Digidexo.com

Differensialdiagnose av reflux vs Astma

Differensialdiagnose av reflux vs Astma


Mindre vanlige symptomer på GERD, en sykdom karakterisert ved vedvarende refluks, inkluderer astma og astmasymptomer. Før astma er diagnostisert differensialdiagnose for GERD må utelukkes.

Reflux

Ifølge University of Virginia Health System, forskjeller mellom gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) og gastroøsofageal refluks (GER). GER, også kjent som acid reflux, kan forekomme i noen, mens GERD kan bli alvorlige, og inkluderer regelmessig tilbakevendende syre reflux.

Astma

Astma er en kronisk sykdom som fører til pusteproblemer på grunn av betente og trange luftveier. Symptomer på astma kan omfatte hoste, piping i brystet, en stram følelse i brystet og pustevansker.

Differensialdiagnose

GERD er en differensialdiagnose av astma, noe som betyr at astmasymptomer kan synes å dukke opp på grunn av GERD. Ifølge Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry, andre differensialdiagnoser på astma inkluderer emfysem og stemmebånd problemer.

Testing

Ifølge National Heart er Lung and Blood Institute, en lungefunksjon test og en fysisk eksamen anbefales å nøyaktig diagnostisere astma.

Refluks Diagnose

Ifølge American Academy of Family Physicians (aafp), er GERD diagnostisert av symptomene tilstedeværelse. Typiske symptomer på GERD inkluderer halsbrann og oppstøt. Mens uvanlig symptomer kan innbefatte hoste, brystsmerter og astma.