Digidexo.com

Hvordan håndtere MS-symptomer

Multippel sklerose (MS) er en degenerativ nervesykdom som kan ramme alle i alle aldre, men rammer oftest kvinner etter fylte tjue og før fylte førti. Den beskyttende myelin skjede som omgir nervecellene blir betent når MS flares. Selv om en typisk MS pasient kan lide episoder når sykdommen er aktiv i noen dager eller måneder, etterfulgt av en periode med hvile, kan nervene ikke krefter og symptomene kan være mer alvorlig med hver påfølgende episode. (Ref 1)

Hvordan håndtere MS-symptomer

Følg et sunt kosthold. Selv om du kanskje ikke være i stand til å stoppe utviklingen av sykdommen, kan spise sunn mat øke immunforsvaret helse. (Ref 2)

Schedule tid til å trene. Lav effekt eller ingen effekt øvelser, for eksempel svømming, vil hjelpe til å holde musklene sterke og fleksible. I tillegg kan regelmessig mild trening avverge depresjon. (Ref 2)

Hold Miljø kjølig. MS-syke opplever at varmen setter av eller forverrer deres symptomer. Dette kan inkludere varme bad, overopphetet rom, utendørs sommertemperaturer, badstuer og selv utfører anstrengende øvelser som blir overopphetet kroppen. Hvis du bor i et varmt klima, kan det hende klimaanlegg gi velkommen lettelse fra varme-relaterte MS-symptomer. (Ref-3)

slappe av for å redusere alvorlighetsgraden av MS-symptomer. Selv om testing er nødvendig, noen MS-pasienter hevder at de har symptomer mer alvorlig når de er i en stressende situasjon. Lære å slappe av kan hjelpe. Yoga, tai chi og meditasjon kan være gunstig. (Se Resources)

Divide arbeid og husarbeid i segmenter med tid til å hvile i mellom. Fatigue er en felles klage av MS-pasienter, men med nøye planlegging, kan de være i stand til å utføre sine oppgaver uten å bli for sliten. I tillegg får en hel natts søvn og ta en lur i løpet av dagen. (Ref 3)

Flytt leve, sove eller arbeide mellomrom til en enkelt etasje hvis mobilitet er et problem. I tillegg til å øke faren for fall fra navigerer en trapp, kan en pasient med avansert MS synes det er vanskelig å få til et bad eller et kjøkken med letthet. (Ref 3)