Digidexo.com

Myter om tuberkulose

Tuberkulose er en bakteriell infeksjon som primært påvirker lungene. Tuberkulose kan forårsake død hvis den forblir ubehandlet. Det finnes en rekke myter om tuberkulose, fordi det er en utbredt sykdom.

Genetikk

Tuberkulose sykdom er ikke arvelig. Det er forårsaket av en infeksjon av ulike mykobakterier. Den mykobakterier spres fra person til person gjennom luften.

Typer

En person med tuberkulose infeksjon vil ikke nødvendigvis utvikle tuberkulose sykdom. Tuberkulose er ikke smittsom. Personer med tuberkulose har ikke de samme tegn og symptomer på tuberkulose sykdom.

Klasse

Tuberkulose er ikke begrenset til mennesker som tilhører mindre velstående familier. Alle som kommer i kontakt med tuberkulosebakterien vil bli smittet, uansett klasse.

Diagnose

En positiv TB test betyr ikke at du har tuberkulose sykdom; det betyr at du er smittet. En kiste x-ray er nødvendig for å avgjøre om du har sykdommen. Personer som er smittet av tuberkulose må også ta antibiotika slik at infeksjonen ikke utvikle seg til tuberkulosesykdom.

Røyking

Tuberkulose er ikke forårsaket av røyking. Tunge røykere er til en høy risiko for utvikling av lungekreft, men tuberkulose er forårsaket av en bakteriell infeksjon.