Digidexo.com

Propolene og vekttapPropolene er en vekt-tap supplement utviklet av selskapet Obesity Research. Oppkalt etter en varemerkebeskyttet fiber heter Propol, fedme forskning hevder at Propolene virker ved å binde seg til fettet du spiser slik at fett er forhindret fra å bli fordøyd. Selskapet hevder innbindings prosessen fører til en økt metthetsfølelse, noe som fører til mindre spising.

Ingredienser

Propolene består av Propol, som fedme forskning hevder å være 100 prosent kostfiber. Den aktive ingrediensen i Propol er glucomannan, som er funnet i og trekkes ut fra konjac roten.

Historie

Propol først bli av interesse i vest i 1984 etter at en studie omhandlet effekten av glucomannan i å kontrollere kolesterolet. Studien fra 1984, bortsett fra å konkludere med at glucomannan var effektiv i å senke kolesterolet, bemerket vektreduksjon i de involverte i studien. Tidligere har konjac rot som glucomannan er avledet fra er brukt i Japan for å lage lav-kalori Shirataki japanske nudler.

Funksjon

Glucomannan er klassifisert som en super-løselig polysakkarid. En enkelt gram kan absorbere så mye som 200 ml vann. Mens fedme forskning hevder at Glucomannan binder seg til fett molekyler som hindrer dem fra å bli absorbert av kroppen. I virkeligheten, glucomannan sveller i nærvær av væsker og hindrer absorpsjon av alle næringsstoffer som de passerer gjennom tarmen.

Effekter

Fedme Forskning viser ikke noen bivirkninger for bruk av Propolene. WebMD nevner at glucomannan, den aktive ingrediensen i Propolene, har vært forbudt i flere land på grunn av en høy forekomst av gastrointestinal obstruksjon. Australia har forbudt produktet på grunn av faren for kvelning med stoffet hevelse i spiserøret. WebMD sier også at forsiktighet bør brukes hvis en person har diabetes.

Betraktninger

Propolene har ikke vært gjenstand for mange studier i USA, og heller ikke har FDA godkjent Propolene. Men en studie utført i 2008 om effekten av glucomannan i å hjelpe i vekttap indikerer at det er nyttig i å kontrollere kolesterol, men ikke i å fremme vekttap.