Digidexo.com

Vitamin & Mineral Informasjon for Kids

Vitamin & Mineral Informasjon for Kids


Vitaminer og mineraler er brenselet av menneskekroppen. Kidshealth sier at en viss mengde av vitaminer og mineraler, avhengig av barns kosthold, er nødvendig for normal utvikling hos barn.

Definisjon

Vitaminer kan deles i to kategorier, fettløselige og vannløselige. Fettløselige vitaminer som A, D og E kan lagres i kroppen for senere bruk. Vannløselige vitaminer som C, B12 og niacin kan ikke lagres i kroppen, og således må overtatt hver dag. Mineraler refererer vanligvis til spormineraler som for eksempel kobber, jern og krom som er nødvendige i meget små mengder.

Funksjon

Hver vitamin eller mineral har en annen spesifikk funksjon i kroppen, fastslår Kidshealth. For eksempel, gulrøtter inneholder karotenoider som brukes av kroppen for å hindre øye problemer. Overall, vitaminer og mineraler påvirker immunforsvaret, hjelpe organer og celler fungerer riktig, og fremme sunn vekst og utvikling hos barn.

Betraktninger

Mange barn trenger kosttilskudd til sitt normale kosthold for å få den beste balansen av ernæring for utvikling. For eksempel bør barn med vegetarianer eller veganer dietter skaffe sink og jern, som er stort sett funnet i kjøtt og fjærfe, fra en annen kilde. Kidshealth anbefaler å konsultere en barnelege om spesielle kosttilskudd behov og bekymringer.