger på kirsebær, sitron og lime rinds eller oliven groper også hjelpe.

Årsaker og behandling av Munntørrhet

Munntørrhet er en vanlig tilstand der en person føler det ikke er nok spytt i munnen. Det vitenskapelige navnet for tørr munn er Xerostomia. Forekomsten av munntørrhet øker med alderen.

Medisinering

Mer enn 1800 stoffer kan forårsake tørr munn, men de som brukes mot depresjon, allergier, angst, høyt blodtrykk og Parkinsons sykdom er blant de viktigste lovbrytere, ifølge drymouth.info.

Sykdommer

Noen medisinske tilstander kan forårsake tørr munn. Blant dem er Sjøgrens syndrom, dehydrering, AIDS og diabetes.

Redusert evne

Tygging trener musklene i munnen. Når en person tygger mindre, vil musklene og spyttkjertlene krympe og produserer mindre spytt. Dette fører til tørr munn.

Terapeutisk Bestråling

Stråling for kreft i hode og hals kan skade spyttkjertlene. Denne strålingen kan noen ganger permanent hemme eller stoppe spyttproduksjon.

Behandling

Behandling for tørr munn inkluderer nipper vann og sukkerfrie safter, tygge sukkerfri tyggegummi, og suger kirsebær, oliven groper, eller skall av sitron eller lime. Stoffet Salagen og Evoxac brukes til å lindre følelsen av en tørr munn.

Tett nese rettsmidler for barn

Tett nese rettsmidler for barn


Barn har en spesielt tøff tid med forkjølelse og tett nese. En del av dette er fordi det er få medisiner som fungerer godt for dem, og i stor grad fordi de ikke forstår hvorfor de føler seg elendig. Yngre barn og babyer har den vanskeligste tiden, siden de vanligvis ikke forstår hvordan de skal pusse nesen, en lindrende handling at voksne tar for gitt.

Medisiner

Det finnes en rekke medisiner som er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for bruk med barn over to år. Legevitenskapen er debattere hvis bør heves aldersgrensen for kalde medisiner til så høyt som seks år gammel. Studier gjort i 2007 av føderale eksperter viste at kalde medisiner kan ha noen positive effekter for alle under 12 år Som i 2009, FDA har ikke besluttet å heve aldersgrensene og gjennomgår ytterligere testing. Foreldre bør bestemme om de føler fordelene av slimhinneavsvellende medisiner oppveier den potensielle risikoen. Pseudoefedrin er den vanligste decongestant i bruk for barn i dag. Den er tilgjengelig i flytende eller tygge former. Mindre tvilsom medisiner som acetaminofen eller ibuprofen kan anvendes for å lindre smerte og feber etter behov. Noen mentol bryst kremer kan også benyttes på babyer og barn. Sjekk produsentens advarsler før du bruker dem.

Andre rettsmidler

En kjølig tåke luftfukter kan fukte nesegangene og løsne noen hodet lunger, noe som gjør det enklere og mindre smertefullt å puste. Drikker masse væsker har en lignende effekt, ved at hydrater det kroppen generelt. Saltvann dråper kan brukes på egen hånd eller med en sugekilden. For å bruke en pære, plasserer noen dråper saltvann i nesen. Klem pære og legg den forsiktig inn i nesen. Slipp pære, og det bør suge noen av lunger fra nesen.

Sleeping

Nighttime er ofte den vanskeligste tiden på døgnet for barn med en kald. De kan dukke opp helt fornøyd i løpet av dagen, men ser ut til å bli svært syk plutselig i kveldstimene. For å gjøre barnet ditt behagelig for sengetid, er det best å ta en all-of-the-above tilnærming. Et varmt bad med damp kan bidra til å tømme bihulene og løsne lunger. Følg et bad med brystkrem godkjent for bruk med barn. Hvis hun fortsatt synes å ha en god del av lunger, prøv noen dråper saltvann enten med eller uten pære sug. Gi barnet den riktige dose av ibuprofen eller acetaminofen med et glass vann, og unngå melk hvis mulig, siden det fremmer slim. Hold en luftfukter kjører i soverommet hans over natten. Ved hjelp av alle disse metodene sammen bør gi barnet ditt, og du, for å nok lindring få et par timers søvn.

Overdreven Munntørrhet

Overdreven Munntørrhet


Spytt hindrer tannråte, myker vår mat og bidrar til å kontrollere innholdet av bakterier i munnen. Når kroppen ikke klarer å produsere nok spytt, resulterer det i en svært tørr og ubehagelig munn. En overdreven munntørrhet fører ofte til andre helseproblemer som trost og tannråte.

Symptomer

Symptomene forbundet med overdreven munntørrhet inkludere en "Cottonmouth" følelse, sår i munnen, sterk tørste, rå tunge, hals ubehag, en brennende følelse i munnen eller tungen, hes stemme og dårlig ånde. Lider av munntørrhet ofte fører til problemer med å snakke eller svelge mat.

