Digidexo.com

Når skal ta Thyroid Meds?

Den vanligste skjoldbrusk medisinering er levotyroksin, også kalt T4 eller thyroid hormon. Det er foreskrevet for pasienter som er hypothyroid, enten fordi deres thyroids ikke produserer nok thyroid hormon naturlig, eller fordi de har gjennomgått kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen på grunn av sykdom eller kreft. Denne medisinen er vanligvis nødvendig for livet.

Om Levothyroxine

Levotyroksin er kjemisk identisk med hormon som produseres av en sunn skjoldbrusk. Denne medisinen er vanligvis tas daglig, og har en halveringstid (mengden av tid som er nødvendig for halvparten av den kjemiske å bli eliminert fra kroppen) av mer enn fem dager. Selv om det er en god vane å ta denne medisinen på samme tid hver dag, vil en forskjell på et par timer ikke ha en merkbar effekt.

Time of Day

Det anbefales at levotyroksin tas først i morgen på tom mage, sammen med et fullt glass vann, og at du venter 60 minutter før du spiser eller drikker noe annet enn vann. Ved å følge samme diett hver dag, vil nivået av hormonet tyroksin i systemet forblir konstant.

Jern og kalsium kan påvirke opptaket av levotyroksin, så det anbefales at du venter minst fire timer etter å ha tatt medisinen din før du tar en multivitamin eller kalsiumtilskudd.

Tips for å ta Levothyroxine

Hvis du er typisk i et rush hver morgen, som blir tvunget til å vente en time før spising kan bety at du forlater huset uten frokost. Prøv å plassere din medisinering og et glass vann på nattbordet før du går til sengs, og deretter sette alarmen i en time tidligere enn normalt. Når alarmen går av, få opp akkurat lenge nok til å svelge pillen, deretter trykke på snooze-knappen for en annen times hvile. På denne måten kan du nyte frokost så snart du våkner.

Huske om du har tatt medisinen din, spesielt når du tar det første om morgenen når du er fortsatt litt groggy, kan være vanskelig. Dette problemet er lett løses ved hjelp av en pille minder med avdelinger for hver dag i uken.

New Study

Tidsskriftet Clinical Endocrinology nylig rapportert om en liten pilotstudie som fant at inntak av levotyroksin ved sengetid hadde de samme eller bedre resultater enn når det tas om morgenen. Pasienter som har tatt sine medisiner i kveld hadde "høyere tyroidhormon konsentrasjoner og lavere TSH konsentrasjoner." En større studie er nødvendig for å bekrefte disse resultater.

Se legen din

Sjekk alltid med legen din før du gjør noen endringer i din medisinering rutine. På grunn av levotyroksin lange halveringstid, kan det ta fire til seks uker å få full effekt. Legen din kan ha behov for å gjøre små justeringer for å finne den nøyaktige dosen du trenger. Nivået av medisiner du trenger kan endre seg på grunn av alder, vekt, andre medisiner eller graviditet, så det er viktig å se din endokrinolog for vanlige diagnostiske blodprøver.