Digidexo.com

Hvordan diagnostisere RLS

Hvordan diagnostisere RLS


Rastløse ben syndrom eller RLS, er en nevrologisk lidelse som kan være forårsaket av arvelighet, graviditet og relaterte tilstander som diabetes. For eksempel, hvis du lider av perifer neuropati, eller nerveskader, som følge av diabetes, har du en høyere sannsynlighet for å utvikle RLS. Syndromet resultater i trang til å bevege bena mens du sitter eller hvile. Ifølge Mayo Clinic, kan RLS også hemme din søvn, som fører til tretthet på dagtid.

Hvordan diagnostisere RLS

•  Diskuter med din lege symptomer du har opplevd. Inneholder informasjon som kan være nyttig for din diagnose, slik som å ha en familiehistorie med RLS.

gjennomgå en nevrologisk og fysisk undersøkelse for å utelukke mulige nerveskader eller muskelsykdommer. Fortell din lege hvis du er på noen medisiner, som kan være årsaken til dine symptomer.

få blodet testet. Har din lege utelukke mulige underliggende medisinske tilstander, for eksempel jern og vitaminmangel, som kan være årsaken dine symptomer.

Sammenlign dine symptomer med kriteriene for International Restless Legs Syndrome Study Group. Kriteriene inkluderer behovet for å flytte dine lemmer på grunn av irriterende opplevelser, rastløshet, symptomer blir forverret når du hviler, og symptomer som er verre om natten.