Digidexo.com

Hvordan beregne komponenter i Neonatal TPN

Hvordan beregne komponenter i Neonatal TPN


Nyfødte er skjøre skapninger. Til tider kan komplikasjoner som følge av for tidlig fødsel eller sykdom forstyrre en barnets evne til å mate via mage-tarmkanalen. I disse tilfeller kan det være nødvendig å tilføre næring intravenøst, en metode kjent som "total parenteral ernæring" eller TPN. TPN for nyfødte inneholder alle de essensielle komponenter som kreves for å hindre mangel og opprettholde normale vekstrater, inkludert protein, karbohydrat, fett, elektrolytter, vitaminer og mineraler. En riktig balanse av disse næringsstoffene vil støtte barnets rask utvinning.

Hvordan beregne komponenter i Neonatal TPN

•  Beregn hvor mye protein den TPN formel bør inkludere ved å bruke 2 til 3 gram aminosyrer per kilo per dag til å begynne med og fremme til ikke mer enn 3 gram per kilo per dag, ifølge UCSF Benioff barnesykehus i 2006 Intensive Care Nursery Hus Staff Manual. For eksempel bør en baby som veier 3 kg motta maksimalt 9 g aminosyrer pr.

beregne mengden av karbohydrat som bør inkluderes i TPN formelen ved hjelp av 4 til 6 mg av dekstrose-monohydrat per kg per minutt og gradvis økende til ikke mer enn 12 milligram per kilo per minutt. For eksempel bør en 3 kg spedbarn motta maksimalt 36 mg per minutt.

•  Beregn mengden av fett som trengs i TPN formelen ved hjelp av frekvensen av 0,25 til 0,5 gram per kilo per dag for å hindre at en mangel på essensielle fettsyrer. For eksempel bør en 3 kg babyen får minst 0,75 g lipider pr.

Finn ut om kalori behov blir møtt. Den minimale mengden som trengs for å hindre katabolisme er 40 kilokalorier per kg per dag. For å opprettholde fortsatt vekst, bør et mål på 100 kilokalorier per kilo per dag være oppfylt. Bruk følgende omregningsfaktorer for å konvertere gram av hvert makronæringsstoff til kilokalorier: 1 g aminosyrer = 4 kcal, 1 g dekstrose = 3,4 kcal og 1 g lipider = 10 kcal. (For druesukker, være forsiktig med å konvertere milligram til gram og minutter til dager før du bruker omregningsfaktor.)

Bestem kalori prosentandel av hvert makronæringsstoff og sørg for at lipider ikke overstige 60 prosent av det totale kaloriinntaket.

Velg passende dekstrose / aminosyrer og lipidemulsjon løsning som oppfyller de beregnede krav.

Konto for elektrolytter, vitaminer og mineraler i henhold til de foreslåtte områdene på TPN bestillingsskjemaet.

Monitor laboratorieverdier og foreta justeringer som trengs for å holde den TPN på en hensiktsmessig balanse som vil støtte barnets vekst og restitusjon.