Digidexo.com

Candida Overgrowth Symptomer

Candida (gjær) bor harmløst i kolon, og på huden av et pattedyr. Imidlertid, når immunsystemet eller blomster balansen i kroppen blir forstyrret av stress, antibiotika eller diett problemer, kan candida overgrow og forårsake en rekke ubehagelige symptomer.

Definisjon

Legemet er naturlig kolonisert av Candida, slik at asymptomatisk nærvær av gjær er ikke det samme som overvekst. Sant candida overvekst, med merkbare symptomer, kalles candiasis.

Vaginitis

Candiasis i skjeden er den mest vanlige manifestering av gjærvekst. Den manifesterer seg som vaginal irritasjon og ubehag, så vel som ostemasse-lignende utladning.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom reagerer på behandling med probiotika, "vennlige" bakterier som bekjemper gjær. På grunn av dette, har det vært en teori at IBS kan være en form for gjærvekst.

Thrush

Gjær-infeksjoner i munnhulen, også kjent som trost, vanligvis vises i form av et hvitt, skum-lignende film på tungen, eventuelt strekker seg til halsen, tannkjøttet og kinnet.

Alternative Teorier

Dr. William Crook har popularisert den oppfatningen at mild kronisk candida overvekst kan være ansvarlig for svekket immunforsvar, søthunger og andre plager. Kronisk candidiasis er ennå ikke fullt ut forstått av det medisinske fellesskapet.