Digidexo.com

Verktøy og Medisinsk Prosedyrer for Heart Surgery

Verktøy og Medisinsk Prosedyrer for Heart Surgery


Moderne hjertekirurgi kan skryte av et imponerende utvalg av verktøy og strategier for å behandle mange helsemessige forhold som ellers kan være dødelig. Vanlige prosedyrer inkluderer koronar bypass, ventil operasjoner og implantasjon av pacemakere. Mens større operasjoner fortsatt innebære åpning av brysthulen, kan cutting-edge teknologi hjelpe kirurger bruker mindre snitt på mindre invasive prosedyrer.

Bypassoperasjoner

Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute (NHLBI), til mer enn en halv million mennesker i USA alene opt har koronar bypass pode, eller CABG. Denne prosedyre innebærer å bypass poding i et blodkar fra en annen del av kroppen til en blokkert koronar (hjerte) arterien, slik at blod kan strømme fritt gjennom blodkaret igjen. Når CABG er ikke et alternativ for pasienten, kan kirurger bruker laser for å skjære nye kanaler inn i de muskuløse veggene i hjertet, gi blod en annen vei fra hjertet kammer til muskelen.

Hjerte Valve Operasjoner

Hjertet inneholder ventiler som kan åpnes og lukkes for å styre retningen av blodstrømmen inn i arteriene. The American Heart Association (AHA) forklarer at når hjerteklaffene ikke klarer å åpne eller lukke riktig, kan de forårsake bakover lekkasje inn i hjertet, noe som reduserer effektiviteten. Kirurger kan reparere den defekte ventil, eller de kan erstatte det i sin helhet med et dyr ventil eller en kunstig enhet om nødvendig.

Arytmi Operasjoner

Arytmi betyr at hjertet slår for fort, for langsomt eller uregelmessig. Kirurger har et par forskjellige verktøy de kan implantatet å løse dette problemet. En pacemaker registrerer unormale hjertefrekvenser og korrigerer dem ved å sende elektriske signaler til hjertemuskelen. En implanterbar cardioverter defribrillator, eller ICD, bruker lignende teknologi som for en pacemaker, men det korrigerer uregelmessig hjerterytme i stedet for unormale hastigheter. I tillegg til disse to operasjoner, labyrint kirurgi, der kirurgen skjærer en "labyrint" eller mønster inn i hjertet for å hjelpe sine signaler, kan være et alternativ for visse typer arytmi, og AHA sier prosedyren er ny, men lovende .

Aneurisme og transplantasjoner

I henhold til AHA, kan en aneurisme (en svakhet i en del av hjertet eller en arterie) forårsake at det berørte området til å bule eller briste under trykket av blodstrømmen. Kirurger bruker en pode eller en kunstig patch for å styrke den svake delen. Hvis, derimot, er hjertet for svak eller sykt å fortsette å fungere, må pasienten motta en hjertetransplantasjon. Transplantasjon kirurgi krever pasientens hjerte å slutte å slå for i løpet av operasjonen. For å oppnå dette uten å skade pasienten, kirurger stole på en enhet som kalles en hjerte-lunge bypass maskin. Denne maskinen regulerer pust og blodstrøm for pasienten.

Nye tilnærminger

I de fleste av fremgangsmåtene som er nevnt ovenfor, i henhold til NHLBI, kirurgen må åpnes brystet og blottlegge hjertet; derav begrepet "åpen hjerte" kirurgi. I noen prosedyrer, men nyere og mindre invasive metoder gjør det nå mulig pasienter til å komme seg raskere og med mindre smerter. I stedet for å åpne hele brystet, kirurger arbeide gjennom små snitt, noen ganger ved hjelp av datastyrte robotarmer. Den NHLBI hevder at disse nyere prosedyrer fungerer godt for forbigår, ventil operasjoner eller pacemaker installasjoner.