Årsaker

Vanlige årsaker til overdreven inkluderer munntørrhet infeksjoner eller sykdommer som HIV / AIDS, Alzheimers sykdom, cystisk fibrose, reumatoid artritt, Parkinsons sykdom, anemi, diabetes, kusma og høyt blodtrykk. Tar visse medisiner for sykdommer som allergier, forkjølelse, diaré, depresjon, angst, kvalme, Parkinsons sykdom og epilepsi øker risikoen for å utvikle overdreven munntørrhet. Over-the-counter antihistaminer og decongestants også forårsake tørr munn i noen mennesker. Skråtobakk eller røyking fører noen mennesker å ha tørr munn fordi disse aktivitetene påvirker spyttproduksjon i kroppen.

Behandling

Behandlinger for overdreven munntørrhet avhenge av årsaken til tilstanden. Leger ofte endre medikamenter eller justere doseringen til å redusere tørr munn, samt foreskrive en skylling for munnen for å gjenopprette fuktighet. Drikking vanlige mengder vann, puste gjennom nesen og suger på sukkerfri godteri ofte redusere munntørrhet. Tar en over-the-counter spytt erstatning letter også ubehag av denne tilstanden.

Kronisk tett nese hos barn

En kronisk tett nese er vanlig hos små barn. Det kan være forårsaket av allergi, forstørret adenoids, tørr luft eller små neseganger. Løse en kronisk tett nese kan forebygge bihulebetennelse. Behandlingen avhenger av årsaken.

Liten nesegangene

Barn som oftest har en kronisk tett nese fordi deres nesegangene er svært liten. Selv en liten nese utslipp effektivt blokkerer disse passasjene.

Allergier

En gang, er kronisk tett nese forårsaket av en allergi. Kalt allergisk rhinitt, kan tilstanden være sesongbetont, som med pollenallergi. Innendørs allergener som for eksempel støvmidd eller kjæledyr dander skape verre symptomer når barnet er inne mye av tiden.

Sinus infeksjoner

Når et barn med allergi fanger en kald, er den normale drenering av bihulene blokkert av kronisk nasal irritasjon, som kan resultere i bihulebetennelse.

Allergi Solutions

Etter å bestemme årsaken til barnets allergi, fjerne kilden og deretter rense hjemmet regelmessig, spesielt barnerommet, er de beste løsningene.

Tørr luft

Tørr luft i huset kan også føre til et barns nese å være kronisk tett. Ved hjelp av en hel-hus eller rom luftfukter kan hjelpe, men det må holdes rene.

Forstørret Adenoids

Kronisk nasal kongestion kan være forårsaket av forstørrede adenoider, som mandel-lignende vev i baksiden av nesen. Adenoids noen ganger hovne opp av ukjente grunner og føre til pusteproblemer. Disse vev kan fjernes kirurgisk.

Hjem rettsmidler for tett nese på spedbarn

Nasal kongestion er et vanlig problem for spedbarn som vanligvis ikke er forårsaket av en infeksjon. Selv ikke et alvorlig problem, kan en tett nese være problematisk for foreldrene og kan hindre barnet fra å spise eller sove godt. Prøv disse hjem rettsmidler for å hjelpe den lille puste lettere.

Saltvann nesedråper

Saltvann nesedråper er en enkel måte å bryte opp tett nese. Du kan kjøpe disse på apoteket eller du kan lage din egen. For at dine egne saltvann nesedråper, bare bland 1/2 ts salt i en kopp varmt vann. Ved hjelp av en medisin dropper eller pære sprøyte, plasserer en dråpe i hvert nesebor. Forsiktig sug inntil klart. Du kan gjenta denne prosessen, men kun bruke en dråpe om gangen for å unngå kvelning. Vær forsiktig under denne prosessen.

Hold det kjølig

Tørr luft er svært skjerpende til et spedbarn nesegangene. I vintermånedene er det en god idé ikke å holde hjemmet for varmt. Sytti grader Fahrenheit er den perfekte temperaturen for å holde babyen varm uten å tørke ut hans nese passasjer.

Bruk en luftfukter

En luftfukter er en enkel måte å hjelpe barnet å puste lettere ved å fukte hans nesegangene og løsne slim. Pass på å holde luftfukteren ren og alltid endre filteret på en jevnlig basis. Unnlate å opprettholde din luftfukter kan forverre barnets lunger og føre til ytterligere problemer.

La spedbarn sove i skrått

La babyen sove i en tilbøyelig posisjon bidrar til å fremme nasal drenering. Dette gjør det lettere for barnet å puste gjennom nesen. Du kan gjøre dette ved å sette noe under den ene enden av sengen hans. Ikke sett noe direkte under babyen din til å støtte ham opp. Noe lagt til babyens barneseng øker sin risiko for krybbedød.

