Digidexo.com

Hva er Interessante fakta om Meningitt?

Hjernehinnebetennelse er en sjelden, men potensielt alvorlig sykdom som fører til at vevet som omgir hjernen og ryggmargen til å bli betent.

Typer

Selv om den vanligste typen av meningitt kommer i en viral form, bakterier og sopp meningitt eksisterer.

Viral g Bakteriell

Viral eller aseptisk, meningitt typisk kommer og går i løpet av en uke eller to, med få, om noen, varig virkning. Bakteriell meningitt, på den annen side, er mer sannsynlig å påføre alvorlige konsekvenser, så som alvorlig hjerneskade og død.

Symptomer

Symptomer på hjernehinnebetennelse varierer, men de vanligste symptomene er høy feber, stiv nakke, smertefull hodepine, lysfølsomhet, forvirring, tretthet og oppkast.

Spredning av Meningitt

Bakterielle og virale hjernehinnebetennelse kan være smittsom. Viral meningitt overføres lettere. Viral meningitt kan føres gjennom et håndtrykk eller kontakt med et objekt som en smittet person har berørt. Bakteriell meningitt er gått gjennom bare nær fysisk kontakt.

Vaksiner

Vaksiner finnes for visse stammer av alle de viktigste typene av bakteriell meningitt-Haemophilus influenzae type b, Neisseria meningitidis og Streptococcus pneumoniae. Hib-vaksine er mest effektiv hos barn; de andre vaksiner er anbefalt for voksne.