Digidexo.com

Slik unngår du at meningokokksykdom

Meningokokksykdom, eller meningitt, er en bakteriell infeksjon som forårsaker betennelse i hjernehinnene som er de membraner som dekker ryggmargen og hjernen. Ifølge New York State Department of Health, er meningokokksykdom mest vanlig hos spedbarn, små barn og studenter som bor i sovesaler. Bakteriell meningitt er potensielt dødelig og krever umiddelbar medisinsk behandling, typisk i et sykehus.

Slik unngår du at meningokokksykdom

•  Unngå å dele drinker og bestikk med noen som kan være syk. Også unngå kyssing eller på annen måte kommer i kontakt med de muntlige sekret av noen som kan bære bakterier ansvarlig for meningokokksykdom.

søker behandling for noen feber eller infeksjon, og følge legens instruksjoner som til medisiner og andre behandlinger.

få vaksinert for hjernehinnebetennelse, og gjøre visse dine barn er vaksinert. The Centers for Disease Control and Prevention anbefaler vaksinasjon med Menomune (MPSV4) eller Menactra (MCV4), og oppfordrer alle foreldre til å ha sine barn vaksinert mot Haemophilus influenzae serotype b (Hib), meslinger, kusma, polio og pneumokokker, som alle kan føre til hjernehinnebetennelse.

Lær symptomene på meningokokksykdom, slik at du kan identifisere sykdommen tidlig i dine familiemedlemmer. Tidlig oppdagelse og behandling i kjære begrenser eksponeringen og risikoen for infeksjon. Symptomer inkluderer høy feber, sterk hodepine, stiv nakke, lysskyhet, oppkast og utslett.

Ring legen din umiddelbart hvis du har vært utsatt for noen med bakteriell hjernehinnebetennelse. Du og andre medlemmer av husstanden må kanskje ta et kurs av antibiotika for å hindre å få sykdommen. The Wisconsin Department of Health Services sier at meningokokksykdom er smittsom i minst 24 timer etter behandlingsstart og opphør av symptomer.

Ta et kurs i forebyggende antibiotika hvis du har vært utsatt for sykdommen. Rifampicin, ciprofloksacin og ceftriaxone brukes til å forebygge og behandle bakteriell hjernehinnebetennelse.

Hint

  • Verdens helseorganisasjon anslår at meningokokksykdom er dødelig i så mange som 10 prosent av pasientene, selv med tidlig diagnose og behandling. Bakteriell hjernehinnebetennelse kan forårsake hjerneskade, lærevansker, permanent hørselstap, lammelse, tap av lemmer, taleforstyrrelser, anfall lidelser eller død.