Aldri røyke rundt babyen din

Sigarettrøyk er irriterende for en spedbarnets nesegangene. Dette øker hevelse og fører til en tett nese. Passiv røyking er også farlig for spedbarn på andre måter. Aldri røyke rundt babyen. Hvis du røyker, vask hendene og skifte klær før du holder din baby.

Hvordan hjelpe et barn sove med en tett nese

Hvordan hjelpe et barn sove med en tett nese


Når barnet opplever en forkjølelse eller influensa, sover en vanskelig oppgave. Med en tett nese, er hvile og avslapning nesten umulig. Dette er ikke bare hardt på barnet, men vanskelig på deg også. Når du vil at barnet skal føle seg bedre, men du må gå på jobb neste dag, søvn er viktig for deg også. Det finnes teknikker du kan gjøre for å hjelpe barnet sove med en tett nese.

Hvordan hjelpe et barn sove med en tett nese

Bruk saltvann dråper rett før sengetid. Vipp barnets hode tilbake slik at han er helt mot taket. Sprute en gang i hvert nesebor. Vent ett minutt og rense ut nesen. Bruk en nese pære for å fjerne de løse slim hos barn yngre enn tre. For en ungdom, ha ham blåse nesen i en vev to eller tre ganger.

Fyll badet med damp fra dusjen. Barn syv og eldre kan ta en varm dusj. Når hun er ferdig og skritt ut, slå vannet til ekstremt varmt. Hvis mindre enn ti år gammel, føre tilsyn slik at han ikke spiller med varmt vann. La barnet stå på badet og puste inn dampen med døren lukket. Med yngre barn, ta en stol på badet for barnet å sitte ned og følge med mens hun puster inn dampen.

Kjør en kjølig tåke luftfukter i løpet av natten. Dette vil holde barnets nesegangene åpne. Eldre barn bør holde vev og en søpla kan ved siden av sengen for å pusse nesen ofte. Sjekk barn yngre enn fem hele natten. Du må kanskje bruke nesen pære med jevne mellomrom.

Prop opp barnets hode. For et barn som sover i en vanlig seng, stable tre puter under hodet hennes. Med barn fortsatt sove i en barneseng, plasserer fire eller fem puter under sengen madrass. Plasser aldri puter i sengen av en baby under 18 måneder gammel.

Smear Vapor Gni på en ungdom bryst. Dette vil hjelpe i å hjelpe barnet sove gjennom natten. Duften av Vapor Rub vil åpne neseborene og la nesen til å renne. For barn som er yngre enn tre, massere Vapor Gni på ditt eget bryst. Deretter holder barnet tett slik at han kan puste det inn.

Tegn og symptomer på overdreven Munntørrhet

Tegn og symptomer på overdreven Munntørrhet


Munntørrhet er en medisinsk tilstand som er preget av svært lite spytt innenfor både munnen og halsen. Tilstanden er også kjent som enten "kaker" eller "bomull munnen." En rekke årsaker kan føre til tilstanden, fra røyking av aldring. Hvis du opplever noen av symptomene, kontakt din tannlege eller lege.

Tørrhet

Ettersom tilstanden navnet tilsier, en av de viktigste symptomer og tegn på tørr munn er en svært tørr eller klebrig følelse i munnen. Bortsett fra å bare inne i munnen, dette tørrhet og klebrige også vanligvis strekker seg til hals-området i tillegg. Hes og sår hals kan også være tegn på tørr munn, som kan tørke nesegangene.

Prikking og brenning

Munntørrhet fører ofte munnen for å ha en uvanlig følelse av prikking eller brennende, og noen ganger begge deler. De prikking og svie er spesielt tydelig på tungen.

Halitosis

Folk opplever tørr munn kan også legge merke til at de har unormalt dårlig ånde, selv om de ikke har spist noe utenom det vanlige.

Tørst

Føler uvanlig tørst, uansett hvor mye vann du bruker, kan også vise til et alvorlig tilfelle av munntørrhet.

Spytt

Folk som mistenker at de kan ha munntørrhet bør ta notat av konsistensen av spytt. Hvis spytt synes å ha en usedvanlig trevlet eller tykk konsistens, kan det være et resultat av tørr munn.

Smak

Munntørrhet kan også ha en effekt på folks smaksløker. Hvis din følelse av smak synes å ha noe endret, kan det være på grunn av tilstanden. Tilstanden kan også manifestere seg i symptomer som vanskeligheter med å svelge, tygge og selv snakker.

Sår

Ubehagelige sår kan også være grunn til å tørke munnen. Hvis du har sår i munnen eller på munnens hjørner, kan de være fra tørr munn. Se også opp for split hud og sprukne lepper.

Tannproblemer

Enkelte tenner relaterte problemer også kan bety overdreven munntørrhet, inkludert tannråte og økte mengder plakk.