Digidexo.com

Hvordan å mate et barn med Crohns sykdom

Crohns sykdom er en sykdom i fordøyelsessystemet. Symptomene inkluderer magesmerter, diaré, tap av appetitt og vekttap. Crohns sykdom kan påvirke folk i alle aldre, også barn. Selv om det er ingen kur, det finnes måter å behandle og administrere symptomene. En utfordring for foreldre til barn med diagnosen Crohns sykdom er å avgjøre hva slags mat å mate dem.

Hvordan å mate et barn med Crohns sykdom

•  Vær oppmerksom på at det ikke er en spesiell diett for barn som har Crohns sykdom. Leger og forskere tror ikke spesifikke matvarer forårsake symptomer hos alle barn med sykdommen. Imidlertid kan enkelte matvarer forverre symptomene hos noen barn.

Skriv ned alt barnet spiser og hva, om noen, symptomer han opplever. Dette vil hjelpe deg til å identifisere hvilke typer matvarer utløse eller forverre symptomene. Husk det kan ta litt tid å finne ut hva slags mat bry barnet ditt.

feed barnet ditt en rekke matvarer som gir den anbefalte mengden av vitaminer og mineraler han eller hun trenger. Noen barn med Crohns sykdom har et tap av matlyst, og som kan føre til vitaminmangel. Hvis vekttap eller trøtthet er et problem for barnet ditt, spør legen din om spesifikke kosthold anbefalinger.

•  Vurder å redusere mat med høyt fett. Avhengig av hvilken del av tynntarmen er involvert, kan barnet ditt har problemer med å fordøye fett. Selv om legene føler barn ikke bør ha et kosthold uten alle fett, redusere matvarer med en svært høy andel av fett kan hjelpe. Matvarer som fet rødt kjøtt, frityrstekte grønnsaker og iskrem kan trenge å bli redusert.

Limit brus. Carbonation kan føre til at gass og gjøre magesmerter verre. Brus som inneholder koffein kan også stimulere tarmen og forverre diaré hos noen barn med Crohns sykdom.

Husk noen barn kan ha problemer med å absorbere alle næringsstoffene de trenger. Spør barnets lege hvis barnet trenger vitamintilskudd. Legen din vil trolig ta ditt barns utvikling, vekt og vekst i betraktning når du gjør denne beslutningen.

Hint

  • Har barnet ditt spise fem små måltider om dagen i stedet for tre større funn. Dette kan bidra til å redusere magesmerter hos noen barn.
  • Vær oppmerksom på noen barn med Crohns sykdom har et problem med meieri og krydret mat.
  • Ikke eliminere alle ditt barns favoritt mat. Dette kan redusere noen barnas appetitt videre.
  • Snakk med legen din om spesifikke kostanbefalinger hvis barnet ditt har hatt kirurgi for å fjerne en del av tykktarmen hans.