Digidexo.com

Kan Diovan forårsake nyre Failure?

Kan Diovan forårsake nyre Failure?


Som de fleste medikamenter, har Diovan bivirkninger. Det spekuleres i om muligheten av medikamentet forårsaker nyresvikt. Selv om den aktive ingrediensen i Diovan faktisk blokkerer de kjemikalier som fører til nyresvikt, en av bivirkningene av Diovan er nyre problemer for de som allerede har sykdommen.

Hva er Diovan?

Diovan er varenavn for stoffet Valsartan, som behandler høyt blodtrykk og hjertesvikt. Ifølge Novartis, skaperen av Diovan, har stoffet hjulpet millioner av pasienter over det siste tiåret.

Inne Diovan

Diovan tilhører en gruppe medisiner som kalles angiotensin II-reseptorblokkere, eller ARB. ARB kontrollere høyt blodtrykk ved å utvide blodårene og slik at blodet kan strømme lettere. ARB behandle hjertesvikt, og de hindrer nyresvikt forårsaket av høyt blodtrykk eller hjertesvikt.

The Evil av Angiotensin II

ARB "block" Angiotensin II, som er en dødelig kjemisk stoff som gjør at blodårene til å trekke. Denne innsnevring constricts skipene og kan føre til høyt blodtrykk. Som kan føre til hjerte-og nyresvikt.

Bivirkninger og nyresvikt

En av de alvorlige bivirkninger av Diovan er at nyreproblemer av de med en pre-eksisterende nyre sykdom kan forverres. Vennligst varsle legen din til noen pre-eksisterende nyre problem før du tar Diovan. I alle fall bør legen din kontrollere nyrefunksjonen før forskrivning dette stoffet.

Andre bivirkninger

Andre dokumenterte bivirkninger av Diovan inkluderer følsomhet for lys, hodepine, svimmelhet, en økning i kaliumnivået i blodet, hoste, tretthet og diaré. Noen har også erfaring joint, rygg og magesmerter.

Diovan og Du

Se legen din dersom du har høyt blodtrykk eller hjerteproblemer. Diovan er kun tilgjengelig gjennom en resept fra lege.