Digidexo.com

Fakta om Moebius syndrom

Moebius syndrom er en sjelden nevrologisk lidelse som påvirker visse hjernenerver. Babyer født med sykdommen er ute av stand til å flytte sine ansikter på grunn av underutvikling av ansikts nerver. Forskere mener syndromet er genetisk i naturen, men har ikke funnet årsaken.

Primære Signs

Den primære tegn på Moebius syndrom er mangel på mimikk, problemer med å spise og svelge, begrenset tungen bevegelse, siklende, fravær av blinkende og laterale øyebevegelser, manglende evne til å myse og overkroppen svakhet.

Medfølgende betingelser

Mange andre forhold kan følge Moebius syndrom. Disse inkluderer hånd eller fot misdannelser, for eksempel klubbens føtter, nedsatt hørsel, krysset øyne, tannproblemer, ganespalte og deformert tungen.

Andre Vanskeligheter

Barnet vanligvis har forsinket gjennomgang og gangevne på grunn av lav muskeltonus, men til slutt fanger opp. Lav muskeltonus kan også forårsake luftveissykdommer.

Betraktninger

Ifølge Moebius syndrom Foundation, om lag 30 prosent av barn med denne lidelsen er på autismespekteret. De fleste har normal intelligens.

Behandling

Barn med Moebius syndrom vanligvis ha nytte av tale terapi og fysioterapi for å få bedre kontroll over taler, spising, motorikk og koordinasjon. Krysset øyne kan korrigeres med kirurgi.