Digidexo.com

Lavt fosfor dietter

Fosfor er et mineral som hovedsakelig bor i bein. Legemet inneholder en betydelig mengde fosfor. Faktisk er fosfor andre bare til kalsium som den viktigste mineralet i kroppen. Kroppen bruker dette fosfor for mange funksjoner, inkludert forming friske bein, beveger musklene, hindre visse former for kreft og utvikle vev og organer. Men noen ganger kan du ha for mye av det og trenger en lav-fosfor kosthold.

Hvordan virker kroppen bruker fosfor?

Fosfor absorberes gjennom tynntarmen. Etter at mineralet er absorbert, bein lagre den inntil det kan brukes. Om lag 85 prosent av fosfor i kroppen din er i ryggmargen. En annen 10 prosent flyter i blodet. Resten er i vev og celler. Når det er ekstra fosfor i kroppen, nyrene kast den. En sunn voksen bør spise mellom 800mg og 1,200mg av fosfor daglig.

Matvarer med Fosfor

Fosfor er funnet i store mengder i de fleste melkeprodukter. Alle melker samt melkeprodukter, hele korn og nøtter inneholder en betydelig mengde av det. Hvis du prøver å unngå matvarer som inneholder mye fosfor, unngå innmat, samt meieriprodukter. Unngå å spise kjøtt som kommer fra nyrer, lever, tunge og hjerte av alle slags dyr. Brus inneholder også store mengder fosfor.

For lite Fosfor

Det er ikke veldig sannsynlig at du noensinne vil lide av en fosformangel. Spesielt nå, med alle de bearbeidet mat at den gjennomsnittlige person spiser, er det bare i sjeldne tilfeller at du vil høre av noen som lider av en fosformangel. Tegn på ikke å ha nok fosfor inkluderer leddsmerter, lav energi, svake bein, tap av appetitt og stivhet.

For mye fosfor

Det er mye mer sannsynlig at du vil høre på en person som lider av for mye phosphorust. Hvis du har nyresykdom, vil du sannsynligvis bli bedt om å unngå å ta i for mye fosfor. Hvis nyrene begynner å funksjonsfeil, vil fosfor nivået bli høyt fordi nyrene ta bort overskytende beløp av mineralet. For mye fosfor kan føre til at mengden av kalsium i kroppen din til å gå ned, noe som kan føre til skjelettsykdommer. Du kan også være i fare for beinsykdom hvis du tar for mye kosttilskudd fosfor enn kalsium.